Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente nadert Ajax en PSV en heeft vrijdag uitzicht op koppositie

Laatste update:

FC Twente is zondag geklommen naar de derde plek in de Eredivisie. De ploeg van Gonzalo García García won met 2-3 van Fortuna Sittard, ondanks een rode kaart voor Keito Nakamura in de slotfase van de eerste helft. Uiteindelijk eindigden beide ploegen met een man minder. Twente heeft twaalf punten verzameld uit de eerste zes duels en staat daarmee slechts een punt onder Ajax en PSV. Vrijdag zou Twente, in ieder geval voor even, de koppositie kunnen overnemen door te winnen van Heracles Almelo.

Het leek in Sittard een probleemloze middag te worden voor het nog ongeslagen Twente. Binnen 24 minuten leidden de bezoekers al met 0-2; de tweede treffer van Twente was van grote schoonheid. Middenvelder Javier Espinosa dribbelde tussen een aantal spelers van Fortuna door, alvorens de bal van afstand in de verre bovenhoek te jagen. Na een kwartier spelen had Keito Nakamura de score al geopend. De Japanner werd bereikt door Aitor Cantalapiedra en tikte de bal langs de uitgekomen doelman Alexei Koselev. Namens Fortuna was Mark Diemers nog dicht bij de gelijkmaker, voordat Espinosa de marge verdubbelde.

Op slag van rust keerde de spanning echter terug, door een rode kaart van Nakamura. Na een sliding raakte hij de enkel van Felix Passlack, waarna arbiter Dennis Higler zich genoodzaakt zag om rood uit te delen. Het leidde tot nieuw geloof bij Fortuna, dat na de rust de jacht opende op de aansluitingstreffer. De beste kans daarop was na negen minuten voor Diemers, die net buiten het strafschopgebied uithaalde. Met een laag schot zocht hij de rechterhoek, maar doelman Joël Drommel maakte nagenoeg een spagaat en hield de bal met zijn voet op knappe wijze uit het doel.

Omdat Fortuna nadrukkelijk de aanval zocht, ontstond er echter ook ruimte voor Twente. Toen de Enschedeërs na 65 minuten de bal ontfutselden bij Rasmus Karjalainen, kwamen ze razendsnel voor het doel van Koselev. De keeper pareerde een schot van Cantalapiedra, maar kon niet voorkomen dat invaller Giorgi Aboerdzjania er 0-3 van maakte in de rebound. Collega-doelman Drommel mocht achttien minuten voor tijd opgelucht ademhalen: hij verkeek zich op een schot van Diemers waarna Bassala Sambou scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een buitenspelsituatie.

Twente leek dus met tien man de nul te gaan houden, maar kwam bedrogen uit door een eigen doelpunt van Haris Vuckic. Na een voorzet van Karjalainen kreeg Vuckic de bal tegen zijn schouder aan, waarmee hij Drommel passeerde. Spannend werd het desondanks niet meer. Integendeel: toen ook Fortuna verder moest met tien man, was de angel definitief uit de wedstrijd. Michael Pinto haalde de doorgebroken Rafik Zekhnini neer en moest het veld verlaten. Twente leek het duel zonder problemen uit te spelen, maar een counter van Fortuna leidde diep in de blessuretijd nog tot de 2-3 van Amadou Ciss, die dat zelfs vierde met een saldo. Niettemin werd Twente de vierde promovendus in de historie van de Eredivisie die ongeslagen bleef in de eerste zes duels na de promotie.

Eindigt FC Twente dit seizoen bij de bovenste zeven ploegen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw wat is er met dit Fortuna gebeurd? Niet om aan te gluren.

15 september 2019 om 21:00

Te veel spelers uit het buitenland. Heb het al vaker gezegd, deze jongens geven niks om deze club.

16 september 2019 om 06:54

Bij Twente gaat dat anders prima.

Je doelpunt met een salto vieren na zo’n wedstrijd, hahaha.

15 september 2019 om 18:44

Is toch te gek voor woorden

15 september 2019 om 18:47

Heb er smakelijk om gelachen, als teamgenoot scheld je die de huid vol. Weet je gelijk waar hij voor voetbalt: zichzelf. Verder prima overwinning met een domme typische aanvallerstackle van nakamura wat toch een smetje op de 3 ppunten is.

15 september 2019 om 19:53

Tja, had je anders verwacht dan? Stuk voor stuk zijn het broodvoetballers natuurlijk, maar ik denk Ciss de naam Fortuna Sittard niet eens foutloos over zijn lippen krijgt. Bovendien denk ik dat het ook een cultureel dingetje is dat deze jongen zijn blijdschap op deze manier meent te moeten tonen. Is het handig? Zeker niet. Maar hoe Hofland na tijd zei 'met ongeloof' en - pardon? - 'afschuw???' naar de viering van Ciss heeft zitten kijken vind ik ook teveel woorden eraan vuil maken. Stel je aan zeg.

15 september 2019 om 23:19

En als teamgenoot had je hetzelfde terug gekregen.joh flikker op. Laat die jongen lekker blij zijn. En dan klagen dat spelers doelpunten niet vieren of mediatraining krijgen.

16 september 2019 om 10:33

Onlogischgaat het verder? Ik flikker niet op. Je gaat toch niet zo uitbundig lopen juichen als je weet dat de wedstrijd verloren is? Maar jij wel, want jij bent onlogisch.

15 september 2019 om 19:54

Inderdaad! Feyenoord zal zich nog wel even achter de oren krabbelen met Sjaak Troost...

15 september 2019 om 20:14

Ja, want feyenoord heeft een dramatische transferperiode achter de rug. Welkom in gisterland gomes1psv

15 september 2019 om 20:45

Begin van het transferluik al gezegd dat ik het onbegrijpelijk vind dat Van Leeuwen niet werd benaderd door Feyenoord, dat wederom weer in eigen kringen zijn mensen aan wil stellen.

15 september 2019 om 23:45

Van Leeuwen had geen interesse

Lekker zeg, jammer van eigen doelpunt.
Arbitrair was het comedy capers....

15 september 2019 om 19:22

Echt verschrikkelijk dit, die VAR word zo echt een ramp, voetbal is een contact sport. Als je daar een rode kaart voor geeft, moet je bijna elke wedstrijd rood geven. Elke wedstrijd weer andere normen, ongeloofwaardig dit.

15 september 2019 om 21:13

Je kunt het ook erger maken dan het is. Binnen voetbal is er vaak sprake van een grijs gebied, waardoor er per persoon anders geoordeeld wordt. Ik vond het ook geen 100% rode kaart, maar snap wel dat je hem kan geven. Daarnaast ben ik wel blij dat Twente terecht heeft gewonnen, mooie club en hoop dat ze uiteindelijk hun oude niveau weer gaan halen.

16 september 2019 om 07:52

Ik deel jouw mening vamos, maar blijkbaar vond de VAR dit 100% rood anders mag die niet ingrijpen

Heerlijk, verdiende overwinning en helaas een zware onvoldoende voor de arbitrage. De gekste dingen gezien. Fortuna is ongelofelijk matig.

15 september 2019 om 18:49

Nee

15 september 2019 om 18:57

Lekker ploegje dat Twente, mooie club ook met top publiek.

15 september 2019 om 18:56

Grapjas. Na vrijdag kunnen we hopelijk 'wij staan bovenaan' zingen, maar dat zal direct voor het laatst dit seizoen zijn. Hopelijk kan Twente mee blijven doen in het linkerrijtje, zou al boven verwachting zijn.

15 september 2019 om 19:17

Verklaar me maar gek, maar ik zie jullie echt Europees voetbal halen.

15 september 2019 om 19:31

Je bent gek 😜 Laten Twente eerst maar eens 35 punten halen en Twente zich veilig spelen, alle punten meer zijn voor mij bonuspunten.

15 september 2019 om 19:33

Is er een grote update geweest én nog kun je op de app een reactie níet bewerken. Er staat 1x Twente teveel

15 september 2019 om 20:11

Knettergek!😉 nee joh, we zitten in een heerlijke flow maar twee keer verliezen en de wereld ziet er totaal anders uit.

15 september 2019 om 19:02

Nee nog niet, Twente heeft vier verlies punten meer. Die moet je eerst inlopen om te stellen dat je voor de titel speelt.

15 september 2019 om 20:58

Twente heeft t tot nu toe goed gedaan. Beetje opportuun op zn tijd maar kan ook niet anders. Beetje mazzel eindigen jullie 9e of 10e.

Leuk voor Ciss dat hij scoort maar deze viering is toch niet toepasselijk bij een verloren wedstrijd? Zal verder een moeilijk seizoen worden voor Fortuna, ondanks dat Twente verdient heeft gewonnen had hier tegen 10 man (in de tweede helft) meer mogelijk moeten zijn. Erg vervelend ook dat een van onze verdedigend betere speler een rode kaart pakt in de slotfase.

15 september 2019 om 19:00

Het is inderdaad wat ongelukkig, maar die jongen is 20 jaar en scoort z'n eerste doelpunt in het professionele voetbal. Ik vond het vooral storend dat die jongen om de haverklap op de grond lag omdat hij zich liet vallen om de arbitrage proberen te neppen.

15 september 2019 om 19:28

Die gast ziet er groot en sterk uit, maar moet echt aan zijn balans gaan werken. Ligt continue op de grond. Of gaat die om andere redenen makkelijk naar de grond?

Netjes gespeeld, ook na de rode kaart door blijven voetballen en niet volledig gaan terugtrekken. Die coach die een vriendje van de TD zou zijn heeft het toch aardig op de rit!

De arbitrage was vandaag erg twijfelachtig, maar gelukkig bleek het op de uitslag geen grote effecten te hebben. Verder was FC Twente met 10 man ontzettend slordig. Aitor was vandaag met afstand de slechtste speler aan de kant van FC Twente. Hij had niet veel zin om mee te verdedigen, want alles ging half of niet. Die heeft dit seizoen nog lang niet het niveau van vorig jaar. Bijen herstelde zich erg goed in de tweede helft. Dat je twee tegendoelpunten incasseert, mogen de spelers zichzelf aanrekenen. Dat was absoluut niet nodig als de concentratie naar behoren was geweest. Gelukkig wel de drie punten en dat is uiteindelijk het belangrijkste. Verder had ik Zekhnini al veel eerder gebracht als je met 10 man speelt. Die snelheid had je goed kunnen gebruiken.

12 punten, lekker hoor. Busquets heeft echt een geweldige balcontrole, heerlijk om naar te kijken. VAR echt dramatisch, twee penalty's ontnomen rond de 25e en laatste minuut, daarnaast een idiote rode kaart voor Keito.

Zou mooi zijn als ze dit vol kunnen houden, komt er misschien weer wat meer druk op de subtop en worden ze daar eindelijk wakker! Voor PSV en Ajax (en in mindere mate Feyenoord) wordt het op den duur ook een groot nadeel als het verschil tussen top en de rest zo groot blijft. Hopelijk kan Twente hier (weer) een rol in spelen

15 september 2019 om 19:02

Is het echt veeels te vroeg voor nog, helaas. Bij vlagen hou je je hart vast als die bal in 16 komt, het is maar dat Fortuna belabberd is. Een top 8 plek zou al extreem geslaagd zijn, en dan komende jaren erop verder bouwen.

15 september 2019 om 19:13

Natuurlijk is het mooi als het algehele niveau in de Eredivisie stijgt, maar voor de Nederlandse topclubs hoeft het niet perse nadelig te zijn als het niveauverschil groter wordt. Toen Ajax Europa domineerde was het niveauverschil in Nederland ook groot. Spelers van Ajax kunnen de Eredivisie goed gebruiken om juist tactisch dingen te perfectioneren of uit te proberen voor in Europese duels, we kunnen jonge spelers makkelijker kansen blijven geven en onze spelers zullen minder vermoeid raken. Daarbij denk ik dat het voor de aantrekkingskracht van onze competitie ook beter is als we ongeveer 3 a 4 ploegen hebben die er bovenuit steken en onze eer in Europa hoog houden.

15 september 2019 om 19:28

Goed voor de aantrekkingskracht van de Eredivisie? Neem toch aan dat het zowel voor Ajaxfans, Twentefans als neutrale kijkers leuker is als het spannend is? Ik als neutrale kijker bij die wedstrijd hoop liever op een 2-2 of 2-3 oid dan 0-4,0-5 dan zapp ik namelijk weg. Denk dat het belang van een competitieve competitie erg onderschat wordt door veel Ajax/PSV fans.

15 september 2019 om 19:29

Toen ajax domineerde zag het voetballandschap er toch heel anders uit. Minder gekke bedragen en veel Hollandse school. Toen had Nederland ren hogere ranking, meer te vertellen etc. Dat is nu niet meer te vergelijken.

15 september 2019 om 19:44

Voor ons blijft het spannend, omdat wij met elkaar concurreren. Een competitie blijft bijna altijd competitief, behalve als het verschil zo groot wordt als in Italië, Duitsland en Frankrijk.

15 september 2019 om 19:44

Ja sommige Ajaxfans denken dat ze er nu weer bij horen in Europa. Maar de grote clubs spugen natuurlijk nog steeds op Ajax en alle Nederlandse clubs. Zo een CL-incident doet er niks aan af. Vergelijk eens tv-gelden van Ajax met bijvoorbeeld Bournemouth dit jaar. Jaren ‘90 waren totaal andere tijden.

15 september 2019 om 19:57

Ja, en dat Europa League seizoen is natuurlijk ook alweer vergeten.. Ajax hoort natuurlijk niet bij de absolute topclubs in Europa. Dat maak jij ervan. Ajax is echter wel weer stappen aan het maken en probeert structureel op eenzelfde niveau als clubs als Benfica, Porto, Lyon, AS Roma, Sevilla, Bayer Leverkusen te komen. Als ik zie dat we een absurd groot deel van onze successelectie hebben kunnen behouden, omdat we beter gaan betalen en spelers ons alleen voor de grootste clubs achter willen laten, denk ik dat we een goede stap naar dat niveau aan het zetten zijn. En over die tv-gelden, leuk en aardig, maar veel geld betekend niet automatisch meer succes. Spelers willen vaak ook spelen om de prijzen, in de Champions League en het liefst ook spelen bij een ploeg die vaak de bovenliggende partij is.

15 september 2019 om 20:11

Schattig dat je denkt dat spelers van Sevilla of Roma naar Ajax willen komen om “voor de prijzen” te spelen. Alleen net-niet spelers bij zulke clubs zoals Promes komen op een kunstgrasmat in Zwolle of Almelo “voor de prijzen” spelen. Voor de rest kan Ajax totaal niet concurreren met een Roma. Of denk je dat de De Rossi’s en Totti’s van deze wereld ook 10 jaar voor Ajax naar Fortuna uit gingen?

Ajax en alle overige clubs in NL hebben niks te bieden voor de echte toppers.

15 september 2019 om 20:11

Lekker belangrijk al die reacties over Ajax ...allemaal off topic admin

15 september 2019 om 20:52

Weer leg je mij woorden in de mond. Ik zeg nergens dat spelers van die clubs naar Ajax willen komen..

Een 0 voor de arbitrage. Nou is dat voor Higler een redelijk normaal cijfer. Zwaar terechte overwinning voor Twente. 0-2 en dan een 100 penalty niet krijgen, om vervolgens wel een rode kaart te krijgen wat geen rood is.. Tweede helft op 0-3 komen en dan zien hoe een buitenspel goal wordt goed gekeurd voor de 1-3... Als klap op de vuurpijl rood voor Fortuna omdat een speler in een duel onderuit gaat en in zijn val de speler meeneemt. Het kan allemaal met Highler. Twente was vandaag ondanks alles veruit de beste. Maar ik hou mijn verwachting wel realistisch plaats 9-12. Ondanks promotie mogelijk vrijdag op plaats 1.

15 september 2019 om 20:14

Wel knap dat je nog minder kan fluiten dan Simon Mulder😂. Beide rode kaarten lachwekkend natuurlijk. Bij de var die beelden vertraagd en versneld afspelen en dan vooral op de mooie duik van die Sittard speler letten...Als er dan een var moment is, dan is het wel de penalty die ons onthouden wordt, belachelijk en ongeloofwaardig dat ee var niet ingrijpt.

Wie had gedacht dat Twente nog ongeslagen zou zijn op dit moment. Complimenten aan een ieder die het toekomt..

Leuk om ze weer in de eredivisie te hebben met hun mooie aanhang..

Andere clubs hebben een wedstrijd minder gespeeld, geen enkele reden om je rijk te rekenen.geen slecht resultaat overigens na 6 wedstrijden, prima zelfs.alleen was/is de doelstelling van Twente handhaving in de eredivisie.met deze selectie erg smal, dus kan het nog moeilijk genoeg worden.

15 september 2019 om 20:03

Rijk te rekenen? We zijn gewoon blij met de punten tot nu toe. Europees voetbal gaan we toch niet halen en inzet is gewoon zsm veilig spelen.

Kan aan mij liggen hoor, maar hoe kan Twente naderen als Ajax en PSV ook hebben gewonnen? Krijgt Twente meer dan 3 punten voor een overwinning?

15 september 2019 om 22:47

Komt omdat ze nu derde zijn in plaats van zevende.qua punten is er niks veranderd, maar qua plaats wel.

16 september 2019 om 13:27

FC Twente speelt vrijdag alweer, waardoor het virtueel eerste staat als ze die weten te winnen. Optisch leuk, maar in principe zegt het natuurlijk werkelijk niets.

Jeetje lucky twente ,zie ze toch niet hoog eindigen verder wel leuk elftalletje

15 september 2019 om 22:08

Hoezo lucky Twente? Waren vandaag een stuk beter dan Fortuna, krijgen een discutabele rode kaart en komen eigenlijk geen moment in de problemen. Wat is er precies lucky aan?

15 september 2019 om 23:16

Iig stukken beter dan dr nr4 tm 18

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren