Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord geïnteresseerd in Premier League-spits die uit zijn contract loopt’

Laatste update:

Feyenoord houdt de ontwikkelingen rondom Daniel Jebbison nauwlettend in de gaten, zo meldt de Britse journalist Graeme Bailey. De twintigjarige Canadees, jeugdinternational van Engeland, loopt komende zomer uit zijn contract bij Sheffield United. Jebbison heeft over interesse niets te klagen, daar hij de overstap kan maken naar diverse Europese topcompetities.

Jebbison werd door Sheffield in 2018 opgepikt vanuit de Canadese ANB Futbol Academy. In de afgelopen jaren speelde hij op huurbasis voor Chorley en Burton Albion. Vooral bij laatstgenoemde was Jebbison van waarde. Namens de League One-club was de rechtspoot in het seizoen 2021/22 goed voor 9 doelpunten in 23 officiële wedstrijden.

Vanwege blessures kwam Jebbison dit seizoen nog niet in actie.

Na die uitleenbeurt werd Jebbison volledig onderdeel van de hoofdmacht van Sheffield. Waar hij zich in de jeugd toonde als ware goaltjesdief, lukt het in de hoofdmacht van the Blades nog niet om regelmatig te scoren. Jebbison speelde tot dusver 34 officiële wedstrijden voor Sheffield, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 1 assists.

Ondanks zijn teleurstellende aantal doelpunten wil Sheffield door met Jebbison. Volgens Bailey is hij, mede door zijn aflopende contract, een van de meest gewilde jonge spelers in Europa. Hoewel er ook vanuit Engeland veel belangstelling is voor Jebbison, lijkt hij open te staan voor een avontuur buiten de landsgrenzen.

Omdat Jebbison weigert zijn contract te verlengen, staat Sheffield ervoor open hem al deze transferperiode van de hand te doen. De Engelse hekkensluiter zou van buitenlandse clubs een kleine 500.000 euro verlangen voor zijn diensten. Een schappelijk bedrag voor Feyenoord, maar de concurrentie is hevig.

Het lijstje met geïnteresseerde clubs is indrukwekkend. In Duitsland kan Jebbison naar Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart en RB Leipzig, terwijl vanuit Italië Juventus, Napoli, Atalanta, Lazio en Genoa belangstelling zouden hebben. Tot slot staan AS Monaco, Olympique Lyon, OGC Nice, Sevilla en Girona in de rij voor de jeugdinternational van Engeland Onder 20.

Jebbison kwam dit seizoen overigens nog niet in actie voor Sheffield, daar hij lang kampte met een blessure. Onlangs zou de aanvalsleider aanvankelijk starten in het competitieduel met Luton Town, tot hij onverhoopt een hamstringblessure opliep. Volgens Sheffield-manager Chris Wilder is Jebbison nog altijd in gesprek met de club over een nieuw contract, zo gaf hij laatst aan in een interview met the Sheffield Star.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het idee dat het deze window vooral bij veel interesses blijft.
De competitie gaat alweer beginnen en als je een speler binnen haal moet die weer wennen.
Als dat zover is zijn de spelers van de Afrika cup weer terug.

Wat ajax in het verleden veel deed was zuid amerikanen halen in de winterstop zodat ze een half jaar konden wennen en het nieuwe seizoen er klaar voor waren.

11 januari 2024 om 11:46

Als ze echt geïnteresseerd is deze jongen zijn dan is dit juist het moment om hem te halen lijkt mij. Dit is duidelijk geen jongen die er gelijk moet staan, heeft dit jaar nog niet gespeeld dus is ook niet bepaald fit lijkt mij en was vorig jaar geen vaste (basis)speler in de championship dus heeft waarschijnlijkook nog niet de gewenste kwaliteit. Dan kan je hem nu laten wennen, hij kan minuten maken bij u21 om zijn fitheid op te bouwen en dan is hij er misschien volgend seizoen klaar voor. Als die lijst van clubs met interesse klopt dan kan je het van de zomer als hij transfervrij is denk ik wel vergeten dat hij komt.

11 januari 2024 om 12:38

Ik ben er ook bang voor inderdaad. Dit is gewoon een rot periode om spelers te halen. Meunier en Gil, zijn eerder al de revue gepasseerd. Nu deze knul. En aan het einde van de rit hebben we er niemand bij. :'

11 januari 2024 om 12:45

@kaws Wat ik begreep maar jij denk ik ook uit zelfde kanaal is dat Gil de enige is die serieus is op dit moment..

@joost zou natuurlijk kunnen. Ik dacht dat er prio lag bij spelers die er direct staan om de selectie breder te maken en de spelers die nu weg zijn op te vangen.
Overigens ben ik wle voorstander om spelers in de winterstop te halen zodat je een half jaar voorsprong heb .

11 januari 2024 om 14:28

Dat is eigenlijk de enige reden (buiten zware blessures) om een speler te halen in de winterstop (= een speler halen zodat hij er gelijk staan als het nieuwe seizoen begint).

Spelers moeten wennen vaak aan een nieuw land, nieuwe spelers/ trainer en manier van spelen wennen. Voordat ze dat zijn, is het seizoen alweer over!

Dus dat huren van spelers voor een half jaar voegt vaak weinig toe. Als je een speler kan halen en hem kan laten wennen dat half jaa, is het een ander verhaal. Dan kan hij klaarstaan als het nieuwe seizoen begint.

Nou ja wie weet pik je een buitenkansje op. Zo lijkt het met de interesse, ik ken hem verder niet. Premier League is een ontzettende lastige competitie als spits vooral met wat invalbeurten bij de hekkensluiter, hierdoor zeggen de statistieken me niet zoveel. Voor 500.000 kan je bijna niet nat gaan.

11 januari 2024 om 11:48

Wel met een Engels salaris. Dus je bent er waarschijnlijk netto 4 A 5 miljoen mee kwijt (salaris / werknemerskosten)

11 januari 2024 om 12:42

Deze jongen verdiend never nooit niet 4 a 5 miljoen...

11 januari 2024 om 13:08

Hij zou volgens internet zo rond de 200.000 Engelse Pond verdienen. Echter, als er zoveel clubs achter hem aan zitten zal hij voor een rijkelijk salaris gaan en tevens een goede tekenbonus. Iets waar Nederlandse clubs doorgaans niet (meer) aan meewerken, zeker niet bij jonge spelers.

11 januari 2024 om 17:10

Contract voor 3 a 4 jaar. EUR 800.000 per jaar bruto is al gauw EUR 1 Miljoen voor de werkgever, bonussen, ziektefonds etc.

Daar doelde ik op. Een goedkope miskoop, is in de regel niet zo goedkoop

Dit wordt dan de back up van de back up. Als Giminez in de zomer verkocht wordt, heb je Ueda al ruim ingewerkt, en kan deze jongen erachter de nieuwe vervanger zijn.

11 januari 2024 om 16:06

Als er in de jeugd niets zit zou dit geen verkeerde tactiek zijn. Het is echter de vraag of elke speler hier iets in ziet zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren