Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord neemt twee nieuwe namen mee op trainingskamp naar Marbella’

Laatste update:

Arne Slot heeft besloten om de zestienjarige Thijs Kraaijeveld mee te nemen op trainingskamp naar Marbella, zo meldt de doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Youth Watcher op X. De in mei 2007 geboren middenvelder gaat 2024 beginnen bij de hoofdmacht van Feyenoord. Ook rechtsback Givairo Read (17) zal deel uitmaken van de Rotterdamse selectie in Spanje.

Kraaijeveld doorloopt de jeugdopleiding van Feyenoord met rasse schreden. De jonge middenvelder staat al jarenlang te boek als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van de Stadionclub.

Begin september trainde de jongeling voor het eerst mee met de hoofdmacht onder Slot. Kraaijeveld is een tweebenige middenvelder die zowel controlerend als aanvallend uit de voeten kan. Officieel hoort hij nog in Feyenoord Onder 17 te spelen, maar de Rotterdammers laten hem dit jaar rijpen in het Onder 18-elftal dat wordt getraind door Robin van Persie.

Onder Van Persie komt Kraaijeveld ook uit in de UEFA Youth League, waarin Feyenoord dit seizoen een behoorlijke indruk achterlaat. De Rotterdammers eindigden met dertien punten als koploper in de groepsfase van het prestigieuze jeugdtoernooi, waardoor de tussenronde na de winterstop wordt overgeslagen. Kraaijeveld was in vijf wedstrijden goed voor één doelpunt en twee assists.

Read
Naast Kraaijeveld mag dus ook de zeventienjarige Read zich opmaken voor zijn eerste trainingskamp met de selectie van Feyenoord. De international van Nederland Onder 19, die in De Kuip tot medio 2026 vastligt, is tot dusver een van de uitblinkers in de Youth League. Mogelijk kan Read zich in de tweede seizoenshelft volledig aansluiten bij het eerste elftal, daar Slot met Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop slechts twee rechtsbacks in zijn selectie heeft.

Feyenoord nam de Amsterdamse Read afgelopen zomer transfervrij over van FC Volendam, waar hij zijn debuut in het eerste elftal al had gemaakt. De vleugelverdediger deed in het vorige Eredivisie-seizoen vijf minuten mee toen de Palingboeren in eigen huis afrekenden met Fortuna Sittard.

Minteh afwezig
Naast Kraaijeveld en Read zal een viertal aan tieners sowieso afreizen naar Marbella voor het trainingskamp. Mikki van Sas (19), Gijvai Zechiël (19), Antoni Milambo (18) en Leo Sauer (18) maken vast deel uit van de selectie van Feyenoord. Newcastle United-huurling Yankuba Minteh zal niet van de partij zijn in Spanje. De Gambiaan gaat zich met zijn geboorteland opmaken voor de Afrika Cup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch niet zo raar dat 2 jeugdspelers, die het goed hebben gedaan in de Youth League, meegaan? Opvallend was het geweest als we Jorrel Hato, Dusan Tadic of Noa Lang hadden meegenomen.

22 december 2023 om 14:29

Al zou ik Hato nog wel eens zien gebeuren. Rotterdammer die de stap van middenmotor naar topclub kan pakken voor een miljoentje of 5. Prima deal voor alle partijen! Hato een mooie stap, Ajax geld in het laatje en Feyenoord een backup voor Hancko!

22 december 2023 om 14:29

Jorrel Hato had ik er graag bij gehad eerlijk gezegd. Echte Feyenoorder en ideale opvolger van Hancko.helaas hebben we zitten pitten en speelt hij nu wekelijks in het hol van de leeuw.

Eerlijk is eerlijk....noa Lang had ik er ook graag bij gezien. Maar vrees dat veel van mijn mede-supporters daar niet lekker mee om kunnen gaan.

Tadic asjeblieft zo ver mogelijk weg houden. Eng nek.

22 december 2023 om 14:31

Haha, zal je gebeuren als je Tadic en Lang uit de helicopter ziet komen van de zomer

22 december 2023 om 14:40

Dan moet de nieuwe Kuip er erg snel komen, het stadion wordt dan totaal afgebroken gok ik.

22 december 2023 om 15:32

Tadic zou ik nog accepteren, maar ik zou oprecht niet kunnen juichen voor een Feyenoord waar Noa Lang speelt.

22 december 2023 om 15:34

Hoe kun je Tadic wel accepteren vraag ik maf....
Misschien wel de vervelendste Ajacied die ik in mijn leven aan het werk gezien heb.

22 december 2023 om 15:47

Dan zal hij zich op veld uiteraard wel gewoon normaal moeten gedragen, want dat gejank past niet bij Feyenoord, maar verder is het een pure broodvoetballer gebleken. Dus als hij op het veld nog wat zou kunnen toevoegen is hij welkom.

In 2007 geboren en mee met Feyenoord. Ik voel me zo oud...

Hopen dat die jonge spelers ook eens wat speeltijd gaan krijgen. Zitten in de jonge lichting toch een aantal leuke gasten met Slory en Milambo die ik wel graag zie in plaats van een Minteh of Dilrosun. Laat ons eens beter kennis maken met de jeugd. Vinden de supporters mooi

22 december 2023 om 14:32

Ik vind het dan wel jammer dat we Slory niet meenemen op trainingskamp. Misschien zou dat hem wat vertrouwen geven om zijn contract te verlengen. Het is sowieso jammer dat jeugdspelers onder Slot niet altijd veel minuten krijgen.

22 december 2023 om 14:41

Hij had woensdag Milambo en Sauer minuten moeten geven

22 december 2023 om 14:47

Slory schijnt gewoon enorme eisen te hebben om te verlengen. Is een redelijke speler, maar echt geen toptalent. Gok dat we hem lekker laten gaan.

Verder mogen de jeugdspelers niet zeuren onder Slot. Bijlow en Geertruida zijn onder Slot al die tijd al onbetwist basisspeler. Dan hebben we nog Malacia en Kokcu die inmiddels vertrokken zijn en Hartman die nu in de basis staat.
Milambo en Sauer zijn ondertussen miljoenenaankopen voorbij gestreefd in de rangorde en ook Zechiel zit vaak bij de selectie. Daar lijken Read en Kraaijeveld nu bij te komen.

De rest was of is gewoon niet goed genoeg voor het huidige Feyenoord.

22 december 2023 om 14:53

Sauer heb je natuurlijk ook nog. De buitenspelers zijn toch wel de meest wisselvallige spelers die we hebben. Denk dat het geen kwaad kan om die gasten voor de leeuwen te gooien. Ivanausec, Paxiao, Dilrosun en Alireza zijn wat dat betreft ook allemaal (momenteel) niet in absolute topvorm. Misschien zijn de jongelingen nog niet klaar voor een basisplaats, maar met 5 wissels (?) die je tegenwoordig mag inbrengen kan je toch best wat vaker minuten geven aan die jongens. Nu wissel je steeds tussen bovengenoemde 4 (met af en toe Stengs op de linksbuiten ipv op 10) en houd je een beetje hetzelfde.

22 december 2023 om 14:54

Bijlow Geertruida Malacia en Kokcu speelden allemaal al regelmatig voordat Slot naar Rotterdam kwam, dus beetje onzinnig om die te noemne.

Milambo en Sauer mogen zo af en toe wat minuutjes maken, maar daar houdt het wel op. Vraag is idd of dat aan Slot ligt, of aan het gebrek van grote talenten in de jeugd opleiding.

22 december 2023 om 14:55

Het is geen aanval, maar Bijlow is inmiddels 25 en Geertruida 23. Dat zijn geen jeugdspelers mee en speelden (volgens mij) al basis voordat Slot kwam.hartman is wel door Slot gebracht, maar ik denk dat het wel iets meer zou kunnen. Zeker voor die posities die momenteel niet heel zekerheid bieden. Zoals de buitenspelers.

22 december 2023 om 15:35

@westend
Slot is dan ook bezig aan zijn derde seizoen. Toen hij kwam waren die spelers nog geen onbetwiste basisspelers.

Dat Feyenoord kwalitatief zo snel gegroeid is, betekent ook dat het voor jeugdspelers nog moeilijker is om aan te haken.
Spelers waar we jaren enorme verwachtingen van hadden (Dermane Karim, Denzil Hall, Wouter Burger, Marouan Azarkan) bleken uiteindelijk gewoon niet meer goed genoeg.
Dat ondervangen we ondertussen door spelers als Read en Zaal te halen.

Als de Slory’s van de club net zo goed waren als de Alireza’s en Dilrosun’s zouden ze echt wel spelen hoor.

22 december 2023 om 15:45



@fiorenoord, toen Slot kwam had Geertruida al zo'n 70 wedstrijden voor Feyenoord gespeeld. Dat is echt wel veel hoor. Dat is het aantal waar vele jongens van topclubs beginnen na te denken over een vervolgstap in het buitenland.

22 december 2023 om 15:51

Moet wel toegeven dat ik de jaren onder Dicky totaal uit mijn geheugen heb gewist…

Zie nu inderdaad dat Malacia en Geertruida dat seizoen gewoon 30 volle wedstrijden hebben gespeeld, dus ik ben abuis.

22 december 2023 om 16:20

Maakt ook verder niet uit natuurlijk, ik zou alleen verwachten dat spelers die momenteel even uit vorm zijn tijdelijk worden vervangen door jeugdspelers. Er zijn er nogal een paar die het nu niet laten zien. En dan kan je prima als wissel een jeugdspeler gebruiken. In plaats van een Minteh, Dilrosun of Alireza (hoewel nu geblesseerd).

Hato heeft nog steeds niet bijgetekend, en speelt met een jeugdcontract, dus waarom niet een lijntje uitgooien. Ik kan me voorstellen dat hij graag bij een topclub wil spelen

22 december 2023 om 18:25

Prima als back up samen met Beelen.

23 december 2023 om 03:23

Haha leuk prikje. Vraag me alleen af of hij dan graag naar een club gaat die dit jaar ook geen prijzen gaat pakken.

Read hoop ik veel op. Van mij part passeer je hem ten faveure van Bart. Die heeft aangetoond het niveau absoluut niet aan te kunnen.

Wel echt jammer dat Read nu bij Feyenoord zit. Pluk je als Ajax zijnde 5 spelers uit zijn jeugdteam weg. Haal je later nog Wolff erbij, zal je zien dat Read het verst komt. Bij Ajax onder 18 loopt nu helaas zijn minder talentvolle oudploeggenoot op RB rond met van de Pavert

Ik volg jeugdvoetbal totaal niet (hoe maak je daar tijd voor), maar ik ben er van overtuigd dat we Read prima als vervanger van Nieuwkoop kunnen gebruiken in de 2e seizoenshelft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren