Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen-spits Postema completeert hattrick 12 dagen na laatste fluitsignaal

Laatste update:

Romano Postema maakte begin maart tegen MVV Maastricht (3-0) zijn eerste hattrick namens FC Groningen. Althans, dat was de lezing van de spits zelf. Arbiter Sander van der Eijk schreef op het wedstrijdformulier na afloop dat Jorg Schreuders verantwoordelijk was voor de tweede goal van de wedstrijd. Twaalf dagen later heeft de KNVB alsnog de naam van Postema achter het doelpunt gezet, zo laat de bond weten aan RTV Noord.

Groningen kende 8 maart een makkelijke avond tegen MVV. In eigen huis stond het al na 21 minuten 2-0 voor de Trots van het Noorden. Die tweede goal was na afloop onderwerp van gesprek.

Postema, in het duel met de Maastrichtenaren in ieder geval de maker van de 1-0 en de de 3-0, claimde na afloop dat hij verantwoordelijk was voor de gehele doelpuntenproductie van Groningen, in tegenstelling tot Van der Eijk.

De 2-0 viel na een aanval over de linkerflank. Isak Määttä had uiteindelijk een teruggetrokken bal op Schreuders in huis, waarna de middenvelder in de linkeronderhoek binnenschoot. Onderweg naar het doel kwam de bal langs Postema, die na afloop claimde het leer zelfs te hebben geraakt met zijn kuit.

Na het laatste fluitsignaal zocht de clubtopscorer van Groningen de scheidsrechter op met de vraag of hij de goal aan hem zou toekennen. Van der Eijk liet weten de treffer aan Schreuders te geven, tot onvrede van Postema. De jonge spits was dusdanig overtuigd van het feit dat hij een hattrick had gemaakt, dat hij de wedstrijdbal ondanks de beslissing van de arbiter mee naar huis nam.

Al snel na het treffen tussen Groningen en MVV besloot statistiekenbureau Opta, dataleverancier van onder meer de KNVB, het doelpunt wél aan Postema toe te kennen. Hierdoor ontstond een impasse: de Nederlandse voetbalbond hanteerde een andere doelpuntenmaker dan de eigen dataverstrekker.

Deze week benaderde Opta de KNVB. "Na contact met hen heeft de scheidsrechter de beelden nogmaals bekeken en is besloten om ook op het wedstrijdformulier Postema als maker van dat doelpunt aan te wijzen." Daarmee komt het seizoentotaal van Postema op vijftien treffers, waardoor hij de vierde plek op de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie inneemt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk keert Fc Groningen na een jaartje weer terug.
Te mooie club die in de eredivisie thuis hoort.
Helemaal als Vitesse ook nog degradeert.

Postema wat een held, met hem waren we ook niet gedegradeerd. Spelers die willen werken voor de centen. Perfect duo met pepi

20 maart 2024 om 22:35

Eens dat het een held is, maar was echt nog niet rijp voor de eredivisie en vraag me af of hij dat echt al wel is nu. Maar laten we het hopen, potentie had die jongen zat, verwachting was altijd subtop/top Nederland als eindstation, maar dan is het nu wel tijd om die stappen te gaan zetten, anders wordt het gewoon max grijze muis eredivisie of lager.

21 maart 2024 om 00:03

Perfect voor ons momenteel dus. Maar als je hem ziet rennen en vliegen dan is dat toch precies wat je afgelopen seizoen hebt gemist in de eredivisie? De beleving

Kan hij alsnog de bal ophalen.

21 maart 2024 om 07:24

Artikel niet gelezen? De bal had hij al mee naar huis genomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren