Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord hoort ‘nee’ van trainer; Graham Potter nog steeds serieuze kandidaat

Laatste update:

Feyenoord heeft de entourage rond Kieran McKenna gepolst voor de openstaande trainersvacature in De Kuip, zo meldt Martijn Krabbendam van Voetbal International. De Rotterdammers kregen echter nul op het rekest van de 38-jarige manager van Premier League-promovendus Ipswich Town: McKenna wil liever in Engeland blijven. Graham Potter is bovendien nog steeds een serieuze kandidaat, zo klinkt het.

Algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese is druk bezig met de zoektocht naar een vervanger van de naar Liverpool vertrokken Arne Slot. De beleidsman vertelde eerder deze week dat de basis daarvoor een tijd geleden al is gelegd, aangezien de club wist wat er zou kunnen gaan spelen rond Slot.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Krabbendam weet nu te melden dat Feyenoord de entourage rond McKenna polste om te kijken hoe hij tegenover een stap naar Rotterdam-Zuid zou staan. De succestrainer, die Ipswich van het derde niveau van Engeland naar de Premier League bracht, heeft laten weten liever in Engeland te blijven.

“Er zou ook contact zijn geweest met Thorsten Fink”, schrijft Krabbendam. “Deze Duitse trainer maakte indruk met Sint-Truiden. Nuri Sahin staat ook op de lijst, tegenwoordig assistent-trainer bij Champions League-finalist Borussia Dortmund.” Feyenoord zoekt ‘vakmanschap’ en ‘ervaring’, zo klinkt het.

Zodoende is Potter ook nog steeds een serieuze kandidaat voor Feyenoord. De Engelse manager was onlangs nog in gesprek met Ajax over een mogelijk dienstverband, maar dat liep op niets uit. De 49-jarige Potter zit sinds zijn ontslag bij Chelsea in april 2023 zonder club.

Feyenoord start begin juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er wordt onder meer geoefend tegen FC Dordrecht, Club Brugge en Benfica. Op 4 augustus staat het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal op het programma.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou als Potter Ajax al passeert, dan is Feyenoord per definitie kansloos.

22 mei 2024 om 21:54

Ja 5 jaar terug wel nu zeker niet meer hoor

22 mei 2024 om 22:01

Qua salaris nog wel toch? Als ajax het bedrag niet kon/wou ophoesten waar potter om vroeg is feyenoord toch financieel kansloos?

22 mei 2024 om 22:06

Feyenoord betaalde Slot anders een salaris wat volgens mij een record was voor een eredivisie trainer

22 mei 2024 om 22:08

Dat heeft hij dan ook afgedwongen bij feyenoord. En daarbij twijfel ik of dat oprecht een record was. Ten hag verdiende het laatste seizoen bij ajax ook vrij veel. Kortom, Zo'n salaris moet je verdienen bij een nlse club, dus je moet eerst wat laten zien. Feyenoord zou gek zijn direct een vergelijkbaar bedrag aan Potter te betalen voordat hij uberhaupt 1 training heeft gegeven

22 mei 2024 om 22:17

Dat salaris kreeg hij toch in zijn laatste jaar? Met afspraken over een transfer het jaar erna. Dat is wat anders dan een trainer voor 3 jaar aantrekken tegen 4 miljoen per jaar.

22 mei 2024 om 22:37

En als Potter Ajax nou niet alleen op salaris afwees, maar op het ontbreken van CL voetbal, een matige selectie en ontbreken van goed beleid bij de club?
Misschien ziet hij Feyenoord dan wel als optie, zelfs tegen minder salaris

22 mei 2024 om 22:41

Het blijft moeilijk accepteren, we snappen het Ajax is in alles groter dan...

22 mei 2024 om 23:00

Potter heeft ajax niet afgewezen? Ajax heeft Potter afgewezen, hij is zelf aangeboden, wou zn eigen scout mee, er moesten assistenten van chelsea aangekocht worden en hij wou erg veel inspraak qua transfers etc. Buiten dat leek het er ook niet op dat ze er financieel uit zouden komen dus is de stekker eruit getrokken. Wie wijst wie dan af, hij legt die eisen bij ajax neer, niet andersom. Maarja kip en ei verhaal

22 mei 2024 om 23:01

Volgens mij correct idd Feyenoord speelt ook Champions League dus dat is ook een pluspunt. Probleem is alleen dat Slot 2,9 Mio kreeg per jaar maar dat Potter 6 vraagt en dan nog bonussen, Dat wilde AJax niet betalen en denk ook niet dat Feyenoord dat wil. ALs je CL speelt dan kun je het wellicht doen maar Potter wil denk ik voor minimaal 3 jaar tekenen wat nu als je volgend jaar geen CL speelt dan heb je een hele dure trainer en wat nu als je van hem af wil die afkoopsom wordt ook erg hoog lijkt me. We moeten in NL niet denken dat we Premierleague salarissen kunnen betalen dat is structureel onmogeljk.

22 mei 2024 om 23:56

Mwaaa, Potter wil perse meer dan de best betaalde speler. Ligt toch heel anders bij Feyenoord als bij Ajax. Dus daar zit wel ruimte. Dat hele entourage meenemen is natuurlijk andere koek. Doen ze bij Ajax gewoonweg niet meer. Als Feyenoord het wel toestaat, kan het lukken.

23 mei 2024 om 05:56

Nope, dat was en is nog altijd Ten Hag.

22 mei 2024 om 21:59

Wat een onzin. Misschien wil Potter gewoon de Champions League in, wat bij Feyenoord wel kan.

22 mei 2024 om 22:16

Wat een onzin dat Potter in beeld is. Zit iedereen zijn ogen dicht of zo. Het is allang duidelijk wie de opvolger moet worden. Dat is Schreuder.

22 mei 2024 om 22:56

Dan kunnen we de boel weer gaan opdoeken. Wat een zwaktebod. Schreuder zit qua niveau echt nog niet in de buurt.

23 mei 2024 om 07:15

Qua kapsel wel.

22 mei 2024 om 22:36

Nee hoor,de kans is een stuk groter dat hij dan wel naar Feyenoord wil want Ajax heeft hem niks te bieden behalve een prima loon. Maar wat mij betreft laat Feyenoord Potter lekker lopen....geen idee wat we met socn overhypte Engelse trainer moeten die een godsvermogen aan loon vraagt

22 mei 2024 om 22:43

Och, "Ajax heeft hem niks te bieden behalve loon" - vrij misplaatste omhooggevallen reactie van een Feyenoordsupporter na het slechtste seizoen van Ajax in zo'n 25 jaar. Wat dacht je van de naam en faam van Ajax? De komende trainer kan zich behoorlijk in de picture spelen bij Ajax, waar ondanks alles heel Europa altijd naar kijkt door de filosofie, door de opleiding en door het zijn van een Klassieke topclub. De laatste bovendien die niet heel lang geleden nog heel Europa betoverde.

22 mei 2024 om 23:02

Jij bent wel de laatste op VZ die een ander hoort te betichten van misplaatste arrogantie. Ik lees je reacties al jaren en daar is altijd een lijn in te ontdekken. De eerste reactie waarin wordt gesteld “dat Feyenoord helemaal kansloos is als Potter niet naar Ajax wil” kun je namelijk ook als misplaatste arrogantie opvatten. Die zoektocht naar erkenning en bevestiging dat Ajax er nog goed op staat in Europa in je bericht is aandoenlijk.

22 mei 2024 om 23:04

@myvison dat wordt ook wel minder hoor gezien er meerdere ploegen bekend komen te staan om de talenten fabriek die ze hebben opgezet. Het Red Bull concern Leipzig/Salzburg en in lichte mate Lille. Het is niet dat Ajax als enige club deze reputatie kent. Die reputatie vergaat niet zomaar dat ben ik met je eens maar zo zwaarwegend als jij het schetst, is het ook weer niet. Eerdere generaties hebben de glorietijden van Ajax meegemaakt jaren 70' en jaren '90. Daar kan niet tot einde der tijden op geteerd worden. Het sentiment waar jij op doelt verwaterd des te langer overtreffende prestaties uitblijven. Het verleden is leuk en aardig maar in het heden koopt men daar niks voor.

22 mei 2024 om 23:06

Nouja, als je weet waarom het stuk is gelopen tussen Potter en ajax isnhet niet zo raar om te denken dat het bij feyenoord dan al helemaal niet gaat lukken. Tenzij hij natuurlijk andere eisen neerlegt bij feyenoord

23 mei 2024 om 07:15

Ja, MyVision, waarom spreek je Fc Bami niet aan over misplaatste arrogantie?

23 mei 2024 om 11:06

Nou die naam en faam is de laatste tijd niet optimaal. De club wordt de laatste tijd vaker geassocieerd met negatieven punten waar je ver vandaan wilt blijven als trainer zijnde. Ik noem de situaties Overmars, Kroes, Promes, Mislantat etc.

23 mei 2024 om 14:56

Je denkt dat een trainer als Potter naar het verleden kijkt? Die wil gewoon dik verdienen en Champions League/Premier League spelen ....niet meer niet minder. Als het geen cl is dan moet het loon zodanig omhoog dat hem dat wel een jaartje buiten the picture waard is

22 mei 2024 om 22:41

Wat een onzin!

23 mei 2024 om 08:57

Heb je de laatste jaren niet opgelet? Feyenoord is inmiddels een stuk stabieler dus zo gek is het niet als hij voor Feyenoord kiest. Buiten dat speel je champignons league

23 mei 2024 om 10:18

De status die jij Ajax geeft, is allang verleden tijd!

Goed om te zien dat Nederlandse topclubs niet langer enkel naar Nederlandse trainers kijken of ex voetballers zonder ervaring als hoofdtrainer doorschuiven.

22 mei 2024 om 21:58

Alleen vraag ik mij af of dit voor Feyenoord juist is. Slot heeft er een goede solide team van gemaakt toch raar dat Potter die toch een andere stijl speelt dit moet doorvoeren. Ben benieuwd of dit echt wat wordt.

Potter was voor Ajax al te prijzig toch? Qua voetbal zijn we op het moment wel aantrekkelijker, maar qua salaris niet. Lijkt me dus onhaalbaar.

22 mei 2024 om 21:58

Salaris was geen probleem maar Potter trok zich terug omdat ie meer inspraak wilde op het gebied van transfers. Volgens een medium wilde hij zelfs een scout meenemen maar dat weet ik niet zeker.

22 mei 2024 om 22:02

Oa. Er zat ook een probleem mbt de mensen die hij mee wilde nemen. Die zitten nog bij Chelsea en meoten afgekocht worden. Dat was ook niet zo gemakkelijk

22 mei 2024 om 22:08

Salaris was ook een probleem hoor. Net als wat jij noemt. Hij wou ook assisten van Chelsea hebben die afgekocht moeten worden, wil eigen scout mee nemen, en inderdaad beslissingsrecht over transfers. Dat werd dus heel duur pakket + voor een belangrijk controle uit handen geven.

22 mei 2024 om 22:18

Ik weet niet welke bron het beste is bij Ajax maar iig Verweij gaf aan dat uiteindelijk het salaris geen probleem meer was. Voor de rest met je eens.

22 mei 2024 om 22:27

Salaris was niet per se het probleem, de steeds aanvullende eisen wel (vooral van de zaakwaarnemer)
Is ook de reden geweest dat Ajax al eerder dan de berichtgeving het meldde doorschakelde naar Farioli. Kan mij niet voorstellen dat Feyenoord het pakket dat vanuit Potter zijn kamp wordt gevraagd gaat neerleggen. Los van of ze het kunnen of niet.

Ik zou zeggen dat Inan (AD) en Tim van Duijn & Lentin Goodijk (VI) momenteel de beste zijn bij Ajax.

22 mei 2024 om 22:30

Thx, houd ik deze mannen meer in de gaten op X. Ik kan het mij ook niet voorstellen en ik denk dat Feyenoord al nagenoeg akkoord is met Sahin maar dat het wordt stilgehouden ivm CL finale. Het verklaart direct waarom het zo rustig is en niemand echt serieus nieuws meldt over Feyenoord en trainers.

23 mei 2024 om 07:58

Ajax trok zich terug, niet Potter. Ajax wilde namelijk niet aan de voorwaarden voldoen.

22 mei 2024 om 22:18

Ik zou er sowieso niet aan beginnen. Deed toen bij Brighton best goed hoor. Maar toen die vertrok ging het onder die De Zerbi eigenlijk meteen al beter. Daarna bij Chelsea geflopt. Wat heeft die man nou daadwerkelijk laten zien een dergelijk salaris of inspraak in technisch beleid te eisen als de grote verlosser? Zo indrukwekkend is zijn CV namelijk ook weer niet. Een jaartje 9de worden met Brighton met prima voetbal is toch niet een hoger niveau dan Feyenoord of Ajax.

Het is jammer dat Jurgen Klopp een sabatical neemt maar Klopp bij Feyenoord zou ik echt geweldig vinden Jurgen Klopp lalalalala Jurgen Klopp lalalalala

En dan Pochettino bij Ajax!!

Kom maar Potter en pak 3 prijzen volgend seizoen! De nr 5 van afgelopen seizoen zag hij niet zitten maar CL met Feyenoord wellicht wel. Dromen mag….

22 mei 2024 om 22:13

Je weet dat de zaakwaarnemer van Potter hem zelf heeft aangeboden en Ajax de stekker eruit getrokken heeft?

22 mei 2024 om 22:15

De nr 5 van afgelopen seizoen wou geen assistenten van Chelsea afkopen, Potter een eigen scout mee laten nemen + mee laten beslissen over de transfers. Maar be my guest om dat wel te doen bij Feyenoord

23 mei 2024 om 10:24

Het grote verschil is dat Feyenoord al een stabiele club is en Ajax by far niet! Logisch toch dat de trainer dan zijn eigen mensen in de organisatie wilt zetten om die stabiliteit wel te creëren?!Bij Feyenoord is dat niet nodig!Verplaats je zelf even in een zakenman, die in een bepaald bedrijf wilt stappen maar waar het een zooitje is? Je gaat toch niet je eigen graf graven! Om te voorkomen dat die graf gegraven wordt, ga je aan de voorkant al proberen om rust te creëren.Indien je bij een bedrijf komt wat een gespreid bedje is.. kan je zorgeloos met je beentjes omhoog chillen

is het niet vreemd dat er al een kandidaat bijwijze van klaar stond voor deze baan? dat Slot weg zou gaan was eigenlijk al begin van het seizoen duidelijk.
Ik snap dat je als technisch hart nog aantal maanden wil aankijken of er ergens iemand boven drijft die het heel goed doet... maar zo'n mckenna bijv. die had je dan toch al in de winter moeten benaderen eventueel?

22 mei 2024 om 22:10

Lekker vaag verhaal heb je dan. Slot gaat misschien weg maar misschien ook niet. En als jij nou wel promoveert blijf je dan in Engeland? En hoe zit het als je volgend jaar weer championship speelt?

22 mei 2024 om 23:10

Wat moet je bieden dan? "We willen je super graag, maar waarschijnlijk ergens volgende zomer. Of het jaar daarop". Ja, daar staat elke toptrainer voor in de rij natuurlijk.

23 mei 2024 om 03:29

Je kan altijd mensen polsen natuurlijk.
Maar het trainerslandschap verranderd zo snel dat je moeilijk maanden van tevoren iemand klaar kan hebben staan.

Ik denk niet dat de top keuzes gaan wachten om te zien of een trainer inderdaad vertrekt. Je kan bij iemand als Mckenna natuurlijk wel maanden van tevoren eens contact op nemen om te kijken hoe hij er in staat, maar tot het moment dat duidelijk werd dat Slot naar Liverpool ging kon je hem moeilijk vastleggen en daarna was hij inmiddels coach van een club die volgend seizoen in de Premier League speelt en zijn er, naast zijn eigen club die zijn contract open wil breken en zijn salaris wil ver viervoudigen, meer kapers op de kust waar je, zelfs als je interesse had, moeilijk nee tegen kan zeggen (o.a. Brighton, United en Chelsea worden genoemd).

23 mei 2024 om 08:32

Wellicht is Feyenoord allang rond maar wacht men nog omdat desbetreffende trainer nog bezig is bij zijn huidige club. 1 juni is de CL finale en dan zijn alle wedstrijden geweest. De meeste spelers zullen rond die periode ook hun laatste training hebben afgewerkt en richting land vliegen voor het EK of andere wedstrijden. Ik denk zomaar dat Feyenoord daarop wacht en het intern allang geregeld is, althans, dat hoop ik.

Mckenna kan naar Brighton of misschien Chelsea, dus logisch dat hij dat liever heeft.

Waarom niet Ron Jans? Wat moet hij nog meer doen voor een kans bij de top 3?

22 mei 2024 om 22:17

Heeft de nummer 3 te vroeg verlaten

22 mei 2024 om 22:19

Gaf Ron Jans onlangs niet aan dat hij een baan bij de traditionele top-3 niet zozeer ambieert. Of was dat iemand anders?

22 mei 2024 om 22:38

Klopt

22 mei 2024 om 22:38

Ron Jans idd maar als Feyenoord zijnde moet je Jans ook helemaal niet willen.

22 mei 2024 om 23:14

Jans is een Advocaat-light: uitstekende trainer voor een middenmotor, of om stabiliteit bij een (NLse) topploeg die onderpresteert te brengen, maar die zie ik niet de groei van Feyenoord van de afgelopen jaren succesvol continueren.

Denk met de overgang van Slot naar Liverpool ook voor Feyenoord nieuwe deuren zijn geopend wat betreft de trainersmarkt. Slot heeft Feyenoord in uitstekende staat achtergelaten en voor een nieuwe trainer is het natuurlijk lekker instappen. En Slot heeft bewezen dat je ook via Feyenoord prima naar de top kan overstappen als trainer.

Feyenoord kan toch beter voor een Nederlandse trainer gaan met Feyenoord DNA ?
Feyenoord heeft het voordeel dat ze CL spelen, dat zou voor een trainer als Potter natuurlijk wel aantrekkelijk zijn.
Ik ben benieuwd wie er uiteindelijk trainer van Feyenoord wordt.

22 mei 2024 om 22:32

Wie is in jouw ogen een Nederlandse trainer met een Feyenoord DNA?

22 mei 2024 om 22:43

Denk dat ik liever een buitenlandse trainer zie maar bij feyenoord DNA waar Bossie het over heeft denk ik dan zo snel even aan; van Persie, Kuyt, Gio, Fraser....al lijken mij dit allemaal niet de perfecte opties.

22 mei 2024 om 22:46

Idd, daarom was ik benieuwd met welke optie Bossie zou komen want volgens mij, behalve Van Persie, zijn ze niet goed genoeg om Slot op te volgen.

22 mei 2024 om 22:49

Sorry was ironisch bedoeld. Bij Ajax werd dat meerdere malen door de heren analisten/journalisten gezegd. Bij Feyenoord wordt dit niet zo benoemd, of aangehaald.
Ik ben wel benieuwd welke trainer er komt.

22 mei 2024 om 23:16

Ah gelukkig was het ironisch; ik kreeg al zo de kriebels van Ajax-DNA. Dat bestaat niet, en dat van Feyenoord, of om het even welke club, evenmin. Als het om voetbalstijl gaat tenminste.

23 mei 2024 om 03:47

Los van dat het Feyenoord DNA niet heel serieus bedoeld was, heb je met Tomasson misschien wel een manager die dat DNA wel heeft.

Hij begon zijn carriere als Trainer in Nederland wat ongelukkig maar is in zweden 2 keer kampioen geworden, deed het in de Championship in zijn eerste seizoen heel aardig (miste de play offs meen ik alleen op doelsaldo) en vertrok daar vooral vanwege de financiele problemen en is inmiddels bonscoach van Zweden.

23 mei 2024 om 08:35

Tomasson is net bondscach geworden en niet beschikbaar.

Welke trainer er ook komt, hij zal het altijd minder doen dan Slot.

22 mei 2024 om 22:54

Kampioen worden en groepsfase CL overleven in de komende twee jaar en ook de opvolger zal niet onder doen voor Slot.

22 mei 2024 om 23:18

Inderdaad, ik ben enorm blij met Slot, maar laten we dat fatalistische achter ons laten en de lat voor een opvolger ook gewoon hoog leggen in plaats van er bij voorbaat al van uitgaan dat het volgend seizoen weer ouderwets billenknijpen tegen Almere City wordt.

23 mei 2024 om 00:28

Heeft niks met de trainer te maken, iedereen komt met samen geknepen billetjes naar Almere

Feyenoord is niet kansloos denkt ik bij Potter. Potter wil werken in een stabiele organisatie waar het rustig is met een duidelijk plan. Dat kan Feyenoord hem bieden. Ajax momenteel totaal niet

Ontslagen en megaveel geld meegekregen, als die niet wilt vanwege salaris. Lekker wegblijven die Potter

Gewoon van Bommel nemen, doet even zeer maar past perfect bij de club. Veel meegemaakt als speler en als trainer, en het voetballende vermogen en gedachtegang wat Arne heeft achter gelaten.

Als ik het profiel van Feyenoord lees is Potter wel echt een perfect match. Zou ook een behoorlijk statement zijn richting Amsterdam als zij hem wel kunnen binnenhalen al is het mij ook niet geheel duidelijk waar het nu mis is gegaan.

Zeer ervaren trainer die bewezen verzorgd voetbal speelt en al met al een grote naam waar de spelers naar luisteren. Denk dat dat laatste ook belangrijk is bij Feyenoord nu. Als ik hoor hoe lovend de spelersgroep over Slot is dan kun je moeilijk aan komen met een trainer die niets bewezen heeft omdat die eerst de groep nog moet overtuigen.

Vind toch vrij apart dat Jesse March niet genoemd word als 1 van de kandidaten.

23 mei 2024 om 13:05

Die is net bondscoach geworden van Canada

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren