Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fieldlab adviseert kabinet: 50 tot 75 procent bezetting bij duels mogelijk

Laatste update:

In de optiek van Fieldlab Evenementen is het onder strikte voorwaarden mogelijk om evenementen in de buitenlucht te laten doorgaan met 50 tot 75 procent van de normale bezoekerscapaciteit. Het evenementenbureau komt tot deze conclusie op basis van twee wedstrijden in het betaald voetbal en een interland van Oranje die zijn getest. Fieldlab adviseert de Nederlandse regering dan ook om met het oog op de recente testen om meer toeschouwers toe te laten bij duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

De Nederlandse regering heeft volgens het Algemeen Dagblad advies gevraagd aan het Outbreak Management Team (OMT) wat betreft de onderzoeksresultaten van Fieldlab. Bij NEC - De Graafschap, Almere City FC - SC Cambuur en Nederland - Letland werd het gedrag van de bezoekers nauwkeurig onderzocht, terwijl er ook is nagedacht over het stadionbezoek voor de komende tijd. Volgens Fieldlab zijn er wel enkele voorwaarden verbonden aan het vergroten van de stadioncapaciteit.

Momenteel wordt getest met een bezetting van ongeveer vijftien procent van de stadioncapaciteit, maar volgens Fieldlab kan dat percentage fors omhoog. Daarvoor benoemt de organisatie wel de nodige voorwaarden. Zo moeten alle bezoekers vooraf een coronatest doen, moeten toeschouwers zich met een mondkapje op door het stadion bewegen. Als meer dan vijftig procent van het stadion gevuld is, moet het mondmasker ook op blijven op de zitplaats.

Daar staat tegenover dat de anderhalvemeter mag worden losgelaten in het stadion. Uit onderzoek is gebleken dat het verschil in besmettingen tussen wel of geen afstand houden minimaal is. Dat werd getest door middel van verschillende bubbels: de ene groep supporters had de opdracht om afstand te bewaren, terwijl de andere groep fans dicht bij elkaar mocht zitten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff, dat zou heel mooi zijn. Vond het afgelopen week al echt een stuk leuker, door het aanwezige publiek. Als er 50% tot 75% zit is dat al een hele verbetering, al vraag ik me af of ze dat de laatste 4 wedstrijden nog gaan toe laten. Zal wel begin volgend seizoen zijn, helaas.

28 april 2021 om 16:46

Een EK met 40.000 Nederlanders in de Arena als opwarmertje dan maar?

28 april 2021 om 17:17

Die laatste 4 wedstrijden zijn toch juist ideaal? Dan kun je het nu onderzoeken op grotere schaal. Dan kun je in de zomer op je gemak alles evalueren. Als je volgend jaar begint kun je niet in een keer zeggen eerste het onderzoek afwachten dus nu weer een weekje zonder de fans. Over 4 wedstrijden is de competitie toch afgelopen.

28 april 2021 om 17:17

Begin volgend seizoen, dus in augustus, zou heel volwassen Nederland minimaal één vaccinatie gehad moeten hebben en zouden we goed onderweg moeten zijn met de tweede prikken voor degenen die Pfizer en Moderna krijgen.

Als je dat vergelijkt met de routekaart en het openingsplan van het kabinet zou je dan meer dan 75% van de capaciteit moeten kunnen benutten, en zouden wellicht zelfs de basisregels losgelaten kunnen worden. Of we het halen is een tweede, maar het toont in mijn ogen wel aan dat het advies van Fieldlab puur bedoeld is voor het restant van de competitie, de play-offs en de EK-wedstrijden die hier in Amsterdam afgewerkt worden.

Hoppa, goed nieuws. Richting het normale leven weer zo snel mogelijk. In de buitenlucht is er minder risico en grote stadions kunnen sws 25000 man ontvangen. Op naar een volle kuip.

28 april 2021 om 16:49

Zal nog wel effe duren voordat voetbal ooit weer " normaal" wordt. Denk dat in de winters tijdens griepgolfen mensen vaker druktes gaan vermijden.En Covid is volgend jaar ook niet volledig weg.

28 april 2021 om 17:19

COVID gaat nooit weg als iedereen gevaccineerd is moet er eigenlijk alweer een nieuw vaccin gehaald worden omdat het virus is gemuteerd. Wat betreft het mensen die druktes vermijden, dat vind ik prima is een eigen keuze. Maar de mensen die toch geen last hebben van Corona kunnen dan toch wel gewoon na het stadion.

28 april 2021 om 17:49

Mensen gaan vaker druktes vermijden? Deze winter met de sneeuw stond half Nederland al op het ijs in de drukte. Waarom denk je dat de komende 2 jaar mensen opeens wel druktes gaan vermijden?

28 april 2021 om 18:01

Omdat het dan weer mag. Veel van ons zijn net kleine kinderen. Als iets niet mag dan doen ze het juist.

Ik was erbij zondag.. was echt weer genieten.. met alles eromheen. . Hopelijk geeft regering vandaag nog groen licht voor zondag.. wordt kortdag .. kaartverkoop en (klote) test regelen

Ze moeten wel een beetje opschieten als we dit weekend nog naar het stadion mogen m.b.t. planning kaartverkoop en testen voor toegang

Goed nieuws! We moeten natuurlijk wel terughoudend blijven. Het blijft ook maar een advies. Nog een vervelende toevoeging wat op Nu.nl stond: 'daarnaast adviseert Fieldlab het dragen van een mondkapje als bezoekers rondlopen. Als meer dan de helft van de bezoekerscapaciteit wordt benut, moet een mondkapje ook verplicht worden gesteld als het publiek zit.' en een andere voorwaarde: 'de belangrijkste voorwaarde die Fieldlab stelt in het afnemen van een coronasneltest vooraf. De anderhalvemeterregel hoeft dan niet in acht te worden genomen.'

Op basis van 3 tests. Laten we de euforie een beetje drukken en niet die stadions direct opengooien, of zijn we Atalanta vergeten?

28 april 2021 om 17:17

Wat je zegt. Afgelopen week liepen en lopen de opnames in het ziekenhuis op, 2 weken geleden mooi mensenmassa’s in de parken met dit als gevolg. Gisteren hetzelfde liedje, hutjemutje en niet in achterneven van de 1,5 m maatregel hetzelfde verhaal. Wat gebeurt er over 2 weken in de ziekenhuizen? In omgeving Utrecht zijn nog naar 2 IC bedden voor COVID patiënten.

28 april 2021 om 17:30

2 weken geleden was het helemaal geen mooi weer, het was nota bene koud voor het tijd van jaar, het was rond de 10 graden met een enorm koude wind. Ik snap dat dagen nu jaren voelen, maar feiten zijn feiten.

28 april 2021 om 17:22

Aah het beroemde Atalanta. Waar de spelers van Atalanta tegen Valencia achteraf allemaal besmet waren inclusief de coach en niemand van Valencia besmet is geraakt? Omdat ze in de buitenlucht waren.

28 april 2021 om 17:25

Ja die 22 man op dat veld van 100 bij 60 boeit me niet zo. Die 40.000 man op de tribunes wel.

28 april 2021 om 17:29

Op de tribunes boeit ook niet, de reis er naartoe echter wel met bus/trein/métro en de samenkomst in bars, restaurants, et cetera..

28 april 2021 om 17:44

De wedstrijd was in Milaan, of was je dat al vergeten? Na vele onderzoek rondom contact was het niet de wedstrijd in Milaan, maar de cafes binnen dat de verspreiding veroorzaakte. Daarnaast zijn er nu duizenden studies die bewijzen dat het buiten amper verspreid. Er is inmiddels overal grote brandhaarden geweest, terwijl we toch al ruim een jaar zonder of met amper publiek spelen en alle data is wereldwijd gelijk 99% gebeurt binnen. Dat maakt het ook wel grappig dat we wel een uur in de rij kunnen bij een mode zaak, maar niet mogen voetballen.

28 april 2021 om 18:31

Volle stadions betekent ook volle treinen, bussen en auto's. Zo zwart-wit is het niet.

Het blijft toch wonderlijk waarom ze enkel 'het gedrag' testen en niet achteraf checken in welke mate supporters alsnog zijn besmet.... Lijkt mij toch belangrijk om te weten als je zo'n experiment uitvoert.

28 april 2021 om 17:07

Snap niet precies wat je bedoelt. Supporters worden voor -en achteraf getest om te kijken wat de effecten zijn. Met als kanttekening dat de test achtetaf niet verplicht is

28 april 2021 om 17:20

Omdat het niet verplicht is zijn er maar heel weinig mensen die dat ook daadwerkelijk doen, zo blijkt. De mens denkt niet zo snel aan het grotere belang.

28 april 2021 om 17:29

Vgm deden bij zo goed als elk onderzoek ruim driekwart het wel. Echter kan dat nog steeds tot een scheef beeld leiden. Als bijvoorbeeld die 25 procent zich dus sws al minder van de regels aantrekt

28 april 2021 om 18:16

Dat bedoel ik dus, als een deel besluit om zich niet te laten testen dan krijg je een scheef beeld. Het lijkt mij in ieder geval verstandig om het percentage te registreren wat zich wel achteraf heeft laten testen en wat de uitkomst hier van is. Stel dat 85% aangeeft, ik ben negatief getest dan lijkt mij dit toch belangrijke informatie voor het onderzoek. Nu weet ik niet of deze informatie van de daadwerkelijk geteste mensen wel bekend is, maar bij het laatste field lab evenement bleek dat dit niet werd gecontroleerd en men enkel naar het gedrag keek.

Zit je dan met je mondkapje in de buitenlucht.... mij niet gezien. Buitensporig beleid..

28 april 2021 om 17:10

Ik weet niet of Feyenoord andere regels hanteert, maar vgm hoefde je helemaal geen mondkapje op bij Ajax Az (op de tribune)

28 april 2021 om 17:12

Dat klopt, maar zie de tekst. Bij 50% bezetting of meer zou je ze ook op je zitplek om moeten doen. Het is nou toch wel bewezen dat 1: In de buitenlucht je mensen amper kan besmetten en 2: Mondkapjes in geen enkel land hebben gewerkt.
Gelukkig ben ik niet de expert viroloog...

28 april 2021 om 17:33

Dat stuk had ik niet gelezen omdat er eerst maar een paar zinnen stonden. En mondkapjes in geen enkel land gewerkt? Beetje belachelijk statement zonder enige bron

28 april 2021 om 17:52

In eerste instantie waren er 18 onderzoeksrapporten waaruit bleek dat niet medische mondkapjes niet zouden helpen. Hierop baseerde het RIVM het advies om in Nederland geen mondkapjesplicht in te voeren. Toen het kabinet een mondkapjesplicht invoerde voor het openbaar vervoer liet de directeur van het RIVM weten dat dit een politiek besluit betrof.
Later werd gesteld dat de mondkapjes bij juist gebruik mogelijk een positief effect zouden kunnen hebben, bij onjuist gebruik zou er een averrechts effect op kunnen treden. Laten de meeste mensen de mondkapjes nu niet op juiste wijze gebruiken.
Uit onderzoek verricht door de TU Delft in opdracht van Radar bleek dat de 7 meest verkochte mondkapjes besmetting niet voorkomen.

28 april 2021 om 17:25

Haha, drama regel inderdaad. Als het inmiddels zo duidelijk is dat je in de buitenlucht niet tot nauwelijks besmet wordt focus je dan op regelementen binnenshuis i.p.v. deze poppenkast.

28 april 2021 om 17:31

Ik bedank ook vriendelijk. Net weer m'n seizoenkaart verlengd voor de Eagles maar moet nog maar zien of we daar weer zonder gezeur heen kunnen volgend seizoen. Met test en mondluier blijft deze jongen lekker thuis..

28 april 2021 om 17:39

Ik doe in de buitenlucht ook nooit een hand voor m'n mond als ik hoest. Het is hier geen dictatuur, ik bepaal dat zelf wel. De overlijdenskansen bij een verkoudheid zijn toch nihil.

Hoe kan je nou op je toeter blazen met mondkap op🤔denk dat stadions voorlopig toch niet helemaal vol gaan zitten ⚽⚽

29 april 2021 om 01:17

Sterker nog. Denk je nu echt dat mensen hun mondkapje gaan ophouden in het stadion. Dat denken is echt een grap (gelukkig)

Grappig dat een fieldlab een mondkapje dan adviseert. Waarvan al zo vaak is aangetoond dat het daadwerkelijk niks toevoegt. Dat trekt deze hele organisatie, die buitensporig veel geld ontvangt, direct in twijfel.

Of gewoon 100% bezetting en weer lekker normaal doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren