Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen laat back met Ajax-verleden na vijf jaar transfervrij vertrekken

Laatste update:

Lorenzo Burnet heeft van FC Groningen te horen gekregen dat hij op zoek mag naar een andere werkgever. De vleugelverdediger beschikt over een aflopend contract en krijgt geen nieuwe aanbieding, zo melden de noorderlingen donderdag via de officiële kanalen.

/

Burnet was de afgelopen vijf seizoenen actief in de Euroborg, nadat hij werd weggeplukt bij Jong Ajax. De 25-jarige back kwam in die periode tot 119 optredens en 5 goals. Hij haalde in die periode twee keer Europees voetbal met FC Groningen en won in 2015 de KNVB Beker.

Burnet, die één interland voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan, heeft nog ruim de tijd voor het vinden van een nieuwe club. Het is vooralsnog onduidelijk of er al interesse in hem is getoond door andere partijen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Degelijke back, aanvallend beter dan Tamata, die verdedigend weer beter is. Vind het wel jammer dat hij weg gaat, ben benieuwd wie hem gaat vervangen. Denk niet dat van Hintum, die genoemd wordt, een verbetering zou zijn.

21 april 2016 om 16:38

Ik denk dat Groningen in z'n handjes mag knijpen met Van Hintum, dat vind ik wel een goede back voor Nederlandse middenmoterbegrippen. Deze Burnet is trouwens ook wel een aardige speler en zeker zo goed als Tamata.

21 april 2016 om 22:24

Ja alleen willen we graag weer terug naar de subtop. Realistisch gezien zou strijden om plekken 456 gewoon mogelijk moeten zijn kwa voorzieningen en begroting.
Maar dan moeten ze daar wel goede dingen mee doen en er voor gaan. Geen verdedigers als Reijnen zal al een begin zijn...

21 april 2016 om 18:47

Sinds Stenman heeft er geen degelijke linksback meer gestaan. Burnet is iemand die ik echt niet zal missen, maar Tamata is ook niet goed genoeg dus er moet wel iemand bij.

Overigens wel een lekkere leegloop bij Groningen met Lindgren, de Leeuw, Burnet en dan vergeet ik wss ook nog wel iemand. Allemaal transfervrij en het zijn toch de betere en meer ervaren spelers. Niet onvervangbaar, maar ook niet direct weer opgevuld.

Wat? Dit vind ik echt bizar. Vind hem de laatste weken, met uitzondering van afgelopen dinsdag, een van de weinige lichtpuntjes. Goeie voorzet en verdedigend staat hij ook zijn mannetje. Veel beter dan Tamata. Zou Groningen dan al zo goed als rond zijn met Woudenberg? Vind dit in ieder geval erg jammer, een Burnet in vorm is een zekerheidje binnen de basiself wat mij betreft..

21 april 2016 om 18:11

Klopt dat hij de laatste tijd wel wat meer laat zien, maar dit is niet het niveau van Groningen. Over zijn hele tijd gezien bij Groningen is hij echt een van de zwakste schakels geweest. Ik verlang naar de tijd dat er een speler als Stenman speelt bij Groningen, daarna geen goede back meer gehad. Ik hoop dat de scouting een beetje heeft opgelet en iemand op een schaduwlijst staan, want ze wisten dat ze het contract niet zouden verlengen.

22 april 2016 om 10:28

Ik begrijp wel wat je bedoelt met dat hij aanvallend in positieve zin opviel, maar als je goed oplet staat er tegenover elke mooie actie ook 5x balverlies door gepruts. Overigens heb je het dan alleen over zijn aanvallende kwaliteiten tegen Ado, Roda en De Graafschap, maar zakt hij verdedigend gezien keer op keer door de mand. Ook is hij veel te blessuregevoelig om een heel seizoen als basisspeler te gebruiken.

Nog steeds denk ik dat Burnet bij de betere helft van de selectie hoort, beter dan Tamata is en het jammer is dat hij transfervrij vertrekt. Geld voor een opvolger is er ook niet gok ik (aangezien ook de Leeuw en Lindgren vervangen moeten worden).

Bedankt voor bewezen diensten. Ben dr verder niet rouwig om. Moet n betere te scouten zijn.

21 april 2016 om 18:48

Helemaal met je eens, maar wel jammer dat iedereen tegenwoordig transfervrij vertrekt. Voor de Leeuw, Burnet en Lindgren moeten 3 vervangers gehaald worden. Het liefste vervang je ook nog Reijnen en Hoesen, maar ik betwijfel of Groningen geld heeft voor 5 nieuwe spelers.

Leuke speler voor Sparta, net Als Joey van den Berg ook als Sparta zijnde gewoon halen,

21 april 2016 om 17:21

Net zo'n topper als Slijngard destijds.

21 april 2016 om 17:30

En Bodul, dat was ook al zon topper van Ajax. Maar Burnet zou wel goed zijn voor Sparta, toch meer dan 100 wedstrijden ED ervaring.

Elk seizoen weer een fiks aantal wedstrijden geblesseerd...tijd om afscheid te nemen.

Worden niet minder door z'n vertrek. Verdedigend vind ik hem best zwak, aanvallend is hij wel weer sterk. Maar slechte mentaliteit, is lui en vaak geblesseerd.

Burnet is een degelijke back met veel snelheid. Heeft wat akkefietjes gehad met de trainer. Mits hij geen hoge salariswensen heeft ? Voor elke club in het rechterrijtje een aanwinst.

Even een vraagje voor de Groningen supporters hier: Zou deze jongen wat voor NEC zijn? Uit de reacties hier kan ik opmaken dat het geen slechte speler is maar dat hij net tekort komt voor Groningen. Zulke spelers zijn meestal wel een aanwinst voor NEC, zeker als we ze transfervrij kunnen oppikken.

21 april 2016 om 17:56

Ik vind 'm niet eens tekort komen voor Groningen! Als hij fit en niet disciplinair geschorsd is, staat hij eigenlijk altijd basis. Vind t jammer dat ie vertrekt. Zeker goede aanwinst voor NEC!

21 april 2016 om 18:00

Maar hij is dus wel erg blessuregevoelig begrijp ik?

21 april 2016 om 18:20

Totaal geen toegevoegde waarde voor NEC,slechte mentaliteit,veel geblesseerd en voetballend matig. Hij is te klein voor een verdediger en ondanks zijn goede intenties geeft hij nooit tot bijna nooit een goede voorzet.

21 april 2016 om 18:31

Slechte mentaliteit? Alleen dat probleem met Wijnaldum (dat hij gek ging doen bij een interview bij een oefenwedstrijd) was niet zo slim. Voor de rest lijkt het mij geen slechte jongen en als hij speelt, vind ik hem echt stukken beter dan Tamata.

Voor een back hoef je echt niet 1,93 te zijn. Burnet is met zijn 1,70 gewoon een backlengte. Willems is 1,69, Marcelo is 1,74, Alba is ook 1,70, Azpilicueta is 1,78 om een paar linksbackjes op te noemen. Ook al kan hij geen goede voorzetten geven, vind ik hem dreigend in het zestienmetergebied. Voetballend is hij zo matig dus ook weer niet.

21 april 2016 om 18:56

Ik wil voor 150.000 per jaar ook wel dreigend zijn,dat hij beter is als Tamata is ook niet zo moeilijk want die kan er echt geen kloten van.Linksbackjes? Je noemt nu spelers van Europese top die hun gebrek aan lengte kunnen compenseren met hun voetballende kwaliteiten.Maar goed,als spelers van niveau burnet goed genoeg zijn voor de fc is het droevig gesteld,heeft de fc 11 spelers van het niveau Burnet dan is het een kwestie van tijd voordat ze degraderen.

21 april 2016 om 20:22

Dat zeg ik niet, dat 11 spelers van het niveau van Burnet goed genoeg is voor Groningen, maar jij doet nu net alsof dat hij niet kan voetballen. Ik denk juist dat hij voor Nec wel van waarde kan zijn. Dat hij overigens slechter is dan Woudenberg kan ik beamen, maar het is wel het niveau van Nec. Ik had ze juist 'linksbackjes' genoemd omdat ze redelijk klein zei.

Je hoeft echt geen grote speler te zijn om back te spelen, dat wilde ik met deze backs alleen aantonen. Willems vind ik overigens geen Europese top. Ik kan je nog meer voorbeelden opnoemen dat linksbacks niet groot hoeven te zijn: Haps is 1,75 (az), Ota is 1,79 (vitesse), Cavlan is 1,75 (Sc Heerenveen), Van Hintum is 1,77 (pec Zwolle), Meijers is 1,76 (ado), Buttner is 1,74 (anderlecht) en De Bock is 1,79 (club Brugge) om een paar voorbeelden van de Eredivisie en de Belgische competitie. Dit zijn overigens geen backs van de Europese top . Ik kan je met nog heel wat voorbeelden aantonen dat linksbacks niet groot hoeven te zijn.

21 april 2016 om 23:09

Inderdaad een waardeloos argument. Het kan soms van waarde zijn om lang te zijn op de backs, zie Dijks. Maar meestal compenseert lengte dan de snelheid of andere kwaliteiten, zie Boenisch (Bayer04).
Een back hoeft absoluut niet lang te zijn, je hebt net zoveel aan een kleine/minder lange wendbare back.

Prima beslissing. Met deze jongen mag je blij zijn als hij de helft van de tijd beschikbaar is. Je kan gewoon niet op hem bouwen als club. Succes Lorenzo bij het vinden van een club.

22 april 2016 om 10:30

Kwalitatief oké, maar door al zijn blessures heb je gewoon altijd een 2e LB nodig. Ik heb liever 1 goede LB dan de 2 halve die we nu hebben. Mocht hij gewoon altijd fit zijn dan was het een ander verhaal.

Wat een goed nieuws. verdediger van niks..
Aanvallend rent hard maar nooit een assist nooit een goal een bijna altijd de bal kwijt..
kort om weg wezen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren