Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen maakt belangstelling officieel bekend bij NEC

Laatste update:
/

FC Groningen ziet in Ernest Faber een interessante kandidaat om vanaf volgend seizoen mee verder te gaan. Huidig trainer Erwin van de Looi beschikt over een aflopend contract en gaat voor een nieuwe uitdaging elders, dus komt zijn baan vrij. Nadat er al een gesprek werd gevoerd met Dick Lukkien (die ook FC Emmen als optie heeft) hoopt men in Euroborg nu ook dat er een verkennend gesprek kan plaatsvinden met Faber.

De Gelderlander schrijft donderdag dat NEC zijn trainer formeel op de hoogte heeft gesteld van de belangstelling van FC Groningen. Faber zelf heeft nog niets vernomen en wacht de ontwikkelingen af. Het regionale dagblad weet dat Faber in principe zijn contract in Nijmegen uit zou willen dienen: hij ligt op dit moment nog vast tot de zomer van 2017.

Zelf zegt de hoofdcoach dat het allemaal erg eenvoudig is. “Clubs met interesse moeten zich bij NEC melden. Ik heb een doorlopend contract. Dat heb ik ook bewust getekend. Alles met de intentie om dat uit te dienen. Ik leg de bal dus ook bij NEC. Ik ben tot nu toe niet benaderd”, aldus de coach, die eerder op eigen benen stond bij FC Eindhoven en assistent was van Phillip Cocu bij PSV.

Technisch hart
Faber is overigens uit het technisch hart van NEC gestapt. “Het is nu zaak de rust te bewaren”, legt hij desgevraagd uit. Het lijkt hem beter, omdat hij zich puur en alleen wil richten op het eerste elftal en de complete spelersgroep.

Van NEC naar FC Groningen is een stap vooruit

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cheografisch gezien zeker ja

18 februari 2016 om 08:14

Kun je toch meer naar boven kijken.

Prima trainer met clubverleden. En natuurlijk is Groningen stap vooruit als je kijkt naar laatste jaren.

18 februari 2016 om 11:36

Het is een stap vooruit ja, maar Faber kan een grotere stap maken dan Groningen lijkt mij. Dat hij na dit seizoen weg gaat bij NEC is duidelijk, zeker ook na de aanvaring over Santos, maar als ik hem was zou ik wachten of er een betere club zich aandient.

18 februari 2016 om 19:52

Duidelijk? Bron?

Ben benieuwd wie het gaat worden. Faber, Streppel, Stegeman maar ook Jans en Groenendijk zouden allemaal goede keuzes zijn.

18 februari 2016 om 09:58

ja man, groenendijk, tuuurlijk! die heeft het ook zo goed gedaan bij al zn clubs, nooit ontslagen ofzo. Alfons, die kán Grun niet laten gaan!
OT: ik zou voor faber gaan, verleden bij de club, elk stapje tot nu toe succesvol, houdt van aanvallend voetbal. De overige kandidaten zijn veel meer een gok.

18 februari 2016 om 10:06

Groenendijk is in mijn ogen erg onderschat. Bij Willem2 is hij ooit ontslagen maar na zijn ontslag ging het alleen maar slechter en slechter met de club. Bij Ajax was iedereen zeer tevreden over hem en bij den Bosch heeft hij het goed gedaan bij en Excelsior doet hij het ook heel erg goed.
Ik zou hem wel eens bij een grotere club willen zien.

18 februari 2016 om 12:21

Hij wordt er bij Excelsior bijna uitgetrapt. Jong Ajax presteerde niet bijzonder en den Bosch is ie niet mee gepromoveerd ofzo. Ik vind hem totaal niet toe aan n volgende stap. Eerder einde carriere als hoofdtrainer als ie zo doorgaat

18 februari 2016 om 10:36

Ron Jans kan je wegstrepen, net zijn contract verlengt bij PEC Zwolle.
Ron wil niet naar Groningen en PEC zal nooit meewerken aan een overstap.

Lekker afhouden Nec, laat ze maar ergens anders zoeken.
En anders de hoofdprijs vragen.

18 februari 2016 om 19:53

Inderdaad hij zit hier nog maar net en dit seizoen gaat NEC misschien wel hoger eindigdn

Streppel of Faber vind ik persoonlijk de beste keuze, ook langeler mag het wel proberen. Het liefst echt een coach met lef en die heeft laten zien goed voetbal te spelen. Dat zit met deze drie toch wel erin.

18 februari 2016 om 09:50

Het gaat vooral om het resultaat, en daar heb je imo veel meer aan dan goed voetbal. Soms zit het er wel bij, maar vaak zat heb je na een rukwedstrijd toch 3 punten. Een verdienste van Faber die als eerste de verdediging goed heeft neergezet.

18 februari 2016 om 13:10

Dat ligt er ook maar aan hoe je voetbal benadert. Natuurlijk zijn resultaten leuk, maar ik kijk voetbal om entertainment te zoeken. Dat vind ik niet bij ploegen die de bus parkeren.

18 februari 2016 om 15:58

En daar heeft Faber een goede mix op. Of ja, je moet echt wel tegen een rukwedstrijd kunnen zoals ik al zei.. NEC heeft dit seizoen een paar keer echt leuk gevoetbald. Hij is heel realistisch. Hij zal dus met Groningen ook wel vaker aanvallend kunnen spelen.

Faber ligt intern bij NEC sowieso flink onder vuur. Het wordt 'm in de zaken Limbombe en Santos verweten dat hij pas de daadkrachtige trainer uit ging hangen toen er ophef kwam in de pers terwijl hij zelf in het technisch hart, wat de beslissingen nam, zat. Daar is hij nu uit. Ook wordt het gedwongen afscheid van Kirsten bij hem gelegd en wordt vermoed dat hij nu zelf bewust een breuk aan het forceren is. Tevens is er vanuit de investeerders getwijfeld aan zijn integriteit en zou hij spelers uit de stal van makelaar Kees Ploegsma bevoordelen. Die laatste beschuldiging is ook openlijk door de voorzitter van de supportersvereniging geuit.

18 februari 2016 om 11:05

Hij speelt in de subtop met een gepromoveerd nec, kom op zeg.. altijd iets te zeuren. Blijkbaar presteren de spelers van kees jansma naar behoren want ze staan hoog. Non-argument dus. Weet niet wat je bedoeld met media aandacht en dan pas schorsen maar als het over santos gaat snap ik best dat hij hem liet spelen, contractzaken zijn toch niet zijn afdeling? Hij wil winnen en daar is santos belangrijk voor. Maar stuur hem vooral weg, kijken hoe de opvolger het doet. Al doet die het ook goed is er wel een reden te verzinnen om hem weer weg te sturen!

18 februari 2016 om 11:37

Het gaat erom dat in het technisch hart van NEC beslissingen unaniem moeten zijn om uitgevoerd te worden, d.w.z. dat bij twijfel het niet gebeurt, en dat is dus al als 1 van de 5 mensen het er niet mee eens is. Er is weken vergaderd over Santos en Faber is in eerste instantie gewoon akkoord gegaan. Na de wedstrijd tegen De Graafschap is hij daar, waarschijnlijk op basis van alle commotie en het slechte resultaat, zomaar op teruggekomen. De directie van NEC is toen dermate nobel geweest om alle klappen op te vangen ipv dit te communiceren, maar Faber heeft hier zeker een grote hand in gehad. Situatie met Kirsten heeft ie mi goed opgelost door die chanteur een schop onder de kont te geven. Daarom zitten we nu met een veel betere keeper.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Faber een goede trainer, maar buiten dat ie de laatste weken tactisch blundert is het ook duidelijk dat ie aan zijn eerste echt grote klus als hoofdtrainer bezig is en hij nog moeite heeft om om te gaan met bepaalde krachten die loskomen in bepaalde situaties. Desondanks hoop ik dat ie blijft, al weet ik niet zo goed waar het uit het technisch hart stappen geplaatst dient te worden. Vind het wel opvallend en heb er een niet helemaal jovel gevoel bij.

18 februari 2016 om 11:38

Faber doet het absoluut heel er goed, maar onderschat de rol van Bart van Ingen niet. Geweldig seizoen in de Jupiler League en vervolgens van een hoop spelers afscheid genomen, iedereen verklaarde NEC voor gek en kijk wat voor materiaal ze toen met zeer bescheiden middelen binnen hebben gehaald.

Zo hoor je ook gewoon te handelen. Netjes melden bij de club, geld zowel voor Trainers als spelers....netjes Fc...kop dr veur.

Ach laten we het als een compliment zien dat er veel interesse is in onze spelers en trainer. Uiteindelijk moet een club als NEC ook transfers maken om het hoofd boven water te houden. Wel voor iedereen de hoofdprijs vragen aub!

Dat zat er wel dik in , dat hij na dit seizoen wrg zou gaan . spijtig , maar wel een mooie stap voor hem , hij heeft laten zien met weinig geld een hecht team neergezet . ik hoop dat hij blijft zoniet veel succes

Een oriënterend gesprek is prima, maar Faber lijkt me een beetje zelfde type en zelfde soort voetbalidee dan Van der Looi. Niet dat het een slechte trainer is, maar naar mijn mening niet doen.
Ik heb liever een meer "opportunistische" trainer bij Fcg, beetje vaker spektakel en drive naar voren in de thuiswedstrijden.

Prima gozer maar ik voel een mislukking aankomen, van mij hoeft ie niet naar Groningen te komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren