Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elftal van de Week: FC Groningen-topscorer leidt de dans in de voorhoede

Laatste update:

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag en maandag werd speelronde 28 van het seizoen afgewerkt.

Het hart van de defensie wordt deze week vertegenwoordigd door Timothy Derijck. Hij maakte namens ADO Den Haag de gelijkmaker in het met 2-1 gewonnen duel met Jong Ajax. De Belgische centrale verdediger maakte zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden. Hij wist ook al het net te vinden tegen Willem II (2-1 verlies).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uitgelicht


Het doel wordt deze week verdedigd door FC Emmen-doelman Eric Oelschlägel. De 28-jarige sluitpost hield knap de nul in de 2-0 zege tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper Willem II. De Duitser verrichtte tegen de aspirant-Eredivisionist voor het eerst sinds 18 september 2022 vijf reddingen in een competitieduel.

Op het middenveld is er ruimte voor de twintigjarige Kian Fitz-Jim. Het talent van Ajax maakte zijn eerste treffer in alle competities sinds 7 april 2023. Toen scoorde de middenvelder namens Jong Ajax tegen Telstar (3-2 winst) in de Keuken Kampioen Divisie. Fitz-Jim maakte ook zijn eerste doelpunt van buiten de zestien sinds 14 november 2022, toen in het spektakelstuk tegen FC Den Bosch (4-4).

De spitspositie wordt bekleed door Romano Postema. Hij had afgelopen maandag tegen FC Den Bosch (1-4 winst) twee schoten meer dan elke andere teamgenoot. Daarbij scoorde Postema tweemaal en was hij verantwoordelijk voor drie van de vijf schoten op doel namens FC Groningen.

Elftal van de Week: Eric Oelschlägel (FC Emmen), Raphaël Sarfo (Jong Ajax), Timothy Derijck (ADO Den Haag), Simon Janssen (VVV-Venlo), Patriot Sejdiu (NAC Breda), Kian Fitz-Jim (Jong Ajax), Thijme Verheijen (VVV-Venlo), Mathis Suray (FC Dordrecht), Václav Sejk (Roda JC Kerkrade), Romano Postema (FC Groningen), Tristan van Gilst (De Graafschap).

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Postema de ideale kkd spits heeft zich bij den bosch ook al bewezen. Hoop dat we volgend seizoen wel een betere spits naast hem hebben staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren