Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen pikt opvolger Jans op bij Heracles: ‘Jammer dat hij vertrekt’

Laatste update:

Mark-Jan Fledderus houdt het na een jaar voor gezien als technisch manager van Heracles Almelo, zo maakt de club maandagochtend bekend via de officiële kanalen. De voormalige middenvelder maakt de overstap naar FC Groningen, waar hij als technisch directeur de opvolger wordt van de na dit seizoen vertrekkende Ron Jans.

“Ik verlaat Heracles Almelo met pijn in het hart. Heracles Almelo is een mooie club met een goede organisatie en professionele leiding. Als voetballer heb ik het hier altijd al goed naar mijn zin gehad, daarom ben ik enkele jaren geleden ook teruggekeerd. Ik ben de club dankbaar dat ik de kans heb gekregen een carrière op te bouwen na het voetbal. De keuze om te vertrekken was lastig, maar ik laat een stabiele organisatie achter”, reageert hij op zijn besluit.

Algemeen directeur Rob Toussaint betreurt de beslissing van Fledderus: “Wij vinden het jammer dat Mark-Jan vertrekt, maar wensen hem succes met zijn nieuwe uitdaging bij FC Groningen.” De sportbestuurder is formeel nog tot 1 april in dienst van zijn nieuwe club en zal zich in de komende maand bezighouden met het overdragen van zijn taken: “Achter de schermen zijn wij druk bezig om invulling te geven aan de positie die vrijkomt”, zegt Toussaint daarover.

Fledderus stond in het verleden als speler vier jaar onder contract bij FC Groningen en gaat nu bij de Trots van het Noorden onder meer het transferbeleid vormgeven. Voor de 36-jarige oud-middenvelder komt deze nieuwe uitdaging snel op zijn pad, aangezien hij ruim anderhalf jaar geleden nog op het veld stond als speler van Heracles. Na zijn pensioen in de zomer van 2017 ging hij eerst aan de slag als directie assistent in het Polman Stadion en in maart van het afgelopen jaar volgde zijn aanstelling als technisch manager.

Een begrijpelijke keuze van Mark-Jan Fledderus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Persoonlijk kan ik begrijpen dat hij naar Groningen gaat, omdat zijn vrouw daar vandaan komt.
Als fan vind ik het waardeloos, omdat toen hij zwaar geblesseerd heeft, bij Heracles heeft kunnen revalideren en daarna een bestuursfunctie heeft gekregen en nu bij de eerste de beste interesse er gelijk vandoor gaat.

25 februari 2019 om 11:10

Je kunt hem ook deze mooie stap gunnen toch? Bedoel zo'n keuze lijkt.mij sws niet makkelijk.

25 februari 2019 om 11:12

Eerste de beste? Groningen is een hele mooie club voor mij de mooiste club van Nederland. Met een enorm potentieel qua selectie met talenten als Doan reis vd looi etc en Groningen heeft een enorme aantrekkingskracht voor spelers door spelers als robben Suarez tadic etc. Hij mag straks de miljoenen van Doan uitgeven. Once in a life time opportunity.

25 februari 2019 om 12:36

Nou nou nou: een ENORM potentieel? ENORME aantrekkingskracht? Vind je ook niet dat je dat overdrijft? Het is een leuke club, met een redelijke aantrekkingskracht internationaal gezien. De selectie is nu met die nieuwe aanwinsten best aardig en wellicht (!) subtopwaardig. En wat betreft Doan: gisteren werd hij hier op VZ nog de grond in geboord door veel supporters van FC Groningen.

25 februari 2019 om 13:52

FC Groningen zat toch juist de afgelopen seizoenen in redelijk zwaar weer.. waardoor er weinig versterkingen gehaald zijn.
Hopelijk kan Fledderus het Groningse beleid goed doorvoeren waar vroeger jongens als Nevland en Suarez vandaan kwamen. Maar het blijft een subtop ploeg die zich echt de subtop heeft ingeknokt en van daaruit een fanbase heeft opgebouwd in Groningen.

25 februari 2019 om 13:52

Dat zijn domme fans. Doan is een topper

25 februari 2019 om 14:30

Enorm potentieel? Enorme aantrekkingskracht? Die tijden zijn geweest. Groningen is gewoon een grijze middenmoter met flink teruglopende sponsor-/supportersaantallen waardoor het de komende jaren financieel flink roeien zal worden met de riemen die er zijn...

25 februari 2019 om 15:27

Reis 18 vd looi 19 Doan 20 Chabot 20 zeefuik warmerdam zijn ook nog jong goed potentieel idd. En als het succes terug komt komen ook de supporters en sponsors ook terug.

25 februari 2019 om 11:22

Omdat Heracles Tim Gilissen heeft aangesteld ben ik benieuwd of Heracles misschien toch een ietswat andere weg in wil slaan: de jeugdopleiding professionaliseren. Natuurlijk mist de club met het verlies van Fledderus een stabiele basis, maar Fledderus heeft nauwelijks tot geen ervaring met een jeugdopleiding. Nu er gesprekken gaande zijn met Twente over de verdeling van de jeugdopleiding, wil Heracles misschien daar meer de vruchten van plukken. Fleddie was daar dan niet de juiste man voor.

25 februari 2019 om 12:50

Met verdeling bedoel je aparte jeugdopleidingen? Want dat zou ik toejuichen. Heracles heeft juist jarenlang de vruchten geplukt van de gedeelde jeugdopleiding gezien de miezerige bijdrage

25 februari 2019 om 13:12

Op welke manier heeft Heracles hier de vruchten van geplukt? Even kijkend naar de lijst met spelers die hun eerste contract tekenden, sinds de academie's zijn samengevoegd, bij Heracles zijn dit er maar 11. De rest (te veel om te tellen) tekende hun eerste contract bij FC Twente. Vervolgens zijn er nog een paar spelers richting Heracles vertrokken, meest recent zijn Pelupessy, Erkilinc en van Benthem. Opzich valt me dat nog mee en verbaas ik me er ook altijd over dat iedereen bij Twente denkt dat het alleen Heracles is die de vruchten er van plukt. Kijk wat jullie er uitgehaald hebben (en dat was jullie ook goed recht): John, Arnoutovic, El Ahmadi en Berghuis. Ja, Heracles betaalde een stuk minder maar kreeg ook waar ze voor betaalden: tweede keus op elke speler in de jeugdopleiding. Er is dan ook maar 1 speler waar FC Twente boos op was toen ie voor Heracles koos (thomas Bruns), de rest mochten we allemaal hebben en waren toentertijd niet goed genoeg voor FC Twente.

25 februari 2019 om 13:21

@nolimit: niet mee eens. Heracles heeft nauwelijks zeggenschap over de jeugdopleiding. Dat valt te zien aan de naam (FC Twente Voetbalacademie), de shirts (rood), het aandeel van de club in de jeugdopleiding (voor 5 procent is Heracles eigenaar; FC Twente voor 95 procent) en de vastgelegde verhouding om spelers aan te trekken (twente eerst, daarna Heracles).

Ik ga niet ontkennen dat Heracles meer profijt heeft van het contract zoals het er nu ligt, maar beide partijen vonden dit een goede basis. Wellicht uit arrogantie; Munsterman trok de jeugdopleiding naar zich toe. De kostenonbalans is dus via natuurlijke weg ontstaan.
Als er meer betaald moet worden, wil Heracles ook betere afspraken. Heracles heeft natuurlijk een veel sterkere positie: Twente wil iets wat zij niet zomaar kan krijgen (daarvoor moet het contract aangepast worden), de sponsor van de jeugd is hoofdsponsor bij Heracles en Twente heeft nauwelijks geld. Zie dit maar als een gevalletje 'wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten', door de melancholie van Munsterman.

Heeft 1 jaar een bestuursfunctie gedaan in Almelo, maar vertrekt met 'pijn in zijn hart'. Waarom geloof ik er niets van.

25 februari 2019 om 11:09

@krovikan: hij heeft nu in totaal 7,5 jaar bij Heracles gezeten. Alleen niet zo lang in een bestuursfunctie . Natuurlijk bouw je in die jaren wel een bepaalde relatie op met (de mensen van) de club.

26 februari 2019 om 10:49

Dat bergijp ik maar die relatie laat hij dus vallen bij de eerste beste mogelijkheid voor een bestuursfunctie elders.

Bijzonder ondankbaar van Mark-Jan, enige vorm van loyaliteit is hem blijkbaar onbekend. Nadat de club hem de kans heeft gegeven pakt hij de eerste de beste trein die langs komt.

Met Tim Gilissen is z'n vervanger ook al aangesteld. Hier heb ik toch mijn twijfels over, heeft hij een netwerk waar we versterkingen uit kunnen halen? Buiten onze scouting en trainer lijkt me dat toch erg belangrijk voor een Td/tm. Tim heeft wel ervaring met een jeugdopleiding, wat mij persoonlijk wel aanspreekt. Ik blijf hopen op een eigen jeugdopleiding bij Heracles, de connectie met de amateurtak is er nog dus op dat terrein (het oude Heracles terrein aan de Bornsestraat met de oude tribune) zou het mijns inziens prima kunnen worden opgezet.

25 februari 2019 om 13:08

Gemeentelijk Sportpark Bornsestraat ademt natuurlijk Heracles historie, met nog een oude tribune uit 1925 (inmiddels monument) waar nu de amateurs van AVC Heracles wedstrijdjes afwerken, gaf ooit plaats aan 20 000 man (even opgezocht uiteraard). Best goed idee wat je verder oppert.

Ik denk alleen niet dat ondankbaar voor Fledderus het juiste woord is, daar lijkt het me niet de persoon voor, wel is dit erg teleurstellend...

25 februari 2019 om 13:15

Ik hoop al jaren op een eigen jeugdopleiding, ik begrijp dat het de club erg veel geld kost maar een andere manier om nog verder te groeien zie ik persoonlijk niet. Juist met een eigen jeugdopleiding kunnen we de volgende stap maken. Hopelijk ziet de club dat ook in en hebben ze mede daarom Tim Gilissen aangetrokken. De verhalen die ik lees van NAC supporters zijn uitermate positief over hem. We gaan het zien, voor de korte termijn is het in ieder geval belangrijk dat de selectie voor komend seizoen rond komt door de nodige contracten te verlengen en eventuele nieuwe spelers binnen te halen. Ik heb dan ook alle vertrouwen dat het goed komt, gezien onze scouting al jaren goed werk levert.

Jammer, maar er was nu ook eigenlijk geen weg meer terug. Hij sneed zichzelf in de vingers, waarschijnlijk door onervarenheid in dit opzicht, door op gesprek te komen bij Groningen. Daarmee verloor hij een hoop geloofwaardigheid en vertrouwen (zo snel al een vertrek overwegen terwijl je in Almelo alle kansen hebt gekregen om je te ontwikkelen). Daarom is dit de beste keuze. Zowel voor Heracles als voor Fledderus.

Ik hoop dat hij een geweldige carriere tegemoet gaat. Hij voelt nu even iets minder als een echte Heraclied aan, maar ik vermoed dat hij in zijn hart sowieso altijd een zwak houdt voor Heracles. Dit geval laat zien dat de liefde in je hoofd (heracles) niet wint van de liefde in je hart (jeugdliefde Groningen). Gepaard met de praktische zaken, zoals vriendin en vrienden, snap ik zijn keuze vanuit rationeel oogpunt heel goed. Alleen jammer dat Heracles zoveel in hem geinvesteerd heeft en we dit vertrouwen niet uitbetaald krijgen.

Welkom thuis Mark-Jan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren