Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona krijgt concurrentie van Bayern in strijd om Spaans international

Laatste update:

Bayern München heeft Dani Olmo op zijn shortlist geplaatst, zo weet Fabrizio Romano donderdag te melden. Der Rekordmeister gaat de concurrentie aan met FC Barcelona, dat eveneens geïnteresseerd is in de aanvaller van RB Leipzig.

Olmo beschikt bij die Roten Bullen nog over een contract tot medio 2027, maar hij zou komende transferperiode al voor zestig miljoen euro kunnen vertrekken als Bayern bereid is die afkoopclausule te betalen.

Max Eberl, sportief directeur bij Bayern München, kent Olmo nog van zijn periode bij RB Leipzig en hoopt hem te kunnen overtuigen van een overstap. Volgens de berichtgeving volgen ook twee Premier League-clubs de ontwikkelingen rond Olmo op de voet.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Barcelona zal overigens zeker niet aan de ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro kunnen voldoen, maar toch zal de club een poging wagen de Spaans international los te weken bij RB Leipzig, zo meldde Mundo Deportivo eerder.

Volgens de berichtgeving uit Spanje is Deco vooral gecharmeerd van Olmo, die hij als een echte nummer 10 ziet. In de optiek van de sportief directeur kan de Spanjaard op alle aanvallende posities uit de voeten en is Olmo tevens geschikt om kort achter de voorhoede te opereren.

Deco is naar verluidt ook onder de indruk van het karakter dat Olmo toont tijdens wedstrijden van RB Leipzig. Het jeugdproduct van Barcelona wordt gezien als een fysiek sterke en hongerige speler die het goede voorbeeld geeft aan zijn ploeggenoten.

Olmo is volgens Deco een technische begaafde speler die zijn voeten laat spreken. “Een stille leider die altijd een paar stappen vooruitdenkt.” Olmo maakte enkele jaren deel uit van de jeugdopleiding van Barcelona, maar brak nooit door. Via Dinamo Zagreb kwam de spelmaker in 2020 bij RB Leipzig terecht. Afgelopen seizoen maakte hij in 21 Bundesliga-wedstrijden 4 goals en gaf hij 5 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

leuke technische speler, maar ook echt een lichtgewicht.. heeft volgens mij nog nooit een heel seizoen zonder blessures gespeeld.

Alsjeblieft Bayern koop Olmo.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het echt een heerlijke voetballer mits fit en in vorm. Echter is hij vaak geblesseerd en speelt hij in een rol die niet direct versterkt dient te worden bij Barcelona. Ja, hij zou een goede speler zijn, maar 60 miljoen is verschrikkelijk veel voor Barcelona. Die kunnen ze beter op zak houden dan in deze Olmo investeren. Al jaren gaat het gerucht rond dat Laporta Olmo wilt terughalen, dus ik zie hem er wel voor aan om die 60 miljoen neer te leggen.

23 mei 2024 om 23:49

Benieuwd of Flick komt. Sane en Kimmich kon hij goed mee opschieten en die lopen in 2025 beide uit hun contract. Sane op links en Yamal op rechts kan me wel bekoren. Sane is ook een type met een dribbel, diepgang en snelheid. In vorm een lust voor het oog.

Olmo is een type die graag in de bal komt. Met Yamal, Pedri en Gavi heb je al genoeg van zulke spelers. Barca speelt ook niet met een echte 10 of iemand vlak om een echte spits heen. Zou wederom een idiote keuze zijn. Evenals de interesse in Bernardo Silva. Uitstekende voetballers allemaal, maar totaal niet de spelers die Barca nodig heeft.

24 mei 2024 om 00:03

De geruchten om Flick zijn inmiddels wel heel sterk, dus ik ga er momenteel stiekem van uit dat dat zo goed als rond is. Ik heb heel veel vragen over waarom Barcelona ineens toch van trainer wilt ruilen, maar hier kunnen we weinig anders mee doen dat speculeren. Het is zo op het eerste oog een vreemde omslag van Laporta.

Verder heeft Flick altijd 4-2-3-1 gespeeld. Zowel bij Bayern als Duitsland. Ik vraag me af of hij zich gaat aanpassen en het gaat omzetten naar een 433 met de punt naar achter (het klassieke Barcelonaspel) of doorgaat op dezelfde manier als bij Bayern en Duitsland.

Ik vraag me ten zeerste af of de huidige selectie het “standaard” Flick voetbal aankan. Dat vraagt namelijk behoorlijk wat kracht van je team. Je backs zijn praktisch buitenspelers en je centrale verdedigers komen hierdoor in ongelofelijke ruimtes bij balverlies. Ik vind zowel Christensen als Koundé eigenlijk geen spelers die grote ruimtes kunnen belopen. Zij hebben denk ik meer baat bij een trage opbouw en bij minder intens voetbal. Flick speelde toch graag in één keer naar de aanval en sloeg hierbij het middenveld over. Iets wat je bij Barcelona zelden ziet.

Olmo is inderdaad overbodig, Kimmich en Sané zijn beiden wel behoorlijke versterkingen. Al vind ik Sané soms dat blinde van Dembele ook hebben. Die heeft soms wedstrijden waarin álles mislukt.

24 mei 2024 om 09:00

Wat Laporta betreft: dat is een vent met een enorm ego. Althans in al zijn doen en laten wat wij ervan meekrijgen kun je wat mij betreft die conclusie trekken. Xavi heeft de waarheid gezegd, maar die is voor Laporta te confronterend. Hij vat het persoonlijk op en wil hiermee laten zien dat hij de macht heeft.

Het systeem interesseert mij sinds jaren eigenlijk niet meer bij Barca. Ook met de punt naar voren kun je attractief voetbal spelen. Het gaat allemaal om tactiek en met welke opdracht de spelers het veld ingestuurd worden. Intensiteit is iets wat te trainen is. Bij Barca heb ik het idee dat ze alleen maar met de bal trainen. Dat is iets waar Flick verandering in kan brengen. Als je met 2 controleurs gaat spelen kan iemand als Frenkie ineens opbloeien vermoed ik zo. Maar goed, we zullen het meemaken op korte termijn. Volgende week hebben we duidelijkheid. Denk maandag al.

Flink saneren en snijden waar het kan.

24 mei 2024 om 12:01

Maar op zich heb je die kracht toch wel grotendeels Pedri16? Die intensiteit bedoel ik dan. Op papier dan he. Kijk Lewandowski heeft het niet meer zo, gezien zijn leeftijd. Maar dan alsnog kan het wel werken. Maar als je naar de spelers kijkt die je hebt, kun je volgens mij genoeg spelers aanwijzen die het wel degelijk kunnen opbrengen, zelfs als ze dat nu niet direct tonen. Zoals Joga-Bonito10 ook zegt: het is te trainen.

In principe heb je genoeg 'snelle' verdedigers (araujo, Koundé, Christensen, Cubarsi). Dan zou ik toch Koundé als rechtsback blijven gebruiken. Met Baldé heb je in principe een snelle jongen op links die de hele flank kan bestrijken. Frenkie heeft meer dan genoeg conditie om de hele wedstrijd te lopen. Gavi idem. Gundogan wat minder misschien nu, maar die loopt vooral slimmer. Pedri zal ook fit genoeg zijn om dat te kunnen. Voorin heb je Yamal die je dat prima kan aanleren. Dan blijven eigenlijk alleen Lewandowski en de andere flank over. Dat is wat lastig.

Qua formatie zou ik mij daar niet blind op staren, net zoals Joga-Bonito10 zegt. Dat blind staren op 433 met de punt naar achteren is juist één van de problemen van Barcelona. Dat houdt de club namelijk in haar ontwikkeling tegen. Je kunt prima 4-2-3-1 spelen op een zeer aanvallende wijze met veel combinatie spel. En daar heb je ook aardig wat geschikte spelers voor. Odegaard zou bijvoorbeeld wel een perfecte speler voor jullie zijn, maar die blijft gelukkig bij Arsenal .

Olmo doe je inderdaad verstandig aan niet te halen. Maar ook Sané en Kimmich zou ik niet direct verstandige aankopen vinden. Sané is een mooi weer voetballer die juist die intensiteit niet heeft. Kwalitatief top, wanneer hij dat wil. En Kimmich is echt top, maar wel weer teveel van hetzelfde. Jullie middenveld overlapt elkaar teveel in kwaliteiten. De spelers hebben slechts een paar procentjes verschil met elkaar. Frenkie, Gundogan, Gavi, Pedri en als je dan nog Kimmich haalt: allemaal meer dan 50% vergelijkbaar in hun spel.

Laat beide nou eerst een trainer vinden( er vanuit gaan dat de berichten kloppen mbt het ontslag van Xavi ) en vooral deze laten meebeslissen op het gebied van transfers. Verder best een aardige prijs voor olmo. Barca kan beter dat geld in een 6 of een linksbuiten investeren .

23 mei 2024 om 23:44

Flick is volgens Duitse media vrijwel 100% zeker rond met Barcelona. Contract voor 2 jaar gaat het om. Dus Barcelona (lijkt) al een trainer te hebben.

Je laatste punt helemaal mee eens.

23 mei 2024 om 23:51

Ja en dan echt geen Zubimendi. Ik zou Schouten een out of the box aankoop vinden, maar meteen de ideale 6 die Barca nodig heeft. Ziet alles, speelt vooruit, altijd aanspeelbaar en bewaard altijd de rust en overzicht. Maar waarschijnlijk te onbekend bij het grote publiek, dus dan ben je al geen optie voor Laporta.

Olmo. Leuke speler, maar ook met enige regelmaat geblesseerd geloof ik hé.
Daarnaast vind ik hem ook te prijzig voor wat hij brengt en is hij ook totaal niet nodig bij FC Barcelona.

Als buitenspeler is hij echt te matig en niet snel genoeg. Dan kan je beter Joao Felix kopen.
Middenveld heb je al een Pedri, Gavi, Gundogan, Frenkie etc, daar komt hij in principe ook niet erop.

Zonde geld. Barca kan beter eerst ergens anders investeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren