Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht boekt zwaarbevochten zege en blijft thuis ongeslagen

Laatste update:

FC Utrecht is naar een gedeelde vierde plaats geklommen in de Eredivisie. De Domstedelingen hadden het vrijdagavond niet gemakkelijk tegen hekkensluiter NEC, maar wonnen wel met 2-0. Het team van Jan Wouters bleef hierdoor dit seizoen ongeslagen voor eigen publiek en heeft nu 24 punten, net als Feyenoord, FC Groningen en AZ. NEC wacht nog altijd op de eerste uitzege van het seizoen en blijft de rodelantaarndrager van de Eredivisie.

/

De enige ploeg die dit kalenderjaar op bezoek bij Utrecht wist te winnen, was nota bene NEC. De Gelderlanders waren in februari door goals van Melvin Platje, Erik Falkenburg en Ruud Boymans met 0-3 te sterk, maar konden vrijdag niet eens één punt meenemen. De gastheer nam in de eerste helft het initiatief in De Galgenwaard, maar NEC voetbalde goed mee en kreeg zelfs de betere kansen. Na een kwart wedstrijd had de ploeg van Anton Janssen eigenlijk wel op voorsprong moeten komen, maar op aangeven van Michael Higdon schoot Sören Rieks slap in en kon Robbin Ruiter de inzet keren. Het tempo lag, mede doordat beide partijen slordig waren in balbezit, erg hoog en dat leverde kansen aan beide kanten op.

Na twee minuten dacht aanvaller Steve De Ridder al te scoren, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na zeven minuten moest doelman Karl-Johan Johnsson voor het eerst serieus aan de bak: hij duwde een kopbal van Gévero Markiet naar de zijkant. De Ridder was de gevaarlijkste aanvaller bij Utrecht, maar NEC was zoals gezegd het meest dreigend. Zo werd een schot van Higdon voor rust nog geblokt, schoot Rieks over en voorkwam Ruiter met een stijlvolle zweefduik de 0-1 van Alireza Jahanbakhsh. Men ging in evenwicht rusten, maar drie minuten na rust brak Markiet de score open. De verdediger kopte binnen, nadat een vrije trap van Tommy Oar eerst de paal had geraakt.

/

Het vertrouwen groeide bij Utrecht en na 55 minuten was men dicht bij de 2-0. Kilometervreter Elroy Pappot stuitte op Johnsson en in de rebound mikte Oar naast. NEC leek na een uur te scoren, maar het kopdoelpunt van Rens van Eijden werd afgekeurd. In de ogen van scheidsrechter Jeroen Sanders was er al een overtreding gemaakt. Na 75 minuten kregen de Nijmegenaren een uitgelezen gelegenheid om het scorebord alsnog in beweging te krijgen, maar Ruiter keerde een vriendelijk genomen strafschop van Higdon. De Engelsman mocht aanleggen nadat Dave Bulthuis een overtreding had begaan op Jahanbakhsh.

Ten tijde van die strafschop stond NEC overigens al met een man minder op het veld: Ryan Koolwijk ontving een tweede gele kaart na een tackle op Edouard Duplan. Na de gemiste strafschop besliste Utrecht de wedstrijd: Pappot stak het veld over en bediende De Ridder, die van dichtbij via de onderkant van de lat de 2-0 tegen de touwen schoot. Invaller Yoshiaki Takagi kreeg vijf minuten voor tijd nog een goede kans om er een derde bij te drukken, maar maaide na een prachtige aanval volledig langs de bal. Het bleef bij 2-0 en NEC kon de overwinning op AZ van vorige week dus geen goed vervolg geven.

Denk jij dat NEC degradeert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weergaloze pot heb ik zitten kijken, de neutrale fan is absoluut verwend, dank jullie wel!

6 december 2013 om 22:42

Als het je niet bevalt, zet hem dan uit.
Ik vond het zeker in de tweede helft best een leuke wedstrijd

6 december 2013 om 22:44

Ik ook! Wat snap je niet van mijn bericht?

6 december 2013 om 23:22

Haha hij dacht dat je sarcastisch was

6 december 2013 om 23:28

Heerlijk spel van Pappot, als hij meer van dit soort wedstrijden kan spelen is het een groot talent !

7 december 2013 om 06:47

Pappot is het volgende grote talent uit Utrecht (zie ook Ayoub). Heeft een mentaal lastige periode achter de rug, maar gaat straks als iedereen fit is ook gewoon een basisplaats opeisen.

7 december 2013 om 08:49

Denk het niet, Pappot staat het liefst CAM, en daar heeft Utrecht maar een plek voor, en daar staat Toornstra al!

7 december 2013 om 16:10

Volle bak ook en sfeervol

Ik vind het opvallend dat zowel dit seizoen en vorig seizoen Fc Utrecht door wat tactische aanpassingen in de rust door te voeren, de tweede helft totaal anders kan spelen.

Je kan dan zeggen dat Jan Wouters het tactisch dan goed hoor heeft, maar je kan je ook afvragen waarom de eerste helft dan niet goed begonnen is.

Al met al ben ik zeer blij met de drie punten, dit had ik totaal niet verwacht na de eerste 4-5 wedstrijden van het seizoen.

Utrecht ondanks matige start van de competitie en geplaagd continue door 3-5 geblesseerde basisspelers nu toch mooi omhoog geschoten.
Knap en wat als ze ooit allemaal fit zijn en eens goed gaan voetballen?

Waarom staat die Bluthuis eigenlijk altijd op de back..? Vind hem veel meer ogen als een centrale verdediger.

6 december 2013 om 22:02

daar heeft hij de bouw wel voor maar hij kan dat niet

7 december 2013 om 14:29

Hij kan het wel, maar is beter op back; dan scoort hij nog af en toe, iets wat hij best goed kan. In jeugdelftallen speelde hij wel eens centraal achter

Zie het echt somber in voor Nec,hoop voor ze dat het gauw goedkomt maar ben er bang voor. Utrecht doet het trouwens wel goed zeg.

Zeer onterechte overwinning van Utrecht . Geloof de de scheids en de spelers van Nec graag wilde de Utrecht won

6 december 2013 om 22:04

niks onterecht utrecht maakte zijn kansen wel af en nec niet rode kaart was terecht en de afgekeurde goal kon je voor fluiten hoefde niet

6 december 2013 om 22:12

Onterecht of niet, de scheids gaf Utrecht wel een zetje in de rug door Bulthuis maar 1 keer geel te geven(terwijl dat wel 3x kon), Koolwijk een goedkope 2e geel te geven(ondanks hard inkomen had ie 100 de bal) en het twijfelgeval bij de afgekeurde goal ook heel toevallig in het voordeel van Utrecht te geven.

Maar NEC moet het vooral bij zichzelf zoeken, het gebeurt veels te vaak dat NEC echt heel onnodig punten laat liggen door nonchalant verdedigen of het slordig omgaan met mogelijkheden. Dat de scheids tegenzit is daarbij natuurlijk wel een remmende factor, zeker omdat Koolwijk en Alireza nu volgende week er niet bij zijn en dat in beide gevallen onterecht is.

6 december 2013 om 22:18

Afgekeurde goal een twijfelgeval ?????. Heb je de wedstrijd wel gezien inderdaad v/d eijden deed niks maar zijn maatje duwde erg opzichtig ayoub weg natuurlijk is dat een overtreding niet te geloven dat er nog mensen zijn die twijfelen dat die goal terecht afgekeurd is. En de strafschop was ook 100% terecht alleen slecht in geschoten. Als je zo een strafschop neemt verdien je ook geen goal. Verder nec nog 1 hele goede kans gehad eerste helft verder weinig kansen gezien voor nec

6 december 2013 om 22:31

Zelfs als we aannemen dat ie terecht afgekeurd is blijven nog steeds de belachelijke rode kaart voor Koolwijk(nogmaals, 100 procent de bal) en het niet geven van een rode kaart aan Bulthuis die 3 overtredingen maakt die 3x geel kunnen/moeten zijn en maar 1x geel krijgt.

7 december 2013 om 06:55

Laat de scheids erbuiten en het verhaal klopt. De penalty van Higdon was typerend voor het vertrouwen van Nec. Ook Koolwijk viel me in negatieve zin op en dan bedoel ik niet zijn domme tweede gele kaart (op het middenveld met nog vier teamgenoten achter je - laat zo'n bal lopen en je geeft de scheids geen aanleiding tot fluiten). Hij speelde een keer een bal uit frustratie zo de tribine in en maakte allerlei verongelijkte handgebaren. En Koolwijk is wat mij betreft de meest waardevolle speler van Nec.

Sjonge jonge, laat higdon aub nooit meer een penalty nemen en zorg ervoor dat deze scheids nooit meer mag fluiten.

6 december 2013 om 22:36

Zit NEC niet mee dit seizoen, hopelijk volgende week beter tegen Roda.

Ontzettend dom en onnodig, maar vooral heel, heel frustrerend. Verliezen terwijl dat echt niet nodig is, en als overmaat van ramp ook nog Koolwijk en evt Alireza(weet niet zeker of het z'n 5e geel was en gele kaarten in de beker doortellen voor de competitie). NEC zit helaas in de hoek waar de klappen vallen, tot de 2-0 absoluut niet de mindere zijn maar verliezen door een lullige 1-0 en andere slordigheden. Dat is dan wel de pech die je als hekkensluiter hebt. Ook het tweede geel van Koolwijk(komt onbehouwen in maar heeft 100 de bal, in Engeland krijgt die van Utrecht nog eerder geel voor een schwalbe dan andersom bij wijze van spreken) vond ik discutabel, omdat je daar weer een discussie krijgt over redelijk hard maar fair en hard in het algemeen. Sanders maakte zijn naam als grootste (man)wijf van de Eredivisie weer waar. Dat Bulthuis wel mag blijven staan en dat Alireza dan geel krijgt is sowieso belachelijk, nog los van de discussie over Koolwijk's kaart. Maar de schuld ligt vooral bij NEC zelf door de kansen niet af te maken(iets wat tot nu toe eigenlijk best goed ging). Een penalty inschieten zoals Higdon is onacceptabel dom, en ondanks dat ik het een goede spits vind moet Koolwijk maar weer de pingels nemen.

Op meerdere gebieden een rampavond, ondanks het redelijke spel.

Een onnodige nederlaag voor NEC. Er zat echt veel meer in vandaag maar het lukte helaas niet.

Utrecht stijgt van plek 9 naar 4 . Wie had dat kunnen denken aan het begin van het seizoen? De selectie is imo middelmatig maar ze weten er momenteel het beste eruit te halen!

6 december 2013 om 22:08

En dat zonder jansen mulenga v/d gun enz enz en gewoon een verdiende overwinning. 1e helf een goede kans voor nec en de tweede helft ook een grote kans de strafschop. Utrecht veel meer kansen snap dus de reactie,s niet dat nec beter was totaal onzin .

6 december 2013 om 22:09

de selectie is niet matig, ze missen alleen veel 1e 11 tal spelers als vd Gun, Sarato (nu weer ingevallen) Janssen, Mulenga etc.

tov vorig seizoen zijn alleen vd Hoorn, Wuytens, Kali en Assare weg

en daarvoor zijn De Ridder, Derijck en Janssen (nu geblesseerd) terug gekomen en heeft Ayoub zoals verwacht de plek van Kali moeiteloos ingenomen

Moet je nagaan als die vele blesures van Duplan, Sarota, vd Gun, Mulenga, Janssen er dit seizoen niet waren geweest dan had Utrecht gewoon in de top 3 gestaan in deze huidige competitie

6 december 2013 om 22:12

mols, ik heb respect voor je clubliefde maar ik denk niet dat er ook maar één persoon op deze voetbalsite enigzins denkt dat jij een goede voetbalvisie hebt. FC Utrecht staat nu met de huidige selectie met blessures juist erg hoog. Ze hadden eigenlijk veel lager moeten staan. Deze wedstrijd ontzettend nep en ook de wedstrijd daarvoor tegen ADO Den Haag, waarin ADO gewoon overduidelijk de betere was.

6 december 2013 om 22:27

en zo gaat het al het hele seizoen toeval of een kwaliteit

6 december 2013 om 22:49

Mols das wel een kromme vergelijking als jullie alles fit hadden gehad en speelgerechtigd was dit of dat..dat kan elk team toch roepen? Ook de breedte is een kracht van een elftal.

6 december 2013 om 23:38

ben ik gedeeltelijk wel met je eens maar vijf tot zeven basisspelers missen iedere wedstrijd tot nu toe dat kan buiten de top geen enkele club opvangen ook jou club groningen niet dus .
utrecht speelde niet goed maar wel met zes jongens uit de jeugd en waren ze minder dan nec absoluut niet hebben ze verdiend gewonnen ja beide ploegen kregen kansen maar utrecht maakte het wel af en nec niet dat is ook kwaliteit

7 december 2013 om 01:39

Mols, ga alsjeblieft even naar een FCU site ofzo. Leuk dat je positief bent over je club. Maar vorig seizoen was een uitschieter, Dit seizoen kan ik minimaal 7 clubs noemen die gelijkwaardig of beter zijn. Top 3, kom op man. Ajax, AZ, Vitesse, Twente, Heerenveen, Feyenoord en PSV zijn allemaal sterker en zullen ongeveer 7 van de 10 keer winnen denk ik.

7 december 2013 om 01:49

ik heb voorspeld dat Utrecht bij de 1e 9 zouden eindigen en tot nu toe liggen ze op schema en dat met continue 3-5 geblesseerde basisspelers

ik heb voorspeld dat Ado, Cambuur, GA Eagles en NEC degradatievoetbal zullen spelen en dat lijkt tot nu toe ook uit te komen

ik heb gezegd dat Utrecht een beter team heeft dan Ado, waarom jij hard moest lachen beste Constantijn, want jij riep dat Utrecht degradatievoetbal zou spelen

wie heeft er dan geen verstand van voetbal mijn beste, jij of ik?

7 december 2013 om 01:58

@oenieboy, lees je wel goed? ik schrijf dat Utrecht nu in de top 3 had kunnen staan als ze die blessures niet hadden gehad

en dat klopt, als Utrecht maar 3 punten meer had gehaald stonden ze nu al 3e

overigens nu staan ze gedeeld 4e

Ik heb het niet over de eindstand,

Ik schat Utrecht met een fitte selectie gelijkwaardig aan AZ en Heerenveen.

AZ mist Maher en Altidore en die waren vorig jaar niet eens top 10

Heerenveen heeft een matige trainer en is te afhankelijk van Finbogasson en dat zie je ook in de resultaten zo'n bijzonder team hebben die niet hoor

7 december 2013 om 02:00

fcknudde, geen enkel team in de eredivisie mist dit seizoen continue zoveel basisspelers als Utrecht

7 december 2013 om 03:54

hoezo nep?

NEC had wat pech, maar over de gehele wedstrijd was Utrecht de betere ploeg
vorige week was alleen ADO de eerste 30 min even beter dan Utrecht, daarna overheerste Utrecht 60 minuten en wonnen terecht met 3-0, dat is dan geen geluk meer hoor.

En ik zeg toch ook dat Utrecht door die blessures vrij hoog staan? lezen is ook een kunst

Aan de andere kant staat alles zo dicht op elkaar dat het nog niet veel zegt. 1x verliezen en je staat zo weer in het rechterrijtje.

Volgende week Utrecht-PSV, dat is een mooie gelegenheid om te kijken waar je als team dan staat, kan met niet voorstellen dat PSV maar blijft verliezen

en ik hoop dat jouw club ADO dit weekend wint van Groningen wat een concurrent van ons is voor halen play offs, maar dat zal lastig worden voor ADO uit

7 december 2013 om 07:00

Bedenk dat FC Utrecht met zes eigen opleidingspeler startte (hele defensie, Ayoub en Pappot), Het is dan logisch dat het wisselvallig is, maar in de huidige eredivisie geeft de stand van Utrecht toch ook aan dat er talent zit.

7 december 2013 om 10:07

Pfff molsie molsie mensen worden moe van je dat begrijp je toch wel of niet? Wat kan jij een hoop onzin vertellen zeg.

7 december 2013 om 10:22

wij mij concreet eens aan wat onzin is dan wat ik schrijf?

de blessures zijn waar
het talent is waar
dat utrecht nu goed presteert qua punten is waar
dat utrecht matig speelt (mede door de vele wisselingen) is waar
dat ADO en NEC degradatievoetbal spelen is waar

ik zou niet weten wat ik geschreven heb wat niet waar is...

Het zit ze ook niet mee Nec.
Met 10 man moet Higdon gewoon die penalty maken.
Met 1-1 hadden ze het wel een kwartier volgegouden.
Hoop wel dat Nec er in blijft de derby moet blijven bestaan.

6 december 2013 om 23:06

Hoezo zit het dan niet mee? Higdon mist toch zelf die penal? Heeft niks met ongeluk te maken, gewoon onkunde!

Wederom met de hakken over de sloot. Punten binnen en de wedstrijd snel vergeten

En met dit spel van NEC blijven ze heus wel in de eredivisie.

6 december 2013 om 22:10

2-0 noem ik geen hakken over de sloot, dat is eerder een 2-1

7 december 2013 om 02:01

2-0 is een veilige marge, hoe zo met de hakken over de sloot, dat kan je eerder zeggen bij een 2-1

en als het bij rust 2-0 of 3-0 had gestaan had niemand wat kunnen zeggen , waren aardig wat kansen

Ik gun het NEC die punten. Ik zie 10x zo graag NEC in de eredivisie dan Rkc, Go Ahead of PEC Zwolle die naar mijn idee standaardvoorbeeld Jupiler-ploegen. Jammer dus dat met wat ongeluk het NEC ( geld overigens ook voor ADO ) nooit echt mee zit.

6 december 2013 om 22:39

NEC zie ik ook liever in de Eredivisie alleen deze selectie is gewoon weg niet goed genoeg. Eredivisie onwaardig zo slecht als ze presteren dit seizoen, hopelijk komt er nog verbetering in maar ik vrees het ergste.

7 december 2013 om 02:02

ADO , Nec, Cambuur en GA Eagles zullen het onderling moeten uitmaken

7 december 2013 om 12:22

De selectie an sich is echt wel goed genoeg, alleen is het tot nu toe geen team. Nog te veel misverstanden en weinig op elkaar ingespeeld. Maar als je kijkt naar de kwaliteit van de spelers die op het veld staan, horen we eigenlijk minstens 11de te staan.

7 december 2013 om 18:24

cd89 je hebt het over Utrecht of Nec?

7 december 2013 om 02:57

nou ik gun Rkc, Zwolle, GA Ahead het meer die spelen juist aanvallend voetbal en hebben ook qua atmosfeer in het stadion een positieve uitstraling

Oh oh oh wat is dit erg zeg.

Zo onterecht verloren eigenlijk.
Een onterechte goal afgekeurd. Onterecht tweede geel van Koolwijk en een onterechte vrije trap tegen waaruit Markiet zonder weet te hebben scoort.
Het zijn allemaal dingen die horen bij een hekkensluiter en allemaal in het nadeel va NEC zijn denk ik zo.

NEC had gewoon zelf de kansen moeten afmaken. Voornamelijk in de eerste helft. Rieks, Higdon en Alireza mochten echt wel de trekker overhalen.
Verder keepte Johnsson een puike pot en is het zo ongeloofwaardig dat je verliest van dit dramatische Utrecht. Dat dit Utrecht 24 punten heeft is mij echt een raadsel.

Helaas weer een weekend met strak geknepen billen kijken na wat de concurrenten doen.


6 december 2013 om 22:21

Zo cncellara gelukkig heb jij meer verstand van verzekeringen. Tjonge wat een kanzloze reactie en ja verliezen doet pijn dat is ook niet erg.

6 december 2013 om 23:39

Ik heb je normaal hoog zitten Cancellara, maar iets meer objectiviteit en respect was op z'n plaats geweest. Die 2e geel was gewoon gestrekt been dus terecht. Bij die vrije trap houdt Palsson gewoon vast? En dan krijg je een penal, ga je er zo mee om? Beetje flauw om naar de arbitrage te wijzen als bij Utrecht ook een goal afgekeurd is. Verder heeft NEC gewoon een heel matig team en mogen ze blij zijn als ze niet degraderen. De tijden van Mario Been zijn al lang voorbij. Kleurloze club is het met dito stadion!

7 december 2013 om 11:00

Objectief blijf ik zeker. Kijk de wedstrijd maar eens goed terug. Als je ziet wat er gebeurd voorafgaand aan de 1-0 (de overtreding van Palsson) dan is dat lachwekkend. Beiden gaan ze voor het duel en toevallig valt De Ridder als een Suarezje hardstikke hard op de grond.
Tel daarbij op dat Koolwijk geen 2 keer geel had moeten hebben en Bulthuis (voor de zoveelste keer!) 2 of wel 3 keer geel had moeten hebben voor overtredingen die nergens op sloegen.
Daarnaast mist NEC dotten van kansen en was het echt wachten op de 0-1 of de 1-1. Nee, dit is echt een onverdiende nederlaag, zeg, bahbah.

Zat lekker vol daar, galgenwaard ;-). Jammer dat nec niet gewonnen heeft ;-) ;-)

6 december 2013 om 22:24

UHM UHM ernum1981 en jij durft dat te zeggen ondanks Vitesse een kampioens kanshebber is zit de gelderdome ook maar voor de helft vol Hou je lekker met voetbal bezig en geeft een normale reactie op deze wedstrijd

6 december 2013 om 22:28

Het was niet heel vol nee, maar de sfeer was in ieder geval goed, ondanks dat het best koud was.

Vind het wel gedurfd, dat je ons als Vitessenaar hier op aan durft te spreken.

6 december 2013 om 22:49

Komt niet vaak voor bij mensen uit Arnhem, maar met zijn laatste opmerking ben ik het wel eens

7 december 2013 om 13:11

Als deze wedstrijd niet tegen ons geweest was, zou ik het ook met hem eens zijn (ook al bedoelt hij het sarcastisch). Ik vind het jammer dat het zo slecht gaat met Nec. Veel sympathie voor die club, komt misschien omdat een hele goede vriend van me Nec'er is. Hoop dat jullie het hoofd boven water kunnen houden.

6 december 2013 om 23:18

Een vitesse fan die een club verwijt dat het leeg is? Wat een grap zeg, jullie zijn kampioenskandidaat en er zit alsnog geen hond..

6 december 2013 om 23:41

Zij Ernum met een knipoog

7 december 2013 om 12:14

Toch nog iemand die het sarcasme in mn post ontdekt heeft ;-)

Iets met hoek en klappen...

Scheidsrechter met nogal wat dubieuze beslissingen, een spits die weer eens van 11 meter faalt en andere spelers die 100% kansen missen (rieks...). Maar als we spelen zoals 1e helft komt het nog wel goed, maar dan moet een keer dit soort wedstrijden de goede kant op vallen en moet er makkelijker gescoord gaan worden!

7 december 2013 om 07:03

Als NEC zo speelt als in de eerste helft, dan komt het volgend seizoen in de Jupiler League wel goed. Juist doordat NEC verzuimd te scoren, zie je het vertrouwen wegvloeien en het team is los zand. Juist door dat laatste zal scoren altijd lastig blijven.

Gaat toch nog wel lekker met de FCU ondanks onze belabberde start. Dat je het thuis tegen de minste ploeg van de Eredivisie lastig hebt is niet goed maar die 3 punten zijn lekker binnen en dat geeft weer een rustig gevoel. Ook blijven we hoe dan ook gezellig boven PSV staan

Ik wil even mijn afkeur uitspreken over enkele Utrecht-supporters (van de Bunnikside, wat een verrassing). Het waren er misschien tien, maar naar mijn mening tien te veel. Maar je gaat niet, ik herhaal Niet, door de minuut stilte voor Mandela heen schreeuwen! Trieste mensen.

Het is goed, dat er vervolgens meer dan 1000 mensen van de Bunnikside die 10 en een half tot de orde roepen. Dank daarvoor. Maar ik schaamde me kapot, ook al waren het er maar 10.

On: Lekker. drie wedstrijden op rij gewonnen. Laat PSV maar komen.

6 december 2013 om 22:46

Respect voor je reactie en die jongens van de bunnikside hebben die 10 dan goed aangepakt snap ook niet dat je voor een man als Mandela was geen respect op kan brengen om 1 minuut je mond kan houden Hulde filmfreak

6 december 2013 om 23:05

indd ik schaamde mij kapot maar geloof me die jongens zijn aangepakt door de bunnikside

7 december 2013 om 01:42

Ach, de helft van de Bunnikside is niet goed wijs. Niet het eerste geval waar ze geen respect hebben voor overlijdensgevallen. Helaas heeft bijna elke club van die halve gare 'supporters'

7 december 2013 om 11:07

de helft van vak p ook niet dus waar hebben we het over overigens belachelijk een minuut stilte voetbal is geen politiek en laten we nou niet doen alsof mandela zo een geweldige man was hij heeft goede dingen gedaan ja maar ook veel slechte dingen

7 december 2013 om 02:52

Ik hoorde het gebeuren, te triest voor woorden
Ik hoop hierbij dat alle niet - fcU supporters nu niet ons in hokjes gaat plaatsen, van dat het Utrecht aanhang zich nooit kan gedragen. Want het waren er inderdaad maar 8 a 10 mensen die het voor 15.000 supporters moest verneu*ken. Overigens was het een leuke wedstrijd. Ben blij dat me club weer in het linker rijtje zit.

7 december 2013 om 10:57

Utrecht-supporters zijn sowieso rare mannetjes. Met een trommel slaan alsof het carnaval is, en alleen maar spreekkoren jegens de tegenstander. Daarnaast schandalig hoe er gisteren werd om gegaan door de Utrecht-aanhang ter nagedachtenis van Mandela. Het is een schande, dat hele nutteloze Utrecht publiek. En dat noemt zich dan een stad. Boeren.

7 december 2013 om 11:52

@ Cancellara

Zieliger kan je niet zijn!
Alsof jullie bosjesmannen normaal zijn helden op sokken hahaha

7 december 2013 om 13:20

@cancellara

Wat ben jij een in en in triest figuur zeg. Ik schaar jou in dezelfde categorie als die 10 debielen op de Bunnikside.

Die duizenden Utrecht-supporters zijn rare mannetjes. Al die mensen zijn een schande en nutteloos!

Nee echt, fijn dat je zo geïnspireerd bent door Mandela. Hij zou echt trots op jou zijn.

Matige wedstrijd weer maar zoals zo vaak komen we niet op achterstand door een goede wedstrijd van Ruiter. Die man pakt zoveel punten voor ons niet normaal. Een van de betere van de eredivisie(misschien wel de beste)

Na de 1-0 kan je ook in 10 minuten uitlopen naar 3-0 en denk dat het qua kansen een gelijkspel verdiend was geweest.

3e wedstrijd op rij die je misschien wat gelukkig wint maar aan het begin van het seizoen hadden we veel pech dus misschien zit het nu even periodetje mee.

nec mist gewoon kwaliteit om af te maken met leuk spelen win je geen wedstrijden utrecht was niet beter maar hebben twee spelers als de ridder en toornstra die net extra kwaliteit hebben en beslissend zijn.

6 december 2013 om 22:46

NEC zou met dit elftal niet eens eerste worden in de Jupilier Leugeu. Der zit niks anders op dan versterkingen halen in de winterstop anders word het 3x niks dit seizoen.

6 december 2013 om 22:57

marcel zal wel de knip trekken hoogstwaarschijnlijk, want in zijn schoonzoon hoeft hij niet meer te investeren..; dan wordt nec nijmegen een nog groter vreemdelingenlegioen met de nieuwe versterkingen..

7 december 2013 om 01:51

en ze hebben al zoveel versterkingen gehaald....

ze hadden Platje nooit moeten laten gaan

7 december 2013 om 02:54

niet als ze Nederlandse spelers halen

7 december 2013 om 10:54

Wat een nutteloze reactie. Volgens mij heb je de wedstrijd niet gekeken, want als je gewoon de wedstrijd volgt en ziet hoeveel kansen NEC creëert dan is het haast een raadsel waarom een ploeg die zo goed voetbalt in balbezit zo laag staat.
Het ontbreekt NEC serieus ook aan geluk. Als je ziet die eerste kans van Nec, dat die dan via de kluts in de handen van Ruiter valt en in de tweede helft komt een bal plots tegen de paal en pal voor het hoofd van Markiet, pure gelukskwestie.

Het geluk wat NEC ontbeert komt echt wel, let maar op. De tweede seizoenshelft is voor NEC met enkele goede versterkingen.
Forza Nec!

7 december 2013 om 10:58

Molsje, jij bent echt anti-NEC. Dat kan ik wel uit al jouw reacties halen hier op dit forum en topic. Kom eens een keer met objectieve antwoorden en stukken. Dit slaat kant noch wal, man.

wat ik niet snap is dat een scheids nooit kijkt of een keeper voordat de bal geraakt wordt - door de penaltynemen - al voor de lijn staat, volgens de regels mag dat niet en robbin ruiter deed dat wel..dus de pingel zou overgenomen moeten worden..echter werd hij waardeloos ingeschoten

Die Markiet stond alleen wel buitenspel bij die goal.
En die pingel van Higdon zag je al van verre aankomen.

6 december 2013 om 23:11

Buitenspel, volgens mij werd hij vastgehouden en stonden ze op gelijke hoogte.

7 december 2013 om 00:03

hij loopt tussen 3 man door en springt naar voren. niks geen buitenspel.

7 december 2013 om 10:23

Markiet kwam aanlopen en stond never nooit buiten spel, bril nodig?

7 december 2013 om 11:58

Iemand die zegt dat de overtreding van Koolwijk direct rood had moeten/kunnen zijn heeft niet alleen een bril nodig maar ook (nieuwe) ogen. Belachelijk zeg, 100 procent de bal, typisch geval van hard maar fair. Het was weer een uiting van de onkunde van manwijf en thuisfluiter Sanders(die Bulthuis er natuurlijk allang af had moeten sturen)

7 december 2013 om 12:10

gaat niet om of de bal wordt geraakt maar de intensie van gestrekt been

7 december 2013 om 12:26

Ten eerste viel het met dat gestrekte been wel mee, en ten tweede was het niet op enkelhoogte of zoiets. Daarbij is 'intentie' een beetje een vaag woord. Hij speelde gewoon de bal, en aan de actie kon je zien dat het geen moment de bedoeling was om Duplan te raken(hij raakt het ook helemaal niet) dus gewoon doorspelen. Gele kaart was lachwekkend en tekent ons scheidsrechterskorps dat vol zit met mietjes. Maar dat zal jij niet kunnen toegeven door die gigantische Utrecht-bril van je, die een stuk groter is dan mijn NEC-bril, dat durf ik wel te zeggen.

7 december 2013 om 18:15

en dat moet een scheidsrechter in een split van second zien dat het niet de intentie was, dat het wel meeviel qua gestrektheid,, dat het niet exact op enkelhoogte was (is dat nieuw vereiste?

kom op zeg

zelfs de tv commentator die geen Utrecht supporter is gaf aan dat ie met geel goed weg kwam

Toch wel raar Nec ontslaat Pastoor en vervolgens een hand vol aanwinsten mogen verwelkomen en de huidige trainer doet het niet echt beter en vind trouwens dat die Jansen net zoveel uitstraling als Alfonds Groenendijk heeft (geen dus). Over de wedstrijd is het wel krom want Bulthuis krijgt geel en Koolwijk rood voor iets wat niet eens een kaart moet zijn. Verder vond ik Utrecht niet overtuigend maar wel knap hoe ze met zo jonge ploeg de punten blijven pakken en je hebt wel het idee dat er aardig potentie inzit. Nec loopt bij vlagen ook wel weer te ballen en komt heus wel weer omhoog maar moet ook veerkracht blijven tonen! Dat gaat al beter zo ook vandaag met een man minder toch kunnen drukken en viel het niet in elkaar. Al moet je die penal gewoon binnen rossen!

6 december 2013 om 22:59

die 2e geel voor koolwijk was overdreven, hij speelde immers de bal en in engeland krijg je voor zo'n tackle juist applaus..

7 december 2013 om 01:53

2e geel had direct rood kunnen zijn, ging er met gestrekt been, ook al raak je dan de bal, je had je tegenstander zwaar kunnen blesseren

hij mag blij zijn met geel

7 december 2013 om 10:13

Zit je op je praatstoel? In het stadion kon je zeker ook je bek niet houden tijdens die minuut stilte. Daar hoor ik je niet over. Wat een schande van dat tuig zeg.

7 december 2013 om 11:59

Jij bent niet goed wijs. Denk dat je beter met Sanders vrouwenvoetbal kunt gaan volgen als dit al een rode kaart is. Bal spelen is niet eens een vrije trap, en dat is wat Koolwijk deed. Dat het misschien aan de harde kant was kan kloppen, maar hij had gewoon de bal, kwam ook niet in op enkelhoogte of zoiets. Nee, puur de bal.

7 december 2013 om 01:52

uitstraling is niet belangrijk, kunde is belangrijk

Wouters, Rutten hebben bv ook geen uitstraling, gaat erom of ze inzicht hebben en een goede trainer zijn

7 december 2013 om 02:20

Ach ja Rutten snapt vast het spelletje en is een leuke trainer maar elke stap hogerop valt hij door de mand. Als je al niet overkomt op neutraal publiek of zelfs soms uitstralen dat je makkelijk de gek aansteekt met ze werkt dat ook wel in een groep zo. (vind dat met Wouters trouwens niet). En kom op kijk is Europees voetbal heb je wel is een mooie tackle gezien zonder dat er 1 been gestrekt is?? Typisch Nederlands en slappe houding van dan zijn wij tenminste ingedekt. Alles gaat om de intentie en die was goed en de sliding was perfect uitgevoerd daar zouden ze is in Nederland respect voor moeten hebben! Maar goed lekker de jongens als doetjes groot maken en dan maar janken dat het verdedigend in Europa zwaar te kort komt. Nee bij ons is het belangrijker dat een verdediger de bal kan hooghouden dan een sliding goed uitvoeren wat stel dat of wat als...het is een contact sport waar risico's aan verbonden zijn en en degene die daar echt over de scheef in gaan moet je giga hard straffen.
Maar een klassieke sliding bestraffen terwijl die vol op de bal is onder het mom van een been die gestrekt was is volstrekt belachelijk! Doe dan alleen als je noppen op de enkels wijzen en er daadwerkelijk heengaan. En je kan ook je been strekken maar je voet naar binnen trekken (om het zo maar te zeggen) en je hebt 0,0 gevaar!

7 december 2013 om 02:43

Advocaat presteerde met PSV ook niet, net als Cocu, dus zo slecht was Rutten niet

met Vitesse mooi voetbal en prima meegedaan, alleen omdat Bony paar wedstrijden miste werd een kans op kampioenschap vergooid,

en eerder met een niet zo geweldige selectie bij Twente gewoon top 3 gehaald

7 december 2013 om 22:21

Rutten had bij Twente dan ook wel een heerlijk team voor een subtopper met een middenveld van Engelaar-Aisatti-Bakkal ja hij deed het daar goed maar had voor een subtop ploeg een behoorlijke selectie!
Voor het gemak vergeet je de flater van Schalke te noemen met een dure miskoop van heb ik jou daar. En Psv gewoon gefaald en onder druk van een topclub bezweken dat is gewoon een feit en dat verander je niet door Dick erbij te halen. Dus denk voor een middenmoot/subtop kan het een leuke trainer zijn maar voor de echte top is hij gewoon door de mand gevallen cijfers liegen niet.

7 december 2013 om 23:18

hij heeft bij Twente en Vitesse goed gepresteerd

met PSV redelijk, gewoon top 3 wat ook normaal is voor Psv, zeker als Ajax een betere selectie heeft

bij Schalke heeft ie het niet gered, maar goed dat is een ploeg die vaker in de middenmoot staat dan in de top 3, dus dan zijn bijna alle trainers in jouw optiek daar door de mand gevallen

dus zo slecht is Rutten niet

Wouters is overal als trainer mislukt, alleen vorig jaar met Utrecht dankzij zijn assistent Alflen die bijna meer doet dan Wouters op de trainingen etc en een goede selectie een x goed gepresteerd, voor de rest is Wouters zowel bij Glasgow, als bij Psv, Ajax etc mislukt.

7 december 2013 om 12:05

Ondanks de nederlaag denk ik dat AZ-thuis qua spel echt de ommekeer is geweest. Er wordt nu een stuk beter gevoetbald(meer rust aan de bal) en er worden zat kansen gecreëerd. Verdedigen is nog niet stabiel genoeg, maar wel in een opgaande lijn(haitz moet ook gewoon naast Van Eijden spelen). Dat NEC verliest was ook niet per se omdat Utrecht beter was, maar Utrecht iets beter met de kansen omging en mazzel had met de 1-0 en de scheidsrechter. Dat zijn helaas dingen die je meemaakt als je in de welbekende hoek zit. Maar na gister weet ik het zeker dat het helemaal goed komt met Nec. Nog wat kleine nuances in de opstelling(mulder eruit, extra aanvaller erbij) en NEC gaat na de winterstop knallen. Roda gaat aankomende zaterdag dan ook absoluut niet winnen in Nijmegen. Hoogstens gelijk.

De arbitrage in NL moet gewoon consequent fluiten. Iedere duw in 16 is een penalty of vrije trap voor de verdediger, hands is geel en overtredingen moet je geel voor geven. Maar dit laten ze na en daarom krijg je een enorm grijs gebied en deze discussies. De arbiters fluiten en trekken kaarten wanneer het hun uitkomen...

Dat staat natuurlijk buiten het feit dat NEC gewoon de kansen af moeten maken en balverlies moeten vermijden. Zonde, want er zat meer in

Die heren die door de minuut stilte heen schreeuwden zijn zeker aangepakt, vreselijke mensen. Dat soort mensen mogen zich heel diep schamen.

Verder prima wedstrijd, buiten de penalty om niet echt bang geweest om te verliezen na de 1-0!

Jammer hoopte voor NEC toch een gelijkspel.

Hoe speelt die Ayoub? Stond (staat) bekend als een groot talent. Maakt die het een beetje waar?

7 december 2013 om 01:00


Ayoub is een toptalent.
Je kon wel zien dat hij deze week niet heeft getraind, maar wat je altijd bij hem ziet: hij heeft inzicht en overzicht.
Kortom: voor zo'n speler ga ik naar het stadion.

7 december 2013 om 07:09

Ayoub was inderdaad minder scherp, maar heeft in Wouters en Alflen ideale leermeersters en heeft alles om in Nederland een grote te worden. Pappot staat daarnaast te trappelen om op 10 te spelen en ook voor zo'n speler kom ik naar een stadion.

7 december 2013 om 01:55

Ayoub is de speler waarvan men hoopte en verwachtte dat hij zou doorbreken en dat is gebeurd daarom lieten ze Kali ook gaan toen ie 2x niet bij wilde tekenen en later wel toen er geen club kwam en nu speelt Kali vrij onopvallend bij Roda, die zal spijt hebben

Pappot komt er ook aan, en Heering lijkt ook zijn draai gevonden te hebben en werd gezien als vervanger van Wuytens.

Utrecht compenseert de vertrokken spelers goed met jeugd en een paar gerichte versterkingen waaronder De Ridder

Lekker, was een heerlijke wedstrijd om bij te wonen. Helaas jammer dat de 1 minuut stilte onderbroken werd. Voor de rest, verdiende overwinning voor Fcu!

Cancellara loopt een beetje uit te dagen hier met dat alle utrecht supporters niet deugen en dat onze stad niet deugt etc.
Beperk je tot het voetbal, jongen! Ben zelf utrecht supporter, maar hoop wel dat NEC weer beter gaat draaien en vind Nijmegen een prachtige stad. NEC mag echt niet degraderen. Had gister alle kanten op kunnen gaan en vond NEC heel degelijk. Utrecht had ook het nodige geluk, maar geluk en ongeluk kan je over een seizoen wegstrepen tegen elkaar..
Dat iedere club zijn boefjes heeft is logisch trouwens, beetje jammer van die gasten op de bunnikside, maar ook goed dat ze op hun plek zijn gezet door de bunnikside..

Minuut stilte verstoren is super aso en sneu!
en die gasten trap je gewoon 10 rijen naar beneden!

Maar een minuut stilte voor mandela in een nederlandse voetbal wedstrijd gaat mij veelste ver hypocriet gelul!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren