Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Feyenoord: zelfvertrouwen, sterkhouders en PIT

Woensdag, 2 december 2009 om 10:08 door FR19082008

Het verschil tussen het Feyenoord van vorig seizoen en het Feyenoord van dit seizoen: we hebben het er allemaal over. ‘We komen van ver’ is inmiddels een veelgebruikt cliché dat een Feyenoorder niet gauw genoeg in zijn mond kan nemen. We mogen er ook best trots op zijn, want de huidige 28 punten na de 0-2 tegen ADO in de Eredivisie hadden we vorig seizoen pas in maart. Daarna haalden we nog zeventien punten uit negen wedstrijden. Om de prestatie van het afgelopen seizoen te evenaren hoeven we dus nog maar zeventien punten te halen in negentien wedstrijden. Dat is vijf keer winnen en twee keer gelijk spelen.

Willem II, ADO Den Haag, Heracles, Vitesse en Sparta komen onder andere nog naar de Kuip en uit staan er nog wedstrijden tegen RKC, VVV, Roda JC en NEC op het programma. Alleen al in deze wedstrijden verwacht ik ruim zeventien punten te kunnen behalen met de huidige selectie. En alle punten die we dan halen in de grotere wedstrijden, zijn ‘bonuspunten’. Met deze bonuspunten moeten we ons verzekeren van een plek bij de beste vijf voor het eerst sinds 2005/06.

De enige voorwaarde voor het behalen van een topvijf-klassering voor Feyenoord is dat het huidige niveau wordt vastgehouden. De afgelopen drie jaar werd hooguit één seizoenshelft het gewenste niveau behaald. Ik denk dat Feyenoord het dit jaar beter gaat doen. Dit jaar zijn er eindelijk genoeg sterkhouders die de ploeg op de Been kunnen houden, ook als het wat minder gaat. Waar voorgaande jaren het Legioen de taak van sterkhouder op zich moest nemen, zijn er nu ook sterkhouders die een directere invloed hebben op en rond het veld.

Om te beginnen technisch directeur Leo Beenhakker. Mocht plots de hel losbarsten in Rotterdam na een reeks van ruime nederlagen en abominabel veldspel, kan ‘Don Leo’ altijd ingrijpen en de selectie bij de hand nemen. Ik verwacht echter niet dat het zover zal komen onder Mario Been. De selectie heeft al zoveel lovende woorden gesproken over de humoristische oefentrainer, dat de spelers zich onmogelijk allemaal tegen ‘Mariodona’ kunnen keren. Als een speler zich ernstig misdraagt, zoals Andwelé Slory die tegen VVV-Venlo zijn handje niet opstak na aanwijzingen van zijn ploeggenoot, dan haalt Mario hem onverbiddelijk naar de kant en ligt de morgen erop een transactiebonnetje bij hem thuis op de deurmat. Maandsalaris ingehouden, maar wat maakt het uit? We moeten alle ego’tjes opzij zetten, het draait tenslotte om Feyenoord. Tevreden dat hij zijn club toch nog kan helpen door de clubkas wat bij te spekken, verontschuldigd de speler zich bij de maandagse ochtendtraining ook nog voor de gehele spelersgroep. En iedereen kan weer lachen. Mario Been heeft dezelfde functie in de groep als het grondrecht in een rechtsstaat: hij waarborgt een minimale binding van de sociale cohesie.

Ook in de spelersgroep hebben zich sterkhouders geschaard. Waar vorig jaar Henk Timmer zijn verdediging na iedere weggegeven hoekschop al uitfoeterde, strijden er dit seizoen twee totaal andere keepers om de plaats onder de lat. Darley Ramon Torres zal het met zijn huidige ervaring in het betaalde voetbal niet in zijn hoofd halen om kritiek te hebben op zijn medespelers en Rob van Dijk kan zich nog zo kwaad maken dat hij de haren uit zijn hoofd kan trekken, hij zal het nooit laten merken. Zolang er een keeper staat die zonder een al te grote mond zijn verdedigers wel wakker kan houden en neer kan zetten, lijkt me dit beter voor het zelfvertrouwen van de verdedigers dan vorig seizoen.

De defensie heeft sowieso meer vertrouwen in eigen kunnen, wat in mijn ogen als hoofdoorzaak de terugkeer van Ron Vlaar heeft. Ik vind de 24-jarige verdediger uit Hensbroek de belangrijkste speler van dit team. Iedereen heeft het over de blessure waar hij sterk van is teruggekomen en voor hem is het prachtig, maar ik besteed zo weinig mogelijk aandacht aan zijn blessure. Aan een geblesseerde Vlaar wil ik geen moment denken. Deze man stopt iedere wedstrijd ontelbaar veel kansrijke aanvallen, is erg sterk in de duels, kan een tegenstander gemakkelijk uitspelen, kan goed koppen, heeft een prachtige trap en is van achteruit de regisseur van de ploeg. Hij laat zelfs André Bahia beter voetballen en is een grote hulp in de ontwikkeling van Kelvin Leerdam als rechtsback. Na jaren van defensieve ellende bij Feyenoord is Vlaar een enorme verlichting in de Kuip.

Aangezien het voorin nog ontbreekt aan echte sterkhouders, op de altijd hardwerkende, maar ook vaak afwezige en daarmee flink gemiste Jon Dahl Tomasson na, hebben we op het middenveld gelukkig wel sterkhouder. Na Bosvelt-Ono hebben we nu het koppeltje Landzaat-Fer controlerend op het middenveld staan. Leroy Fer is de enige jongeling die dit seizoen een constant niveau weet te halen. Mede door zijn leeftijd kent ‘Lerra’ nog schoonheidsfoutjes in zijn spel, maar zijn kracht is altijd aanwezig, waarmee hij defensief veel nuttig werk verricht. Ook aanvallend is hij vaak betrokken en dit alles maakt Fer op jonge leeftijd al een sterkhouder voor Feyenoord.

De grootste sterkhouder bij Feyenoord dit seizoen is naar mijn mening het (zelf)vertrouwen. Het voetbal van Feyenoord straalt dit seizoen steeds meer vertrouwen uit. Als een belangrijke speler wegvalt, zoals Dani Fernandez of Jonathan de Guzman, dan pompt Mario Been plezier en zelfvertrouwen in hun vervangers, waardoor ze een voor mij verrassend hoog niveau weten te halen. Kelvin Leerdam vervangt tot nu toe Fernandez uitstekend, wat voor mij een enorme opluchting is. Als ik Bruins, Babovic of een ander op tien zie spelen, vergeet ik bijna dat De Guzman nog revalideert van een blessure. Hun vervangers barsten van het zelfvertrouwen. De vraag is of al dit zelfvertrouwen het hele jaar aanwezig kan blijven in de Kuip. Als Mario dit een of meerdere seizoenen vol kan houden, dan kan hij met zijn PIT (Plezier, Instelling en Team)-systeem en de hulp van zijn leermeester Beenhakker zeker weer een topploeg bouwen. Laten we het hopen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 13 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door parlevliet)

Goed stuk! zou zie ik het nou ook. dat vertrouwen is zo belangrijk!
ik hoop zeer dat we eindelijk dit niveau kunnen doorzetten, en met een beetje minder blesures en (onterechte) kaarten europees voetbal halen! en volgend jaar met het zelfde en versterkt team daar kunnen schitteren

Leuk artikel, maar het leest niet geweldig. In de eerste zin heb je het over het verschil en dan gebruik je een dubbele punt, dat beketent dat je het verschil uit moet leggen. De zin 'we hebben het er allemaal over' past niet in de context. Ik ben het absoluut met je eens dat er een andere wind waait door De Kuip. Het is inderdaad te hopen dat onze jongens het volhouden! Desondanks herbergt het team wel veel wisselvallige spelers. Bijvoorbeeld: Biseswar, Bruins, Slory en Wijnaldum. Ik snap dat het door hun jeugdigheid komt, maar het is wel gevaarlijk voor de 2e seizoenshelft. Toch verwacht ik wel een plaatsje bij de 1e 5. Allemaal de verdienste van Mario!

2 december 2009 om 14:29

Bedankt voor de tip over het gebruik van de dubbele punt. Ik wil vaak zoveel vertellen (ik had eigenlijk te weinig aan maximaal duizend woorden), dat ik enkele regeltjes wel eens wil vergeten. De wisselvallige spelers zijn inderdaad een nadeel, maar als ze slechte wedstrijden het hele seizoen blijven afwisselen met goede wedstrijden en Mario de spelers in vorm eruit weet te pikken, hoeft het geen probleem te zijn. Ik vrees voor het gevaar dat we opnieuw buiten de top vijf vallen, maar het moet toch een keer lukken, zeker met de winnaarsmentaliteit die meer aanwezig is dan bijvoorbeeld gedurende de tweede helft van '07/'08.

leuk geschreven en ik ga met de toch wel wat jonger wordende selectie wel van een "volledig" seizoen uit! Jong zijn betekent denk ik juist dat er nog veel verbetering in zit door ervaring en coaching! Dat er dan hier en daar nog fouten gemaakt worden is alleen maar iets wat ze mee moeten nemen voor de volgende wedstrijd!

Leest lekker door maar er zit geen info bij die wij allemaal niet wisten. Toch 3 sterren

Ik vind het als niet Feyenoord kenner een prima stuk om te lezen. Ben het helemaal met je eens dat Vlaar een van de belangrijkste schakels is in dit team en ik hoop ook echt dat hij een kans krijgt in het NL elftal.

Ik wilde je 4 sterren geven, maar omdat jij jezelf 5 sterren geeft woe ik er 3. Ik vind het zo idioot dat clubexperts zichzelf gaan beoordelen (heb ik nog nooit een columnschrijver zien doen) en dan ook nog eens maximaal.

Dit stukje is inhoudelijk beter dan de titel me deed vermoeden.
Voor mij als Feyenoorder is natuurlijk elk stuk over de club de moeite waard om te lezen.......(bijna alles dan)

Ben het over het algemeen met je eens, 100% als het om Ron Vlaar gaat! Deze man heeft echt wel voor een ommekeer achterin gezorgd sinds hij weer terug is. Eén brok kracht en dat straalt hij uit. En een verdediging die zekerheid uitstraalt is ''onverslaanbaar''. Ook qua mentaliteit zit het gewoon erg goed met Ron, kan ook niet anders.......zo terugkomen na zo'n blessure.

Wat Feyenoord wat mij betreft mist, is een angel. Tomasson laat wel zien dat hij de boel kan aanjagen en brengt een stukje felheid met zich mee dat overslaat op de anderen. Aan de andere kant is hij fysiek geen zekerheid. Cissé zie ik die rol nog niet op zich nemen, al zou hij wel geschikt kunnen zijn gezien zijn spel in het verleden bij Roda JC. Makaay komt niet tot zijn recht op de manier zoals Mario Been wil spelen. En om op deze plek een jeugdspeler te zetten gaat me te ver (al zou het goed kunnen uitpakken)

Waar het geld weg moet komen is mij een raadsel, maar ik hoop toch op een versterking in de winterstop voor de voorhoede.

* Je ziet, ik kom los

Goede artikel 4 sterren voor jou!!

mooi artikel, leest lekker door!
vergeleken met vorig jaar staat de verdediging veel beter, met Vlaar en Bahia.
daarnaast is bijvoorbeeld het talent Fer alleen maar aan het groeien onder Mario Been en laat hij weinig steken vallen, en wordt hij alleen maar beter.

verder hoop ik nog wel op een goeie spits, want Cisse vind ik nog een beetje tegenvallen, maar heb er ook wel vertrouwen in dat het nog komt.
maar waar het geld vandaan moet komen? Leo Beenhakker heeft vast nog wel contacten met een paar clubs

dus denk wel dat het goed komt dit seizoen met Feyenoord.
hoop op een plek tussen 1t/m 5 !

mooi stuk. Hoop ook echt dat Feyenoord bij de beste 5 eindigt.....dan zou de slapende reus weleens langzaam wakker kunnen gaan worden.

Mooi stuk. Ik hoop dat de top 5 nu wel gehaald word, dat zeiden we toen ook steeds maar gebeurde ook niet.
Laten we het hopen, erg leuk stuk complimenten!

Aardig geschreven, weinig vernieuwend en weinig kritisch. Beetje mooi-weer verhaal over Feyenoord. Niet prikkelend om te lezen. Paar juiste conclusies getrokken (ruim betere prestaties dan vorig jaar, rol van Timmer en Vlaar en mindere aanval), die echter niet opzienbarend zijn. Verder vind ik dat je als Feyenoord supporter wel een bepaald doel moet hebben en dus niet echt kunt spreken van bonuspunten tov van vorig seizoen. Dat was een dramatisch jaar en Feyenoord moet met dit materiaal gewoon veel beter kunnen en gelukkig lijkt dat ook te gebeuren. Ik zet zelf in op een vijfde plek, voor Utrecht maar na AZ. Je artikel geef ik 2 sterren, gewoon simpelweg omdat ik moeite had om mijn aandacht erbij te houden. Ik word graag geprikkeld bij het lezen.

3 december 2009 om 08:12

Kan me er ook wel in vinden dat je als Ajacied geen zin hebt om duizend optimistische woorden over Feyenoord te lezen, maar ook wat kritische puntjes. 'helaas' heb ik momenteel geen echte kritische punten om erin te zetten, behalve wat kleine puntjes die ik in mijn artikel ook snel weer goed praat Het woord bonus is het Latijnse woord voor 'goed', je kan het dus ook anders interpreteren dan de Nederlandse betekenis al zullen weinigen daar snel toe geneigd zijn. Ik kan er goed mee leven dat je een lagere beoordeling geeft, vooral omdat dit pas mijn eerste artikel is.

3 december 2009 om 09:59

Als je de Latijnse betekenis bedoelt moet je dat er echt even bijzetten . Dat ik Ajacied ben heeft overigens zo veel te maken met de beoordeling. Ik wil graag iets vernieuwends of uitdagends lezen. Informatie die ik nog niet had of een scherpe analyse. Dit ontbreekt in jouw stuk nog, maar ik hoop dat je iets kunt met mijn kritiek. Ik vind het namelijk wel interessant om dingen over Feyenoord te lezen.

3 december 2009 om 10:00

Ik ben Feyenoorder en vind het ook te positief. Het spel van Feyenoord laat namelijk al weken wensen te over en de ploeg scoort zeer moeilijk. Daarentegen staat het verdedigend inderdaad wel goed ( behalve tegen Ajax en PSV ), en dat is te danken aan Vlaar en Fer die het fantastisch doen op hun posities ( zoals je in dit artikel al beschreef ), maar aanvallend is het doffe ellende. Er is geen eindstation en dat eeuwige gedribbel en gepiel leidt nergens naar.

Daarnaast begrijp ik niet hoe je in hemelsnaam posifitef kan zijn over Leerdam, wat een waardeloze voetballer is dat. De enige manier waarop Vlaar deze jongen helpt is door hem rugdekking te geven en geen ballen meer op hem in te spelen (hij weet namelijk toch dat ie ze gelijk weer terugkrijgt van Leerdam).

Je schrijfstijl vind ik wel heel aardig en daarom krijg je 3 punten van me.

Ja redelijk geschreven stuk, weinig nieuwe informatie. Beetje een Promo voor Feyenoord! Niet van toegevoegde waarde..

Makkelijk te lezen stukje over Feyenoord. Ik vind het jammer dat er verder weinig nieuwe informatie in staat over Feyenoord. Succes met het schrijven van je volgende stukjes.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor PaixãoAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren