Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Den Bosch ergert zich na toewijzing 'jochie' als scheidsrechter

Laatste update:
/

FC Den Bosch zou graag wat serieuzer genomen worden door de KNVB. De club kreeg vorige week vrijdag een jonge scheidsrechter aangewezen voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht: de 23-jarige Rob Dieperink. Voor trainer Fons Groenendijk was dat de druppel na eerdere ergernissen rondom de arbitrage in Jupiler League-wedstrijden.

Onder leiding van Dieperink eindigde de wedstrijd aan De Krommedijk in een 4-3 zege voor Dordt. Vooraf had Groenendijk nog niet direct door dat hij de scheidsrechter zou zijn. “Ik dacht: dat jochie gaat zeker de voorwedstrijd fluiten. Maar het bleek onze scheidsrechter te zijn. We worden in deze fase niet serieus genomen door de arbitrage. Drie weken op rij is er een zuiver doelpunt afgekeurd”, beklaagt hij zich.

In het Brabants Dagblad legt Groenendijk uit waarop hij doelt. “Vorige week kregen we in Dordrecht bij een 2-0 voorsprong volkomen onterecht een penalty tegen. Dat zijn zaken die behoorlijk irriteren”, aldus de oefenmeester van FC Den Bosch. Ook ergert hij zich aan de medische keuring die AZ liet doen bij Danny Verbeek, nu nog speler van Den Bosch maar straks waarschijnlijk van de Eredivisionist.

“Ik stoor me aan alles”, vat Groenendijk geïrriteerd samen in de krant. “Dat is begonnen na die nederlaag. In het spelershome was ik witheet. Er zijn harde woorden gevallen. We hadden met 3-0, 4-0 voor moeten staan. In een half uur krijgen we vier goals tegen, terwijl we er normaal niet meer dan twee tegen krijgen. Dat kan niet. Spelers deden dingen die ze normaal nooit doen. En er vielen een paar onnodige gele kaarten.” FC Den Bosch neemt momenteel de zevende plaats in bezit.

Iemand van 23 jaar kan prima een Jupiler League-duel fluiten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

? ze moeten niet zo zeiken zeg. Als een speler van 23 een team kan leiden kan een scheidsrechter van 23 ook prima een Jupiler League wedstrijd fluiten.

Probeer eens eerst naar je eigen team te kijken DB.

19 april 2012 om 16:35

Leeftijd is ook echt een zaadargument. Gozubuyuk is 26 jaar en fluit al een aantal jaar in de jupiler league en nu zelfs al vaak in de eredivisie. Ik vind hem de beste scheidsrechter van de NL velden.

19 april 2012 om 17:00

Geef Gözübüyük niet zo'n hoog verwachtingspatroon. Die jongen fluit nog geen grote wedstrijden en kan dus eigenlijk nog niet beoordeeld worden als beste scheidsrechter van Nederland. Dat het Nederlands grootste talent is staat wel vast. Er zijn meerdere scheidsrechters die nadrukkelijk op de deur kloppen.

Vind het maar zielig om te gaan zeuren over een strafschop die je tegen krijgt. Natuurlijk het is vervelend maar zorg er dan voor dat je team de draad daarna weer oppakt in plaats van alles en iedereen de schuld te geven.

19 april 2012 om 19:57

Ja en daarom is Den Bosch zo aan 't zeiken. Ik ben bosschenaar ik ben er elke thuiswedstrijd en als je dan tegen Gozubuyuk had gehoord, dan gaat het soms te ver, maar Den Bosch heeft geen fijne gevoelens aan mindere jarige scheidsrechters, dus ik ken het misschien wel begrijpen, mar 't begint altijd bij jezelf en niet bij de scheids.

Ik vind het sneu dat deze jongen op zijn leeftijd wordt beoordeeld en niet op zijn scheidsrechterlijke capaciteiten.
Geef deze jongen nu gewoon een eerlijke kans om zich te bewijzen.

19 april 2012 om 16:21

Waarschijnlijk is zijn leeftijd het enige waar Groenendijk hem kan pakken, beetje triets als je het mij vraagt.

ik vond rob dieperink zeker niet de slechtste van het veld ik denk dat ze bij den bosch maar eens wat meer naar zichzelf moeten kijken en niet zo naar de scheidsrechters

Ik snap niet wat ze nou steeds klagen. Alle scheidsrechters kunnen een vergissing maken. Het maakt niet uit of je 23 of 45 bent.

Je moet toch ergens ervaring op doen? En zolang die goed fluit, geeft het toch niet.. Al die clubs die om scheidsrechters gaan zeuren, het begint echt irritant te worden.

de JL is niet alleen een kweekvijver voor spelers maar ook voor scheidsrechters. Als hij het principe hanteert, wat de meeste trainers doen, van jong genoeg is goed genoeg, moet hij ook niet zeuren over de leiding. Als de Knvb die kerel geschikt acht, so be it. Dat zijn spelers gekke dingen doen is de scheids niet aan te rekenen. Dat deze fouten maakt is dan weer logisch zolang wij als kijker 30 herhalingen krijgen en hij in 2 seconden moet beslissen

lijkt mij dat ze hem niet op z'n leeftijd moeten beoordelen maar op z'n kwaliteiten als scheidsrechter en als de Knvb vind dat hij de wedstrijd kan lijden dan moet den bosch daar vrede mee hebben

Groenendijk probeert z'n eigen onkunde te verschuiven naar de leeftijd van de scheidsrechter. Het is echt ongelooflijk waar die man allemaal mee bezig is. Ik heb hem bij nog geen enkele club echt goede resultaten zien behalen of in ieder geval echt naar kunnen zien spelen. Dan is de scheidsrechter een makkelijk doelwit, terwijl hij in mijn ogen zelf de grote faal haas is.

19 april 2012 om 16:30

Bij Den Bosch doet hij het anders best verdienstelijk. Zeker als je kijkt naar het materiaal wat hij tot zijn beschikking heeft.

19 april 2012 om 17:03

Best verdienstelijk is nog altijd iets anders dan goed presteren. Het gaat mij niet alleen om wat hij bij Den Bosch laat zien, maar over het algemeen. Ook als je hem ziet als analyticus kraamt hij vaak onzin uit. Hij compenseert zijn onkunde gewoon door het op de scheidsrechter af te schuiven.

Zwak van Groenendijk dat hij zo'n jongen op zijn leeftijd pakt.

Je moet toch een keer leren. Ik ben ook 25, en doe werk waarvoor de meeste mensen ouder moeten zijn. Beetje goedkoop afreageren van Groenendijk!

Matchfixing bij FC Den Bosch? Misschien leuk voor Iwan van Duren en Tom Knipping om dit eens even uit zoeken!

Gek dat je niet serieus genomen wordt als je vooraf zelf niet weet wie de scheidsrechter is. Als je er problemen mee hebt, had je er dan eerst in verdiept en een aantal dagen voor de wedstrijd met dit bericht gekomen.

Deze scheidsrechter floot maandag Jong Heerenveen - Jong AZ waar ik bij aanwezig was. Ergerde me dood aan hem, gaf bij elk klein dingetje al een gele kaart en stuurde de trainer en speler van jong Heerenveen weg met 2x geel.. Niet nodig, ik waarschuw de clubs alvast voor veel kaarten..

19 april 2012 om 16:32

Bij Dordrecht - Den Bosch deelde hij ook al een aantal onnodige kaarten uit. Ik kan best begrijpen dat Fons zich aan de scheids ergerde.

19 april 2012 om 16:32

Die jongen is nog jong en zal zich dus waarschijnlijk precies aan de regels willen houden. Als jij je rijbewijs haalt, hou je je in het begin toch ook correct aan de regels bij bijvoorbeeld een rotonde als je die driekwart neemt steek je je linker knipperlicht uit, dat doet niet iedereen meer na verloop van tijd. Dit om maar aan te geven dat hij zich precies aan de regels zal houden. Maar goed ik was niet bij de wedstrijd

19 april 2012 om 16:36

Ja snap ik, maar je moet de wedstrijd ook 'aanvoelen' .. Als het een sportieve wedstrijd is waar een keer een lichte overtreding wordt gemaakt hoef je niet direct geel te geven.. Als het nou een gemene overtreding, nergens problemen mee.. maar zoals dat een speler niet naar de bal kijkt maar weg draait en de voorzet tegen de arm vlak langs het lichaam krijgt en een vrije bal met geel vind ik veel te overdreven.. maar goed we zullen het vrijdag zien..

19 april 2012 om 16:38

Juist! Die jongen moet wel de kans krijgen om zich te ontwikkelen op niveau!

19 april 2012 om 16:41

@jesperc1 daar geef ik je volledig gelijk in hoor, maar dat zal deze jongen dus nog moeten leren. Je kunt niet alles in een keer als de beste en een scheidsrechter moet binnen een fractie van een seconde beslissen. En dat zal hij vast nog moeten leren. We zullen het idd vanzelf zien

beste alfons, als er een speler van zestien doorbreekt heet dit een talent te zijn.
nu komt er een scheidsrechter van 23 jaar door en is dat volgens mij ook een talent, echter moet zo'n jonge scheidsrechter net als een oudere scheidsrechter die het betaald voetbal haalt ervaring opdoen en daarom beginnen deze in de eerste divisie.
deze jonge scheidsrechter wordt echt niet ingedeeld als blijkt dat hij er niets van kan en misschien is hij ook wel een beetje zenuwachtig geweest, dat kan tenslotte, moet jij ook geweest zijn toen het moment voor jou kwam in het betaalde voetbal.
beoordeel deze man dus niet om zijn leeftijd maar op zijn scheidrechters capaciteiten.

Vindt het een beetje sneu van Groenedijk. Een speler van 23 kan het toch ook prima doen, maar omdat deze jonge jongen nog maar 23 is wordt hij hierop afgerekend best sneu

19 april 2012 om 17:02

Ik moest lachen om je reactie. Ik denk dat je hem verward met de reclames van opticien Eye Wish Groeneveld. :D
Deze trainer heet namelijk Groenendijk.
Ik vind het ook sneu dat hij op zijn leeftijd wordt afgerekend.

19 april 2012 om 17:05

Ach sorry. Ja Tuurlijk Pff helemaal in de war. Dom van me zeg! Maar goed het mag duidelijk zijn dat het om Alfons Groenendijk ging

Als hij goed genoeg is dan kan hij een jupilerwedstrijd fluiten, geen probleem.
En een ieder moet ooit zijn eerste kans krijgen, dus niet zeuren Alfons.

We hadden met 3-0, 4-0 voor moeten staan. In een half uur krijgen we vier goals tegen, terwijl we er normaal niet meer dan twee tegen krijgen. Dat kan niet. Spelers deden dingen die ze normaal nooit doen.

Neigt erg naar omkoping als hij het zo stelt. Volgens mij probeert hij dat ook te zeggen, zonder het daadwerkelijk te zeggen.

19 april 2012 om 16:44

hoezo zou hij onbewust naar omkoping neigen, ze hebben het gewoon laten liggen en dan moet je eerst naar je eigen fouten kijken en dan naar die van een ander, en scheidsrechters zijn ook mensen en die maken ook fouten

19 april 2012 om 20:02

Ik zeg toch ook niets over de scheidsrechter, waarom denk je dat ik die zinnen uit het artikel citeer?

zijn Eigen spelers doen dingen die ze normaal nooit doen, ze krijgen 4 goals tegen in een half uur, dit kan niet. De manier waarop deze dingen achter elkaar gesteld worden, doet mij vermoeden dat Groenendijk, zonder het daadwerkelijk te zeggen, zegt dat de wedstrijd weleens omgekocht zou kunnen zijn.
Dus niet de scheidsrechter maar zijn eigen spelers.

19 april 2012 om 17:04

ik zou me pas zorgen gaan maken als er 'belchinezen' gespot zijn.

Als je de Jupiler League wekelijks bekijkt weet je dat het niveau van scheidsrechters ontzettend laag is of er worden afgedankte eredivisie scheidsrechters gedumpt of er komen zogenaamde "talenten" uit de Knvb opleiding die er werkelijk helemaal niks van kunnen! Ik vind het ook meer dan terecht dat hier wat over wordt gezegd door Groenendijk, ik erger me ook wekelijks aan het belabberde niveau van de scheidsrechters.met als dieptepunt de heren Higler en Gerritse die kunnen er helemaal niks van!

Is Verbeek al voor de medische keuring geweest? Niks over gehoord! Ben benieuwd of we daar binnenkort meer over horen.
Die Jupiler League trainers hoor ik vaak nog meer zeiken dan de trainers in de eredivisie, terwijl daar de belangen groter zijn.

19 april 2012 om 17:32

Ach niet te veel waarde aan hechten, hij is gewoon een beetje gestresst. Beetje zoals onze trainer en dan deugt er niks meer. Beetje door heen prikken.

Maar idd goed nieuws dus, medische keuring nu er samen nog uit komen .

19 april 2012 om 21:53

Groenendijk was chagrijnig om het feit dat AZ Danny Verbeek morgen (op een wedstrijddag van FC Den Bosch) wil laten keuren.

En voor Den Bosch zijn de belangen ook groot, als je op plek 5 eindigt sla je de eerste ronde van de play-offs over. Tegen Zwolle al een onterecht afgekeurde goal waar we op 1-0 zouden komen. Afgelopen week tegen dort veel vage beslissingen van de scheidsrechter, onterechte gele kaarten en een onterechte penalty, begrijp best dat Groenendijk zich zo genaaid voelt.

Best sneu voor die jongen dat hij nu beoordeeld wordt op leeftijd en niet op kwaliteiten. Zielig van Groenendijk, die moet niet zo zeiken.

Die groenendijk moet gewoon z'n mond houden.
Hoe willen ze dan aan scheidrechters komen, Eentje van 30 zomaar oppikken zonder ervaring.
Dacht het niet toch?

Op dieleeftijd hoor je niet te fluiten, maar zelf te ballen!

19 april 2012 om 17:34

Het is maar goed dat er jonge jongens zijn die liever fluiten dan voetballen. Anders zouden er geen talenten doorbreken bij de scheidsrechters.

19 april 2012 om 23:23

Op die leeftijd begin je niet met fluiten als je de top wil halen. Dan ben je al een aantal jaren bezig. En je kunt wel lekker willen ballen, maar het zal aardig uit de hand lopen zonder scheidsrechters.
Nieuwe aanwas is belangrijk. Mooi dat de Knvb zo'n jongen inzet in de JL. Hij zal het op basis van prestaties verdiend hebben.
Groenendijk zoekt de makkelijkste weg: De media en de scheids!

Groenendijk moet zijn eigen spelers toespreken. Zij maken de goals niet en krijgen de goals wel tegen!

Groot gelijk Groenendijk. Krijgen in de Jupiler League af en toe wel zulke zaadscheidsrechters, dat is gewoon niet te geloven. Moet je echt bij zijn geweest om het te geloven. Natuurlijk, die jonge gasten moeten de kans krijgen, maar af en toe zet ik echt mijn vraagtekens of het niet allemaal wat te jong is en of ze zelf überhaupt wel hebben gevoetbald.

19 april 2012 om 19:40

Als zelfs een aanhanger van Oss het eens is met de trainer van de grote rivaal Den Bosch zal er toch wel een kern van waarheid in hetbetoog van Groenendijk zitten. Bovendien is Groenendijk een uitermate beschaafde trainer, maar ook voor hem is de maat een keer vol als hij het over de arbiters in de JL heeft.

Dat je in een half uur 4 goals tegen krijgt, ligt denk ik meer aan de defensie dan aan de scheidsrechter.
Maar hij moet een iemand de schuld geven. Zo kennen we Groenendijk eenmaal.

Gedeeltelijk mee eens, aller eerst vind ik dat Groenedijk niet zo moet zeuren, als je zag hoe die goals er in gingen dan kan een scheidsrechter fluiten wat die wilt maar ook daar doet hij niks aan, onkunde noem ik dat.

Maar waar hij wel een punt heeft zijn de scheidsrechters, je hoort al die clubs in de eredivisie al klagen over het niveau, nou in de Jupiler League is het helemaal een ramp. Ongelofelijk wat voor discutabele fouten scheidsrechters soms maken en dat kost sommige clubs echt punten.

Ik ken Rob al van jongs af aan en deze jongen leeft voor het scheidsrechter vak. Zeer gedreven en laat zich absoluut niet het kaas van de brood eten en blijft bij zijn mening. Hij kent de regels perfect ook al vind ik dat scheidsrechters en ook Rob zich soms teveel aan regels houden en het spel niet altijd aanvoelen zeg maar.

Zeer flauw van Groenedijk dat die het hier op gooit. Mensen moeten over het algemeen meer naar zichzelf kijken dan altijd die beschuldigende vinger wijzen naar de scheidsrechter.

Hij was gisteren trouwens jarig, dus nogmaals gefeliciteerd

19 april 2012 om 23:04

Goed dat je robbie persoonlijk kent (neem aan dat je hem zo mag noemen?) en dat ie zich aan de regels houdt en voor het vak leeft, maar als je onterechte penaltys, vrije trappen en gele kaarten geeft komt er gewoon kritiek op je functioneren, af en toe lopen er de meest rare scheidsrechters rond in de jupiler league en hij had een slechte avond in dordrecht, accepteer dat gewoon, terecht dat Groenendijk daar pissig over is na een aantal al andere discutabele beslissingen eerder in het seizoen. Volgende keer hopelijk een betere wedstrijd van deze man.

Erg triest, als die gewoon goed fluit is leeftijd geen reden lijkt me.
Laat hem eerst maar eens naar zichzelf kijken voordat die anderen gaat aanwijzen.

Het niveau van de scheidsrechters in de Jupiler League is echt om te huilen. Wedstrijden worden door die jonge scheidsrechters helemaal doodgefloten. Uit angst om een fout te maken misschien? Tel daar de vele fouten bij op en je zit je menig vrijdagavond te verbijten op de tribune..

ervaring opdoen klinkt allemaal wel leuk. Maar ook in de jupiler lopen mensen voor hun geld te voetballen. Je kan ook ergens anders je ervaring opdoen

19 april 2012 om 22:10

Zo'n arbiter moet anders ook in het profvoetbal zijn ervaring opdoen. Daarnaast voetballen ze er inderdaad voor het geld, maar die arbiter doet het ook echt niet voor niks hoor, die is ook gewoon een professional.

Daarnaast gaat het in eerste instantie om kwaliteit, niet om leeftijd. Liever een onervaren broekie die een goede wedstrijd fluit dan een hele ervaren scheidsrechter, die helemaal niet ka fluiten.

Uiteraard is leeftyd geen reden om aan zijn kwaliteiten te twijfelen ! Maar ik denk wel dat de Knvb de wedstrijden beter in moet schatten om deze jongens ervaring op te laten doen. Den Bosch is samen met Cambuur en Willem2 in onderling gevecht om de 5e plaats die erg belangrijk is gezien de playoffs. Dan kan de Knvb inschatten wat de emoties teweeg kunnen brengen en dat je daar absoluut geen Onervaren scheidrechter neer moet zetten want dan ga je bij het minste geringste discutabele moment de discussie krijgen. Dat is denk ik ook de reden waarom het Groenendijk zo dwars zit. Als dan ook de Knvb nog eens een belangrijke speler op een wedstrijddag oproept voor een keuring die lichaamlijk zwaar is kan ik me indenken dat je je niet serieus genoemen voelt ! Ik denk dan ook dat de Knvb dit soort dingen dan toch eens wat serieuser moet gaan nemen !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren