Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente neemt wens van aanhang serieus en kijkt naar staantribune

Laatste update:

FC Twente gaat onderzoeken of een staantribune in de Grolsch Veste te realiseren valt. Afgelopen dinsdag werd tijdens de supportersavond opnieuw duidelijk dat veel fans hierop hopen en Twente neemt de geluiden van de achterban serieus, zo meldt TC Tubantia.

/

Bij Twente staan bijna alle supporters bij Vak-P tijdens de wedstrijd, maar officieel is het nog steeds een zittribune. Een staantribune zou volgens de fanatieke aanhang sfeerverhogend werken en Twente gaat op korte termijn gesprekken voeren, om te kijken of dit haalbaar is.

Steeds meer clubs in de Eredivisie stappen over naar een staantribune: zo hoeft een deel van de supporters van PEC Zwolle en sc Heerenveen niet meer op een stoeltje plaats te nemen tijdens de thuiswedstrijden van hun favoriete ploeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerenveen had altijd al een staantribune maar die is sinds dit seizoen uitgebreid. Werkt absoluut sfeer verhogend!

Prima ontwikkkelingen in de diverse stadions. Wie niet wil staan kan natuurlijk nog altijd ergens anders in het stadion zitten.

Bij Heracles hebben we er sinds vorig jaar ook veel plezier van!

12 september 2016 om 08:27

jullie hadden toch ook al langer een staantribune?

12 september 2016 om 08:48

Klopt. Alleen sinds vorig jaar uitgebreid tot aan het veld met het nieuwe stadion. Tis nu echt een heerlijk vak!

Bij Go Ahead sinds een jaar of 3 ook. De eerste en grootste stsantribune van Nederland. Absoluut goed voor de sfeer!

12 september 2016 om 08:46

Niet voor lang meer.. als de F-side straks klaar is, zal dit toch wel de grootste worden waar misschien alleen PSV of Feye bij in de buurt komen.

12 september 2016 om 09:00

Hoezo wel PSV of Feyenoord?

12 september 2016 om 11:30

Als wij deze seizoen overleven word de stadion verder uitgebreid dan word de bside nog groter waardoor de staantribune vele malen groter

12 september 2016 om 11:49

Volgens mij zal er eerst een kleine vergroting komen als proefperiode.
Daarna zal er verder gekeken worden. Hoop echt dat heel zuid 1 een staantribune word.
Heeft zuid 1 meer capaciteit dan bij Feyenoord dan?, de laatste keer dat ik in de kuip was(bekerfinale 2 jaar geleden, als gast) leek die zijde anders ook flink groot.

12 september 2016 om 16:48

@Pro, als de 2de ring ook een sta-tribune wordt..wordt die van Twente op Ajax na wel de hoogst en stijlste sta tribune. Eigenlijk moet de gracht een keer weg...dan zou er geen stadio n aan kunnen tippen.

12 september 2016 om 08:51

Heerenveen heeft al veel langer een staand deel. Misschien al wel een jaar of 10.

12 september 2016 om 09:02

Ik heb gevoel dat de Graafschap al langer weer een staantribune heeft. Bij ons had het ook enkele nadelen. Er zijn supporters die liever zaten, en nu een andere plek moesten zoeken. Aangezien er veel vaste plekken zijn, kwam het geregeld voor dat ze mindere plek terug kregen.

12 september 2016 om 11:52

Je kan het als democratie zien, je kan niet iedereen tevreden houden, als het merendeel, in dit geval het overgrote merendeel een staantribune wilt, dan zou die er zomaar kunnen komen.

Bij ons(ajax) loopt het allemaal niet zo soepel, 410 is naar zuid 1 verplaatst (F-side), en dat moet ook een staantribune worden, ook daar zal je mensen hebben die liever zitten.
Ook moeten er nog een flink aantal 410'ers naar beneden verplaatst worden, want dit kon niet in een keer.

Staan tijdens een wedstrijd is naar mijn mening, en ik spreek uit ervaring, veel leuker en sfeervoller.

12 september 2016 om 09:10

Indien jullie dat pas weer sinds een jaar of drie hebben, zijn jullie niet de eerste. Zo heeft NAC bijvoorbeeld weer een officiële staantribune sinds 2008. Grootste geloof ik meteen, zou niet weten wat de capaciteit van de staantribunes is.

12 september 2016 om 09:27

Hij is een paar jaar geleden wel uitgebreid. Eerst was het enkel vak 7, nu ook 6 en 8 wat bijna de hele korte zijde staantribune maakt, enkel de 2 buitenste vakken zijn de stoeltjes gehandhaafd gebleven voor de mensen die graag wilden zitten..

12 september 2016 om 09:25

Sinds een jaar of 3? Hoe kom je daar nou bij?! Sinds ik er kom (al een hele tijd) is die staantribune er al en volgens mij was vak 7 (achter de goal) altijd al staan..

12 september 2016 om 09:35

De eerste? Even voor jou, in Almelo hebben we al meer dan 12 jaar een staan-tribune Vak Q. Het werkt inderdaad wel sfeerverhogend en eigenlijk zou elk stadion een staantribune moeten hebben.

12 september 2016 om 09:20

Ik weet niet of je het nou over vroegere tijden heb of de huidige stadions van Nederland. Je zegt sinds 3 jaar, dus ga even van de gemoderniseerde edities uit. Hoe kun je dan zeggen dat het eerste stadion is met sta tribune. bij NAC bijvoorbeeld is er al sinds ik denk zo'n 10 jaar een statribune achter de goal en is er later aan de andere kant ook eentje aan toegevoegd. Zo zullen er vast nog wel meer zijn. Grootste zou misschien nog kunnen, ben niet zo thuis in de nummers die op de statribunes van de Nederlandse clubs passen. Neemt niet weg dat GAE ook echt een goed voorbeeld is voor veel clubs in NL dat een statribunes sfeerverhogend is. de laatste jaren begint het langzaam terug te komen, wat naar mijn idee alleen maar goed is. zolang het met mate gebeurd, want het algehele verbod is er niet voor niets geweest.

Ik dacht dat het van de Uefa ofzo niet meer mocht.
Is dit verandert ofzo?

Vind het wel een goede zaak hoor. Ik stond in het Oosterpark ook altijd. Nu in de Euroborg sta ik ook altijd op de ringen. Vind ik veel prettiger.

12 september 2016 om 09:09

Tijdens Europese wedstrijden moet de staantribune worden omgebouwd naar een zit tribune.

12 september 2016 om 09:50

Iets waar Twente zich voorlopig geen zorgen over hoeft te maken

12 september 2016 om 11:55

Dat klopt, er zal dus gekeken moeten worden naar een speciale constructie waar je zonder al teveel moeite ook weer stoeltjes in kan plaatsen.
Helaas zorgt dit er dus ook voor dat tijdens Uefa wedstrijden sommige mensen geen kaartje kunnen kopen voor hun eigen stoel met hun clubkaart.
Er kunnen minder stoelen in dan dat er mensen staan.
Maar ervaring leert dat toch niet 100% van de SCC houders een kaartje koopt voor Uefa wedstrijden.

Overigens is dat geen probleem voor nu, zoals nrvier zegt, hoe lullig het ook klinkt btw.

Op zich een prima ontwikkeling, maar ik heb wel 2 bedenkingen.

Houdt dat in dat je alleen mag staan op de sta tribune en in de rest van het stadion moet zitten?ik heb mijn plek op de 2e ring en dat bevalt me prima. Ook daar staan we en dat wil ik vanwege de sfeer graag behouden.

Een tweede zijn de kosten die het met zich meebrengt. Twente kan elk duppie goed gebruiken. Het moet niet zo zijn dat het ombouwen van een zittribune waar men toch al staat veel kosten met zich mee gaat brengen.

12 september 2016 om 11:34

Twente kan die stoeltjes dan mooi verkopen. Zo krijgen ze weer geld binnen.

12 september 2016 om 11:59

Bij Ajax mag je buiten de F-side, en voorheen buiten 410, ook niet staan.
Echter zat ik jaren in een vak naast 410, tegen de glazen wand aan, en wij stonden gewoon altijd.
Aan het begin deed Ajax moeilijk en moesten wij ook gaan zitten.
Gelukkig werd er later ook ingezien dat wij niemand tot last waren, want het was een mooie strook van laag naar hoog waar iedereen stond.

In ieder stadion gelden die regels, zitten moet ivm veiligheid(lol?!).

Een staantribune levert trouwens op den duur meer geld op, want er kunnen meer mensen staan dan dat er stoeltjes zijn.

12 september 2016 om 13:04

Voor punt 2 zal het "Makita-team" vast graag een steentje bijdragen, haha.
Mocht je (of anderen) het verhaal niet kennen, zoek maar eens op "makita team twente". Leuk verhaal over een stukje vorming van het stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren