Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen houdt miljoenen euro's over aan transfer van zorgenkindje

Laatste update:

FC Groningen heeft Tomas Suslov op de valreep nog weten te slijten. De Slowaaks international verruilt de Trots van het Noorden voor Hellas Verona. De Italiaanse club neemt hem in eerste instantie op huurbasis over, waarna ze hem volgend jaar verplicht moeten kopen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie ontvangt volgens RTV Noord dan 1,5 miljoen euro voor zijn diensten. Dat bedrag kan door middel van bonussen oplopen tot 2,1 miljoen euro. Ook heeft Groningen een doorverkooppercentage van 12,5 procent bedongen.

Het vertrek van Suslov hing al langer in de lucht. De 21-jarige middenvelder werd in de voorbereiding al eens weggestuurd door Dick Lukkien. Toen gaf de trainer aan dat Suslov ‘een aantal regeltjes’ had overtreden. “We hebben een aantal afspraken gemaakt waaraan hij zich niet heeft gehouden. Daar heb ik hem op aangesproken. En ik heb hem gezegd dat het op dit moment niet goed genoeg is om in het kamp te blijven en heb hem dus terug naar Groningen gestuurd", aldus Lukkien in juli.

Afgelopen week was het opnieuw raak en werd Suslov weer verbannen van de club. De reden van de nieuwste verbanning is ‘ongehoorzaamheid’, aldus Lukkien in gesprek met RTV Noord. “Ik heb eerder ook al gezegd dat ik volgens bepaalde afspraken werk. Die afspraken hebben zowel Suslov als Liam van Gelderen geschonden. Over de inhoud wil ik verder niets kwijt, maar afspraken moeten worden nagekomen. Niks meer en niks minder. We zijn met iets bezig als team en je moet elkaar kunnen vertrouwen.”

Suslov brak op zijn achttiende door bij Groningen. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de basiself van de Groningers. Hij kwam in totaal 88 wedstrijden in actie voor de club. Hierin wist hij vier keer te scoren en elf assists af te leveren. Suslov wordt in Verona herenigd met Cyriel Ngonge. Tussen 2021 en afgelopen winter speelden de twee samen bij Groningen. Ngonge kwam tot dusver in zestien Serie A-duels in actie. Hierin wist de 23-jarige Belg 4 keer het net te vinden. Daarnaast was hij goed voor een assist namens zijn nieuwe werkgever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima deal en opgeruimd staat netjes. Zelden zo weinig binding met een speler gehad als met Suslov .

Als je hem goed had begeleid, dan had je hem voor meer kunnen verkopen. Maar ja, dat is dus niet gebeurd en de club was ook nog gedegradeerd. Dan is het beter om uit elkaar te gaan. Hij heeft echter wel talent, maar hij loopt zo snel naast zijn schoenen. Dus hopelijk haalt die zijn koppie erbij.

2 september 2023 om 09:47

Goed voor de selectie dat ie weg is, maar had Groningen niet nog iets kunnen doen op de laatste dag?

Ik zie nog niet een team die even kampioen gaat worden.

2 september 2023 om 12:37

Mark Brust,

Op zijn huidige positie (RM) kunnen Irandust en Valente uit de voeten. In het geval van blessures kun je het opvangen met Emeran, Abraham of Turay, dus een extra versterking is niet echt nodig.

Het kampioenschap zal niet vanzelf gaan, maar voor KKD begrippen heeft Groningen een zeer goed team imo. Geen enkele club heeft een duo als Balker en Rente, de ervaring van Bacuna en de zojuist overgenomen Emeran ziet er goed uit en kan hopelijk Van Veen voorzien van de nodige assits!

2 september 2023 om 11:20

Maar goed, ligt dat aan begeleiding of aan Suslov zelf? Je kunt als club maar tot een bepaald punt gaan. De rest is aan de speler. Het is gewoon een lastige jongen die al niet makkelijk is als het goed gaat, laat staan als het allemaal niet goed is.

2 september 2023 om 13:25

Tuurlijk komt het van beide kanten en ligt de waarheid ergens in het midden. Maar het is wel balen. Op zijn 16de opgehaald, doorgegroeid naar de eerste van de FC en international geworden van Slowakije. Hopelijk ontwikkelt die zich door en leert die van zijn fouten. Wel geinig, met Ngonge, Hrustic en nu Suslov lopen daar drie oud-spelers van de FC rond, waarbij Ngonge goed van de startblokken is gegaan. Die werd ook gelabeld als moeilijke jongen, dus wie weet kan Suslov binnen Hellas ook de juiste stappen maken.

2 september 2023 om 13:36

FcGrun050 talent heeft hij zat maar de juiste mentaliteit lijkt te ontbreken. Het kan toch niet zo zijn dat dit gedrag onder verschillende trainers steeds weer terug komt?

2 september 2023 om 14:31

@fcgrun050 - Ik heb Groningen sowieso altijd een mooie club gevonden waar altijd wel weer goede spelers vandaan kwamen. Nu Veldmate terug is, verwacht ik dat het niet minder wordt. Ik hoop de club dan ook zo spoedig mogelijk weer terug te zien in de Eredivisie. Daar horen ze thuis.

Betreft Suslov weet ik het niet. Als je met dergelijke streken komt bij de club waar je veel aan te danken hebt en waar je iets hebt opgebouwd, vraag ik me af of dat in een nieuwe omgeving gaat veranderen. Ngonge was ook niet de makkelijkste, maar die was gewoon al bezig met een transfer. Bij Suslov lijkt het (in mijn optiek althans) toch iets intrinsieks te zijn.

Toch nog een leuk bedrag gekregen voor een speler waarbij het niet echt wilde lukken, er zat vast meer in maar daar koop je nu niks voor en hij leek me wel negatief aanwezig in die spelersgroep.

Doorgaans worden teamuitjes (deels) betaald uit het boetepotje, dus Groningen zal dit jaar een flink versoberd teamuitje hebben nu dit potje niet meer door Suslov zal worden gevuld.

Heel netjes gedaan van Gudde. Had minder dan een miljoen verwacht. Misschien helpt het dat Ngonge na een soortgelijke situatie naar Hellas Verona is vertrokken, die doet het daar niet slecht geloof ik.

2 september 2023 om 12:30

De ervaring van Hellas Verona werkt vast mee, maar Suslov is Slowaaks international en heeft voor zijn leeftijd een behoorlijke ervaring, terwijl hij nog steeds jong is. Suslov is een ruwe diamant en wie weet kan Hellas het beste in hem naar boven halen, net als bij Ngonge!

2 september 2023 om 14:33

Ngonge was ook vooral lastig omdat hij een transfer wou maken en zich te goed voelde op het eind. Bij Suslov is er wel meer aan de hand. Die is al vanaf het begin zo. In het begin werd het afgedaan als jonge bravoure, maar het is alleen maar erger geworden.

1e jaar was het inderdaad een leuk talent, gewaagde acties en een lekker schot.. toen scoorde hij ook nog. Helaas is het daarna bergafwaarts gegaan, ik zag het al veel eerder dat deze jongen het gewoon niet heeft. Hij heeft te veel balverlies, is veel te veel met zichzelf bezig.. loopt zich niet vrij, heeft geen oog voor zijn medespelers ( of tegenstanders ) daar loopt hij soms ook gewoon tegen aan haha.

Maar het is veel beter dat deze gozer weg is, ik ken wat mensen die hem wel eens prive zien en die gozer was meer bezig met feesten en popiejopie te zijn dan dat hij met z'n sport bezig was.

Goed dat deze stoorzender weg is, nu de focus weer op het voetballen en de wedstrijden blijven winnen en dan komt het wel goed, want er is behoorlijk veel kwaliteit in de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren