Fenerbahçe pakt na doldwaze en doelpuntrijke eerste helft de volle buit

Fenerbahçe heeft Besiktas en Galatasaray op de ranglijst gepasseerd en staat weer op de eerste plaats in de Süper Lig. De regerend kampioen uit Aziatisch Istanbul keek zaterdagavond na één helft voetballen tegen een 3-3 stand aan tegen hekkensluiter Balikesirspor, maar in de tweede helft kwam het toch nog goed voor Fenerbahçe. De laatste thuisnederlaag dateert van 23 februari (Akhisar, 1-2).

Fenerbahçe kreeg in de voorgaande drie ontmoetingen met Balikesir geen doelpunt tegen, maar slikte er zaterdag dus al drie voor rust. Met Dirk Kuyt in de basis kwam de thuisploeg al wel na acht minuten op voorsprong: Diego Ribas hakte de bal naar Caner Erkin en die haalde venijnig uit en vond de verre hoek. De bezoekers kwamen na een kwartier echter langszij: Isaac Promise kopte raak na een voorzet van rechtsback Ugur Akdemir. Vijf minuten later had Fenerbahçe weer terug kunnen slaan, maar Moussa Sow liet een grote kans liggen en aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Ante Kulusic trapte de bal van dichtbij hoog in het doel: 1-2.

Een goal van Kuyt werd even later wegens buitenspel geannuleerd, maar na 26 minuten werd het alsnog 2-2: Caner Erkin veroverde de bal op links en gaf de bal voor. Via Pierre Webó kwam het leder bij Diego terecht en de Braziliaan maakte vervolgens zijn eerste Süper Lig-doelpunt. Sow liet even later opnieuw een goede kans liggen en Balikesirspor liet wel zien hoe het moest. Een vrije trap van Berkan Emir verraste Volkan Demirel en viel plots in de verre kruising: 2-2. Sow zocht echter toch nog met een goed gevoel de kleedkamer op, want hij kopte na een indraaiende vrije trap van Diego prachtig raak en daardoor ging Fener met een gelijke stand de rust in.

Trainer Ismail Kartal voerde in de rust een dubbele wissel door: Kuyt en Alper Potuk bleven in de kleedkamer achter en zij werden vervagen door Selçuk Sahin en Emmanuel Emenike. Laatstgenoemde stond aan de basis van de 4-3, die na vijftig minuten viel. De Nigeriaan gaf onbedoeld een lage voorzet op Sow en de Senegalees tikte binnen. De Gele Kanaries gaven die voorsprong niet meer uit handen en het wachten was op een vijfde treffer. Die viel echter niet. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Emenike nog wel een heel aardige mogelijkheid, maar die liet hij onbenut.

1
2

Willen jullie een comediefilm zien vanavond? Kijk de herhaling van deze wedstrijd vannacht terug op Fbtv. Dan zien jullie hoe de regerend landskampioen in een helft 3 goals tegenkrijgt van de hekkensluiter... Man of the match: Volkan Demirel. Hij maakt 3 blunders om zijn team op scherp te zetten, kuch kuch... Ai rest mai kees.

2 mei 2015 om 20:07

Als er geen Clippers-Spurs en Mayweather-Pacquiao was, had ik de herhaling waarschijnlijk gekeken.

2 mei 2015 om 20:11

Ik garandeer je dat deze wedstrijd je aan het lachen had gemaakt bro. Voor wie juich jij? Heb sympathie voor Manny maar heb het gevoel dat Money zal winnen.

2 mei 2015 om 20:20

Ik heb de eerste helft gezien en het was een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker. Voor jullie was het minder leuk volgens mij.

Eerlijk gezegd is er niet iemand voor wie ik juich, ik kijk er ook niet echt heel erg naar uit. Deze wedstrijd komt 5 jaar te laat. Misschien zal ik helemaal niet kijken, als Clips-Spurs weer een klassieker wordt.

2 mei 2015 om 20:34

Zoals Ridvan Dilmen al aangaf. Het was een spannende eerste helft, maar er was geen kwaliteit. Over de bokswedstrijd. Inderdaad te laat. Maar dat wil niet zeggen dat dit sinds Tyson een wedstrijd is om naar uit te kijken. Leuke evenementen dit weekend. Boksen, Nba en natuurlijk Boca tegen River op zondag.

2 mei 2015 om 20:44

Is Boca-River morgen? Op internet staat dat de eerste wedstrijd vrijdag is.

2 mei 2015 om 20:58

Morgen spelen ze voor de competitie. Beide staan op 24 punten gedeeld eerste. Die wedstrijd van vrijdag is voor de Libertadores. Mei maand superclasico maand.

2 mei 2015 om 22:40

Die match van Manny tegen Floyd he, weten jullie toevallig of er een Turkse kanaal is die het uitzendt?

3 mei 2015 om 00:10

Volgens mij laat Kanaltürk het zien.

2 mei 2015 om 21:35

Forza ik ben t eens dat volkan blunders heeft gemaakt. Maar laten we eerlijk zijn. Hoeveel wedstrijden heeft hij voor ons binnen gehaald. Prachtige wedstrijd gezien.

2 mei 2015 om 21:38

Hij heeft genoeg wedstrijden voor ons gepakt, maar als je tegen een hekkensluiter (met alle respect) 3 blunders, ja 3 blunders maakt, dan ga ik toch vraagtekens zetten.

2 mei 2015 om 21:40

Het is geen nieuwe transfer. Je weet wat je hebt aan hem. Als Casillas in 2 jaar zoveel blunders maakt kijk ik niet op van een blunder in de turkse competitie.

2 mei 2015 om 21:52

Ik had je ook wel willen horen als we deze wedstrijd niet hadden gewonnen. Volkan keept goed in de derby wedstrijden. Maar zijn blunders hebben ons ook de wedstrijd tegen Genclerbirligi gekost... Denk niet alleen aan de wedstrijden die hij voor ons pakt. Denk ook aan de wedstrijden die we hebben verloren door hem. Hij krijgt te makkelijk doelpunten tegen in de wedstrijden tegen de kleinere teams.

2 mei 2015 om 22:01

Ok.. ik geef je geen ongelijk. Maar vind je Mert betrouwbaarder? Beste keeper van de competitie is Muslera en die krijgt 9 van de 10 wedstrijden een goal tegen. Elke keeper heeft in een seizoen ups en downs. Noem me er 1 die nooit blunders maakt?

2 mei 2015 om 22:29

Een keeper hoor je vertrouwen te geven. Volkan begon ook ooit als een Mert. Hoe kunnen we dezelfde verwachtingen van Mert hebben als mensen hem niet eens een eerlijke kans gunnen? Het zegt genoeg dat zelfs Manchester United ooit belangstelling had voor Mert.

3 mei 2015 om 12:23

Klopt.. Hoor je vertrouwen te geven. Volkan heeft die vertrouwen gekregen. Mert nog niet. Maar geloof je echt dat Manchester belangstelling had. Die gasten scouten de hele wereld rond. Ze hebben een schaduwlijst waar mss 100 keepers zijn. Volkan is een uitstekende keeper voor de Süperlig. Gisteren alleen een offday

Schandalig tegen de laatste met moeite 4-3 winnen. Kuyt ik ben echt blij dat je oprot bij Fener. Sinds hij getekend heeft bij Feyenoord speelt hij waardeloos. Volkan jij mag helemaal oprotten. Bij iedere voorzet of vrije trap moet je perse uit je doel komen. Bij alle 3 de goals zit hij gewoon fout. Ismail Kartal jij bent Fener echt niet waard gewoon. Zo zie je maar weer dat hij een speler als Diego zijn waarde niet ziet. Die man heeft amper gespeeld en is gewoon man of the match met een goal en 2 assists. Als hij meer minuten had gekregen vanaf het begin wie weet wat voor Diego we dan hadden gehad nu. Op deze manier worden wij geen kampioen en zal volgende week uit bij Sivas alweer puntverlies komen.

2 mei 2015 om 20:04

Kuyt rent niet meer en is geen fenerstrijder meer. Alsof zijn batterijen op waren man pff! Gewoon met Sow in de punt en Alper Stoch op de flanken..

Laat Mert ook maar keepen!

2 mei 2015 om 21:28

Hahahaha, Kuyt heeft jullie verkocht. Wat een strijder zeg. Misschien dat ze bij Feyenoord zijn batterij kunnen opladen, maar bij Fener zijn ze op

2 mei 2015 om 21:34

Zijn batterij is in prima staat. Heb je de laatste derby niet gekeken die hij besliste?

2 mei 2015 om 22:03

Toen had hij nog niet getekend bij Feyenoord. Nu zit hij met zijn hoofd in Rotterdam.

En jij bent voor Fener. Dat vind ik nog schandaliger. Slechte pot van volkan maar dat mag ook wel eens. Ismail Kartal heeft geen slechte wissels doorgevoerd. Ik geef hem iig geej schuld. Als volkan die blunders niet had gemaakt was t een hele andere wedstrijd geweest.

Prachtig doelpunt van Berkan toen ik 'm in de herhaling zag, a la Ronaldinho. Verder Volkan zo te zien een aantal blunders gemaakt maar juist dan kan hij op de voorhoede rekenen..

Balikesir kreeg ook geen kans eigenlijk na dat halfuur heeft Fener goed de wedstrijd gecontroleerd. Kortom Balikesir uiterst effectief icm heel wat geluk en Fener's achterhoede een offday, geen reden tot paniek.

2 mei 2015 om 20:41

Dat doelpunt deed me denken aan die van Ronaldinho tegen David Seaman op het wk van 2002.

ik vond emenike en sow verassend goed spelen vandaag!! gokhan en caner speelde ook lekker aanvallend mee vanuit flanken. 2 totaal andere fenerbahces gezien vergeleken met vorige week.

2 mei 2015 om 20:14

Welke wedstrijd heb jij gekeken dan? Gokhan is al weken de slechtste bij Fener.

Mee eens, maar deze wedstrijd vond ik hem goed. Hele 2de helft was hij aanspeelbaar, maakte hij t veld groter, en deed hij mee door combinaties op te zoeken met middenveld en aanval. Wat vond je zo slecht dan?

2 mei 2015 om 20:32

Forza,

Aanvallend wilt niet perse zeggen dat hij ook goed gespeeld heeft of dat ie uitblinkt oid. Hij kwam wel vaak goed op en ik betrapte hem niet echt op een grote fout ofzo. Zelfde geldt voor Caner eigenlijk.

Mocht je ze willen vervangen, heb je een aantal backs in gedachte ?

2 mei 2015 om 20:38

Amarello. Gokhan durft juist laatste tijd minder op te komen omdat hij bang is dat hij de bal kwijtraakt. De laatste keer dat hij echt goed was zoals de oude Gokhan, was tegen Galatasaray. Caner vond ik wel goed vandaag. Maar ook die laat veel ruimte achter. We moeten niet vergeten dat backs als eerste moeten verdedigen. Aanvallen is een bonus voor hun. Onze backs vallen beter aan dan dat ze verdedigen. Heb momenteel geen goede vervangers op het oog. Hasan Ali is een prima back-up en achter Gokhan zou ik wel Sener willen zien.

Ik ga sowieso de samenvatting kijken van dit doelpuntenfestijn. Gefeliciteerd Fener fans met de 3 punten

Eerste helft gezien, voor mij als 'neutrale' kijker was het een leuke wedstrijd. Als Kartal doorgaat met deze opstelling, dus drie spitsen plus Diego er achter, zal hij het nog heel lastig krijgen in de resterende wedstrijden. Tegen Balikesir kom je er nog mee weg, maar bijvoorbeeld een Basaksehir had er nog 3 gescoord in de tweede helft. Met dit systeem gaat Fener keihard af in Europa, zeker in de CL, als ze kampioen worden.

2 mei 2015 om 20:39

Mocht Fener de Champions League ingaan, dan zal dat zonder Ismail Kartal zijn. Ga daar maar gerust van uit.

2 mei 2015 om 20:50

Kartal gaat zeker weg, dat weet iedereen. Ik ben heel benieuwd wie er allemaal weggaan bij Fener. Met Emenike, Sow en Webo heb je nog steeds hetzelfde probleem. Plus jullie willen nog een spits halen.

2 mei 2015 om 20:54

Clutch, dat is alleen een probleem als er weer een trainer komt die centrumspitsen op de flanken zet. Bovendien speelt Webo lang niet alles en Emenike/sow zijn nooit lang in vorm.

2 mei 2015 om 21:00

Waarschijnlijk gaan Emenike en Sow beide weg. Webo zou nog een jaartje door kunnen gaan eventueel. Wordt weer eens tijd voor een Zuid-Amerikaanse mix bij Fenerbahce. Dat is zoals ik het graag heb ten minste.

2 mei 2015 om 21:02

Eigenlijk heeft Kartal niet veel keus. Fener heeft geen echte vleugelspelers, buiten Alper, en zelfs hem vind ik geen echte vleugelspeler.de enige die ze hadden speelt op dit moment in de woestijn.

2 mei 2015 om 21:04

Heb je nog een paar spelers op het oog uit Zuid-Amerika? Een tweede Maldonado misschien?

2 mei 2015 om 21:06

Vind het gewoon verbazingwekkend dat we vorig seizoen zo kampioen zijn geworden.

2 mei 2015 om 21:23

In de Turkse competitie is het niet belangrijk met wat voor systeem je speelt bro.

2 mei 2015 om 21:27

Inderdaad. Heb het al eens eerder gezegd. Besiktas, Fenerbahce en Galatasaray kunnen in Turkije zonder trainer kampioen worden. Zegt ook wat over het niveau...

2 mei 2015 om 21:32

Bij Colo Colo speelt Claudio Baeza, 20 jarige stofzuiger. Groot talent. Bij Boca speelt ene Carrizo, snelle flankspeler, 21 jaar dacht ik. Bij het Colombiaanse Atletico Nacional speelt ene Jonathan Copete. Bliksemsnel en in Felipe Caicedo van Espanyol zie ik de slimmere versie van Emenike. Ach, je zou mijn Fifa 15 team met Fener moeten zien. Heb al het Afrikaanse eruit gebonjourd voor latino talentjes. Maldonado is overigens niet meer dan een bankverwarmer bij Colo Colo.

We hebben gewoon goed gespeeld! Buiten die 3 goals van Balikesir waren ze nergens. En die 3 goals kan je in elk geval 2 goals aan Volkan geven!

Tweede helft had kunnen uitlopen naar 5/6/7-3..

Emenike mist 1 op 1, Webo op paal, Bruno vrije trap, Caner kon bijna voor leeg goal intikkken, Webo schiet over..

Meer dan terechte overwinning. Goed gespeeld. Leuke pot. Morgen hopen op puntverlies van Gs en bjk

2 mei 2015 om 22:49

Kom op zeg, als je goed speelt krijg je geen 3 goals tegen van de nummer laatst van de competitie. We spelen dramatisch. Leuke kansen, jij vind het bijzonder, ik vind het jammer dat we onze tegenstander vandaag niet hebben opgerold. Schandalige vertoning in de eerste helft. Waarom spelen we niet zoals tweede helft? Moeten we zo nodig eerst een paar doelpunten tegenkrijgen voor we wakker zijn?

2 mei 2015 om 23:15

Pure onderschatting.

We speelden gewoon goed! Het is alleen vaker gebleken dat onze verdediging echt 1 gatenkaas is. Gokhan laat bij 1-1 zo zich inhalen. Volkan blundert 2x bij die 1-2. Volkan blundert bij die 2-3. Ja als die 3 individuele verdedigende fouten niet worden gemaakt wonnen we echt ruimschoots.

Trouwens ik ben al sinds mijn 6e jaar een trouwe Fenerli en ik mijn clubje. Standaard een tegengoal. En als het even tegenzit zijn er 2 of 3..

Ik had gehoopt op 4-0/5-0 maar 4-3 is ook leuk!

2 mei 2015 om 23:02

'Buiten die 3 goals van Balikesir waren ze nergens.' ?! Is dit een grap ofzo. Je krijgt drie goals tegen en je scoort er zelf 4. Die drie goals zijn dan denk ik toch belangrijk he.

2 mei 2015 om 23:18

Dat noem ik effectiviteit. Er zijn talloze wedstrijden geweest waar teams 2x op doel vuren. 2x scoren. Maar voor de rest zijn ze nergens.

Maar ik geef je gelijk hoor. Bij voetbal draait het om doelpunten. De rest is allemaal domgepraat.

Gelukkig hebben wij toch een beter elftal dan Balikesir en dus terecht gewonnen!

Blij met de 3 punten, maar voorderest was het weer 10 keer niks met ons. Volkan en Selcuk, ik heb geen zin om elke keer weer hetzelfe te schrijven. Lege stadion, weinig supporters, etc.