Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘FC Twente hoopt in slotdagen van de transferperiode toe te slaan bij PSV’

Maandag, 28 augustus 2023 om 15:08Wessel Antes • Laatste update: 15:09

Bij FC Twente hoopt men erop dat Joshua Brenet in de komende dagen nog vertrekt, zo zegt journalist Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van de TC Tubantia. De 29-jarige vleugelverdediger ligt in Enschede nog tot medio 2024 vast, maar zou graag een transfer maken. Ten Voorde verwacht dat Twente zich in dat geval gaat melden voor PSV-rechtsback Shurandy Sambo. “Sambo is al eerder in beeld geweest bij FC Twente, maar PSV heeft wat blessures achterin.” In het Philips Stadion ligt de rechtspoot nog tot medio 2024 vast.

Nu Brenet op een transfer mikt, hopen de Tukkers snel duidelijkheid te krijgen. “Ze zullen het niet hardop bevestigen, maar iedereen bij FC Twente hoopt wel dat Joshua Brenet vertrekt”, aldus Ten Voorde. “Het is natuurlijk veelzeggend dat Brenet er niet bij is vanwege privéproblemen. Je kunt ook zeggen dat hij geblesseerd is en thuis is gebleven. Het werd er expliciet bij verteld. Dat is, denk ik, dan wel het eerlijke verhaal, maar het had niet met een transfer te maken. Ik denk dat het voor alle partijen heel goed zou zijn als er op korte termijn een oplossing komt.” Brenet zou vanwege een clausule in zijn contract voor 1,25 miljoen euro kunnen vertrekken.

Ten Voorde concludeert dat Twente de transfermarkt op moet bij een vertrek van Brenet. “Als Brenet weggaat zou ik het niet aandurven met Sampsted, dus dan moet er misschien ook wel een rechtsback bij.” De journalist speculeert ook over een mogelijke opvolger. “Opties? Dan denkt iedereen: goh, er is in Eindhoven een jongen die niet aan spelen toekomt. Shurandy Sambo is al eerder in beeld geweest bij FC Twente, maar PSV heeft wat blessures achterin. Woensdag wordt pas beslist of ze de Champions League ingaan, dus dat wordt allemaal last minute-werk. Maar FC Twente moet spelers halen die het elftal body en wat spek op de botten geeft”, aldus ten Voorde, die Sambo een interessante optie zou vinden.

Sambo speelt al sinds 2009 voor PSV, dat hem destijds ontdekte bij SV Braakhuizen. In het afgelopen seizoen speelde de verdediger op huurbasis voor Sparta. Op Het Kasteel liet de Nederlandse jeugdinternational een uitstekende indruk achter, maar mede door eerder blessureleed moet Sambo in Eindhoven Jordan Teze voor zich dulden. Het is onduidelijk of PSV bereid is om mee te werken aan een vertrek van Sambo, die volgens Transfermarkt minstens 3 miljoen euro waard is. De Brabander speelde tot dusver vier officiële duels in de hoofdmacht van PSV.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door veldmannetje)

PSV kan hem beter behouden en gewoon een echte kans geven. Zou zonde zijn als hij volgend jaar gratis de deur uitloopt.

28 augustus 2023 om 15:17

Misschien wil psv hem wel ruilen met Brenet dan, als ze Sambo zo graag willen, haha.

28 augustus 2023 om 15:31

Alsof wij dat doen. Sambo is veel jonger en minstens zo goed als Brenet.

28 augustus 2023 om 15:35

Brenet terug naar PSV? Hell no, no way!
Waarom zou je een speler terug nemen die het niveau van PSV nooit aangekund heeft??waanzin.

28 augustus 2023 om 16:29

Volgens mij was brenet de beste RB van de eredivisie afgelopen seizoen hoor.

28 augustus 2023 om 16:31

Liever Teze rechtsback natuurlijk Brenet zou echt niet misstaan bij PSV, helemaal niet bij de aanvallende tactiek van Bosz

28 augustus 2023 om 16:38

Snap dat psv beter wil, maar de laatste jaren had Brenet echt niet misstaan in de selectie van psv. Voor Twente is hij eigenlijk te goed, het is dat hij er soms geen zin in heeft dat hij 'slechts' in Enschede speelt. Vind het echt een geweldige speler, veel beter dan ik van te voren had verwacht. Vooral aan de bal is hij echt een enorme meerwaarde.

28 augustus 2023 om 16:40

"volgens mij was brenet de beste RB van de eredivisie afgelopen seizoen hoor."

Volgens mij niet. En nooit geweest ook.

28 augustus 2023 om 16:44

Ruiz

Brenet heeft het bij Twente goed gedaan. Dat is niet het punt. Maar zonder lullig te willen doen, er is een blijft een verschil tussen het goed doen bij Twente en goed doen bij PSV.

Dat Brenet dus niet had 'misstaan' in de selectie van PSV kan ik niet zo goed volgen. Hij heeft ruim vijf jaar in de selectie van PSV gezeten en ik heb me altijd afgevraagd hoe een jongen die in mijn ogen soms de meest kinderlijke fouten maakte en niet veel beter leek dan een gemiddelde rechtsback van een Tweedeklasser basisspeler van PSV was. Toen Arias kwam was hij ook al snel zijn plek kwijt. En terecht. Joshua Brenet is niet van het niveau van PSV vind ik. En ook nooit geweest.

28 augustus 2023 om 16:56

En waar is dat op gebaseerd?

28 augustus 2023 om 17:17

Als je alles weet, waarom stel je deze vraag dan?

28 augustus 2023 om 17:26

Er is zeker een behoorlijk verschil, heb je volkomen gelijk in. Afdankertjes van PSV als Unnerstall, Sadilek en Brenet zijn de beste spelers voor Twente. Toch heb ik de afgelopen jaren ook veel prutsers in de verdediging gezien bij psv. Arias is natuurlijk een uitzondering, die was geweldig.

28 augustus 2023 om 17:44

Zegt meer over het niveau van RB's in de ED.

28 augustus 2023 om 19:38

Wow tinus88, dit is de allereerste keer dat ik die grap heb gehoord! Bedankt voor het lachen!

28 augustus 2023 om 15:20

PSV heeft dest gehaald voor de rechtsback positie. Ik verwacht dat Sambo weinig gaat spelen bij PSV. Ik zie hem graag komen. Hele goede speler die het vorig jaar uitstekend heeft gedaan bij Sparta.

28 augustus 2023 om 15:35

Ik zie Sambo inderdaad ook weinig spelen, met Dest voor zich die natuurlijk veel gaat spelen.
En waarom zou hij dus niet nog een jaartje verhuurd kunnen worden eigenlijk?

28 augustus 2023 om 15:53

Ongelofelijk dat je als PSV zijnde een Dest haalt als je zo’n jeugdproduct als Sambo hebt. Heeft het vorig jaar erg goed gedaan bij Sparta en verdient het minimaal om back-up te zijn en eerlijk gezegd vind ik hem persoonlijk niet minder dan Teze op rechtsback (dat laatste is persoonlijke voorkeur).

Dest zal vast iets beter zijn op dit moment, maar dit is je eigen jeugdopleiding verloochenen. Indirect zou dit er ook voor kunnen zorgen dat jeugdspelers bij PSV minder snel hun contract verlengen en vertrekken want zelf als je een jaar goed speelt in de top 6 van de Eredivisie word je niet serieus genomen.

Had Dest zijn huursom en salaris gebruikt voor (een deel van) de kosten voor een goede centrale verdediger!

28 augustus 2023 om 16:01

Omdat hij nog een jaar contract heeft en dus volgend jaar gratis op te halen is. Als je hem nu wilt laten gaan moet je hem verkopen, niet verhuren.

28 augustus 2023 om 16:03

@wimkieft als je puur naar kwaliteit kijkt ziet iedereen natuurlijk dat Sambo beter is als rechtsback dan Teze. Alleen, en daar heeft hij gewoon een goed punt, Bosz stelt Teze als rechtsback op om te compenseren voor het feit dat van Aanholt altijd hoog staat (van Aanholt moet je ook zo hoog mogelijk zetten want verdedigend is het een drama. Daardoor speel je in balbezit soort van 3-4-3. Officieel staat hij dus rechtsback maar in de praktijk is hij een soort 3e centrale verdediger.

28 augustus 2023 om 16:11

Ik vind Dest ook niet beter dan Sambo. Raar beleid om hem te huren als dat ten koste van Sambo gaat.

28 augustus 2023 om 16:22

Denk dat Dest meer gehaald is omdat duidelijk was dat Mwene weg zou gaan. Ben ook totaal geen fan van Dest (al speelde hij tegen Rangers prima) maar dat er een speler bij moest komen op de backs was wel logisch.

28 augustus 2023 om 16:38

"dest zal vast iets beter zijn op dit moment, maar dit is je eigen jeugdopleiding verloochenen. Indirect zou dit er ook voor kunnen zorgen dat jeugdspelers bij PSV minder snel hun contract verlengen en vertrekken want zelf als je een jaar goed speelt in de top 6 van de Eredivisie word je niet serieus genomen."

Nou inderdaad zeg, PSV is de jeugdopleiding, toch ook echt iets waar PSV enorm om bekend staat, volledig naar de kloten aan het helpen met de huur van Dest. PSV neemt de jeugdopleiding totaal niet serieus.

"had Dest zijn huursom en salaris gebruikt voor (een deel van) de kosten voor een goede centrale verdediger!"

Hoezo? Als jij iemand weet kan PSV gewoon geld op tafel leggen om die te kopen en er is ook nog ruimte in het salarisgebouw. Dus op wie doelde jij specifiek dan?

28 augustus 2023 om 17:15

Ja idd Dest heeft bij. Barcelona, Ajax en AC Milaan al laten zien dat hij helemaal niet kan verdedigen. Komt fysiek zo veel te kort. Ook de CL voorronde wedstrijd was bedroevend van hem maar ook van Teze... Zou Sambo zeker niet verkopen krijg je spijt van.

28 augustus 2023 om 17:47

Minder snuiven Wimpie. Je brabbelt onzin. PSV heeft maar 1 rb in de vorm van Sambo. Teze is meer een gemaakte RB, daarnaast is zowel van Aanholt als Mauro geblesseerd, waardoor de komst van Dest zeer nodig was. Daarnaast is ie ook nog een beter dan de huidige rb's uit de selectie. Daarbij geeft PSV juist de kans aan eigen jeugd de afgelopen jaren. Volgens mij waren er nog een tweetal verkocht voor pak m beet 85 mil.

28 augustus 2023 om 18:04

@XAJAcfa dan heb je tegen Rangers niet goed gekeken. Hij speelde namelijk prima.

Spoeling achterin is al dun, plus hij is de toekomst, nog een verhuur zal hem en psv niet goed doen.

28 augustus 2023 om 15:31

Juist, gewoon bij de selectie houden. Zal nog genoeg minuten gaan maken.

28 augustus 2023 om 16:07

Tegenwoordig zie je heel veel transfers met terugkoop clausules en/of doorverkoopclausules. Dat is eigenlijk redelijk low-risk voor PSV als Twente daar mee in zee zou willen gaan. Via die weg kan je bijvoorbeeld bespreken dat wanneer Sambo zich echt super goed ontwikkeld dat ze hem voor X miljoen kunnen terugkopen en worden alle partijen er beter van. Hoop alleen wel dat Twente de prioriteit voorin legt op de vleugels want dat is echt niet best momenteel.

Mocht Brenet weggaan dan hebben ze inderdaad wel een probleem op de rechtsback positie, Sampsted maakt nog geen goede indruk. Ik hoop dat ze ook nog bezig zijn met 1 of 2 vleugelspelers, want met de huidige vleugelspelers wordt plek 5 echt heel lastig.

28 augustus 2023 om 16:33

Ik snap dan ook niet dat Leon zegt dat Twente hoopt dat Brenet nog vertrekt. Brenet is echt heel goed voor ons, er gaat echt geen betere komen dan hij voorlopig.

Zou mooi zijn indien er ook nog een overbodige buitenspeler van PSV beschikbaar komt. El Ghazi of Vertessen zouden prima versterlingen zijn voo0r Twente. Het worden (voor alle clubs) spannende laatste dagen van de transferperiode.

28 augustus 2023 om 15:26

Zou Jahanbaksh geen goede optie voor Twente zijn?

28 augustus 2023 om 15:39

Veel te duur.

28 augustus 2023 om 16:47

Heb het idee dat El Ghazi mag vertrekken omdat Bosz fan is van Vertessen. Eerst moest El Ghazi blijven, maar die speelt nooit dankzij de invalbeurten van Yorbe. Zou me dus niet verbazen als El Ghazi inderdaad naar een Twente vertrekt. Al vraag ik me dan af of hij niet alsnog naar een Besiktas of Trabzonspor gaat die interesse hadden.

Vleugels Arnold.. VLEUGELS! Ik had bij deze kop gehoopt op El Ghazi, maar die zal aan salaris waarschijnlijk helaas ook (veel) te duur zijn.

28 augustus 2023 om 15:56

Echt om moedeloos van te worden. Er gaan ook echt amper geruchten rond over wie ze op het oog hebben. Ja Eiting, Pellistri en Van Bergen, maar daar weten we van dat het een lastig verhaal wordt. Ben er echt bang voor dat we straks in September met alleen Daantje Rots op de vleugels zitten. Mocht dat zo zijn, mogen ze heel rap een systeem verandering door gaan voeren met alleen 2 spitsen ofzo. Maarja, een derde spits hebben we dan ook weer niet in de selectie.

28 augustus 2023 om 22:04

Het meest grappige is nog dat gehype van Rots op basis van twee doelpunten die hij maar heel zelden gaat maken. Die jongen kan aantoonbaar het niveau niet aan. Eerlijk gezegd vind ik Rots als invaller niet eens goed genoeg. In een ideaal scenario had je hem nu kunnen verhuren. Echter heeft de technische leiding zich blindgestaard op Ugalde die het tot nog toe ook totaal niet laat zien.

28 augustus 2023 om 16:24

Inderdaad maar het enige waar Arnold mee bezig is zijn fobie voor Eiting. Als ik alleen al lees wat er in dat contract van Eiting staat dan moet je helemaal niets van doen willen hebben deze speler.

28 augustus 2023 om 16:36

Weet jij wat de rol van Streuer is op dit moment, want iedereen heeft het overduidelijk alleen maar over Bruggink hier. Ik weet dat hij eindverantwoordelijke is, maar volgens mij zou Streuer ook zeker tot 1 september aan Twente verbonden blijven, vooral om Bruggink door deze transferperiode te helpen.

28 augustus 2023 om 16:48

Ik noem Bruggink omdat die verantwoordelijk is. Ik neem aan dat Jan nog en hele dikke vinger in de pap heeft. Het opmerkelijke is echter wel dat ik Jan 3 jaar lang heel daadkrachtig heb zien optreden en we hadden de selectie voor 95% rond voor het seizoen begon. En alles waar Jan voor mij voor stond zie ik sinds 1 juli niet meer gebeuren. Iki moet steeds denken aan een opmerking die Arnold bij de Oosttribune maakte. "ik denk heel goed na over alles, dat past bij mij" en ik begin meer en meer te denken dat dit een signaal is dat hij twijfelt om beslissingen te nemen.

28 augustus 2023 om 17:00

Volledig logisch dat je Bruggink noemt hoor, hij moet laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is voor deze functie. Ik begrijp ook wel dat je als Bruggink zijnde, niet meteen allemaal toppers kunt binnenhalen. Echter is de selectie op dit moment verre van in balans. Streuer lijkt al met pensioen te zijn als ik dit zo allemaal voorbij zie komen, het is ongelofelijk dat er nog niet eens één echte vleugelspeler is aangetrokken.

28 augustus 2023 om 18:01

Is toch onzin. Bruggink heeft meer of minder al gezegd dat deze transferperiode streuer hem nog aan de hand meeneemt. Dus dat het nu zo loopt ligt ook echt bij streuer hoor. Uiteindelijk heb je gewoon te weinig kapitaal.

28 augustus 2023 om 22:07

@redisthecolour - Precies dit. Het lijkt me vrij duidelijk dat Streuer nog aan de knopjes draait. Bruggink is nu gewoon een makkelijk slachtoffer, omdat men niet zomaar kritiek wil uiten op de man die FC Twente weer op de kaart heeft gezet. Echter bakt hij er deze transferperiode ook gewoon helemaal niets van. Hij is omhoog geschreven en heeft daar alle lof voor gehad. Nu mag hij ook kritiek krijgen waar dat terecht is. Over Bruggink oordeel ik pas als hij niet enkel eindverantwoordelijke is op papier.

28 augustus 2023 om 16:46

Blijkt wel weer dat niet iedere oud speler ook goed is in het technisch beleid. Bruggink is een mooi voorbeeld. Drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt nog geen vleugelspeler aangetrokken.

28 augustus 2023 om 17:14

Blijkt wel weer dat niet ieder mens word geboren met een goed stel hersens. Met Unuvar is er namelijk al wel een vleugelspeler aangetrokken.

28 augustus 2023 om 19:49

Unuvar en Taha die ook op de vleugel kan.

28 augustus 2023 om 22:08

Streuer draait nog aan de knoppen. Bruggink is enkel op papier eindverantwoordelijke, maar is in principe in de leer op het moment.

Sambo zou een uitstekende vervanger zijn voor Brenet als die eindelijk weet te vertrekken, maar vraag me af hoe haalbaar hij is. Vleugelspelers moet er direct komen, waanzin hoe matig de invulling daar nu is. Er is in de tussentijd ook al een verhoogd bod gedaan op Eiting, dus ben benieuwd wat ze gaan fabriceren met een zeer lege spaarpot. Weet je Eiting, Sambo en nog 2 vleugelspelers met snelheid ergens vandaag te plukken (huur waarschijnlijk), heb je voor de eredivisie best een goed elftal en moet je ook weer mee kunnen doen om plek 5, wat dit seizoen geloof ik recht geeft op directe plaatsing voor Europees voetbal, dus hopelijk dan geen gekloot meer met veel te sterke/welvarende tegenstanders.

Ik was even bang dat PSV Brenet wilde halen toen ik begon met lezen. Ik zou het jammer vinden als Sambo vertrekt maar ik krijg niet het idee dat Bosz het nu heel erg in hem ziet zitten, als ik Sambo was zou ik toch wel een stap willen maken. Ben benieuwd hoe dit afloopt.

28 augustus 2023 om 16:39

Wat hebben jullie PSV fans eigenlijk tegen Brenet? Ik vind het echt een fantastische speler namelijk, zeker geen 13 in een dozijn back. Brenet kan echt heel goed voetballen.

28 augustus 2023 om 16:45

Absoluut een prima speler. Maar niet het niveau wat wij nastreven.

28 augustus 2023 om 18:20

Ik heb zelf niks tegen Brenet maar hij heeft bij PSV nooit echt een sterke indruk weten te maken, ik denk dat de meeste PSV supporters zich dat nog herinneren en daarom niet op zijn komst zitten te wachten. Ik denk overigens wel dat hij voor FC Twente inderdaad een prima speler is en dat hij bij PSV als back-up best zou kunnen maar ik zie liever dat mijn club hoger mikt.

28 augustus 2023 om 21:09

Ik had liever Brenet (op rechts niks minder dan Van Aanholt op links) zien komen dan Dest, toch een jongen van de club die met zijn snelheid de positsie van aanvallende back behoorlijk goed kan invullen. Plus zijn salaris + transfersom is gelijk aan of minder dan de 50% salaris (2,5 miljoen) voor het over paard getilde talent Dest

De meest herrineren zijn fouten nog goed, maar toen was hij nog aankomend talent dan heb je dat wel eens, ad Arias ook alleen herrineren de meeste alleenok bij hem meer dan eens (h zijn laatste 2 seizoenen) . Maar goed na elke tegenslag kwam ie wel elke keer sterker terug werd 3x kampioen met PSV, overwinterde met PSV in de CL en werd voor 5 miljoen verkocht aan Hoffenheim

En de cijfers van Brenet vorig seizoen zijn indrukwekkend, voor mij was hij zeker welkom

28 augustus 2023 om 22:11

Brenet is goed als hij kan doen wat hij bij FC Twente doet. Verdedigend is hij waardeloos, maar aan de bal voegt hij veel toe. Daar komt hij mee weg bij FC Twente, omdat er nog twee controleurs en twee centrale verdedigers bij zijn. Bij PSV heeft hij die luxe niet en voor aanvallende impulsen heeft PSV aanvallers. Daar krijgt hij die rol niet en dan blijft er (zoals Psvers al aangeven) niet veel over van de kwaliteiten van Brenet. Bij FC Twente kan hij als verkapte aanvaller spelen. Bij PSV natuurlijk absoluut niet.

29 augustus 2023 om 13:49

geld dat ook niet voor Dest? en eigenlijk ook voor Van Aanholt en voorheen ook voor Max?

mede daarom zag ik Brenet wel komen als vervanger van Nweme, degelijke verdediger ,maar voegt aan de bal weinig toe. Brenet was dan prima backup omdat een goedkoper alternatief dan Dest, want als PSV de groupsfase v.d. CL niet haalt kun je zijn tranfersom ook moeilijk op teafel leggen (tenminste als hij bevalt en daar heb ik zo mijn twijfels over, al zal de tij dat leren) met Brenet had je een speler die een zekere marktwaarde had en misschien hadden we dan nog geld voor CV

28 augustus 2023 om 16:40

Die naam is eerder weleens gevallen en bezorgde mij een hart verzakking!
Maar gelukkig is daar geen enkele sprake van.

De prio ligt bij Twente toch op de vleugels?! Hallo, nog 4 dagen?!

Kan me ook niet indenken dat PSV hem weg doet, spoeling is vgm ook niet al te dik daar, en met zijn goede seizoen bij Sparta kan ik me niet indenken dat ze hem gauw van de hand zullen doen, helemaal niet nu de markt nog maar een dagen open is.

28 augustus 2023 om 17:31

Als hij zijn contract niet wil verlengen verandert de zaak natuurlijk wel een beetje. Zou het wel zonde vinden maar wel begrijpelijk van zijn kant vinden, hij moet gaan spelen. De spoeling is inderdaad nogal dun op het moment maar de komende 4 dagen staat nog een hoop te wachten.

28 augustus 2023 om 20:45

Als je de vleugels voorin bedoeld, Antonisse(linksbuiten) kun je jaartje huren (nadat zijn contract heeft verlengt) bij Jong PSV was hij voorin wat speels (voor de eigen 16 mannetjes uitkapen enzo) en terwijl ik dit schrijf geeft ie zelfs de assist van 1-0 tegen Helmond Sport

Het is jongen met veel potentie, die bij Emmen met meer volwassen spelers om zich heen ook zo gaat gedragen. Dus een verhuur kan voor alle partijen goed zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.FC Twente3013
4.AZ2923
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. UnnerstallKeeper140
R. PröpperVerdediger141
A. SampstedVerdediger140
Y. RegeerMiddenvelder141
S. SteijnMiddenvelder149
M. KjøløMiddenvelder140
D. RotsAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren