Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord krijgt gouden tip: ‘Dat is wel echt een jongen die de top kan halen’

Laatste update:

Thijs Dallinga is van mening dat Feyenoord er goed aan doet om Farès Chaïbi te halen. De spits van Jong Oranje speelt bij Toulouse samen met de twintigjarige linksbuiten en denkt dat hij kan uitgroeien tot een wereldster. Zondag maakte 1908.nl bekend dat de Rotterdammers Chaïbi volgen. Bij Toulouse ligt de rechtspoot nog tot medio 2025 vast. In gesprek met Voetbal International liet Dallinga de naam van zijn teamgenoot zondagmiddag vallen.

In een video-item wordt Dallinga gevraagd welke teamgenoot van hem de wereldtop kan halen. De spits kiest niet voor een speler van Jong Oranje, maar noemt Toulouse-aanvaller Chaïbi. “Een jongen die nog niet heel bekend is bij jullie en waar wij nu mee spelen is Farès Chaïbi. Ik las toevallig dat hij in de belangstelling staat van Feyenoord. Ik denk dat hij een jongen is die de top kan halen. Je ziet een bepaalde techniek en hoe hij speelt, soms zie je dat spelers iets extra's hebben. Het is moeilijk in te schatten, maar hij heeft de potentie om de top te halen.”

Chaïbi staat in de Ligue 1 bekend als een veelbelovend talent.

Chaïbi heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van tien miljoen euro. De tweevoudig international van Algerije speelt sinds juli 2019 voor Toulouse. Inmiddels staat Chaïbi op 41 officiële wedstrijden voor de Franse middenmoter, waarin hij goed was voor acht doelpunten en zeven assists. Het in Lyon geboren talent kan op beide vleugels en op ‘10’ uit de voeten. In het Algerijnse elftal speelt Chaïbi samen met Ramiz Zerrouki, die deze zomer door Feyenoord werd overgenomen van FC Twente.

Eerder werd Feyenoord gelinkt aan buitenspelers Keito Nakamura (LASK Linz), Crysencio Summerville (Leeds United) en Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb). Met Yankuba Minteh (gehuurd van Newcastle United) heeft trainer Arne Slot al een versterking op de vleugels mogen verwelkomen, al zag hij Oussama Idrissi terugkeren naar Sevilla. Feyenoord wil deze transferperiode minstens één extra buitenspeler halen. De Rotterdammers zouden bereid zijn de portemonnee flink te trekken voor deze aanvallende impuls.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fares Chaibi is next level heb hem afgelopen seizoen 3 keer 90 minuten gezien en nog een handvol samenvattingen, maar daarin veel hij me erg op zo belachelijk technisch begaafd. Hij lijkt heel erg op een mix van Ben Arfa en Cherki. Als Feyenoord hem kan halen voor 15 miljoen moet je dat gelijk doen alleen denk ik niet dat Feyenoord in staat is zulke bedragen te betalen

26 juni 2023 om 10:35

En waarom zou Feyenoord niet in staat zijn zulke bedragen te betalen?

26 juni 2023 om 10:50

Als je beste speler al weggaat voor 25 miljoen zie ik je niet inkopen in de categorie 15-20 miljoen, omdat het rendement dan te beperkt zal zijn. Je kan dan beter inkopen in de groep 5-10 miljoen euro

26 juni 2023 om 11:01

Maar als je 25 miljoen verdient aan een transfer, kun je toch 15 miljoen uitgeven? Zeker als je bedenkt dat er nog aardig wat miljoenen binnenkomen met CL voetbal.

Of het beter is of niet om in de categorie 5-10 miljoen te kijken, is niet relevant voor je uitspraak. Feyenoord kan namelijk prima 15 miljoen neerleggen op dit moment.

26 juni 2023 om 11:08

Als je spelers verkoopt voor een xx bedrag, betekent het niet dat je al dat geld kan besteden aan transfers.
Meestal wordt 1/3 van dat bedrag gealloceerd aan het transferbudget.

26 juni 2023 om 11:41

@Emz01: Dat klopt gewoon niet. Afgezien van het feit dat transfersommen vaak in delen worden betaald en je dus niet direct kunt beschikken over het geld en er nog allerlei belastingen en afdragingen zijn, kan Feyenoord nooit het volledige bedrag van een transfer herinvesteren. En zeker niet voor één speler. Feyenoord heeft een bepaalde financiele huishouding en die bepaalt tot welk bedrag het verantwoord is voor Feyenoord om een risico te nemen. Bovendien kan Feyenoord geen salarissen betalen die bij zo'n transfersom passen.

26 juni 2023 om 11:53

@Weef: Ter aanvulling; veel transfers worden middels bankgaranties gerealiseerd. Dus als Feyenoord 25 mikjken ontvangt en ze besluiten het te herinvesteren in transfers, dan is het wel degelijk mogelijk. Anders zou je geen club kunnen runnen als je bij de ene club wacht op geld en zelf niets mag. Daarnaast moet je niet vergeten dat er binnen het huidige elftal ook enkele grootverdieners zitten/zaten, denk aan Kokcu. Zijn salaris is ook herinvesteerbaar, dus waarom zou Feyenoord het salaris niet kunnen investeren. Ze gaan notabene CL spelen, daar zullen ze een gedeelte van het geld ook gaan gebruiken voor spelers.

26 juni 2023 om 12:34

Weef kun je me eens meer vertellen over die belastingen? Ik lees dit heel vaak bij transfers, en ben benieuwd of er een speciale tax voor is oid? Mij lijkt het namelijk dat een bedrijf gewoon belasting betaald aan het einde van het jaar als er winst gerealiseerd is, maar niet zomaar bij een losse transactie.

26 juni 2023 om 14:57

@Weef, 15 miljoen is toch niet het volledige bedrag van 25-30 miljoen dat Feyenoord ontvangt? Daarnaast zal ook Feyenoord waarschijnlijk in termijnen betalen, dus dat is ook geen argument. Qua salarissen denk ik dat we beiden niet weten wat die beste man verdient en zou willen verdienen. Of wat Feyenoord hem kan bieden

26 juni 2023 om 14:59

@Vegitosan, dat klopt in het algemeen wel, alhoewel dat gewoon aan het beleid van een club ligt. Mocht Feyenoord (een groot deel van) die 25-30 miljoen willen herinvesteren, kan dat gewoon. Er zijn geen regels die zeggen dat het niet mag.

26 juni 2023 om 15:30

@Tegenargument: Dat van die bankgaranties klopt vaak wel, dus je hebt wel enige zekerheid dat het geld komt, maar je kunt er niet direct over beschikken. En betreft de salarissen komt er natuurlijk wat ruimte door het vertrek van Kokcu, maar spelers die een transfer van 15 mln maken verdienen over het algemeen meer dan Feyenoord's maximum salaris.

@IronManUtd: Hoe het precies zit weet ik ook niet, ik ben geen fiscalist, maar ik heb er meermaals over gelezen. Je kunt googlen op de transfer van Frenkie de Jong en Belastingdienst.

@Emz01: Nee er zijn inderdaad geen regels die Feyenoord verbieden om het hele bedrag dat ze (netto) ontvangen in één nieuwe speler te stoppen, echter hoort het wel bij verantwoord financieel beleid. Feyenoord hanteert de richtlijn dat ze maar 40 procent van inkomsten herinvesteren. Google maar op: Feyenoord procent herinvesteren.

26 juni 2023 om 16:01

@weef, 15 miljoen is 50% van 30 miljoen. Als hij uitzonderlijk goed wordt bevonden, lijkt het me niet gek dat er een uitzondering wordt gemaakt.

We noemen nu trouwens wel 15 miljoen, maar we weten ook niet wat deze jongen zou moeten kosten.

26 juni 2023 om 10:52

Chaiba geeft me naast Ben Arfa en Cherki ook wel Arbeloa en Ryan Gossling vibes. Een goede mix voor een speler en voor 15 miljoen voor een prikkie op te halen.

26 juni 2023 om 10:53

Feyenoord is prima in staat om dat te betalen. Het zullen niet 8 aankopen per seizoen zijn van dit soort bedragen, maar Feyenoord ziet ook wel dat ze die 15 miljoen voor Chaibi er in de toekomst makkelijk uit gaan krijgen.

26 juni 2023 om 19:23

Vraag is alleen wel als je het elftal op vier posities minimaal wil versterken of je er dan verstandig aan doet om aan één speler 15m uit te geven.

26 juni 2023 om 11:39

Ik vond zijn Youtube compilatie juist enorm tegenvallen. Zo zie je maar dat Youtube beelden echt geen fluit voorstellen. Mijn voorkeur gaat uit naar Nakamura maar deze jongen klinkt ook wel interessant.

26 juni 2023 om 11:53

Ik denk idd dat pas over 1 of 2 seizoenen Feyenoord dit soort bedragen ook kan neerleggen voor spelers.

Ik kan niet in de portemonnee van Feyenoord kijken, maar ik vermoed dat ze nu wel meer hebben om uit te geven dan de afgelopen seizoenen. Echter ze zullen nog niet in 1 keer 15 miljoen voor 1 speler kunnen neerleggen.

Straks spelen ze CL waarin je als club al gelijk rond de 40 miljoen extra inkomsten hebt. En stijgt hopelijk de transferwaarde van de selectie nog verder, zodat je straks bedragen van minimaal 40 miljoen voor je topspelers kan vragen.
Dan zal ook Feyenoord makkelijker grotere bedragen kunnen neerleggen.

Het is wel leuk om te volgen deze zomer....ongetwijfeld stapt er iemand uit de helikopter straks. Hopelijk een directe versterking op links! En zorgen dat rest blijft... Ben ook benieuwd of er nog een directe vervanger voor Kokcu gehaald gaat worden, of dat Zerrouki bijv op zijn plaats gaat spelen.

26 juni 2023 om 10:37

Ik verwacht een leuke strijd op het middenveld en dat uiteindelijk Wieffer aan de haal gaat met de positie van Kokcu. Je hebt namelijk Zerrouki, Timber en Wieffer voor de 6/8 positie. In mijn ogen is Timber de minste van de 3.

26 juni 2023 om 11:09

Dat denk ik ook. Timber valt ook tegen op EK nu...zie ik Burger daarna, die is niet minder? Gewoon laten gaan die jongen en 8 miljoen neergelegd voor Timber....niet best

26 juni 2023 om 11:30

Te makkelijk. Burger koos er zelf voor om te gaan, terwijl Slot hem zei dat hij voor zijn kans kon vechten.
Maar Burger is een prima speler, inmiddels ook reserve aanvoerder bij Basel.

26 juni 2023 om 11:33

Burger wilde zelf gewoon weg, aangezien hij moest/wilde spelen. Wat z'n goed recht is. ''gewoon laten gaan'' is hier totaal niet van toepassing.

26 juni 2023 om 14:02

Timber laat het niet zien, speelt als een wedstrijdje voetbal op het strand met vrienden. Zie echt wel dat er potentie is (vooral kleine ruimtes is hij erg behendig en sterk) alleen kan hem niet betrappen op spelinzicht (2 stappen vooruit denken) iets wat Wiefer wel heeft.

26 juni 2023 om 16:25

Burger was niet niveau Feyenoord en zal dat ook niet worden. Veel te beperkt. Snap dat de meesten een bepaalde sympathie voor hem hebben als jeugdproduct en leuke gozer maar hij heeft gewoon de kwaliteiten niet. Dat hij reserve aanvoerder is bij een zwaar gedevalueerd Basel zegt mij dan ook niet zoveel

Zou de ideale versterking zijn. Jong, talentvol en kwalitatief erg goed. Met het vertrek van Kokcu verlies je veel creativiteit. Daarnaast hadden wij na het vertrek van sini al een stuk minder creativiteit in de laatste fase van het veld. Deze jongen kan dat weer terugbrengen!

Aan alle namen die genoemd zijn hangt een prijskaartje, dus dat het inkomende transferrecord verbroken wordt kun je wel vanuit gaan. Prima om dat voor deze speler te verbreken!

Zou zo'n speler dan naar Feyenoord toe willen vraag ik me af. Als er zoveel interesse is en keuze. Het salaris dat je in de eredivisie kan verdienen verbleekt toch al snel ten aanzien van andere clubs. Ook in Portugal kun je flink meer verdienen. Interessante speler uiteraard. Geloof echter niet dat hij volgend seizoen in een Feyenoord shirt is te bewonderen.

26 juni 2023 om 11:41

Meer kans op veel speeltijd en een Eredivisie waar je je als jonge speler goed kan ontwikkelen, is ook wat waard. Hij kan altijd nog cashen (mits hij presteert)

26 juni 2023 om 12:24

"als er zoveel interesse is en keuze"
Misschien lees ik er overheen, maar ik zie hier niets over. Of is dit een jongen die steeds gelinkt wordt aan clubs in de medie?

28 juni 2023 om 13:54

Arsenal weet ik zeker. Daarnaast weet ik niet zeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren