Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Porto bezorgt voorzitter fraai jubileum, John debuteert voor Benfica

Laatste update:

Benfica overnachtte op de koppositie in de Portugese competitie, maar is zoals verwacht weer achterhaald door belager FC Porto. In de duizendste competitiewedstrijd van Pinto da Costa als voorzitter van Os Dragões werd middenmoter Estoril met 1-2 verslagen. Benfica, waar Ola John zijn competitiedebuut maakte, versloeg zaterdagavond Gil Vicente al met 0-3.

/

Estoril – FC Porto 1-2
FC Porto wilde de jubilerende preses een ruime zege bezorgen op bezoek bij promovendus Estoril, maar het ging bijzonder moeizaam in Zuid-Portugal. Al na tien minuten opende de thuisploeg de score in Cascais door een doelpunt uit een hoekschop van Steven Vitoria. Die treffer kwam uit de lucht vallen omdat de bezoekers al in de beginfase grote kansen hadden gekregen. Zo schoot Silvestre Varela al na twee minuten op de lat. De defensie van Estoril hield ondanks de grote druk stand.

Daar kwam ook het nodige geluk bij kijken. Jackson Martínez kreeg een goede kans en Nicolás Otamendi raakte zelfs de paal. In de tweede helft schroefde Porto het tempo wat op en dat leidde tien minuten na rust tot de gelijkmaker van Varela. Hij kopte een voorzet van aanvalspartner Martínez binnen (1-1) en na precies een uur nam het bezoek van Vítor Pereira de leiding door een kopbal van Martínez uit een vrije trap: 1-2. De zege kwam niet meer in gevaar en na zeven duels in de SuperLiga staat Porto net als Benfica op zeventien punten.

/

Gil Vicente – Benfica 0-3
Benfica maakte de doelpunten al in de eerste helft en John was bij geen van de treffers betrokken. De van FC Twente overgenomen aanvaller zag Lima al in de tweede minuut de score openen, met een kopbal na een voorzet van Maxi Pereira, en Luisinho verdubbelde ruim twintig minuten later de marge na een goede aanval over links. Kort voor rust profiteerde André Gomes van defensief geklungel bij Gil Vicente en zorgde hij voor de beslissing.

In de tweede helft vielen er niet veel opwindende momenten meer te noteren. Benfica kwam twintig minuten voor tijd nog wel met een man minder te staan, door de tweede gele kaart van Enzo Pérez, maar de overwinning voor de bezoekers kwam nooit in gevaar. De ploeg van Jorge Jesus mocht zodoende overnachten op de eerste plaats, maar deelt de koppositie nu weer met FC Porto.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat duurde ook wel lang zeg.

Proberen ze hem rustig te brengen of werd hij gewoon gepasseerd door kwaliteiten/ weinig inzet?
En hoe speelde hij eigenlijk?

28 oktober 2012 om 00:19

Als we Jack van Gelder mogen geloven is hij voetballend kwalitatief goed genoeg, maar een tacktisch onbenul. Vandaar dat hij niet speelt.

aldus Jack van Gelder voor een CL report bij een thuiswedstrijd van benfica, een week of 3 a 4 geleden

Ik ben bang dat deze jongen toch te vroeg naar het buitenland is gegaan. Moet oppassen dat hij straks niet in het rijtje Drenthe, Collins John, etc. staat

28 oktober 2012 om 00:21

klopt, het is alleen de vraag welk stempel je dat rijtje geeft en in welke rijtjes (met andere stempels) Ola John nog meer zou passen

28 oktober 2012 om 11:06

De Portugese competitie kan hij wel in meekomen, het was denk ik lastiger geweest als hij naar Engeland was gegaan. Daar moet je toch meer kunnen brengen dan alleen maar talent hebben.

28 oktober 2012 om 23:15

Castaignos

Hoe speelde John eigenlijk? Dat wil ik dan ook graag even weten

28 oktober 2012 om 12:49

"while there was never any doubt about the quality of the Brazilian striker after his achievements at Braga and Beleneneses, Jorge Jesus would have been especially happy at the performances of the newcomers in the side, Ola John, Luisinho and André Gomes. The Dutchman looked lively, especially in the first half when only a sharp save from Adriano prevented him from marking his debut with a goal."

John speelde geen uitzonderlijke wedstrijd, maar hij was zeker niet slecht. Af en toe leuke dribbels. Hij was alleen wat traag bij de meeste situaties. Hij moet veel sneller reageren en spelen. Vandaag ging dat nog, want Gil Vicente zat niet echt druk te zetten. Tegen andere tegenstanders zal het anders moeten gaan.

Als hij meer speelt komt de motivatie er wel en lukt alles veel gemakkelijker. De kwaliteit is er, dat merkt je bij elke wedstrijd (voorbereiding ook). Geef hem wat tijd en hij komt er wel.

Verdiend gewonnen en eindelijk geen tegendoelpunt. Het helpt wanneer je eindelijk georganiseerd speelt, waardoor er geen vrije ruimte komt in het middenveld en wanneer je niet met Jan alleman aanvalt. Alleen wat minpunten bij de wissels. De rode kaart van Enzo Perez is duidelijk Jesus zijn schuld. André Almeida moest erin en dan zou dat niet gebeurd zijn.

28 oktober 2012 om 12:53

Weet jij toevallig of John wel wedstrijden maakt met de beloften van Benfica? Of heeft hij momenteel uberhaupt (bijna) geen speeltijd?

28 oktober 2012 om 14:26

Nee, nooit bij de beloften gespeeld. Eerste officiële wedstrijd was tegen Spartak, hij kwam er rond de 88ste minuut in.

Ik gun het John van harte. Mijn sympathie heeft deze jongen wel

28 oktober 2012 om 10:35

Ik dus eerlijk gezegd totaal niet, z'n broer Collins is ook ooit te vroeg gegaan en daar zijn alle gevolgen van bekend. Ik dacht dat Ola niet zo dom zou zijn, maar na een hele jeugd opleiding te hebben doorlopen was Twente na één goed seizoen plotseling al niet meer goed genoeg.

28 oktober 2012 om 10:45

Misschien dat een Twente-supporter hier meer over weet, maar was het niet zo dat Twente een zeer goed bod voor John kon krijgen en hem daarvoor wel van de hand wilde doen, maar dat Ola John in eerste instantie nog niet aan een transfer dacht?

28 oktober 2012 om 11:00

Financieel gezien is het nooit verkeerd geweest om hem te verkopen natuurlijk, maar als John wat meer brains had gehad had hij bij zichzelf ook na kunnen gaan dat een vertrek te vroeg kwam. Het is zo jammer dat voetballers alleen nog maar aan de centen en status op korte termijn denken en niet meer rekening houden met hun carrière op lange termijn.

28 oktober 2012 om 12:51

Ola John wou niet weg. John had het al moeilijk om naar Enschede te verhuizen voor Twente en wou liever bij zijn ouderlijk huis blijven. Maar het is voornamelijk omdat Munsterman elk seizoen grote transfers wil maken en ook met het oog op het aantrekken van Dusan Tadic was de 9 miljoen meer dan welkom. John moest dus eigenlijk weg, hoewel hij het natuurlijk tegen had kunnen houden maar gezien de situatie en aanbod van Benfica is hij toch gegaan.

Vind dat hij wel wat meer begrip verdient.

29 oktober 2012 om 11:31

Eindelijk iemand die het juiste verhaal vertelt. Spelers krijgen soms te snel de schuld en worden afgeschilderd als ondankbaar en als een geldwolf. Er komt niet veel naar buiten wat er daadwerkelijk achter de schermen gebeurt.
In geval van Ola John 'moest' hij weg omdat ze een goed bod voor hem konden vangen en zo de komst van Tadic konden financieren.

29 oktober 2012 om 12:08

Ik snap dat Benfica heel leuk klinkt en al, maar als je nog maar één goed seizoen bij Twente hebt gedraaid ga je toch niet meteen naar Portugal zelfs al kan de club een mooi bedrag voor je vangen. Als Ola slimmer was geweest had hij Joop nog even op het contract gewezen en was hij nog minimaal één seizoen gebleven.

29 oktober 2012 om 21:34

Dat de keuze om naar Benfica te gaan niet heel slim was ben ik zeker met je eens (vooral gezien het feit dat zijn broer ook te vroeg vertrokken was), maar desalniettemin zou ik het erg mooi vinden als hij er wel in slaagt een succesvolle voetbalcarriere te kunnen maken. Ik vond het in elk geval vaak een genot om naar deze voetballer te kijken.

Gelukkig gaat het voor de wind in de competitie met Benfica. Dat had ik niet verwacht na het vertrek van Witsel en de lange schorsing van Luisao. Tegen Barcelona speelden ze heel aardig en hielden toch redelijk makkelijk stand. Dat ze daarom na 3 speelrondes maar op 1 punt staan is een verrassing te noemen. In de competitie ziet het er allemaal wat makkelijker uit. Misschien door de tegenstand die daar geboden wordt, maar misschien ook wel door het vertrouwen wat ze in de competitie wel hebben, maar in de CL niet.

Jorge Jesus is in ieder geval niet een man die zijn spelers tot op het bot kan motiveren en een groot gedeelte van de Benfica aanhang (mijn vrouw is er daar 1 van) snappen niet dat hij nog steeds de trainer is.
Hij staat op dit moment bovenaan in Portugal, dus ik zeg: hij doet iets goed daar.

28 oktober 2012 om 12:34

To nu toe heeft Jesus het prima gedaan, zeker als hij dit jaar de competitie wint.

28 oktober 2012 om 14:46

Jesus is een coach die heel veel van voetbal begrijpt. Het probleem is dat hij zo koppig is, dat hij zijn eigen fouten niet ziet, hoewel hij zegt ze nooit meer te maken. Hij is zo gefascineerd met aanvallend voetbal, dat hij nauwelijks iets doet aan de verdediging. Daarom lukt het in de Champions League minder, daar zijn de tegenstanders wat sterker. Met alle respect natuurlijk aan Celtic en Spartak, maar als Jesus zijn hoofd gebruikt, zou Benfica gewoon de 3 punten hebben.

En de manier waarop hij met sommige spelers omgaat is voor de meeste fans onbegrijpelijk. Hoe slecht er een paar spelen, ze krijgen altijd speelminuten. En dan zijn er andere die duidelijk betere spelers zijn en altijd goed spelen in de weinig kansen die ze krijgen, maar nooit speelminuten hebben. Ze worden dan altijd later uitgeleend. Ik heb het dan over spelers als Miguel Vitor, Carole, Nolito, Urreta, Miguel Rosa, enz...

En de manier waarop hij met sommige communiceert... weet je wat hij gisteren over Luisinho zei? 'voor de competitie gaat het nog, maar de Champions League is andere koek" Wat een motivator zeg... en dat terwijl hij elke wedstrijd goed speelde!

Ik vind het jammer, want hij kon soort Ferguson bij Benfica worden. Ik denk wel dat Jesus, net als Ferguson, jarenlang bij Benfica zal blijven (vieira is bang dat hij anders naar Porto gaat), maar hij zal er één worden die nooit meer kampioen wordt bij Benfica.

Nu staat Benfica bovenaan, maar dat duurt niet lang. Ik gok dat we tussen eind Januari/ midden Februari al 6/7 punten achterstaan.

Mog tijd worden.

Hoop dat die daar veel meer aan spelen toe komt ondanks ze vroege overstap.

Mooi voor John dat die langzaam aan zijn minuten begint te pakken.
Ook begrijpelijk dat de beste jongen rustig word gebracht, was ook
een lange termijn aankoop.

Het is zijn eigen schuld dat hij niet speelt, het is gewoon een zakkenvuller de zoveelste die geen geduld heeft om zijn cariere op te bouwen en voor het grote geld kiest

Zuid-portugal? Centraal-portugal beter gezegd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren