Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Eindhoven zorgt voor verbazing met hogere vraagprijs en extra eis

Laatste update:

NAC Breda heeft serieuze interesse in Kaj de Rooij, maar door de hoge vraagprijs die FC Eindhoven hanteert is het maar de vraag of het deze transferperiode tot een overstap gaat komen. In navolging van PSV heeft NAC inmiddels een bod neer bij technisch manager Mark Scheepers. Waar eerst een prijsindicatie met een ondergrens van 400.000 euro werd afgegeven, willen de Eindhovenaren ineens een veel hoger bedrag ontvangen voor de negentienjarige buitenspeler.

Volgens BN DeStem zou FC Eindhoven in eerste instantie inzetten op een vraagprijs van vier toen. NAC meldde zich met een bod van twee ton, waardoor de verwachting was dat de transfersom zou uitkomen op ongeveer drie ton. Volgens het regionale dagblad hanteert Eindhoven plots een vraagprijs van 700.000 euro plus een doorverkooppercentage van 25 procent. “Sommige clubs denken hier een talent voor een appel en een ei op te kunnen halen, maar zo is het niet”, reageerde Scheepers maandag in het Eindhovens Dagblad. “FC Eindhoven is geen doorgeefluik. We horen dat verschillende clubs interesse hebben in De Rooij en gaan gewoon wachten. Ze zullen met meer moeten komen.”

Bij NAC maakt men er geen geheim van dat het Van Rooij graag wil inlijven. Er zou zelfs al een persoonlijk akkoord zijn over een contract voor drie jaar. De opstelling van Eindhoven wordt door NAC-directeur Mattijs Manders betreurd. “Ik ben verbaasd”, reageert hij. “Bedragen noem ik niet, dat vind ik niet netjes. Wel kan ik zeggen dat de huidige vraagprijs van Eindhoven een reactie is op het bod van NAC. Wij zijn best bereid om over allerlei voorwaarden te praten. Ook over een doorverkooppercentage, maar vraag en aanbod liggen nu zo ver uit elkaar dat het geen zin heeft om verder te onderhandelen. Heel jammer, want we willen Kaj graag aan onze selectie toevoegen. Hij is een talent die het moet waarmaken, Kaj is geen gearriveerde speler. Wij willen hem ontwikkelen en denken hem verder te brengen naar de volgende fase.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

7 ton is voor KKD begrippen een hoop geld.
Als ik Nac zou ik dat laten tenzij het echt groot talent is dat Nac in KKD kan dragen en eventueel voor minimaal 4mil kan door verkopen.
Aan de ene kant met het naderende vertrek van hun CV ben even de naam kwijt zullen ze wat ruimte hebben.
Maar dan is weer de vraag hoe groot is de ruimte want je moet met die inkomsten wel je Corona gaten gaan dichten.

1 september 2020 om 11:46

Jan Paul van Hecke is de naam! De deal is nog niet officieel afgerond, maar zoals je al zegt, ik verwacht echt niet dat NAC 7 ton gaat (kunnen) betalen voor een talentje uit de Kkd, daar zijn de tijden echt te onzeker voor.

Dit is toch een reële vraagprijs voor een groot talent uit de Kkd? Wanneer clubs als PSV geïnteresseerd zijn, vind ik het niet vreemd om in deze periode van de transferwindow 7 ton te vragen.

1 september 2020 om 12:20

Reele vraagprijs als het geen Corona tijd was, sponsoren haken af, geen publiek steeds minder inkomsten tja dan is 7ton veel geld.

Ach, nog maar eens zien waar dit proces gaat eindigen. Snap dat FC Eindhoven dit soort uitspraken doet om de prijs een beetje omhoog te krijgen, maar Kaj gaat echt niet willen blijven als hij al een persoonlijk akkoord met NAC heeft. Liever 4 ton dan een jaar een ongemotiveerde Kaj de Rooij zou ik in ieder geval denken. Lets see!

Lijkt inderdaad veel geld voor een KKD speler. Iemand een idee wat de duurste Eerste Divisie speler ooit is?

1 september 2020 om 11:56

Anthony Musaba die van NEC is vertrokken. Verder zijn er wel meer spelers die in totaal met bonussen en doorverkoop waarschijnlijk meer hebben opgeleverd. Maar puur de transfersom is dat Musaba voor 2.5 miljoen.

Groot gelijk dat Eindhoven deze vraagprijs hanteert. Zeker met het oog op het bedrag dat NAC hoogstwaarschijnlijk gaat ontvangen voor Von Hecke. Dan zou ik de vraagprijs ook wat opschroeven. Er is veel vraag naar De Rooij, dan is het logisch dat de prijs stijgt.

1 september 2020 om 12:23

Het gaat hier niet om wat de vraagprijs is en die conform de markt is, maar dat de vraagprijs opeens veranderd. Eindhoven had die vraagprijs op 4 a 5 ton gezet. NAC doet eerst navraag en dan een bod van +- 2 ton en nu veranderd Eindhoven opeens naar 7 ton + doorverkoop. Daar is men bij NAC verbaasd over, toch best logisch als je opeens de vraagprijs aanpast, nadat er een bod binnen gekomen is. Ik snap Eindhoven aan de ene kant wel, want die willen wachten op bijvoorbeeld een Heerenveen die mogelijk hun geld Ejuke willen spenderen aan de Rooij. Enige nadeel voor Eindhoven is wel dat als die niet geïnteresseerd zijn en de speler naar NAC wil, dat de club opeens een minder goede positie heeft in de onderhandelingen. En Eindhoven schijnt het geld heel goed te kunnen gebruiken.

1 september 2020 om 12:45

NAC mag daar zeker over verbaasd zijn. Alleen snap ik prima dat als er meer clubs hebben geïnformeerd naar De Rooij en ze weten dat NAC binnenkort een aardig bedrag voor Von Hecke krijgt, de vraagprijs omhoog gaat. Martkwerking is logisch in de voetbalwereld. Lang geleden dat Eindhoven zo'n goede speler had, dus ik zou zelf ook het maximale er uit willen halen mocht ik TD zijn daar.

Het lijkt erop alsof de termen vraagprijs en werkelijke verkoopprijs hier door elkaar gebruikt worden. Bij een vraagprijs van 7 ton en een initieel bod van 2 ton kan het goed zijn dat je uiteindelijk op een verkoopprijs van 4 ton plus een doodverkooppercentage uitkomt.

1 september 2020 om 12:27

Termen worden goed gebruikt hoor. Alleen komt iets minder duidelijk naar boven hoe de situatie zit.oa Psv, NAC en mogelijk ook Utrecht hebben navraag gedaan bij Eindhoven. Daar is een vraagprijs van ongeveer 4 a 5 ton genoemd. Toen heeft PSV een bod gedaan en nu dus NAC ook een bod en opeens wordt die initiële vraagprijs van 4 a 5 ton verhoogd naar 7 ton + doorverkoop. NAC dus enigszins terecht verbaasd lijkt me. Eindhoven wil denk ik proberen om het iets langer te rekken waardoor er mogelijke meerdere clubs gaan mengen. Wat ook weer gevaarlijk is, want Eindhoven heeft het geld nodig schijnt en straks schakelt NAC door naar andere speler en komt er bijvoorbeeld geen andere club.

Dit is natuurlijk wel marktwerking, er komt een rijkere club met interesse voorbij en de prijs gaat omhoog. Maar ja, wat is waarde? Feyenoord heeft miljoenen voor Antonucci betaald, die in de KKD bij Volendam speelde en weer gaat spelen. Als deze talenten verder ontwikkelen, kunnen ze zomaar miljoenen waard worden, maar er zit altijd een onzekere factor in. Is deze jongen qua talent net zo goed als Antonucci of de betere talenten uit de Jong-elftallen, dan is die 7 ton een koopje.

1 september 2020 om 12:09

Ik vind Antonucci niet zo'n heel goed voorbeeld, want die stond gewoon onder contract bij AC Monaco dat in het verleden al miljoenen had neergeteld om hem te halen. Daar heeft hij vooral zijn waarde door, niet perse door dat jaartje bij FC Volendam. Voor veel Nederlandse clubs is een transfersom van 7 ton al snel te gortig. Niet zo zeer omdat de speler het niet waard zou zijn, maar meer dat ze het niet kunnen betalen. Had bijvoorbeeld ook al verwacht dat een Micky van de Ven weg zou zijn, maar schijnbaar kan men hem ook niet betalen. Van Hecke nog steeds bij NAC ook zo'n voorbeeld. Een paar jaar terug dat Heerenveen 550.000 voor Veerman betaalde. Die had ik qua talent hoger zitten dan deze buitenspeler.

Een aardig zak met centjes voor een KKD-speler waarvan de potentie niet direct bestempeld mag worden als Eredivisie-materiaal. De jongen heeft potentie maar ik moet maar zien waar zijn top ligt. Wat wedstrijden leuk spelen in de KKD geeft geen garantie voor een goed vervolg in de Eredivisie en dat is denk ik wel waar NAC uiteindelijk naartoe wil en voor investeert in de selectie.

Wat een pannenkoeken daar bij Eindhoven
Maar als ze 7 ton willen dan kunnen ze 2 ton en Kali krijgen

1 september 2020 om 14:59

Prima, maar dat moet je Van Hecke ook voor die prijs verkopen. Dat is ook gewoon een beloftevolle speler uit de KKD die alles nog moet bewijzen.

1 september 2020 om 17:56

Dat ligt anders, Monaco bood 2 miljoen, er is nooit een vraagprijs vast gesteld bij van Hecke. En die Engelse club kwam met een bod van 2 miljoen pond. Maar Eindhoven die had een vraagprijs en die verhogen ze, tot nu toe heeft alleen psv en nac interesse getoond volgens mijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren