Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord profiteert van aanstaande miljoenentransfer van Luis Sinisterra

Laatste update:

Luis Sinisterra gaat Leeds United definitief achterlaten voor AFC Bournemouth, zo bevestigt onder meer transfermarktexpert Fabrizio Romano na eerdere berichtgeving van journalist Mark McAdam. Bournemouth, waar Sinisterra dit seizoen al op huurbasis voor speelt, gaat omgerekend zo'n 23,4 miljoen euro overmaken naar Leeds.

De deal wordt naar verwachting deze week nog wereldkundig gemaakt, wat ook goed nieuws zal betekenen voor Feyenoord. Sinisterra verruilde Once Caldas in 2018 voor de Rotterdamse topclub, waarmee hij onder meer de Conference League-finale bereikte in 2022.

Feyenoord verkocht hem die zomer voor 25 miljoen euro door aan Leeds United. 1908.nl weet dat Feyenoord géén doorverkooppercentage gaat incasseren, omdat hij door Leeds met verlies wordt verkocht. Wel houdt de regerend landskampioen er een solidariteitsbijdrage aan over, die volgens het Rotterdamse fanmedium ongeveer 470.000 euro bedraagt.

Bij Leeds was hij van grote waarde, maar afgelopen zomer wilde hij vertrekken na de degradatie van de club naar de Championship. Zodoende kwam hij terecht bij Bournemouth, waarvoor hij vorig weekend nog een assist leverde in het Premier League-duel met Nottingham Forest (1-1).

Sinisterra's contract bij Leeds loopt in de zomer van 2027 af, maar gaat zich spoedig op permanente basis verbinden aan Bournemouth, de huidige nummer twaalf van de Premier League. In totaal was Sinisterra in zijn voorlopig enige seizoen voor Bournemouth goed voor vier goals en drie assists.

Namens Feyenoord kwam Sinisterra in 113 optredens tot 35 goals en 29 assists. De 25 miljoen euro die Feyenoord ontving voor Sinisterra was op dat moment een clubrecord voor de Rotterdammers.

Inmiddels is de Zuid-Amerikaan op die lijst ingehaald door Orkun Kökçü, die afgelopen zomer voor enkele miljoenen meer werd verkocht aan Benfica.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een half miljoen is mooi meegenomen, maar belangrijker is het voor de club dat hij met een Feyenoord-achtergrond lijkt te slagen in het buitenland. Kokcu, Aursnes en Senesi doen het ook goed. Dat straalt af op de club. Daar kun je van profiteren op zowel verkopend als aankopend gebied.

8 februari 2024 om 17:14

Dan zullen de financiële problemen die vandaag genoemd werden wel voorbij zijn

8 februari 2024 om 17:36

Zo geweldig doen Kokcu en Aursnes het niet hoor, in Portugal spreken ze bij Kokcu al over een miskoop. En de Portugese competitie is minstens gelijkwaardig aan de eredivisie, dus meer een stap opzij dan omhoog

8 februari 2024 om 17:45

Kokcu begon goed maar raakte geblesseerd. Moeilijk in te schatten dus, een miskoop kan je dat niet noemen.

Aursnes nog geen wedstrijd gemist en speelt verdienstelijk, dus waar haal je die onzin vandaan?

8 februari 2024 om 17:53

Aursnus een miskoop? Speelden vorig jaar en dit jaar alles en vorig jaar kampioen geworden net benfica. Dan kan je beter zeggen dat je Portugese competitie niet volgt....

8 februari 2024 om 18:45

Ik heb wat samenvattingen gekeken en Kokcu lijkt er vaak maar wat verdwaald bij lopen, speelt totaal niet in de rol of het voetbal als bij Feyenoord.

Verkeerde club/trainer voor em. Snap de stap ook totaal niet. Bij Benfica speel je tussen de vedetten die amper Engels praten, tegen clubs die niet willen voetballen..

8 februari 2024 om 19:06

Ik Benfica niet zo, maar volgens mij doet ie het inmiddels juist wel goed? Laatst een artikel over op VI pro.

8 februari 2024 om 18:52

Slagen is een groot woord hoor.. zijn oké clubs maar geen topclubs. Kokcu is de uitzondering hierin.

8 februari 2024 om 19:07

Aursnes speelt bij dezelfde club als Kokcu en speelt -i.t.t. laatstgenoemde- echt vrijwel alles. Hoe kan Kokcu dan de enige uitzondering zijn?

9 februari 2024 om 09:53

Excuses hoor zeiksnor dat ik hem bij de club vergeet te noemen, zal de volgende keer de club benoemen in plaats van de speler. Neemt niet weg dat de overige clubs helemaal niets bijzonders zijn

Lijkt er dus meer op dat Feyenoord juist NIET profiteert van deze transfer (aangezien een doorverkoop percentage nvt is) maar enkel de solidariteitsbijdrage (die in de basis altijd wordt uitgekeerd) innt. Of interpreteer ik dit nu verkeerd?

8 februari 2024 om 20:28

Ook in het geval van alleen een solidariteitsbijdrage profiteren ze toch?

9 februari 2024 om 10:44

Al verdient Feyenoord maar 1 euro met de verkoop dan profiteren ze al, misschien bedoel je dat ze niet fors profiteren van de verkoop.

Ik hoorde iets over de blauwe kaart, weet iemand daar iets van?.
On topic: het belangrijkste is dat Feyenoord die Champions League beloningen krijg volgend jaar, daar zal dit niet heel veel bij helpen. vooral fijn voor Feyenoord dat spelers ook ergens anders slagen.

Ik dacht dat de solidariteitsbijdrage alleen betaald werd bij internationale transfers? Deze transfer zou toch nationaal zijn?

8 februari 2024 om 17:58

Dat is gelukkig sinds vorig jaar verandert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren