FC Emmen vervolgt weg richting handhaving na knotsgekke tweede helft

FC Emmen zet de opmars in de Eredivisie voort. De nummer zeventien van de competitie boekte zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning op Fortuna Sittard: 1-3. Twee doelpunten van Emmen kwamen voort uit een penalty; Fortuna speelde door een rode kaart van Roel Janssen bijna de hele tweede helft met tien man. Inmiddels is Emmen al zeven opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. De club heeft een achterstand van één punt op Willem II en VVV-Venlo, respectievelijk de nummers zestien en vijftien.

Telde arbiter Joey Kooij in de tweede helft nog zeven minuten blessuretijd bij; in de eerste helft floot hij na exact 45 minuten en 1 seconde voor de pauze. Er was geen reden om blessuretijd op te tellen, want het aantal opvallende momenten was erg beperkt in het eerste bedrijf. Emmen moest het stellen zonder middenvelder Lucas Bernadou en clubtopscorer Michael de Leeuw en hun gemis was voelbaar. De ploeg van trainer Dick Lukkien voetbalde minder vloeiend dan in de afgelopen weken. Emmen scoorde na 32 minuten wel, toen Paul Gladon na een goede voorzet van Caner Cavlan zijn eerste doelpunt voor de club leek te maken, maar voorafgaand aan zijn schot maakte de spits volgens Kooij een overtreding.

Even daarna kwam Gladon een teenlengte tekort om een strakke voorzet van Luka Adzic binnen te werken. Fortuna noteerde één serieuze kans in de eerste helft: in de tiende minuut sneed Lisandro Semedo door de defensie van Emmen, waarna hij vanbinnen het strafschopgebied op Michael Verrips stuitte. Het duurde in de tweede helft vijf minuten voordat de wedstrijd toch werd opengebroken. Toen Gladon in het strafschopgebied afstormde op Yanick van Osch, werd hij aan de arm getrokken door Roel Janssen. Het kwam de verdediger op een rode kaart te staan en Sergio Peña schoot de daaropvolgende penalty zuiver in de linkerhoek.

Daarmee was de wedstrijd plots volledig in handen van Emmen. Halverwege de tweede helft leken de bezoekers de voorsprong uit te breiden naar 0-2, toen Gladon na een pass van Karim Frei raak schoot uit de draai, maar de aangever stond in de aanloop naar het doelpunt buitenspel. Opnieuw keurde Kooij dus een treffer af van Gladon, die zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd niet leek te gaan bekronen met een geldig doelpunt. Fortuna zocht met tien man naar de gelijkmaker en kwam dichtbij via Zian Flemming na een door Mats Seuntjens gecreëerde kans, maar voor de doellijn blokkeerde verdediger Miguel Araujo het schot.

Vijf minuten voor tijd was het alsnog raak: invaller Dimitrios Emmanouilidis trok vanaf de linkerkant van het strafschopgebied naar binnen en vond de rechterhoek met een laag schot: 1-1. De vreugde was enorm, maar enkele minuten later speelde Emmanouilidis aan de andere kant een negatieve hoofdrol. De Griek torpedeerde Glenn Bijl in het strafschopgebied, waarna laatstgenoemde zich, omdat Peña al gewisseld was, zelf over de strafschop ontfermde. Hij zocht met succes de linkerhoek op. Kooij telde liefst zeven minuten blessuretijd op en vlak voor het laatste fluitsignaal bepaalde Gladon de eindstand. De goal werd aanvankelijk afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar een hattrick aan geannuleerde doelpunten bleef de spits bespaard: de VAR keurde de goal goed.

18Vitesse325522-462

Waren beide strafschoppen voor FC Emmen terecht?

1
2

Wedstrijd kapot gemaakt door een scheidsrechter die geen ENKELE wedstrijd meer mag fluiten in de Eredivisie.

11 april 2021 om 09:29

Ofschoon ik het Emmen echt gun gezien hun goede beleid, was die rode kaart een schandalige beslissing. Ik sluit me aan, nog maar weer een jaartje zonder deze fluiter.

Eerste helft kon alle kanten op.
Beide ploegen tasten iets af, waarop Emmen wel iets dreigender werd.

Blij met de penal, 1-0....
Maar laten we volgend seizoen echt eens strakker fluiten door situaties als het theatraal vallen aan te pakken. Nu was het in ons voordeel.

Daarna doordrukken op de 0-2, als je hem dan niet maakt dan weet je dat hij komt.... 1-1

Damn blij met de 3 punten!!

10 april 2021 om 22:13

Plus het doelsaldo ook nog eens in voordeel op zowel Willem II als Vvv. VVV heeft nog best pittig programma waarbij het me niks verbaasd als ze alleen een kans hebben tegen RKC om punten te pakken tot de finale tegen jullie, maar ik zou ook focussen op de kans dat je direct erin blijft. Willem II krijgt RKC en Willem II thuis, maar ook Utrecht en PSV nog uit wat ze wel eens de doelsaldo kunnen kosten. Gaat een zenuwslopende slotfase worden.

10 april 2021 om 23:36

Ajax streep ik door...
Maar Grunn, Heracles en Heerenveen thuis en VVV uit...

Dat wordt zeer vermakelijk ...

10 april 2021 om 23:53

@jeron succes! tijd terug leek Emmen begraven. Knap! Laat Willem2 maar samen met Ado verdwijnen. Hoe dom on Petrovic aan te stellen.

Zooo hartslag 180. Rode kaart redelijk hevig denk ik, en daar win je door. Gladon vond ik juist goed spelen. Werkte hard, heel gevaarlijk, goal, afgekeurde goal (waar hij alles goed deed). Nog 1 punt te gaan!

Andrevidigoal bedankt jonge! Emmen was de slechtste ploeg van de eredivisie he😂 goh wat jammer he😉

10 april 2021 om 22:05

Als je na 22 wedstrijden 6 punten hebt, dan is dat op dat moment geen hele bijzondere uitspraak toch.

10 april 2021 om 22:08

Op dat moment waren ze echt slecht. Al vond ik ADO toen nog steeds slechter. Emmen had vaker pech, maar maken dat nu allemaal weer goed.

10 april 2021 om 22:21

Dat is zo, maar hij riep het ook toen Emmen zich versterkt had, terwijl iedereen kan zien dat het huidige team 180 graden verschilt met het oude team vol met dikkerdjes. Ook jij riep vorige week nog dat RKC een betere selectie heeft dan dit huidige Emmen door te wijzen naar het puntenverschil, terwijl je toch wel kunt zien dat dit huidige Emmen iets meer kwaliteit heeft. 15 punten uit de laatste 7 duels. Je riep ook dat ADO geen betonvoetbal speelde en dat Willem 2 veel beter voetbal speelt dan Emmen. Kortom, een valide punt die Robertoost aanhaalt.

10 april 2021 om 22:33

Dat heb ik niet gezegd. Ik reageerde op het feit dat iemand stelde dat een 3-1 overwinning plus dergelijk spelverloop totaal logisch was, en gaf aan dat op basis van de ranglijst vooraf (11 punten verschil) het gek is om te stellen dat Emmen RKC maar even op zou rollen. Daarnaast zie ik betonvoetbal als voetbal waarmee je geen enkele intentie hebt om aan te vallen en 90 minuten lang de muur dichttimmert. Je kan veel zeggen over het niveau bij ADO maar zeker niet dat ze op die manier spelen. Kortom, je verdraait mijn woorden, erg valide.

10 april 2021 om 22:44

Wil jij zeggen dat Emmen zo voetbalt dan? Emmen wil alleen aanvallend voetballen. Kijk naar deze wedstrijd want de boel op slot gooien kunnen ze niet

10 april 2021 om 22:52

Nee hoor, want ik heb het topic van vorige week er even bij gepakt. Willem 2 speelt iedere wedstrijd verdedigend met alleen maar lange en diepe ballen naar voren. Zelfs het slechte Emmen voorheen wilde telkens voetballen. Dat je dan roept dat Willem 2 veel beter voetbalt is onjuist. Verder heb jij nog steeds niet door dat de basiself van Emmen compleet anders is dan twee maanden geleden. Emmen won van Utrecht en Zwolle en speelde gelijk bij Groningen, Feyenoord en thuis tegen Sparta. Kan mij voorstellen dat men vond dat Emmen van Rkc moest winnen, zeker omdat Emmen op dat moment iets meer kwaliteit had. Ik weet dat je dolgraag hoopt dat Emmen eruit gaat en dat is niet erg, maar blijf wel objectief.

11 april 2021 om 00:08

Nee inderdaad, maar vorige week was er een rkc supporter die zij rkc is normaal op alle fronten beter dan emmen,maar rkc moet ook gaan oppassen

10 april 2021 om 22:14

Voor de transferperiode had Emmen de slechtste selectie van de eredivisie, maar nu met al die nieuwkomers en spelers die terugkomen van blessures hebben ze een beter elftal dan een stuk of vier ploegen die boven hun staan.

Emmen gaat het gewoon redden hoor! Wat een opmars! Ik gun het ze ook gewoon, want er zit wel een idee in deze ploeg!

11 april 2021 om 07:31

Emmen doet het leuk, maar wat bedoel je precies met idee achter de ploeg?
Want dit afgelopen jaar blijkt toch vooral dat er bij Emmen geen idee achter zit en alle spelers op een hap-snap manier binnenkomen.

Go Emmen. Hopelijk gaan jullie het nog redden. Heb respect voor jullie hoe jullie knokken voor de laaste kansen.

10 april 2021 om 22:27

Haha en al weken roep je dat Emmen met ADO eruit vliegt. Heb het een poos geleden al gezegd Emmen degradeerd niet rechtstreeks.

10 april 2021 om 22:36

Een aantal geleden was dit ook allerminst een onredelijke uitspraak.

Dat klopt dat heb ik gezegd maar daar zag het toen zeker naar uit. Maar als je zo terug knokt heb ik alleen maar respect voor Emmen en dan hoop je dat ze het gaan redden.

Super knap van emmen
Zou geweldige prestatie zijn als ze handhaven
2 maanden geleden zegt iedereen die zijn gedegradeerd
En kijk nu eens
Hoop ook mijn clubbie rkc erin blijft maar hebben een heel zwaar programma dus ben bang dat rkc play offs in gaan

Emmen on fire!!!!. Ik gun ze een rechtstreekse handhaving in de eredivisie. Niets ten nadele van de andere clubs.

10 april 2021 om 23:54

Mag ten nadele van anderen hoor. Ado is verschrikkelijk en Willem2 ook sinds petrovic.

Wordt nog erg spannend om plek 15-18 op deze manier.

10 april 2021 om 22:10

plek 15 tot 18 nog wel. geen idee waar je deze denkwijze vadnaan haalt. ado gaat never nooit meer 2 teams inhalen met 5 duels te gaan. met alle respect maar daar is de ploeg niet toe instaat als je kijkt hoe ze spelen. hoop dat deze stand zo blijft tot laatste duel

vvv emmen
ado willem II

10 april 2021 om 22:19

Laaste wedstrijd speelt Willem II thuis tegen Fortuna

10 april 2021 om 22:56

En Emmen uit bij VVV

Deze scheidsrechter nooit meer een wedstrijd laten fluiten, wat een pannenkoek! Ook niet voor het eerst.

Fortuna matig, Emmen iets beter.
Prima als je verliest, maar dat een VAR deze beslissing van de rode kaart ook nog steunt is echt bizar.

Gefeliciteerd Emmen!

11 april 2021 om 09:34

Ja dan kom je na een jaar terug en doe je dit. Sowieso een jaar schorsen hier voor

Slechte wedstrijd van Fortuna jeetje! Maar wat doet die Kooij in godsnaam allemaal?! Fluit voor elk wissewasje, penalty nr twee zwaar overdreven, rode kaart lachwekkend. Hij beslist hier de wedstrijd. Wat doet die man in de eredivisie?! Het spel ligt constant stil...echt verschrikkelijk.

Penalty's kan je beide geven. Ik vond rood erg overdreven. Voor de rest inderdaad niet echt van het doorspelen. Laat hem maar lekker ergens 3e klasse fluiten.

10 april 2021 om 22:12

Beide penalty's waren volledig terecht, maar de rode kaart was veel te zwaar natuurlijk. Die had niet gegeven moeten worden.

10 april 2021 om 23:09

Welnee joh, in geen enkele competitie wordt voor die tweede actie een pingel gegeven. Er is contact daar is alles mee gezegd. Logisch; het is een contactsport. Die eerste kun je geven; lichtjes vasthouden.

EMMEN, ik heb genoten. Tweede scherm naast de klassieker van Spanje. Heerlijk die vreugde van Emmen. Zag ze op een rijtje zitten nagelbijten bij 1-2. Hulde voor de directeur en staf. Onderling vertrouwen en geen wespennest zoals ADO dit jaar of Twente vorig jaar.

Goh en Emmen miste nog 2 de leeuwen,best knap gedaan die gaan er echt nog voor..

Dik terechte overwinning van Emmen. Net als vorige week de tegenstander helemaal gedomineerd in de eerste helft die enkel met elf man achter de bal stond. Vervolgens vergeten de wedstrijd op slot te gooien. Veel vieze overtredingen aan de kant van Fortuna waar Pena letterlijk de wedstrijd werd uitgeschopt.

10 april 2021 om 23:13

Mwua, Emmen creëert tot aan de penalty ook helemaal niets. Eerste helft had één kans, voor Fortuna. Was een typische 0-0 wedstrijd. Die rode kaart beslist vervolgens alles. Die credits kun je moeilijk aan Emmen geven, die behoren Kooij toe.

11 april 2021 om 00:14

Voorzet die Gladon binnen moest tikken bijvoorbeeld, kans Avdic nadat de keeper mistast. Fortuna heeft in de hele wedstrijd geen één corner gehad, zegt genoeg. Hele eerste helft met elf achter de bal thuis, dan verdien je natuurlijk niets. Laat ik dat twijfelachtige doelpunt van Gladon die werd afgekeurd nog achterwege.

11 april 2021 om 09:09

En de kans van Semedo laat je voor het gemak ook even achterwegen? Toch wel een belangrijk moment in de wedstrijd denk ik zo.

11 april 2021 om 09:22

Wat is dat voor rare logica,
; Hele eerste helft met 11 achter de bal, dan verdien je ook niks. We pakten meer punten dan Ajax en PSV in een periode waarin we compact speelden en de ruimtes benutten. Maar dan wordt door naïeve hollandertjes niet gewaardeerd. Die willen blind naar voren. Feit blijft dat het tot aan de rode kaart een dramatische wedstrijd was met een logische tussenstand. Wat daarna gebeurd is niet relevant meer.

Zag net de korte samenvatting langskomen bij Fox. Ik begreep dat het rood was omdat er werd vastgehouden? Ik vind het een te zware straf. Penalty was al discutabel, en ook dan rood? Te veel van het goede. De tweede pingel leek wel terecht. Hoe dan ook gun ik het Emmen. Die lui waren al dood en begraven. En kijk nu! VVV en Willem ll moeten zich echt zorgen gaan maken dat ze niet direct degraderen. Gaat nog erg leuk worden de komende weken.

11 april 2021 om 09:28

Die Kooij is een ramp voor de eredivisie. Als die man bij jouw club op bezoek komt is het een garantie voor fouten. Hou je maar vast. Janssen houdt heel even licht vast; penalty en rood. Seun wordt door twee (!!) Spelers van Emmen vastgehouden bij die grote kans, gaat niet theatraal naar de grond en er gebeurd niets. Echt een aanfluiting zoals ik ze zelden heb gezien.

Ongelooflijk knap van Emmen. Het leek kansloos zo onderaan, maar nu een reeks van 7 wedstrijden ongeslagen op rij!.. En lijkt handhaving een stuk waarschijnlijker :O

FC Emmen verdient echt wel complimenten voor hoe ze het doen. Een gemiddelde club zou de trainer eruit gooien en gaan voor het shockeffect maar Emmen is gewoon rustig gebleven. Als het zo doorgaat worden ze daar nu voor beloond! Ze hebben voor een relatief kleine club ook wel een goed team trouwens. Hoop dat ze dit nog 5 wedstrijden vast kunnen houden.

10 april 2021 om 23:51

Dat ze ze trainer houden zorgde voor een shock nee gekheid, ze voetballen verzorgd en strijden daarbij voor hun laatste kansen, prima combinatie!

Volgens mij heeft FC Emmen de sympathie van iedereen. Ze spelen leuk voetbal, hadden tot aan de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen en zijn bezig met een ongelofelijke comeback. Van mij mogen ze erin blijven, echt een mooi cluppie. Met Cambuur erbij worden er volgend seizoen weer veel wedstrijden in het Noorden des lands gespeeld! Hup Emmen!

11 april 2021 om 00:09

Als je fortuna de 1e 60 minuten zag spelen, is het een wonder dat dit team al zo lang veilig in de middenmoot staat!

Joey Kooij krijgt vandaag een pkakketje van Easytoys op de bus. Die rode kaart en tweede penalty, man, man. Alleen in de Eredivisie.