Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FC Twente betaalde miljoenenbedrag aan belangenbehartiger Tadic’

Laatste update:

Op de nieuwjaarsreceptie maakte FC Twente bekend dat er onregelmatigheden gesignaleerd zijn rond transfers van de club. De transfer van Dusan Tadic lijkt er deel van uit te maken. Toen de vleugelspeler naar Southampton vertrok, stak zaakwaarnemer Zoran Pavlovic drie miljoen euro in zijn eigen zak, zo vond NRC Next uit. Eerder meldde ook TC Tubantia al verdachte zaken rond de transfer van Tadic.

/

Bronnen laten aan NRC weten dat zaakwaarnemer Pavlovic dus drie miljoen incasseerde om Tadic naar Southampton te brengen. De hele transfer leverde FC Twente circa dertien miljoen euro op. Bij die drie miljoen euro die aan Pavlovic betaald werd zou ook een gedeelte voor Tadic gezeten hebben, waardoor loonbelasting werd ontweken.

Het is overigens niet voor het eerst dat zaakwaarnemer Pavlovic in het nieuws komt. De belangenbehartiger incasseerde ook al een buitensporig hoog bedrag bij de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen. Kostic speelt tegenwoordig bij VfB Stuttgart.

Denk je dat FC Twente nog hard gestraft gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu ook nog (loon) belasting ontduiking ?

Nog een keer punten aftrek? Of nog een keer een wassen neus straf zoals voorwaardelijk licentie intrekken?

22 januari 2016 om 08:36

Ontduikt Twente dat nu, of Tadic/manager? Twente is hier minder (volgens mij niets) aan gelegen. Kamp Tadic wel om netto meer over te houden.

22 januari 2016 om 08:54

Twente creëert mede de omstandigheden dat dit plaats vond.

En het punt van "reasonable doubt" us allang voorbij, Twente had bij twijfel over misstanden zelf aangifte kunnen doen.

Nu is Twente lichtelijk medeplichtig.


Maar het zal wel met een sisser aflopen.... Tegen de KNVB liegen kost je 50.000? Nou dan dit 12.500. Dat is pas straf!

22 januari 2016 om 08:55

Ik weet niet wie dat ontduikt maar het bedrag van 3 miljoen op een transfer van 13 miljoen is buiten alle proporties.

22 januari 2016 om 09:05

Theoretisch zal het wel Tadic zijn die de loonbelasting ontduikt omdat het zijn loon betreft. Echter meewerken aan een dergelijke constructie is ook strafbaar. De vraag is of Twente redelijkerwijs kon weten dat het aan eend ergelijke constructie meewerkte.

22 januari 2016 om 09:16

Dit artikel geeft niet genoeg duidelijkheid om al hard te oordelen. Uiteraard ben ik zelf ook bang dat het weer misstanden zijn bij Twente, omdat het hier uit de administratie komt. Maar het artikel doet mij eerder geloven dat de zaakwaarnemer onderhands zwart geld toe schuift. Dat het bedrag absurd is is natuurlijk overduidelijk. Ik ben benieuwd naar het vervolg, maar ons oude bestuur kennende zal het wel weer buiten de boekjes zijn gegaan.

22 januari 2016 om 09:35

@kaassie voor de duidelijkheid: Een zaakwaarnemer betalen voor een transfer is gewoon toegestaan.

22 januari 2016 om 11:42

@van Goal
Dat klopt maar als er een dergelijk groot gedeelte van een transfersom aan een zaakwaarnemer betaalt dan zou je je kunnen afvragen of er iets niet in de haak is. Natuurlijk wil dat niet per definitie zeggen dat er iets niet deugt maar zeker voor een buitenstaander klinkt het wel als opvallend. Vergelijk het met een betaling van een groot bedrag in cash voor bijvoorbeeld een huis of advocaat kosten; dat is niet verboden want ik mag gewoon elke dag geld uit de muur halen en in een sok stoppen. Maar opmerkelijk en een verdachte transactie is het wel

22 januari 2016 om 13:52

Ajax heeft een vergelijkbaar akkefietje in het verleden gehad met Arveladze. Toen heeft de rechter geoordeeld dat de werkgever verantwoordelijk is voor de betaling van de loonbelasting. Tadic was in diesnt van Twente tijdens te betaling dus is Twente verantwoordelijk.

22 januari 2016 om 08:37

Lekker makkelijk.. Is het Twente's schuld dat Southampton indirect geld overmaakt naar deze zaakwaarnemer?

22 januari 2016 om 09:33

Dat ligt aan wat daarover is opgenomen in de contracten. Tenzij dat net weer even is vastgelegd in een ander document dat niet meer terug te vinden is natuurlijk...

22 januari 2016 om 09:37

Tja, maar dat is suggereren. Erg simpel

Maar dan ligt het probleem toch vooral bij Soton? Of zeg ik nu iets geks?

22 januari 2016 om 08:36

Soton kan Twente hebben betaald netjes. Waarna Joop en Aldo een deel van het bedrag hebben afgehaald en aan zijn zaakwaarnemer hebben gegeven

22 januari 2016 om 08:40

Haha, maar wat hebben zij ermee te maken of hij naar Soton of een andere club gaat? De zaakwaarnemer overtuigen met een belaalde geldsom voor hem lijkt mij iets wat niet de verkopende, maar de kopende club aangaat, he.

22 januari 2016 om 08:40

Bepaalde*

22 januari 2016 om 08:52

Kunnen toch afspraken gemaakt zijn met zaakwaarnemers Tadic na transfer van Groningen naar Twente.

22 januari 2016 om 09:37

Kan, maar als dat zo was had het wel meer dan duidelijk in het artikel gestaan waarschijnlijk.

22 januari 2016 om 08:39

Ligt eraan wie die 3 miljoen betaald heeft. Dat het bedrag voortkomt uit de 13 miljoen die Soton betaald heeft, wil niet zeggen dat Soton ook bepaalde dat 3 miljoen naar die zaakwaarnemer ging. Kan net zo goed zijn dat het een afspraak is geweest tussen Twente en die Pavlovic of tussen Doyen en die Pavlovic.

22 januari 2016 om 08:41

Of tussen Pavlovic en Tadic.

22 januari 2016 om 08:42

Kan. Maar als dat zo was had dat waarschijnlijk wel meer dan overduidelijk in het artikel gestaan. Met dit artikel kunnen we eigenlijk niets..

22 januari 2016 om 09:18

Nee, dat is niet mogelijk. Pavlovic en Tadic kunnen zoveel afspreken, maar een percentage van die 13 miljoen is pas van hen als de club/investeerdersmaatschappij dat aan hen toekent.

Dat Tadic een percentage van die 3 miljoen krijgt is dan weer wel een afspraak tussen Tadic en die Pavlovic.

22 januari 2016 om 13:58

@van Goal

Het is niet voor niets dat de Knvb zo boos is op Twente wegens de geheime Doyen afspraken. Het maakt de transfers van Twente erg onduidelijk en schimmig, naar nu blijkt wordt dat gedaan om de belasting te benadelen. Twente werkte daar willens en wetens aan mee dus kunnen ze nu aansprakelijk gesteld worden.

Er blijven maar lijken uit de kast komen daar. Laat de gemeente alsjeblieft die garantstelling intrekken want de belastingbetaler gaat hier de dupe van worden. Zuur voor de fans maar deze club moet op de blaren zitten.

22 januari 2016 om 08:55

Face the truth, het is een puinhoop daar. Laat ze maar aan hun lot over en op eigen kracht de boel weer opbouwen. Als je jarenlang boven je stand leeft en met lugubere bv'tjes in zee gaat dan zijn dit gewoon de gevolgen. Het verbaasd me dat de gemeente de club de hand boven het hoofd houd, en dat de overheid het allemaal goed vind verbaasd me des te meer.

22 januari 2016 om 09:19

Bouwen is vrijwel onmogelijk wanneer constant misstanden uit het verleden naar boven komen. Het is opkrabbelen om vervolgens keer op keer keihard knock out geslagen te worden.

22 januari 2016 om 09:36

Schoon schip maken en vanuit daar proberen weer op te krabbelen, zal waarschijnlijk wel een paar jaar duren. Ik denk dat de draagkracht in de regio groot genoeg is om financiële middelen te creëren om den duur weer stabiel in de middenmoot/subtop te eindigen.

22 januari 2016 om 10:05

Met het schoon schip maken zijn we met dit onderzoek ook keihard bezig. Dat is absoluut noodzakelijk en werd al lange tijd geeist (maar tegengehouden door Joop en Aldo). Er komen vast nog meer misstanden aan het licht bij het onderzoek, maar ik hoop dat we daarna de kracht nog hebben om op te krabbelen.

Gaat twente heel veel geld kosten. Zoals Gerbrands laatst al vertelde wordt over dit soort bonussen 75% belasting geteld. De belastingdienst kennende komt daar nog een boete van 50 of 100 procent overheen nu. Tel uit je winst.

22 januari 2016 om 12:36

In principe liggen de kosten dan niet bij Twente maar bij die zaakwaarnemer. Alleen als Twente hem een bedrag van 3 miljoen heeft beloofd na aftrekking van belastingskosten, maar dat zal wel niet.

22 januari 2016 om 14:00

Nee zo ligt het niet. Als bij Twente bekend was dat Tadic een deel van het tekengeld via de zaakwaarnemer zou ontvangen, dan is Twente verantwoordelijk voor de loonbelasting afdracht.

Worden dit soort afspraakjes niet vaker gemaakt?

22 januari 2016 om 09:49

Volgens mij is dit in de voetbalwereld normaal, alleen komt het niet zoveel aan het licht. Het is voor veel partijen natuurlijk veel aantrekkelijker.

22 januari 2016 om 12:08

Het is niet zo normaal want het komt bijna altijd wel aan het licht.

Enkele jaren terug waren er bijvoorbeeld tig artikelen hier op VZ over Ajax en de naheffing over de transfers van Laudrup en Arveladze omdat ze ook onder de loonbelasting uit wouden komen.

De meesten proberen het inderdaad, maar betrapt wordt je zowieso wel. Zie Hoeness en kijk bijvoorbeeld naar de situatie nu met de Barca spelers, Mascherano is zelfs tot een jaar cel veroordeeld.

22 januari 2016 om 18:27

Wat voor staartje heeft het bij Ajax gekregen dan?

23 januari 2016 om 10:24

Ajax moest 5,2 miljoen ophoesten en wou dat bij de spelers verhalen, zonder succes. Als ik de reacties zo teruglees waren de meesten op de hand van de spelers en vonden ze het niet chique van Ajax.

Ajax zag in 2010 nog een verlies van 25 miljoen en zag toen zijn eigen vermogen halveren (naar 39 miljoen) in 10 jaar tijd. In 2014 klom het boven de 100 miljoen en nu gaat het gestaag richting de 120.

Het kan dus heel snel gaan en Ajacieden moeten beseffen dat het ook weer heel snel bergafwaarts kan gaan, dus ik ben eerlijk gezegd wel blij dat er geen nieuwe spits wordt gekocht. Huren is een betere optie.

Het houd niet op.Niet van zelf.
Heb echt met Twente te doen.
Ze verkeren in zwaarder weer dan mijn clubs Feyenoord en Ac ooit.
Het is verschrikkelijk Aldo en Munsterman moet hiervoor boeten!!!😈😈

Punten in mindering. De titel afpakken. Dat zijn straffen. Waarschijnlijk krijgen ze weer zo'n karige boete van 20.000 en word er gedreigd met de licentie.

22 januari 2016 om 10:06

Titel afpakken? Deze bv'tjes werden pas opgericht na het kampioenschap in 2010. Daarvoor stond Twente altijd in categorie 3, met een begroting van 29 miljoen in 2009/2010. Dat veel mensen ons liever failliet zie gaan kan ik begrijpen, maar reageer niet zo kort door de bocht.

22 januari 2016 om 10:10

Jij bent ook echt zo'n ventje die op elk bericht over Twente deze tekst copy past of niet? Twente lijkt mij niet schuldig in deze kwestie...

22 januari 2016 om 12:05

Ach.. we moeten als Tukker niet eens meer op dat soort domme uitspraken reageren.

22 januari 2016 om 10:14

Klinkt super objectief en weldoordacht, waarvoor hulde.

Jij wilt een titel afpakken voor een mogelijke medeplichtigheid in belastingontduiking van de zaakwaarnemer, die 4-5 jaar ná de recente titels van FC Twente plaatsvond?

Dus zelfs áls Twente hier al voordeel uit heeft gehaald (financieel of door deze speler te gebruiken) dan heeft dit totaal, maar dan ook totaal, niks van doen met die titels die je wilt afnemen.

Groningen de bekerwinst afnemen, Ajax alle titels na 1988 afnemen inclusief CL winst? PSV alle titels afnemen nadat in 1998 bekend werd dat er 100.000 gulden smeergeld werd betaald?
Hierbij kan je namelijk nog beweren dat de titel voortgekomen is door financieel voordeel na illegale praktijken.... Willem 2, gefeliciteerd met het kampioenschap van 1999!

Het beste zou zijn om aan heel die absurd bedragen
in de voetballerij een eind te maken. Een CAO voor
voetballers. het wordt van kwaad tot erger en om bij
te kunnen benen doen mensen soms rare dingen.....

22 januari 2016 om 13:45

@ eagle456

Er is een CAO voor profspelers dus die gaat dit niet tegenhouden. Net zo goed als dat er normale burgers en bedrijven zijn die de boel en de fiscus bedonderen.

Dus ik snap je post niet helemaal. Waar (veel) geld omgaat worden manieren gezocht om nog meer geld over te houden.

Dan zou Groningen ook gestraft kunnen worden

22 januari 2016 om 11:10

Want? Groningen heeft hier niks mee te maken.

22 januari 2016 om 12:28

@freshzone

Klopt. Trouwens wel bij een andere transfer, namelijk die van Kostic van FK Radnicki 1923 naar FC Groningen. Kostic heeft dezelfde makelaar en ook bij deze transfer is er geld 'verdwenen'. Zie VI Premium artikel van Tom Knipping 21-01-2016

22 januari 2016 om 12:47

Die zaak is al lang afgesloten waarbij die zaakwaarnemer en personeel van Radnicki werden opgepakt in Servië een jaar of 3 geleden.

Die transfer is al helemaal doorgelicht en nooit wat uitgekomen.

Twente heeft dit zelf naar buiten gebracht dus lijkt het erop dat ook t nieuwe Twente bestuur echt schoon schip wil maken. Ik hoop alleen dat t schip blijft drijven en niet gaat zinken

22 januari 2016 om 18:29

Ik hoop dat dit ook als verzachtende factor geld voor de Knvb. Mocht dit kloppen dan hoop ik op een boete.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren