Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe geraakt door maffiapraktijk en stuurt 800.000 euro naar Doetinchem

Laatste update:

Fenerbahçe heeft per abuis een bedrag van ruim 800.000 euro naar een 47-jarige man uit Doetinchem overgemaakt, zo meldt Omroep Gelderland maandag. De Turkse topclub had in delen een totaalbedrag van 3,9 miljoen over moeten maken naar Empoli voor de overname van Miha Zajc, maar een deel daarvan belandde op de bankrekening van de Doetinchemmer. Laatstgenoemde heeft maandag te horen gekregen dat er achttien maanden cel tegen hem geëist wordt vanwege witwassen.

In januari 2019 bereikten Fenerbahçe en Empoli een akkoord over de overname van Zajc. Er was een transfersom van 3,9 miljoen euro gemoeid met de deal en dat bedrag zou in drie termijnen betaald worden. In september 2020 stuurde Empoli een betalingsherinnering naar Fenerbahçe, dat alleen nog de laatste termijn moest betalen. Twee uur later volgde een tweede mail met daarin een correctie van de eerder doorgegeven bankgegevens. Die tweede mail bleek vals. Het geld belandde plotseling op de rekening van het autobedrijf van de man uit Doetinchem.

“De Doetinchemmer beweerde aanvankelijk dat hij het geld kreeg, omdat hij heftrucks aan de voorzitter van Fenerbahçe had geleverd”, zo weet Omroep Gelderland. “Later kwam hij met de verklaring dat het geld op zijn rekening is geparkeerd door twee criminelen. Hij mocht ruim een ton houden.” De verdachte, die uit veiligheidsoverwegingen de zitting in Zutphen via een videoverbinding bijwoonde, beweerde niet te hebben geweten dat het geld van Fenerbahçe kwam. De man zou zijn bedreigd, mede omdat hij bij de politie namen zou hebben genoemd van de mannen die de Turkse club hebben opgelicht.

“De rechters vonden het moeilijk te geloven dat criminelen zijn bankrekening gebruikten zonder hem vooraf in kennis te stellen. Het risico was groot dat de Doetinchemmer, die met zijn bedrijf in luxe auto's toch al met financiële problemen kampte, dat geld gebruikte om schulden te voldoen.De officier van justitie verweet de man niet dat hij bij de oplichting betrokken was. Wel dat hij de ruim 830.000 euro heeft witgewassen. Ook had hij een vuurwapen in bezit”, zo informeert het medium.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

What are the odds? ????#ajax
Reacties

Wat een raar verhaal en wat ongelooflijk knullig geschreven.
Eerst dacht ik wat een lul, dan wat is hij dom en dan is hij ineens ook het slachtoffer.

Het verhaal klopt van geen kanten omdat het meerdere keren is herschreven waarschijnlijk op verzoek van de voorzitter Ali Koc. Ze hebben vaker dit soort fratsen uitgehaald en kiezen nu voor het slachtoffer verhaal. Yeah right :P Regelrechte en pure vorm van wanpraktijken zoals vele omkoopschandalen bij fenevbahce

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren