Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona laat na met overwinning uit Napels te vertrekken

Laatste update:

FC Barcelona en Napoli hebben in de return van de achtste finale van de Champions League nog alles om voor te spelen. In Napels besloten de twee ploegen op een 1-1 gelijkspel. Barcelona is de morele verliezer, daar de Catalanen vrijwel het gehele duel de bovenliggende partij waren. Robert Lewandowski zette Barcelona na rust op voorsprong, Victor Osimhen tekende voor de gelijkmaker. De return in Spotify Camp Nou vindt op 12 maart plaats.

Bij Napoli ontbrak Piotr Zielinski in de selectie, daar de Pool zijn contract weigert te verlengen en dicht bij een transfer naar Inter is. De Zweed Jens Cajuste mocht het daarom vanaf het begin laten zien. Kvicha Kvaratskhelia, Victor Osimhen en Matteo Politano stonden voorin. Aan de kant van Barcelona koos trainer Xavi ervoor om verdediger Andreas Christensen op het middenveld te posteren. De Deen zag Frenkie de Jong en Ilkay Gündogan naast zich staan. Voorin werd spits Lewandowski geflankeerd door Lamine Yamal (rechts) en Pedri (links).

Barcelona was de bovenliggende partij in de openingsfase en kreeg al snel zijn eerste kansen via Lamine Yamal. Het supertalent schoot eerst over en zag Napoli-goalie Alex Meret zijn volgende poging uit de hoek tikken. Napoli viel tegen en dat leidde nog voor de tiende minuut tot het eerste gefluit op de tribunes van Stadio Diego Armando Maradona. De Jong kreeg na een kwartier de eerste gele kaart van de wedstrijd te zien, nadat hij een te late tackle inzette op Giovanni Di Lorenzo.

Barcelona bleef domineren en dat resulteerde in een prima aanval over de linkerkant, waar João Cancelo doorbrak. De Portugees legde terug op Lewandowski, die met buitenkant rechts op Meret stuitte. De doelman had ook bij het volgende Catalaanse gevaar een antwoord paraat. Ditmaal redde het jeugdproduct van Udinese stijlvol op een streep van Ilkay Gündogan.

Langzaam maar zeker trok Napoli wat meer naar voren. I Partenopei blaften wel, maar beten niet. Het gevaarlijkste moment van de thuisploeg kwam op naam van Osimhen, die bij de tweede paal net tekort kwam. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet gek veel meer. Barcelona hield Napoli ver van zijn doel, maar zelf wist het ook niet te scoren.

Na rust veranderde weinig aan het spelbeeld en Meret moest al vrij vroeg in actie komen om een laag schot van Gündogan te keren. Het aantal kansen na de onderbreking was schaars, toch was het nog voor het uur raak voor Barcelona. Pedri bereikte Lewandowski tussen de linies, waarna de Pool zich slim vrijspeelde en overtuigend raak schoot in korte hoek: 0-1.

Barcelona rook bloed en kwam via Pedri dicht bij de 0-2, ware het niet dat Meret liet zien een prima doelman te zijn. Vrijwel uit het niets kwam Napoli een kwartier voor tijd op gelijk hoogte. Osimhen gooide zijn lichaam op slimme wijze in de strijd, ontdeed zich van Iñigo Martínez en schoot in de verre hoek raak: 1-1.

Napoli kon zowaar even aan de overwinning denken. André Frank Zambo-Anguissa slaagde er echter niet in zijn kopbal achter Marc-André ter Stegen te krijgen, terwijl Giovanni Simeone over schoot. De laatste kans van de wedstrijd kwam op naam van Gündogan, die in blessuretijd net naast schoot na goed voorbereidend werk van Lewandowski.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Inigo Martinez disasterclass vanaf minuut 60, zonde zeg want hier zou je makkelijk met 0-1 weg kunnen gaan. Gundogan weer sterk, maar helaas zeer matig in de afronding, heeft echt 2 grote schotkansen gehad en met zijn schot zouden dat gewoon 2 goals moeten zijn

21 februari 2024 om 22:59

Gündogan was misschien wel het slechtste in het veld, alleen maar de bal verloren

21 februari 2024 om 23:09

@fou001

Gundogan was verre van de slechtste geen idee welke wedstrijd jij hebt gekeken.

Gundogan was gewoon goed vandaag miss wel de beste op het middenveld vandaag.

Xavi deed gewoon veelste lang weer met zijn wisselspelers te veel spelers waren moe pedri kon er al uit en christensen die kon al helemaal niks meer

Als Xavi nou Felix eerder had gebruikt i.p.v. Pedri zich helemaal verrot te laten lopen iedere keer dan kon het nog gevaarlijker zijn vanaf de linkerkant. Je mist gewoon een buitenspeler. Daarnaast gaf het Cancelo dan meer kans om meer aanvallender te zijn en meer de combinatie te spelen met Felix. Jammer van Pena dat hij het zo weggaf. Een pure inschattingsfout.

Verder mag Vitor ook wel weer minuten maken. Even wat een explosiever speler die meer beweegt voorin. Nu maar hopen dat Barca thuis wint.

Barcelona de eerste 20 minuten verrassend sterk (of Napoli verassend zwak) daarna verslapten ze en was het spel niet best. Ze hielden Napoli echter van kansen af en wat dat betreft stond het hartstikke stabiel.

Vervolgens één fout van Martinez, (verschrikkelijk verdedigd manmanman) en direct de 1-1 tegen. Dan stort het weer als een kaartenhuis in elkaar en ben je nog bang dat ze het helemaal weggeven.

Daar waar Napoli frisse krachten bracht om de wedstrijd te doen kantelen besloot Xavi dat hij zijn ploeg gewoon 80 minuten ongewijzigd kon laten aanmodderen.

21 februari 2024 om 23:07

@pedri16

eens Xavi zijn wisselbeleid vind ik dit seizoen zo dramatisch ook omdat die vaak zo laat wisselt.

We hadden vandaag gewoon moeten winnen Barca was echt beter en konden gewoon met 1-3 ofzo winnen misschien wel meer.

ik blijf het zeggen het gemis van Gavi is enorm mis die man ook hard op het veld;

21 februari 2024 om 23:11

Meer dan 1-3? Noem eens de grote kansen op dan? Die waren er amper hoor.

0,74xg met 12 schoten zijn ze uiteindelijk cijfermatig op uitgekomen.

21 februari 2024 om 23:16

Stop aub met xG als statistiek zeg

21 februari 2024 om 23:19

@pedri16

meer dan 1-3 is overdreven haha maar Lamine had ook een redelijke kans.

21 februari 2024 om 23:24

Hoe moet ik anders kansen objectief beoordelen? Ik heb met mijn ogen amper grote kansen gezien, en de cijfers wijzen dit ook uit. Dit gebruik ik dus als maatstaf om mijn punt kracht bij te zetten.

21 februari 2024 om 23:43

Xg is een trieste statistiek doe overal te pas en te onpas wordt gebruikt en uit context wordt gerukt. Dit is wel een van de betere toepassingen hoor. Heeft verder ook gelijk, heb niet 1 grote kans gezien. Van beide teams niet overigens.

22 februari 2024 om 00:20

Hoe is xG in hemelsnaam een trieste statistiek? Voor mensen die niet snappen wat het inhoud wellicht ja. Maar als iemand claimt "we hadden met 1-3 of misschien wel meer moeten winnen" is het een prima manier van onderbouwing dat 3 goals zeeeeer geflatteerd geweest zou zijn (gezien je tot een totaal van 0.74 xG uit 12 schoten en 0 grote kansen gemist bent gekomen), laat staan nog meer dan 3-1 zelfs. Dan kijk je gewoon niet reëel naar de wedstrijd, zo simpel is het.

22 februari 2024 om 00:29

xG zegt meer over de grote van kansen dan "12 schoten vs 8 schoten". Heb je je ooit verdiept in de berekening? Dit is nog altijd de beste metric die we hebben om achteraf te praten welk team er de grootste kansen had. Daar zal je het dus de komende jaren mee moeten doen

22 februari 2024 om 00:30

Het "probleem" met xG is dat het niet alles meeneemt. Als je spits bijvoorbeeld een bal binnen kan lopen voor open doel, maar de rechtsback geeft een idiote pass een meter achter de spits. Telt dat niet noodzakelijk mee bij de xG maar wel als "hier had je moeten scoren." Idem als iemand over een bal heen maait wat een gigantische kans was, maar daardoor niet tot een schot komt. xG doet niks meer dan een waarde aan een schot hangen. Het kijkt verder niet naar kansen en spelsituaties.

22 februari 2024 om 00:35

Daar heb je gelijk in Martijn, maar ik kan geen kansen herinneren waar ik dacht van: dat had een goal moéten zijn. Hooguit kansjes die met een beetje geluk erin konden gaan, maar meer niet. Of mis ik een kans?

22 februari 2024 om 00:41

Ik ook niet zo snel hoor. Was meer in het algemeen dan met betrekking op deze wedstrijd🙂

Classic Barcelona. Echt ik verbaas mij over het feit dat dit team niet leert van zijn fouten. Hoeveel wedstrijden heb je dit seizoen wel niet weggegeven terwijl je voorstaat? Waarom na de 0-1 een tempo lager spelen? Je weet dat Napoli meer risico gaat nemen dus gooi het tempo omhoog en maak de tweede. Dan ben je binnen. Nu geef je door een individuele fout van Inigo (zonde want hij speelde een goede wedstrijd) de wedstrijd weg.

Puur op basis van kansen moet je hier gewoon 1-3 winnen.
Maar Barca heeft teveel kansen nodig op goals te maken.
Christensen op het middenveld is ook soecht, Xavi moet stoppen met experimenteren.
Inigo vond ik ook de zwkakste speler langs Barcas zijde, leek zenuwachtig, en elk duel had hij een overtreding nodig

21 februari 2024 om 23:14

Welke kansen dan? We hebben toch amper wat gecreëerd? Geen grote kansen althans. Wel wat speldenprikjes uitgedeeld.

21 februari 2024 om 23:46

Ach ik las een reactie die zei dat Gundo er 2 had moeten maken. Dan kijk je de wedstrijd en zie je hem aanleggen vanop een degelijke plek buiten de 16 met nog 2 verdedigers voor zich...

Doorgaans creeert Barca wel vrij veel en is het afwerken inderdaad een probleem. Vandaag was daar inderdaad absoluut geen sprake van. Nauwelijks een halve kans bij elkaar gevoetbald en men kan van mazzel spreken dat er 1 gescoord wordt imo. Napoli op dat vlak nog meer mazzel overigens, die creeerden nog een stuk minder. Misschien dat ze het zo berekenen de personen die deze uitspraken doen, 'als Napels er eentje maakt met die mogelijkheden hadden wij er 3 moeten maken met de onze'

21 februari 2024 om 23:57

Welke 2 van Gündogan wordt dan op gedoeld? Telt dat schot in minuut 94 van buiten de 16 met zijn zwakke voet, en 2 man voor hem. Is dat dan een kans? Vind ik niet. Die bal gaat er van de 10x sowieso 9x niet in. Die moet je echt perfect raken.

Daarom benoem ik hierboven de xg, ik heb met het blote oog de kans van Yamal gezien, en een van Lewa in de eerste helft in de 16. Verder? De goal van Lewandowski was toch ook geen grote kans? Dat was een hartstikke lastige bal om te maken.

Barcelona laat het na, maar Napoli anders ook.

Niet vaak een wedstrijdbeeld zo zien kantelen als deze na de 0-1 van Barca. Ineens leek het alsof Napoli weer wist hoe het moest voetballen, echt bizar. Barca is nog een handvol keren over de middenlijn geweest na die goal.
Voorhoede bij Barca begint wel zorgelijke vormen aan te nemen, je bent een uur lang de bovenliggende partij maar ze zijn zo afhankelijk van Lewa om een goal te maken.

Christensen op het middenveld kan trouwens echt niet, lijkt wel alsof Xavi vroegtijdig ontslagen wil worden zo.

We zijn echt verschrikkelijk nep. Langzaam maar zeker gaan we United en AC Milan achterna ben ik bang. Hebben net als Napoli weinig te zoeken in de kwartfinale. Je zou maar City of Real tegenkomen.

Aanval van niks. Christensen op 6? Dat ik dit uit mn strot krijg: maar dan nog liever Romeu. Christensen heeft totaal geen handelingssnelheid om daar te spelen. En wat Inigo bij die goal doet.. verman jezelf eens. Hoe kan je je zo kinderlijk laten aftroeven in een fysiek duel met een spits?

Lewa mooie goal maar verder buiten de 16 heb je niets aan die vent. Yamal enige die wat forceert of iets van dreiging heeft. Speel maar liever met Frenkie dan op 6 en Gundogan ernaast zodat Pedri ervoor kan spelen in de as op het middenveld. Want op die halve linksbuiten positie heb je er ook weinig aan. Xavi denkt echt dat Pedri een soort Iniesta is, maar Iniesta had een versnelling aan de bal uit het niets, waardoor je hem nog daar kon zetten. Pedri heeft dat totaal niet, die heeft andere kwaliteiten.

Kounde vandaag na lange tijd een goede pot gespeeld. Maar ja op rechtsback heeft hij dat wel vaker gedaan.

Xavi: enorm slecht dat je zo laat wisselt. Je zag na die eerste wissels van Napoli dat Barca vers bloed nodig had. Zelfs de commentator zei dat letterlijk. Je voelde aan alles dat die gelijkmaker eraan zat te komen. Iedereen wel, behalve Xavi.

Slaaplekker.

21 februari 2024 om 23:10

Wat is er met Romeu gebeurd? Die speelde in de voorbereiding echt een puike wedstrijd tegen Real maar daarna is het snel minder geworden.

21 februari 2024 om 23:16

Simpel. Zelfvertrouwen is gebroken bij die jongen. Twee slechte potten en is toen in de media meermaals volledig kapot geschreven, nog niet eens te spreken over de sociale mediastorm die er losbrak.

21 februari 2024 om 23:16

Dat was ook gewoon een lucky shot tegen Real destijds in de voorbereiding. Komt onderaan de streep voetballend ook gewoon te kort. Maar Christensen is aan de bal nog erger op 6. Denkt dat hij net zoals achterin alle tijd en ruimte heeft om te bedenken wat hij kan doen. De 6 positie is de meest cruciale positie in het spel wat Barca wil spelen. Als je nu Busquets had zou dat overduidelijk zichtbaar worden. Dan had je echt een ijzersterk middenveld met
pedri, gavi, frenkie en gundogan ervoor die maar
Moesten strijden wie er basis zouden worden op de half posities.

21 februari 2024 om 23:29

Wat het frustrerende is bij Barcelona in mijn ogen is dat het altijd aanvoelt alsof er een stel slappe zakken op het veld staan. Je hebt totaal niet het idee dat er een team staat met een over mijn lijk mentaliteit. Je hoeft niet eens puur voetballend goed te zijn om gewoon wat intensiteit en beleving te zien.

Het voelt allemaal zo slapjes, echt al jaren. Incidenteel richt Barcelona zich op (Koeman tegen Sevilla bijv) maar meestal in toppers als het niet loopt zoals ze het willen, laten ze het kopje hangen. Zo frustrerend om te zien. Ik vrees ook dat we United achterna gaan, hoe spijtig ook. Daarom pleit ik voor een trainer als Flick, dan veranderd er tenminste wat hopelijk. Het altijd voetballend willen doen met technische prinsesjes is ook een keer klaar.

21 februari 2024 om 23:56

Ik zie het anders: ik krijg het gevoel bij bepaalde spelers dat ze echt denken dat ze zo goed zijn dat het wel goed komt “als ze hun ding doen”. En dat dat dit nonchalante houding is die we zien. Dat neigt inderdaad naar zero intensiviteit, maar het probleem zit hem denk ik eerder in overschatting.

22 februari 2024 om 00:02

Welke spelers doel je dan op? Mij schiet direct Koundé te binnen als ik aan een nonchalante houding denk, en een mentaliteit van “het komt goed”.

Koundé lijkt altijd zijn eigen snelheid te overschatten, en dan gaat ‘ie halfbakken achter een diepe bal aan “sprinten”. Dat zie ik wekelijks bij hem. Hij speelde vandaag wel goed overigens.

Cancelo schiet me ook direct te binnen. Dat is voor mij hét toonbeeld van nonchalance. Die bal in de eerste helft die hij met buitenkant voet probeert in de korte kruising te schieten terwijl hij hem gewoon kon voorgeven.. mijn hemel.

22 februari 2024 om 00:20

Die bal probeert hij ook voor te geven maar raakt hij gewoon verkeerd. Maakt het niet beter overigens.

22 februari 2024 om 00:34

Nou, goed, dan zit ik daar fout. Dat geef ik toe.

Echter zegt het wel wat over de speler die Cancelo is, dat ik hem gek genoeg achtte om dat op dat moment op te lossen met een schot met buitenkant rechts. Als Cancelo er lekker in zit zoals tegen Porto dan is het genieten, heeft hij een beetje een offday zoals afgelopen weekend zit je je kapot te ergeren.

22 februari 2024 om 05:35

@Pedri16 en @JogaBonito10:

Het is echt een totaal foutieve associatie om de huidige sportieve malaise te wijten aan de spelopvatting. Het is jammer dat sommige Barcafans mee opgaan in zulke drogredeneringen van zogenaamde analysten.
Barca heeft haar grootste successen behaald wanneer het de Cruijff spelprincipes hanteerde. En die zijn absoluut niet achterhaald want deze successen vonden plaats doorheen verschillende periodes tussen 1990 - 2015.

Het probleem is dat ze het "altijd voetballend willen doen" helemaal niet juist toepassen. Xavi heeft de goede wil, maar het ontbreekt hem aan ervaring en bovenal een goede omkadering in zijn technische staf om dit juist toe te passen. Een capabele assistent-veldtrainer zoals Rijkaard destijds had met Ten Cate had aangewezen geweest. Het probleem is dus niet de aanvallende speelstijl gestoeld op technisch combinatievoetbal, maar veeleer het gebrek aan kwaliteit in collectieve uitvoering. Pep en Bosz laten toch zien dat deze speelwijze niet klaar is?

Als Flick de nieuwe coach zou worden, dan moet hij zich ook houden aan deze spelvisie (hij leunt hier dichtbij aan). Dus nogmaals niet de spelwijze zelf maar veeleer de uitvoering moet beter (veranderen) want momenteel gaan zelfs de simpelste basiszaken comleet fout. Inspeelpassen die veel te zacht zijn, geen consistente pressing, linies te vaak te ver uit elkaar, positiespel in balbezit laat te wensen over. Dit moet allemaal pakken beter. Simpel voetballen is het moeilijkste wat er is dus je moet dit echt zorgvuldig bouwen en met vakmanschap trainen, maar hiervan afwijken is geen optie.

En ik denk overigens ook niet dat er (structurele) nonchalance aanwezig is bij de spelers. Ze zijn imo echt wel van goede wil en niet hoogmoedig o.i.d., maar er is wel duidelijk een vertrouwenscrisis en mentale dip aanwezig. Ze voelen dat het maar niet wil lukken onder Xavi's vertwijfelende leiderschap en daar word je als spelersgroep moedeloos van. Dit werkt ook verlammend, dat is allemaal psychologisch. Maar een gebrek aan wil en inzet is er imo niet en al zeker geen misplaatste superioriteitsgevoel.

22 februari 2024 om 09:18

Ging niet om goed of fout natuurlijk. Cancelo is inderdaad bij uitstek een speler die nonchalance uitademt, dat is natuurlijk uiteindelijk de reden dat Pep hem passeerde voor Jan en alleman. Je hebt gewoon gelijk hoor.

22 februari 2024 om 11:14

Je kan prima volgens de Cruyff-principes voetballen, je moet wel superieur aan je tegenstander zijn om dit tot uiting te brengen. Het City van Pep, is superieur aan elke ploeg al een aantal jaar, maar die hebben zich ook vaak pijnlijk verslikt in een CL tegenstander. Guardiola speelt nu fysieker voetbal dan hij 10 jaar geleden deed, nog steeds uitgaande van balbezit en mooi voetbal, maar met een modern sausje. Daar moeten wij ook langzaam naar toe.

22 februari 2024 om 11:20



Het is imo een gebrek aan kwaliteit onderaan de streep. Cruijff zijn spelprincipes zijn hedendaags zeker nog relevant. Maar het voetbal is wel fysiek geworden. Je moet op z'n minst loopvermogen hebben om 90 minuten te kunnen gaan, vooral als je bij balverlies continue pressing wil zetten. Ook daar schort het imo aan bij dit Barcelona.

Los daarvan: de selectie is totaal niet in balans. Je hebt helemaal geen flanken met snelheid of spelers die sterk zijn in de 1 vs 1. De enige die aan een dergelijk profiel voldoet is een 16-jarige uit de eigen jeugd. Daarnaast heb je een spits die buiten de 16 eerder een hindernis dan toevoeging is. Bij Barcelona (als je dat klassieke spelletje wil spelen waar jij op doelt), moet jouw spits buiten de 16 goed mee kunnen voetballen. En ja, als diezelfde spits om zich heen ook amper spelers heeft die hem goed in stelling kunnen brengen, dan houdt het gauw op.

De middenvelders zijn sterk aan de bal, goed in de kleine ruimte, hebben techniek en het vermogen om aanvallers weg te steken. Dan vraag ik me af: Gundogan is geen schim van de speler die hij de laatste jaren bij City was. Pedri komt van een lange blessure maar wordt misbruikt in een Iniesta rol als halve linksbuiten. Frenkie is na zijn blessure gewoon matig. Daarvoor vond ik hem de beste speler uit de selectie. Kom ik toch uit op stukje tactiek en organisatie waar het aan schort.

Die hele defensie is het hele seizoen al bagger.

Kortom: gebrek aan kwaliteit overall gezien i.c.m. een trainer die een goede visie heeft maar het niet kan vertalen naar de groep. Ik zie geen enkele vorm van tactiek. Ook ad-hoc aanpassingen doen als je ziet dat een wedstrijd erom vraagt daar faalt Xavi faliekant in. Dat ga ik niet opschuiven op assistent-trainers. Dat is wat mij betreft te makkelijk.

Bij dit Barcelona denk ik oprecht dat ze het idee hebben dat ze domineren en veel beter dan de tegenstander zijn als ze de bal 100x kunnen overspelen zonder dat de tegenstander ertussen komt. Maar goed, zet volle druk op dit Barcelona en ze verliezen de bal meteen.

Het is gewoon een matig team in de praktijk. Op papier een aantal grote namen en talentvolle jonkies maar dat is dan ook alles. Geen uitgebalanceerde selectie, geen trainer die er chocolade van weet te maken en een voorzitter die in een eigen wereldje leeft.

22 februari 2024 om 13:12

@Pedri en @JogaBonito:

Dat Pep met City verloor in de CL is normaal, je kan niet elk jaar winnen of in de finale staan. Maar we kunnen toch wel duidelijk vaststellen dat City sinds de komst van Pep de stap richting absolute top heeft gezet en iig structureel competitief is met mooi voetbal. Zelfs in de PL zijn ze nooit door de ondergrens gezakt tot dusver zoals Liverpool enkele off years heeft gekend. En moet je superieur zijn om de Cruijff principes toe te passen of ga je juist de Cruijff principes toepassen om superieur te zijn? 😉

Alles begint idd bij de coach. Zet Peter Bosz neer bij dit Barca en na 2 maanden zie je zijn hand en de Cruijff visie. Garanties op prijzen heb je nooit, maar competitief zijn vanuit je voetbalidentiteit wel. En fysiek is echt niet het sleutelwoord mede-culers. Natuurlijk moet je qua loopvermogen conditioneel mee zijn met de huidige evolutie, maar spiermassa en lengte zijn niet bepalend. Voetbalverstand, de bal het werk laten doen en slim/juist lopen zijn bepalend.

Geloof mij, 15 jaar geleden ten tijde van Pep riep men al die onzinnige cliché's dat tiki taka niet altijd kon, dat je een plan B moest hebben, fysieker moest spelen, bla bla. Dit werd geroepen nadat ze tegen Inter eruitgingen in de halve finale van de CL. Wat deed Pep het jaar erop? Nóg meer tiki taka met middenvelder Mascherano vaak als CV opgesteld en wonnen ze die CL opnieuw. Maar je kan natuurlijk niet altijd winnen. Toen had je ook al fysiek zeer sterke ploegen zoals bv Chelsea.

Maar fysiek is dus niet het sleutelwoord voor het Barca-spel, je hebt wel altijd sterke verdedigers nodig, dat spreekt voor zich. Destijds had pep ook (grote) kerels zoals Puyol, Abidal, Toure, Pique. En vandaag zijn Araujo, Inigo, Christenssen, Kounde evenmin doetjes. Toch ziet die defensie er idd zwak uit, maar dat is niet omdat ze fysiek tekort schieten. Wel omdat ze als ploeg verkeerd staan en het tactisch plaatje niet klopt. Je mag nog zo fysiek sterk en snel zijn, maar als je niet slim verdedigt ben je gezien. Een Alves bv. was verdedigend niet beter dan Cancelo, maar omdat die ploeg uitstekend in elkaar stak was (collectief) verdedigen gemakkelijker in de zin dat iedereen heel gericht zijn taken kende. Vandaag zie je dat de spelers niet goed staan en hun gerichte taken niet precies begrijpen, laat staan correct uitvoeren.

Er moet dus ingezet worden op de Cruijff principes vanuit tactische voetbalintelligentie. De selectie is niet volledig in balans, dat klopt. Maar ik ben het er niet mee eens dat het onderaan de streep een gebrek aan kwaliteit is. Er is gewoonweg een juiste coach nodig die weet hoe je het neerzet. Psv, Brighton en Sporting Portugal hebben geen betere spelers dan Barca, zijn ook niet significant fysieker, maar toch spelen ze beter voetbal.

22 februari 2024 om 16:56

Je laatste punt heeft toch wel te maken met kwaliteit? Althans, laat me het anders verwoorden: Psv, Sporting, Brighton hebben voorin snelheid, en techniek gecombineerd met loopvermogen. Het Cruyff-spel heeft altijd spelers nodig die aan de zijlijn het veld breed houden, en die met loopacties in de diepte ruimte kunnen maken.

Wij hebben 0 snelheid. Een Raphinha is heus niet beter dan een Adingra van Brighton, maar Adringa heeft wel snelheid en een dribbel. Dat is noodzakkelijk om het spel onvoorspelbaar te houden. De vleugels van Barcelona (behalve Yamal) zijn allemaal voorspelbaar als de pest en spelen hun directe tegenstander nooit kapot. Een Ferran kan prima in een Pedro-rol spelen denk ik, maar dan heb je wel spelers als Messi (niet niveau Messi uiteraard, type Messi: Dribbel, Snelheid, overzicht, balvastigheid) en Eto’o nodig. Dan kan Ferran prima op links als nuttige kracht met zijn loopvermogen en loopacties iets toevoegen. Nu speelt hij naast Lewandowski en Raphinha. Dan moet hij dus zelf zijn kansen creëren, spelers voorbij dribbelen en tegelijkertijd hopen op een goede bal van een teamgenoot om in scoringspositie te kunnen komen.

Een Jerdy Schouten is echt niet intrinsiek beter dan Romeu, sterker nog, als je ze omwisselt van ploeg is Schouten ineens de speler waarvan Barcelonafans jeuk krijgen als hij erin komt, en in Eindhoven zou Romeu geroemd worden om zijn vermogen het spel te controleren en de bal terug te veroveren. Dat heeft wel te maken met de afstemming van de andere 10 spelers, je moet spelers in hun kracht laten spelen en elkaar zwaktes compenseren.

Als ik jou zo hoor, vermoed ik dat je liefst de Zerbi als trainer wilt?

24 februari 2024 om 22:45

Ja, het klopt dat er wat gerichte versterkingen nodig zijn. Zoals je terecht aanstipt vooral in voorhoede op de flanken ontbreekt wat pure kwaliteit. Ik bedoelde eerder dat het niet overall een gebrek aan kwaliteit is, zoals onze vriend JogoBonito poneerde.Er is heel veel kwaliteit aanwezig, maar er is nog wat extra nodig. Je omschrijft het verder heel goed, dat is waar het idd op neerkomt.

En ik heb geen uitgesproken mening wie de nieuwe coach zou moeten zijn. Pep is uiteraard de enigste van wie je resoluut zou zeggen he's the man, maar die ligt nog vast bij City. Arteta of Roberto Martinez hadden ook interessante opties kunnen zijn, maar die gaan het ook niet worden en een terugkeer van Lucho wordt ook moeilijk.

Een De Zerbi, Flick, Bosz, Michel, Alguacil, Motta zouden allemaal goeie kandidaten zijn vind ik. Vanwege zijn Barca-verleden heb ik denk ik een lichte voorkeur voor Motta, die het echt uitstekend doet bij Bologna. Maar De Zerbi voldoet zeker aan het vereiste profiel en mits Flick zich zou omkaderen met een goeie assistent a la Ten Cate vroeger, zou hij misschien ook wat kunnen toevoegen.

Ik ben meer uitgesproken in wie het niet zou moeten worden: geen Tuchel, Conceicao, Mourinho, Gallardo, Conte (zou sws nooit een optie zijn) en alle andere namen in de wandelgangen die duidelijk niet voldoen aan het Barca-profiel.

Xavi dankjewel voor je tactisch beleid.

Frenkie neemt 0 risico. Wat een verschrikkelijk laf optreden. Hij maakt geen fouten nee maar hij doet ook niks

21 februari 2024 om 23:10

@wk020

ik zie jou de laatste tijd enorm veel kritiek uiten op Frenkie wat ook mag, maar je overdrijft zo enorm hard.

Frenkie is nogmaals geen speler die het moet hebben van G/a..

22 februari 2024 om 00:07

@Messi_123 Ik overdrijf totaal niet. Wil je zeggen dat hij buiten die ene pass op Yamal met ruimte voor zich ook maar iets heeft bijgedragen aan een aanval, terwijl hij misschien wel 100 keer de bal heeft beroerd. Balletje breed, terug of kort tussen de linies. Altijd hetzelfde en ook nog eens enkel om de controle te bewaren. Hij snapt nog steeds niet dat er tempo vereist word. Je moet ploegen kapot spelen. Die controle doe je pas bij 3-0 voorsprong. Dus wat vind jij dat hij deze wedstrijd wel goed gedaan heeft?

22 februari 2024 om 02:41

Inderdaad Frenkie is geen slechte speler. Maar ook niet een speler die het team beter maakt. En al helemaal geen wereldtop. Gewoon een nuttige speler. Zoals Joris Mathijsen was in Oranje. Dus beste mensen, niet meer afgeven op Frenkie de Jong. Maar hem ook niet (meer) wereldtop noemen.

21 februari 2024 om 23:13

Eens met je in deze, speelde werkelijk alles op safe en treuzelde ook heel lang om vervolgens een pass te geven die hij 5 seconden ervoor al kon geven.

21 februari 2024 om 23:31

Frenkie was in deze pot in mijn ogen té vertragend. Hij kreeg de bal dan van Araujo bijvoorbeeld, ging dan met zijn voet op de bal staan, keek op, zag Christensen naast hem, draait de andere kant op, heeft nog wat extra balcontacten, draait vervolgens terug en tikt hem alsnog op Christensen.

Dat moet veel sneller.

21 februari 2024 om 23:38

Dat is het altijd met Frenkie. Hij heeft teveel kwaliteiten van alle soorten posities op het middenveld (CDM-AM-RM en LM) maar net niet genoeg om bepalend te zijn in welk aspect dan ook. Ja hij passt prima maar zelden zie je een steekbal of splijtende pass.

21 februari 2024 om 23:47

Het vreemde is, ik heb hem incidenteel echt wereldballen zien geven bij Barcelona. (Goal Raphinha tegen Osasuna 91e minuut vorig seizoen schiet me direct te binnen) Dit doet hij echter een keer per 3/4 wedstrijden oid.

Hij ziet het dus wel, hij heeft het talent om hem te geven, maar hij doet het gewoon zelden. Hetzelfde met schieten van afstand, hij schiet tegen Napoli 2 jaar terug een bal van buiten de 16 de kruising in. Daarna heb ik hem amper meer zien schieten. Hij lijkt het gewoon niet te durven; het risico nemen op een fout en balverlies.

22 februari 2024 om 00:09

Dat is iets ergerlijks wat hij altijd doet. Ook in Oranje. Precies hoe je het stetst. Keuze kiezen die al veel eerder kon

22 februari 2024 om 00:19

Maar dat is het frustrerende, iedereen ziet het talent en potentieel, maar het komt er maar niet uit in de beslissende wedstrijden.

Ik hoop nog steeds dat hij met de jaren bepalender wordt.

22 februari 2024 om 00:42

Hij is geen jonkie meer. Wanneer verwacht je dat hij het eindelijk eens gaat begrijpen? Ik zie het somber in. Dit is een leeftijd waarin je al enige verbetering hoort te zien en hij neemt juist steeds minder risico. Eerste jaar Barca vond ik hem het beste en zelfs toen kon het beter

22 februari 2024 om 07:16

Wat heb jij gezopen? Frenkie passt constant met 1x raken tussen de linies door, dat z'n teamgenoten er niet een snel en goed vervolg aan kunnen geven kan hij niet helpen. Met zijn loopacties creëert hij ook nog eens veel ruimte. Balbezit is belangrijk als je ploeg niet op en top is, en dat is Barca momenteel. Het moet heerlijk zijn om een speler te hebben die de bal met 1x raken kan doorspelen tussen linies door naar de juiste speler, of dribbels kan maken zonder de bal kwijt te raken en constant vrij te lopen.

22 februari 2024 om 11:34

Frenkie passt constant met 1x raken tussen de linies door? Wat een leugen zeg. Weet je wat Frenkie constant doet? bal ontvangen, 5 seconden wachten, draaien (of kappen/overstapje maken) en hem naar de dichtstbijzijnde speler spelen.

Weet je wat hij af en toe doet? Zijn handelsmerk gebruiken: iemand uitspelen en de dribbel naar voren inzetten om daadwerkelijk aanvallend te spelen en gevaar proberen te stichten.

Lindstrom kan dus toch voetballen, heeft ie tot op heden goed weten te verbergen.

Hopelijk kan Napoli wat meer in vorm komen tegen de tijd dat de return gespeeld wordt. Er zijn zeker kansen om door te gaan tegen dit Barcelona.

Forza Napoli!

''De return is op 12 maart in Camp Nou''

Is dat nog niet vol in verbouwing en spelen ze momenteel in het Olympisch stadion op heuvel Montjuïc?

Weer een ondermaats resultaat van dit Barcelona, doet pijn aan de ogen.

Xavi heeft behoorlijk wat uit mogen geven van de voorzitter, iets wat met Koeman niet mogelijk leek. Het voetbal wat Barcelona speelt onder Xavi is niet om over naar huis te schrijven. Zijn geluk is dat hij geliefd is in Barcelona en dat de voorzitter alles heeft gedaan om Koeman eruit te werken en Xavi te halen, zoals hij beloofd had. Elke andere trainer was allang weg geweest. Geen resultaten, geen goed voetbal, raar gedrag aan de zijlijn met een altijd verongelijkt gezicht. De aanname is dat men bij Barcelona heeft gezegd: Joh, mondig je afscheid aan, aan het eind van het seizoen dan lijd je geen gezichtsverlies anders moeten wij het doen.

Op zich starten we best goed, we zetten goed druk op Napoli en zijn eigenlijk de hele eerste helft baas. Dan valt die 0-1 en weten we precies niet meer wat we moeten doen, verder doorduwen en de wedstrijd killen of met 0-1 naar Barcelona gaan. Daar is het dan fout gegaan. Napoli echt wel de morele winnaar uit deze strijd, want die hadden hier nooit met een 1-1 van het veld mogen stappen.

Verder waren we best tandeloos voorin, counters continu verkeerd uitspelen.

22 februari 2024 om 12:23

Het is ook verdomd lastig om gevaarlijk te worden zonder snelheid.. als je ziet hoe traag een counter gaat, en hoe weinig spelers op topsnelheid de diepte in rennen.. dat gebeurt gewoon zelden.

Pedri is een van de weinige die ik wel vol zie aanzetten als hij een counter mogelijkheid ziet, maar hij is niet heel snel, dus wordt redelijk eenvoudig bijgehouden.

Dit gebrek aan snelheid zorgt er voor dat elke tegenstander druk durft te zetten.(zelfs de Granadas van deze wereld) want welk risico loop je nou? Als ze de bal lang spelen win je als Granada altijd de afvallende bal, speel je Lewandowski diep? Dan haalt elke verdediger hem terug bij. Pedri idem dito. Yamal heeft ook geen pure snelheid maar compenseert dit met zijn geweldige dribbel.

22 februari 2024 om 13:19



@pedri16

Daarom dat ik me altijd heb uitgesproken tegen een vertrek van Dembã©lã©. Veel fans wouden Dembã©lã© liever kwijt dan rijk , ik vond het echt een enorm slechte move omdat ik wist dat we deze niet gingen opvangen. De snelheid en verticaliteit die hij heeft gaf ons veel meer opties voorin.

Nu kan je misschien zeggen dat het vertrek van Dembã©lã© , de doorbraak van Yamal betekende, maar zo moet je het niet zien. Al was het maar dat Yamal en Dembã©lã© elkaar afwisselden, zo creã«er je veel meer gevaar. Nu komt Raphinha erin die letterlijk niets goed heeft gedaan.

PS : we moeten absoluut naar een spits die ruimtes induikt en geen spits die in de bal komt.

22 februari 2024 om 17:03

Zo’n Osimhen is best een interessante optie, als hij tenminste niet belachelijk duur zou zijn. (Wat hij wel is) hij loopt constant buitenspel dat moet hij wel afleren, maar wát een atleet is dat. Razendsnel, fysiek enorm sterk.

Als je Yamal op rechts hebt, Pedri vanuit zijn rug en een type Nico Williams op links, dan heb je een potentiële topaanval. Osimhen zou je dan gewoon moeten laten dieplopen en ballen afwachten en de rest erom heen doet het voetballende gedeelte. Een goedkoper alternatief voor Osimhen kom ik zo 1,2,3 niet op? Of Nico williams je direct kwalitatief heel veel beter maakt, weet ik niet, maar dat hij dingen toevoegt die je nu heel erg mist ben ik van overtuigd.

Leao zou een droom zijn vanaf links.. maar dat is compleet onhaalbaar (net als Osimhen..)

Als je deze wedstrijd en de wedstrijd van Arsenal allebei hebt gezien zou je haast willen zeggen dat zowel PSV als Dortmund als ze door zouden gaan, ook de halve finale moeten kunnen bereiken. Wat een ontzettend triest niveau van de ploegen die normaal voor sensatie zouden moeten zorgen. Als je dan beseft dat PSV, Dortmund, Napoli, Barca, Porto, Arsenal, Athletico, Bayern en Lazio er allemaal nog in zitten en dan kijkt hoe ze spelen, is t pas echt zonde dat Feyenoord niet door is gegaan. Hadden dan met dubbele kansen echt wel kans gehad op een hele bijzondere NL campagne.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren