Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord lijkt Luciano Rodríguez te moeten vergeten na fors miljoenenbod’

Laatste update:

De kans dat Luciano Rodríguez komend seizoen in het shirt van Feyenoord speelt lijkt steeds kleiner te worden. Volgens journalist Germán García Grova heeft de City Football Group zich gemeld bij Liverpool Montevideo met een bod van 15 miljoen euro voor tachtig procent van de transferrechten van de twintigjarige buitenspeler. Daarmee lijkt Feyenoord definitief af te haken in de strijd om de gewilde Rodríguez.

Eerder meldde 1908.nl al dat Feyenoord nog altijd hoopt op de zomerse komst van Rodríguez. Een transfer van de Uruguayaanse jeugdinternational naar Rotterdam-Zuid lijkt door het bod van de City Football Group steeds onwaarschijnlijker.

De kapitaalkrachtige groep wil Rodríguez inlijven voor een nog onbekende club uit het voetbalconcern. De City Football Group heeft aandelen in voetbalclubs in diverse landen. Onder meer Manchester City, New York City, Girona FC, Troyes AC en Lommel SK vallen onder de Engelse holding.

Naast het bod van 15 miljoen euro is de City Football Group bereid om aan de persoonlijke eisen van Rodríguez te voldoen. De buitenspeler zelf zou liefst twintig procent van de transfersom ontvangen. Daarnaast kan de Uruguayaan bij de City Football Group rekenen op een vorstelijk jaarsalaris.

Rodríguez ligt bij zijn club Liverpool Montevideo nog tot december 2027 vast. Naast de City Football Group en Feyenoord hoopt het Argentijnse River Plate nog altijd op zijn handtekening. Eerder liet Rodríguez al weten gevleid te zijn door de biedingen van de Argentijnse grootmacht en Feyenoord.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Rodríguez ver onder het bod van de City Football Group. Volgens de gerenommeerde Duitse website is de rechtspoot slechts 4,5 miljoen euro waard.

Rodríguez debuteerde als profvoetballer bij Progreso, waar hij in 54 officiële wedstrijden goed was voor 7 doelpunten en 2 assists. Liverpool Montevideo nam de buitenspeler in januari 2023 voor zo’n 500.000 euro over.

Met zijn huidige werkgever werd Rodríguez in 2023 direct landskampioen. Inmiddels staat de teller op 41 officiële duels namens Liverpool Montevideo, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 6 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is wat het is. Ben al blij dat onze scouting zo op orde is dat we zulke spelers op onze radar krijgen. Maar tegen dit geweld kunnen normale clubs niet meer op.

20 maart 2024 om 15:57

Persoonlijk heb ik juist liever dat de scouting met namen op de proppen komt waar de grote jongens nog niet achteraan zitten en wat dan grote parels blijken te zijn.

20 maart 2024 om 16:01

Dat is in deze tijd toch nagenoeg onmogelijk? Die scouts lopen overal. Je moet gewoon hopen dat zo'n gozer het gevoel heeft dat het voor z'n carriere beter zou zijn om naar NL te komen. Maar de grote clubs voor zijn in het scouten van pareltjes.....dan moet je denk ik embryos gaan analyseren.

20 maart 2024 om 16:09

Dat was ook het geval, we waren er eerder bij dan de City group, echter kregen we het niet rond.
Achja misschien lukt het nog en amders door naar de volgende.

20 maart 2024 om 16:10

Niet als je er snel bij bent of scout in minder populaire competities. Brighton heeft toch aardig wat spelers kunnen halen zonder al te veel concurrentie. Er lopen bijvoorbeeld in de Ecuadoriaanse competitie best wel wat leuke spelers rond maar je ziet ze vooralsnog zelden geruchten voorkomen. Clubs gaan eerder voor Argentijnen, Brazilianen of Uruguayanen.

20 maart 2024 om 16:40

Afgelopen winter waren wij de enige die achter hem aanzaten dus we waren ze voor.

20 maart 2024 om 19:13

Het hoeft nog niet klaar te zijn. Rodriguez is persoonlijk nog steeds akkoord met Feyenoord en bepaalt nog altijd zelf waar hij heen wil. Leuk als bijv. Man City je koopt, maar ik neem aan dat die jongen naar Europa komt om te spelen en niet om op de bank te belanden.

Wat ik niet snap is het volgende: Hoe kan een concern, wat dus geen voetbalclub is, een speler op deze manier gaan kopen? Het is, als ik het goed begrijp, City Group die hem koopt. Wat een overkoepelende organisatie is van meerdere clubs. Dat zou toch helemaal niet moeten kunnen in deze?!

Lommel heeft het geld niet. Idem als Troyes lijkt mij. Blijven Manchester, New York & Girona over. Waarom koopt een van deze clubs de spelers gewoon niet? Dit is reinste vervalsing! Gezien City group geen club is, valt het ook niet onder FFP van Uefa.

20 maart 2024 om 16:34

Ik dacht dat er ook regels waren dat je niet clubs op hetzelfde continent mocht bezitten.. ik tel al 4 Europese clubs in jouw post, ronduit belachelijk. Zelfde geldt voor de Red Bull familie

20 maart 2024 om 16:44

Alleen koopt de Red Bull familie niet als groep, maar gewoon met een van de clubs die daar wel het geld voor hebben.

Ook is het niet zo dat Red Bull hun spelers maar verhuurd aan hun eigen clubs om te verhuren zodat ze mogelijk ooit eens doorbreken bij de grootste van allemaal. Iets wat wel een doel is binnen de City Group.

20 maart 2024 om 17:03

Volgens mij is het alleen verboden meerdere clubs in dezelfde competitie te bezitten. Dus heeft de City Group een probleem als Girona bijv de CL haalt.

20 maart 2024 om 17:14

Dat probleem valt denk ik makkelijk te omzeilen. Kijk maar naar Red Bull, volgens mij hebben beide RB teams tegelijk meegedaan in de CL.

20 maart 2024 om 17:19

In de Europa leageu zaten ze zelfs een keer bij elkaar in de groep.

20 maart 2024 om 22:02

RB Leipzig heet officieel ook geen Red Bull, maar RasenBallSport. Ook mag je in Duitsland geen meerderheidsaandeel hebben als concern. Uiteraard is het wat creatief boekhouden, maar statutair is Red Bull enkel geldschieter van Leipzig. Geen officieel eigenaar.

21 maart 2024 om 07:09

@ Brigabier

Red Bull omzeilt dat doordat het in Duitsland niet is toegestaan meer dan 49% te verkopen, waardoor Red Bull officieel geen eigenaar is maar een minderheidsbelang heeft. Ook niet heel erg chique, maar daar kan ik nog inkomen.

20 maart 2024 om 17:33

Dit soort groups en de clubs die er onder vallen hebben het hele voetbal totaal verpest. Dan heb je ook nog eens zogenaamde supporters van die clubs. Mensen zonder passie voor het voetbal maar die gewoon leuk willen doen door te doen alsof ze supporter zijn van gedrochten als dit

Deze journalist kan dit best brengen maar hij was ook degene die meldde dat Feyenoord 14 miljoen had geboden. Dus denk dat je dit ook wel met een korreltje zout kan nemen. Neemt niet wat dat als de City Group zich daadwerkelijk meldt je ook wel heel erg kansloos zal zijn.

Heeft al aangegeven dat geld voor hem heel erg belangrijk is en een bindende factuur. Ook ziet Feyenoord hem toch meer als spits dan rechtsbuiten.

Desalniettemin, mooi dat je voor zulke spelers in de markt bent waarvoor grote clubs dit ook zijn dat geeft een stijgende lijn zit in de ontwikkeling van Feyenoord.

Als je de berichten afgelopen zomer mocht geloven was PSV ook in de markt (vervanger bakayoko). Alleen werd toen ook al aangegeven dat dit een hele moeilijke transfer zou worden doordat de club de vraagprijs absurd verhoogde toen de interesse kenbaar werd, maar ook de hele entourage rondom deze jongen.

Wel weer typisch dat de City Group er nu mee van door gaat... Eerder pikte ze al Savio en Tsygankov voor de neus van mijn club weg en nu zitten ze dus hoogstwaarschijnlijk Feyenoord dwars. Het was al moeilijk om talent te scouten, maar de inmenging van de City Group begint echt een factor te worden.

20 maart 2024 om 17:20

Precies, hier zou ook iets tegen gedaan moeten worden.
Oo deze manier heeft de city group toch een monopoly positie op clubs zoals o.a. psv / Feyenoord met de voorbeelden die jij schets.

Geen zorgen,Uruguayaan speelt ED !
Net bami hapje en berenklauw op met die jongen,
Wezen shoppen in de koopgoot
Nl woordenboek van de action

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren