Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen wint ruim maar mag zich nog geen periodekampioen noemen

Laatste update:

FC Groningen is nog niet de winnaar van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie, ondanks de 3-0 zege op MVV Maastricht van vrijdagavond. Achtervolgers ADO Den Haag en FC Dordrecht moesten daarvoor allebei punten laten liggen, maar ADO speelde gelijk tegen Roda JC (2-2) en Dordrecht won met 2-0 van Telstar. Groningen is alsnog periodekampioen als op 1 april het inhaalduel tegen FC Emmen uit speelronde 22 wordt gewonnen.

FC Groningen - MVV Maastricht 3-0


Groningen kwam al heel vroeg in de wedstrijd via topscorer Romano Postema op voorsprong. In de openingsfase voetbalde de ploeg van Dick Lukkien de ene na de andere kans bijeen, maar Postema en Jorg Schreuders kregen levensgrote kansen er niet in. Luttele minuten later maakte Schreuders er na een piekfijne aanval alsnog 2-0 van. In de tweede helft prikte Postema op aangeven van Luciano Valente raak via de binnenkant van de paal: 3-0.

Roda JC Kerkrade - ADO Den Haag 2-2


Na een half uur spelen werd Roda-buitenspeler Arjen van der Heide door Matteo Waem gevloerd in het strafschopgebied. Leidsman Dennis Higler aarzelde geen moment en wees naar de stip. Ould-Chikh ging achter de bal staan en schoot, meteen na het fluitsignaal van Higler, de bal uit stand in de onderhoek. Nick Marsman was nog bezig met gebaren maken, maar voor hij het wist lag de bal in het net. Kort voor rust trok Henk Veerman de stand gelijk met een rollertje in de verre hoek, na een vlotte aanval van ADO Den Haag.

Na rust scoorde Roda JC opnieuw op fabelachtige wijze. Enrique Peña Zauner schoot de bal vanaf ongeveer twintig meter vol in de kruising. De schitterende goal leverde de Limburgers echter geen overwinning op, want Veerman tekende enkele minuten later voor de 2-2. Het bleef tot het einde spannend in Kerkrade, maar een winnaar kwam er niet meer in het duel tussen de nummer twee en drie in de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur - De Graafschap 1-2


Xandro Schenk kopte De Graafschap na 35 minuten tegen de verhouding in op 0-1. Later werd een eigen doelpunt gegeven aan Cambuur-verdediger Sekou Sylla. Kort voor rust had Joran Hardeman pech dat hij de bal in de eigen zestien op de arm kreeg. Milan Smit pakte het buitenkansje uit vanaf elf meter en bracht Cambuur op gelijke hoogte. Na rust waren de kansen een stuk schaarser in Leeuwarden. Henk de Jong voerde nog enkele wissels door, maar dat bracht Cambuur niet de zege op De Graafschap. Het waren juist de bezoekers die wonnen dankzij de late 1-2 van Philip Brittijn.

FC Dordrecht - Telstar 2-0


Dordrecht, nog in de race om de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie, kende een goede start tegen Telstar. Vleugelaanvaller Dylan Mbayo tekende na zeventien minuten voor zijn eerste goal namens De Schapenkoppen. Telstar, waar doelman Ronald Koeman junior in de rust werd vervangen, was nadien niet meer bij machte om iets terug te doen, al kreeg het vooral in de tweede helft nog de nodige kansen. Goede kansen waren echter niet besteed aan onder meer Danzell Gravenberch. Kort voor het einde bepaalde Rocco Robert Shein de eindstand op 2-0.

Jong Ajax - NAC Breda 0-1


Echt gevaar werd er in het eerste kwart van deze wedstrijd niet gesticht. Julian Rijkhoff schoot van buiten de zestien, maar zijn poging werd over het doel getikt. Ook een lage voorzet in de zestien werd op doel gewerkt door Rijkhoff, maar ook hier stond Roy Kortsmit in de weg. Na een uur spelen kwam NAC op voorsprong. Elias Már Ómarsson kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten en knalde raak in de korte hoek: 0-1. Jong Ajax werd vervolgens nog wel gevaarlijk en raakte via Jadon Banel zelfs de lat, maar het mocht niet baten.

Jong AZ - Jong PSV 4-1


Al in de eerste minuut raakte Jong PSV de paal. Twintig minuten later liet Jong AZ van zich horen. Ernest Poku dribbelde de zestien in, maar produceerde een ongevaarlijk schot. Uiteindelijk zette Poku zijn ploeg vlak voor rust van dichtbij alsnog op voorsprong. In de tweede helft kopte Nick Koster enigszins tegen de verhoudingen de 2-0 tegen de touwen. Vervolgens was Jong PSV het helemaal kwijt en wist Jong AZ via Gonçalo Esteves en Nick Köster eenvoudig uit te lopen naar 4-0. In de slotseconde maakte Jevon Simons nog een eretreffer voor de Eindhovenaren: 4-1.

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 0-1


Veel gebeurde er niet op Sportpark Zoudenbalch vrijdagavond. In een eerste helft met kansjes over en weer, brak Helmond Sport de ban na 34 minuten. Joseph Amuzu knalde een hoge voorzet in de zestien hard en laag met een volley het doel in en besliste zo meteen de eindstand: 0-1.

TOP Oss - FC Den Bosch 1-2


TOP Oss pakte in de laatste drie wedstrijden zes punten en kreeg in de derby tegen hekkensluiter FC Den Bosch de uitgelezen kans deze vorm door te zetten. Na rust kwam de derby pas echt los en waren het de bezoekers die de score openden. Uit een variant bij een hoekschop was het uiteindelijk Kacper Kostorz die de bal binnenwerkte: 0-1. TOP Oss gaf echter niet op en bleef kansen creëren, wat in minuut 78 leidde tot een scrimmage voor het doel van Den Bosch, resulterend in de gelijkmaker van Grad Damen. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. Een minuut later was het namelijk Luke Mbete die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Bij het juichen van Mbete kwamen enkele bekertjes het veld op, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Mbete ontving de gele kaart. Na de hervatting wisten beide ploegen niet meer te scoren.

VVV-Venlo - FC Emmen 2-0


Ook in Venlo kon er voor de rust niet gejuicht worden. Uit een corner vlak na rust werd de ban gebroken door de thuisploeg. Michalis Kosidis kopte de bal in eerste instantie op de lat, maar schoot in de rebound toch raak: 1-0. In het resterende deel van de wedstrijd bleef het lang spannend, maar FC Emmen kon ondanks enkele grote kansen geen doorbraak forceren. In de blessuretijd werd het zelfs nog 2-0 voor VVV. Pepijn Doesburg kon alleen op de keeper af en rondde met een fraai stiftje af. Door de zege klimt VVV naar de negende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Willem II - FC Eindhoven 3-0


Koploper Willem II schoot uit de startblokken en kwam binnen tien minuten via Thijs Oosting op voorsprong. De spits werkte een voorzet van Rob Nizet achter doelman Jorn Brondeel. Vlak na rust werd de voorsprong verdubbeld. Een corner van Nick Doodeman belandde op het hoofd van Tommy St.Jago, die fraai binnen knikte. Een kwartier voor tijd gooiden de Tilburgers de wedstrijd definitief in het slot. Jeremy Bokila onderstreepte nog maar eens zijn status als ‘supersub’ met zijn elfde doelpunt van het seizoen: 3-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat niet best met jong utr!!

8 maart 2024 om 22:17

Wat heeft dat met FCGroningen te maken als ik vragen mag?

8 maart 2024 om 22:20

Het is een KKD artikel, geen Groningen artikel.

8 maart 2024 om 22:41

Oh ja sorry, my bad 😐

Volgensmij is Groningen wel al periode kampioen. Ze staan op dit moment eerste deze 3de periode met nog een wedstrijd tegoed. Nr 2 van de 3de periode heeft hetzelfde aantal punten maar een waardeloos doelsaldo. Een verschil van 13 doelpunten. Groningen moet dus niet verliezen bij Emmen met 14-0 en ze zijn periode kampioen.

8 maart 2024 om 22:36

Je legt fantastisch uit, waarom Groningen feitelijk nog niet periode kampioen is. Zolang iets mathematisch mogelijk is, is het niet officieel.

8 maart 2024 om 23:22

Ik heb wel altijd een hekel gehad aan dit soort (theoretische)situaties. Theoretisch zou het nog kunnen, maar iedereen weet dat Emmen er geen 14 gaat maken. Gun ze in Grunn dan dat kleine feestje in eigen stadion zou ik zeggen.

9 maart 2024 om 10:46

Periodekampioen heb je toch niks aan. Groningen haal echt wel minimaal de playoffs via de competitie.

Gelukkig Willem II weer wat uitgelopen die zijn na vanavond wel zeker van de eredivisie. De concurrentie laat het gelukkig op beslissende momenten liggen

8 maart 2024 om 22:44

Gaat inderdaad wel de goede kant op voor WII, maar vergeet niet dat ze de 2 voorgaande wedstrijden de bietenbak opgingen dus niks is (nog) zeker in de KKD.

8 maart 2024 om 22:44

Dat denk ik niet. Ze staan 6 punten voor op de nummer 3. Willem II is niet in vorm en ik zie ze daarom geen kampioen worden.

8 maart 2024 om 23:01

Gezien het programma nu moet het ze gaan lukken. Roda en Ado laten hun punten ook nog wel liggen. Roda komend weekend al bij MVV

8 maart 2024 om 23:21

Nou, ik weet niet of je MVV vanavond hebt zien spelen maar dat was niet best.

8 maart 2024 om 23:24

Derby's zijn weer andere wedstrijden

9 maart 2024 om 09:30

Er is ook niemand in Tilburg die met het kampioenschap bezig is. Het gaat over directe promotie en daar zijn die 6punten heel belangrijk. Obze spitsen zijn inderdaad niet in vorm al was dat deze wedstrijd muv Hilterman wel dus goede hoop dat ze de draad weer oppakken. De rest speelde al goed alleen scoren was een probleem.

Lekker Graafschap. Toch knap dat ze zoveel wedstrijden weten te winnen en op 3 punten van een directe promotieplek staan terwijl het 't hele seizoen al niet sprankelend en moeizaam is.

9 maart 2024 om 09:32

Dat is de KKD. KKD is qua verhoudingen hetzelfde als de ploegen in het rechterrijtje alleen heb je er dan 20 en geen 9. Super spannende competitie alleen zou het nog mooier en leuker worden als ze die competitie vervalsing met de beloftes aanpakken.

Jammer van het gelijkspel, maar wel een sterk en strijdend Roda gezien met twee heerlijke goals van Ould-Chick en Zauner. Wordt tijd dat Koglin weer snel terugkomt, want hoewel Röseler verdedigend niet slecht is mist hij opbouwend toch wel wat kwaliteiten die Koglin wel heeft. Het wordt sowieso tijd dat de ziekenboeg leegloopt want je wordt echt gek van de constante blessures dit seizoen.

En ADO, tja. Twee kansen, twee goals. Die mogen Veerman op hun blote knieën bedanken dat hij nog twee knappe goals maakt vandaag. Buiten die twee momenten vond ik ADO vrij pover. Had ik veel meer van verwacht.

8 maart 2024 om 23:09

Nou wij vonden het aan de andere kant van het stadion anders. Roda hele tijd tikkie terug, als die linksback niet de bal kreeg gebeurde er niks. Beetje duwen en op goed geluk erdoorheen krijgen. Volgende bij MVV gaat lastig worden voor jullie. Wij maandag tegen dordt ook trouwens. Ben benieuwd wie er gaat promoveren, Groningen komt er ook vies dichtbij

8 maart 2024 om 23:17

Willem II en Ado

8 maart 2024 om 23:30

Dat had natuurlijk ook te maken met hoe ADO stond opgesteld. Als Roda aan de bal was bleef ADO vrij compact op eigen helft en dan met name Veerman en Schalk die wat druk probeerden te zetten. Roda hield gewoon de bal goed in de ploeg totdat er aan een van de twee zijkanten ruimte viel. Dat was inderdaad meestal aan de linkerkant omdat ADO ervoor zorgde dat Reith op rechts niet veel ruimte had om zijn rushes te maken. Alleen zoals eerder benoemd jammer dat je Koglin moet missen. Nu moest de opbouw bijna alleen van Didden komen. Röseler had het daar toch lastig mee.

Over het algemeen vond ik Roda wel een stuk verzorgder voetbal op de mat leggen dan ADO. Alleen wat jullie hebben ontbreekt bij ons; een echt sterke spits die wedstrijden voor je kan beslissen. Eeuwig zonde dat we Vente niet een jaartje langer hebben kunnen behouden.

Gaat verder een spannende race worden tussen meerdere paarden. Genoeg lastige wedstrijden en over twee weken kan de wereld er heel anders uitzien. Succes met de ontknoping en hopelijk beide in de Eredivisie volgend jaar!

9 maart 2024 om 15:11

Mooie reactie, ik kan me er wel in vinden. Ik ontloop alleen liever de playoffs al helemaal met Groningen erin.
Als wij 9 punten halen in de komende 4 wedstrijden zie ik ons direct promoveren. Eerst maandag winnen van Dordrecht en daarna Telstar uit. Deze moet je gewoon winnen als je direct wilt promoveren

Wordt nog een spannend slot. FC Groningen pakt veel punten. Het heeft nog een wedstrijd tegoed en komt bij winst op 1 punt van plek 2. Groningen heeft nog wel een pittig programma. Die periodetitel is wel binnen voor FCG natuurlijk.

Het zwakste Jong PSV in jaren. Dit is wat je krijgt als er weinig in jeugdscouting word gestoken. De kraamkamer van PSV draait belabberd en niemand schijnt er oog voor te hebben. De 4-1 tegen Jong AZ zal waarschijnlijk ook geen ogen openen. Wel een lichtpuntje die Simons.

Laten we het hopen. Een club als Groningen in de KKD is sowieso apart en los van de wanprestaties op ieder vlak hebben ze wel eindelijk weer eens een ploeg die kan vechten voor ieder punt op dit moment. Zo snel mogelijk weer de Eredivisie in, evenals de overige grotere clubs. Het doet toch een beetje pijn, de huidige staat van de Eredivisie.

Prachtig spel van Groningen deze speelronde! Als Groningen de inhaalwedstrijd wint staan Roda, FCG en ADO op 1 punt van elkaar, met Willem II 5-6 punten meer. Nog 9 wedstrijden te gaan, gaat razend spannend worden!

Willem II moet alleen nog thuis tegen Groningen en uit tegen Dordrecht, voor de rest geen enorm lastige potten.

Roda moet nog 2 Limburgse derby's, Graafschap, Groningen en het onvoorspelbare Cambuur.

ADO tegen Dordrecht, Groningen, Cambuur en een avondje Nac.

Groningen heeft echter het meest lastige programma. Graafschap, ADO uit, Willem II uit, Roda JC en Cambuur.

9 maart 2024 om 09:12

Willem II kun je wegstrepen, die gaan echt wel kampioen worden. Het gaat om de 2e plaats en dat gaat razendspannend worden. Zo hebben ze allemaal nog potentiële bananenschillen op het programma staan. Zelfs de Graafschap en Dordrecht doen op papier nog mee, maar die hebben in mijn ogen écht met afstand het zwaarste programma.

Groningen zit echt in een flow, die zie ik weinig punten meer verspelen. ADO is erg wisselvallig, al hebben zij misschien wel de beste selectie. De vraag is gaat Roda het hoofd koel houden in de 2 Limburgse derby's én tegen jong Ajax en jong PSV die je echt niet zomaar even wint.

9 maart 2024 om 10:47

Moet het nog maar zien. Ik wil niet op een roze wolk gaan zitten en dat Groningen een gigantische comeback doet. Maar het gat was ongeveer 14-15 punten. Als Groningen in Tilburg wint en gezien beide vorm en duel in de beker acht ik die kans best aanwezig, zal Willem II bijna niks meer mogen morsen. En juist dat 'gemakkelijke' programma is vaak juist vervelend. Iedereen gaat uit van de punten, terwijl de druk gigantisch wordt. Wij kunnen heerlijk in de underdog rol blijven en zullen met stuk minder druk op de schouders gaan spelen. Juist in deze fase zie je vaak clubs choken. Daarom zeg ik Groningen kampioen en ADO alsnog plek 2. Willem II zakt weg naar 3 en Roda zie ik 4e worden. Waarom ADO boven Willem II? Veerman en van Mieghem. Het is gewoon ervaring in deze fase. Dat kan Groningen overigens ook nog gigantisch de kop kosten.

9 maart 2024 om 11:02

Jullie hebben tot op heden een makkelijk programma gehad. Zoals eerder is aangegeven komt voor FCG nu de lastige wedstrijden dus om te zeggen dat Groningen kampioen wordt vind ik voorbarig. Overigens qua stadion en supporters hoop ik op Willem II en Groningen.

9 maart 2024 om 17:45

Van de clubs die niet op promotie of playoff staan verloor Willem punten tegen FC Emmen, Cambuur 2x, Jong PSV, Jong Ajax 2x, FC Eindhoven. Allemaal ploegen die niet op playoff plekken staan. Daarnaast tegen Grunn, Roda, ADO en NAC. Dus je kan wel op programma focussen, maar dan spreken feiten je tegen, juist tegen die ploegen kan je namelijk meer reageren. Tegen de kleintjes moet je er doorheen komen.

Roda verpeste het tegen Jong AZ, Telstar, Jong Utrecht 2x, FC Den Bosch, Helmond sport, Cambuur, Eindhoven, Graafschap. Meer dan 60% van puntverlies tegen het rechterrijtje dus.

Ado deed dit tegen MVV, Helmond, Cambuur, Jong Ajax, Telstar, Eindhoven Zij pakken ongeveer zelfde resultaten tegen de beste als tegen de zwaksten.

Dodrecht deed het tegen MVV, Emmen, Jong Utrecht Jong AZ 2x, Eindhoven, Helmond, Jong PSV, Jong AZ. Ook zij grotendeels tegen de zwakkere tien dan betere tien.

Nu je alle feiten hebt en snapt dat de KKD een hotseknots competitie is, hoop ik dat je ook snapt dat een speelschema echt werkelijk waar niks zegt in de KKD. Overigens hebben we ondanks negatieve resultaat alle 3 uit de top 3 in de heenronde weggespeeld. Toen scoorden we echter meeste wedstrijden niet. Nu doen we dat wel. Waarom zouden we nu opeens moeite hebben als we toen al veel sterker waren?

Ongekend spannend en ik sluit niet uit dat we een spetterende slotronde gaan krijgen met Groningen Roda. Dat Groningen verspeelt bijna geen punt meer en lijkt toch waar te maken wat ik al zei toen ze er barslecht voor stonden: die gaan nog helemaal terug komen. Maar vlak ook de Graafschap en Dordrecht niet uit, al hebben die met afstand het zwaarste programma.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren