Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Volendam is na sensationele slotfase stap dichter bij promotie

Laatste update:

FC Volendam blijft in de race om zich voor het eerst sinds 2009 naar de Eredivisie te voetballen. Het Andere Oranje boekte vrijdagavond in de eerste play-offwedstrijd tegen FC Eindhoven een 2-1 overwinning en aanstaande maandag is de return in het Jan Louwers Stadion.

/

Volendam en Eindhoven konden het publiek in de spannende, maar allesbehalve hoogstaande eerste helft nauwelijks vermaken. Beide ploegen kregen wel twee aardige mogelijkheden, maar die werden niet benut. Na tien minuten keerde doelman Tom Muyters een inzet van Ludcinio Marengo en hij hield later ook Kevin Brands van scoren af. Namens de bezoekers van trainer Jean-Paul de Jong zorgden Roald van Hout en Branco van den Boomen voor het gevaar, maar eerstgenoemde mikte wild naast en Van den Boomen schoot een meter over het doel van keeper Theo Zwarthoed. Eindhoven nam na rust meer initiatief en was na zes minuten dicht bij de openingstreffer, maar Joey Sleegers volleerde tegen de lat.

Volendam kwam steeds meer onder druk te staan in het eigen Kras Stadion, maar halverwege de tweede helft werd het plots 1-0. Henny Schilder kopte uit een hoekschop van Tom Overtoom raak. Via Overtoom en Kevin Brands was Volendam vervolgens dicht bij een tweede treffer en namens Eindhoven was Sleegers nog dicht bij een goal, maar de topscorer krulde de bal tegen de paal. Het duel leek zodoende in een krappe zege voor de gastheer te eindigen, maar Anthony van den Hurk tekende voor de gelijkmaker. Daarmee was het nog niet gedaan in het vissersdorp, want Kevin van Kippersluis bezorgde Volendam het volle pond.

Wie bereikt de volgende ronde, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, FCE had meer meer verdiend.hopelijk zetten ze dit recht in de return.

22 mei 2015 om 22:58

Ik wel want als er dit jaar een club is die dat verdiend is het Eindhoven wel, wat die neerzetten is ongekend knap.

23 mei 2015 om 07:54

eindhoven heeft de laatste jaren continu bovenin gespeeld, vooral dit seizoen speelden ze heel erg goed voetbal...ze waren de enige ploeg die de bovenliggende partij waren in een wedstrijd tegen Nec.

alleen zal de eredivise max 2 jaar duren omdat er geen financiele middelen en mogelijkheden zijn, maar dat geld voor volendam ook hoor..die hebben iets meer geld maar ook niet genoeg om een stabiele eredivisieclub te worden

vind het ook onzin om te zeggen dat volendam er al bijna is, ze moeten nog in eindhoven voetballen...1-0 zou al voldoende zijn

Dit zetten ze wel recht thuis verwacht ik.
Simpel: ze moeten winnen.
En dat gaat verwacht ik wel gebeuren

22 mei 2015 om 22:12

Met 3-2, akkoord

Dit trekt Eindhoven thuis nog wel recht. Volendam is uiterst effectief geweest met 2 goals uit 2 kansen. Eindhoven was vele malen beter maar had flink pech in de afronding.

Ik vind 2-1 nou niet echt een stap naar de volgende ronde..

23 mei 2015 om 00:31

Meer dan 1-2 in ieder geval.

Jammer voor Volendam dat ze die 1-0 niet konden vasthouden, 1-0 is toch een betere uitgangspositie dan 2-1.

Nu al zin in de return. FCE in de eredivisie zou echt lachen zijn! XD

Niet te geloven dit. Eindhoven domineert heel de tweede helft, krijg je twee goals tegen. Scoor je die 1-1, krijg je daarna ook nog de 2-1 tegen. Maja, als je hetzelfde veldspel op de mat legt aankomende maandag, moet dit getrokken worden.

22 mei 2015 om 22:13

Ze scoorden alleen door een domme fout van Schout en, anders hadden ze met 1-0 naar huis gemoeten. Behalve schoten van afstand was t echt niks. Van Volendam kant kwam zo nu en dan nog een leuke aanval waar dan alleen de laatste bal niet goed viel.

22 mei 2015 om 22:17

Sleegers raakt zowel lat als paal, Hunte kopt net over en Van den Hurk heeft alle tijd om aan te nemen en te schieten, maar schiet snel en in de handen van de keeper. Verder had Van Hout in de eerste helft ook wel mogen scoren.

@wardzijden. Aan de andere kant krult Fafiani een corner op de lat. Worden enkele counterkansen om zeep geholpen. Ik denk dat een gelijkspel terecht was geweest. Maar Volendam vond ik echt niet minder vanavond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren