Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente heeft verdediger met verleden in Nederland op haar na binnen

Laatste update:

FC Twente heeft bijna zijn gewenste defensieve versterking binnen. Alec Van Hoorenbeeck moet de nieuwe linker centrale verdediger van de Tukkers worden, al kan de Belg ook als linksachter uit de voeten. Twente wil Van Hoorenbeeck huren met een optie tot koop en hoopt de transfer in de komende dagen af te ronden. Momenteel staat de linkspoot nog onder contract bij KV Mechelen.

Wat Twente voor de multi-inzetbare verdediger moet betalen is onbekend. Transfermarkt schat de waarde van de Belg in op 900.000 euro, terwijl Van Hoorenbeeck nog een contract heeft in België tot medio 2026. In het huidige seizoen kwam de 24-jarige mandekker voornamelijk in actie als linksback. Zo speelde hij 45 minuten op die positie in de na strafschoppen verloren Super Cup-wedstrijd tegen Royal Antwerp (1-1).

Het is niet voor het eerst dat Van Hoorenbeeck in Nederland gaat voetballen. In het seizoen 2020/21 werd de verdediger verhuurd aan Helmond Sport, waar hij uitgroeide tot een vaste kracht. In die jaargang kwam Van Hoorenbeeck tot 39 wedstrijden voor de Kattenmeppers, waarin hij 3 keer trefzeker was en 2 assists gaf.

Twente is al langere tijd op zoek naar een linksbenige verdediger. Eerder deze zomer verloor de nummer vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen Julio Pleguezuelo aan het Engelse Plymouth Argyle. Daarnaast is vaste linksback Gijs Smal momenteel geblesseerd en de Tukkers hebben momenteel geen directe vervanger voor hem klaarstaan. In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen (1-4 winst op Almere City) startte daarom rechtsback Joshua Brenet aan de linkerkant.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Werkelijk geen flauw idee wat ik van deze speler kan verwachten, dus ik vertrouw maar op onze Td's. Is er een kenner van het Belgische voetbal die wat meer over hem kan vertellen?

14 augustus 2023 om 10:24

Yep! Niets kan je hier van verwachten! ;-) Komt werkelijk te kort op het hoogste niveau in Belgie.

14 augustus 2023 om 10:49



Ik heb hem (bijna) 39 wedstrijden bij Helmond Sport gezien. Werd verhuurd als onderdeel van de samenwerking tussen KV Mechelen en Helmond Sport. Van de circa 10-15 Mechelen-huurlingen welke in meerdere en mindere mate bij Helmond hebben gespeeld, vond ik Van Hoorenbeeck wel echt een positief lichtpunt(je) was. Dat is best knap in je eerste jaar profvoetbal in een team dat strijd voor de laatste plekken Ondanks dat hij niet echt sterk oogde, won hij het merendeel van zijn duels, vooral ook door de lucht. Voor zijn leeftijd ook erg slimme verdediger en comfortabel aan de bal. Minder puntje misschien toch zijn échte snelheid.

In alle realisme is voor plekje 17-20 KKD spelen wel anders dan bij FC Twente. Daarnaast nu ook geen vaste waarde... dat zegt mogelijk wel erg veel.



14 augustus 2023 om 11:49

Goh zoals je aangeeft was dit op het 2de niveau.
Ik weet zelf niet wat de ambitie van Twente is maar ik zou hier absoluut hoger mikken hoor.
In Belgie wat toch bekent staat voor verdedigen kwam hij echt te kort. Voegde ook absoluut niets aanvallend bij wat in Nederland dan toch meer zo is. Als trouwe Mechelen supporter kan ik zeggen dat we hem absoluut niet gaan missen moest hij vertrekken ;-)

Aardige verdediger die linksbenig is en op 2 posities inzetbaar, zal nooit de potentie ala Hilgers hebben, maar voor Twente op de bank denk ik prima

Redelijke verdediger, voordeel is dat hij op 2 plekken kan staan, snap eerlijk gezegd niet waarom hij naar Twente zou willen, van vaste waarde bij Mechelen naar een plek op de bank bij Twente

14 augustus 2023 om 10:25

Nou, niet echt vaste waarde. Moest het in de eerste 3 competitiewedstrijden doen met maximaal 20 minuten per wedstrijd. Maar goed, afgaande op beelden die beschikbaar zijn lijkt het me een goede speler om achter de hand te hebben. Kan zowel centraal spelen als linksback.

14 augustus 2023 om 10:25

Vaste waarde? Van waar haal je dat? In Mechelen lachen ze zich rot momenteel als ze hiervan verlost geraken ;-)
Is een drama en speelt enkel door kwetsures van andere of door armoede op die positie.

14 augustus 2023 om 11:32

Vorig seizoen meer dan 25 wedstrijden gespeeld, je speelt altijd alleen omdat een ander slechter is, of zoals jij het noemt armoede op die positie

De linksback plaats is kwetsbaar wanneer Smal wegvalt. Dus prima om hier een goede achtervang te hebben.

Plegezuelo was rechtsbenig toch?
Ken deze speler niet, maar op twee plekken inzetbaar, dus dat is sowieso wel handig.

14 augustus 2023 om 10:36

Ja, die was rechtsbenig, maar kon ook prima linkscentraal spelen. Speelde hij met Propper dan speelde hij rechts en met Hilgers speelde hij links.

Ze kunnen beter murkin en eiting van volendam halen in packing deal

14 augustus 2023 om 11:34

Zie echt de noodzaak niet om Eiting te halen, middenveld is prima bezet, 2 buitenspelers en een linksbenige verdediger is nodig.

14 augustus 2023 om 11:46

Kjolo en Sadilek is te veel van hetzelfde, te weinig blikken naar voren. Regeer is positief begonnen, maar houd een jongen van 19 dit een jaar vol in zijn eerste Eredivisie jaar? Betwijfel ik. Daarnaast geen waardige concurrent, dus is Eiting wel degelijk een goede toevoeging. Als de 4 ton klopt, is dat een absoluut koopje voor een speler met zijn kwaliteiten. Maar dat is natuurlijk een als, horen we donderdag. Linksbenige cv is dus deze jongen, buitenspeler 1 zal van Bergen worden en 2 hopelijk Pellistri, maar vrees er voor.

14 augustus 2023 om 13:40

Goede toevoeging jazeker, maar niet noodzakelijk, met Steijn, Vlap, Regeer, Sadilek en Kjolo heb je 5 spelers voor 3 posities, Terwijl Unuvar en Taha ook nog op 10 kunnen en Vlap op 8, dus ik zie de noodzaak niet, voor 4 ton oké, maar die 2,6 miljoen absoluut niet. 2 buitenspelers en een extra verdediger is in mijn ogen veel belangrijker en zou ik toch graag voor (hopelijk) de wedstrijd tegen Fenerbahce in Enschede zien.

Onbegrijpelijk!
Vleugelspelers hebben we nodig

14 augustus 2023 om 16:09

We hebben wel degelijk iemand nodig die in het centrum en op links kan spelen, want zoals nu met een linkerkant Brenet en dan voorin Vlap of Ricky kan ook niet. Of het dan deze speler moet zijn is wat anders, maar ik ken hem totaal niet dus KWW.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren