Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht-middenvelder Ramselaar maakt prachtige overstap naar Azië

Laatste update:

Bart Ramselaar verruilt FC Utrecht met onmiddellijke ingang voor het Singaporese Lion City Sailors FC, zo laat de club uit de Domstad maandagochtend op de eigen website weten. Het contract van de Amersfoorter is afgekocht en daarmee komt er een einde aan de tweede periode bij FC Utrecht voor de middenvelder.

FC Utrecht bereikte al enige tijd geleden een overeenstemming, maar de Aziatische transfermarkt sluit pas later en daardoor werd de overstap nu pas officieel beklonken. Het is onbekend welk bedrag de topclub uit Singapore heeft overgemaakt voor de 27-jarige Ramselaar. FC Utrecht speelde in de winterstop al in op het vertrek van de aanvallende middenvelder. Jeppe Okkels en Niklas Vesterlund werden opgehaald bij respectievelijk IF Elfsborg en Tromsø IL.

Ramselaar begint zijn voetbalcarrière bij de amateurs van VVZA en Roda’46. Hier laat hij zoveel indruk achter dat Utrecht hem in 2010 besluit naar de jeugdopleiding van de club te halen. De middenvelder groeit in de Domstad uit tot jeugdinternational en maakt op 1 maart 2015 zijn debuut tegen Feyenoord.

Ramselaar maakt indruk en wekt interesse van de top drie in Nederland. In de zomer van 2016 vertrekt de controleur naar PSV. Hij komt bij PSV tot 62 wedstrijden, maar is onder trainer Phillip Cocu vooral wisselspeler. In het seizoen 2017/18 viert hij met de Eindhovenaren het landskampioenschap. In 2019 keert hij terug bij zijn grote liefde FC Utrecht.

In zijn tweede termijn bij de Domstedelingen komt Ramselaar tot precies 100 wedstrijden, wat zijn totaal op 149 brengt. Daarin wist hij 31 keer doel te treffen en gaf hij 16 keer een assist. In het huidige seizoen bleef de teller op 11 wedstrijden. Hij scoorde daarin slechts één keer.

Technisch Directeur Jordy Zuidam wenst Ramselaar veel geluk toe bij zijn Aziatische avontuur. “Bart is op een punt in zijn carrière gekomen dat hij nog graag een stap wilde maken. Met de interesse van de Lion City Sailors deed zich een kans voor op een buitenlands avontuur. We zijn trots op het feit dat Bart als kind van de club veel jaren in zijn loopbaan heeft gespeeld voor FC Utrecht en wensen hem het beste toe in Singapore", zo vertelt hij op de clubwebsite.

De nieuwe club van Ramselaar speelt op het hoogste profniveau van Singapore. Het gerenommeerde Transfermarkt taxeert de waarde van de drievoudig international op twee miljoen euro. Dat maakt hem direct de meest waardevolle speler van de Singaporese Premier League. Die titel stond tot voor kort nog op naam van zijn nieuwe teamgenoot Maxime Lestienne. De Belg speelde in het seizoen 2015/16 voor PSV en is de grote man in Singapore met 37 goals in 52 wedstrijden. Ook voormalig Utrecht-speler Richairo Zivkovic staat onder contract in Bishan. De trainer van the Sailors is Aleksandar Rankovic. Hij was bij Utrecht assistent van voormalig hoofdtrainer Henk Fraser.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch een opmerkelijke carriere gehad. Ging bij Utrecht opeens heel snel met hem en een mooie stap naar PSV gemaakt. Daar in zijn eerste seizoen 1 van de uitblinkers en zelfs Oranje gehaald. Uiteindelijk toch weer ver terug gevallen en door vervelende blessures nooit meer de oude geworden. Prachtige stap voor hem naar een bijzonder welvarend land waar je echt fijn zou kunnen wonen met een leuk salaris.

26 februari 2024 om 13:01

Misschien ook juist tekenend dat destijds dit soort spelers Oranje haalde. Hij was in zijn eerste seizoen redelijk, maar ook weer niet bovenmatig goed. Maar jongens als hij, Hendrix en Bazoer moesten de nieuwe toppers op het middenveld worden. Tja. Gelukkig zijn er nu weer betere spelers beschikbaar.

26 februari 2024 om 13:56

Raakte hij niet zwaar geblesseerd vlak na zijn overstap naar PSV? Dat fnuikte zijn opmars volledig als ik me goed herinner. Zoals zovelen daarna nooit meer op zijn topniveau geraakt.

Is toch geweldig dit, heerlijk leven in Singapore. Fantastische stad (en land), heerlijk weer, vreselijk lekker eten, moderne stad aan het water en toch authentieke delen om te ontdekken. Tevens perfecte uitvalsbasis voor de rest van (Zuid-Oost) Azie. Top.

26 februari 2024 om 14:01

Unieke plek is het zeker. Je hebt vrijwel alle Aziatische culturen op de vierkante meter daar, maar veel beter georganiseerd qua logistiek. Eten is ongelooflijk en spotgoedkoop.

26 februari 2024 om 16:01

Uniek wel maar spotgoedkoop niet. In de omliggende landen kun je een stuk goedkoper eten en leven.

26 februari 2024 om 17:14

Relatief goedkoop misschien. Goedkoper dan hier. Maar inderdaad vergeleken met omliggende landen juist erg prijzig.

26 februari 2024 om 14:09

Inderdaad een geweldige en unieke stad. Zo lang Bartje geen kauwgom kauwt, gaat hij daar leven als een god.

26 februari 2024 om 15:00

Maar als die in Saudi Arabie zou voetballen dan was het weer een zandbak geweest en wat heeft die daar te zoeken en noem maar op.

26 februari 2024 om 17:17

Ga je S-A vergelijken met Singapore ?? 😂. Een land waar je niet eens met je vriendin samen mag wonen, niet mag drinken en in het algemeen niet heel gezellig en leuk overkomt voor een blanke jongen als ramselaar. Met een land als Singapore, 1 van de meest welvarende Aziatische landen waar veel expats wonen en waar je kan doen en laten wat je wil binnen de normale grenzen.

26 februari 2024 om 16:24

Ik ben zo benieuwd naar wat jij als heerlijk weer ervaart 😂

Vroeg in zijn carrière was hij erg goed, daarna nooit meer dat niveau aangetikt.
Nu lekker een paar jaartjes nog genieten in Singapore. Succes

Lijkt me heel gaaf om daar als toerist naartoe te gaan (sterker nog, ik ga over vier maanden), maar op sportief gebied zou ik dit toch niet direct een "prachtige overstap" noemen. Toen hij 21 was speelde hij in het Nederlands Elftal en werd hij kampioen met PSV. Op zijn 27e, nog in de kracht van zijn leven, gaat hij 10.000 km van huis spelen in het land dat 156e staat op de FIFA-ranglijst. Dan is er toch ergens iets niet goed gegaan.

26 februari 2024 om 13:43

Heb er gewoond/gewerkt.
Maar kom er dmv deze transfer pas achter dat ze er überhaupt ook voetballen.

27 februari 2024 om 15:04

Sterker nog, 1 van de stadions waarin gespeeld wordt bevindt zich in een shopping center. Heel apart en uniek. Moet je maar eens opzoeken op YouTube.

28 februari 2024 om 00:25

Ja echt grappig, ik heb dat stadion nog bezocht. Helaas lag er kunstgras...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren