Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Favorietenstatus voor Ajax: ‘Ze zijn stabieler, dat zie je in de competitie’

Laatste update:

Ajax neemt het zondagmiddag op eigen veld op tegen PSV en kan de regerend kampioen van Nederland dan op een achterstand van acht punten zetten. Oud-middenvelder- en aanvaller Arnold Bruggink ziet de koploper uit Amsterdam als de favoriet.

/

“Ajax is stabieler en dat zie je ook terug in de competitie. Tegen FC Groningen vond ik ze met name in de tweede helft erg goed spelen en ik ben benieuwd of ze de stijgende lijn kunnen doortrekken. Ze hebben door de Europa League-wedstrijd alleen weinig rust gehad, dus ik ben benieuwd hoe het zondag gaat”, zegt Bruggink bij FOX Sports.

De 38-jarige analyticus stelt vast dat PSV het gemis van spelers als Andrés Guardado, Jetro Willems en Luuk de Jong moeilijk kan opvangen, al doet Guardado heel misschien mee in de Amsterdam ArenA. “Ik ben benieuwd of ze het nu wel aankunnen en ik verwacht een gelijkspelletje: 1-1”, aldus Bruggink.

Wat verwacht jij van Ajax - PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoezo Ajax als favoriet aanwijzen en vervolgens verwachten dat het een 1 - 1 gelijkspel gaat worden!

3 oktober 2015 om 09:37

Vanwege de omstandigheden misschien? Ajax heeft donderdag nog gespeeld.

3 oktober 2015 om 11:17

Precies, die EL kost je gewoon punten. Snap goed dat Twente en PSV hier ook met de pet naar gooide toen ze EL speelde. Titelstrijd moet gewoon voorop staan.
Leek wel of Ajax dat ook deed donderdag, al denk ik dat het gewoon kwaliteit gebrek is. Want ook op halve kracht moet Ajax van Molde winnen.
Verder weet ik ook niet waarom Ajax de favoriet zou zijn. Ajax heeft tot nu toe alleen rechter rijtje tegenstanders gehad dus dan mag je ook wel wat meer punten halen. Dat mis ik in de analyse van Bruggink. Maar misschien wil hij ook als Psv'er zijnde PSV in de underdog positie praten.

3 oktober 2015 om 18:07

Molde FK had Fenerbahce ook verrast en ze speelden toen ook nog eens een uitwedstrijd, daarnaast zijn ze in de competitie ook wel uitgespeeld omdat een Europa League-ticket simpelweg niet meer te behalen valt met een achterstand van 12 punten op Stromsgodset en nog 5 duels te gaan dus ze focussen zich nu volledig op de Europa League en zijn absoluut een niet te onderschatten ploeg!

3 oktober 2015 om 16:39

Omdat voetbalzone Ajax de favorietenstatus geeft. Niet Arnold. Hij zegt alleen dat Ajax stabieler is maar wel minder rust heeft gehad.

Ajax speelt thuis, krijgt thuis bijna geen goals tegen, Psv zonder de Jong is beduidend minder dan met de Jong. Het is maar de vraag hoe fit Guardado is. Beide waren niet heel goed afgelopen week maar Ajax was in mijn ogen net wat minder slecht.
Aan de andere kant, Psv kan achteruit hangen en hun geliefde counter voetbal spelen.
Ik denk toch dat Ajax redelijk eenvoudig zal winnen.

3 oktober 2015 om 09:34

Ik zou psv zeker onderschatten na hun 2e helft tegen cska moskou...

3 oktober 2015 om 09:41

Dat lag er meer aan dat CSKA de voet van het gaspedaal afhaalde dan dat PSV ineens de sterren van de hemel speelde, bij rust was een tussenstand van 5 of 6 tegen nul helemaal niet geflateerd geweest. Maar idd Ajax moet PSV zeker niet onderschatten.

3 oktober 2015 om 10:32

@tornado72: in de loop van de wedstrijd zie ik psv op de counter loeren, en met een Narsingh in de selectie kan je dit gaan verwachten denk ik. Al met al gok ik op een gelijk opgaande wedstrijd waarin Ajax misschien het betere van het spel heeft.

3 oktober 2015 om 10:45

@9Rayes9
Dat gaat alleen op op het geval Ajax niet op voorsprong komt. Als PSV het spel moet gaan maken zal het heel lastig worden dat is niet het sterke punt van PSV onder Cocu.

3 oktober 2015 om 10:57

Ik zou de 2e helft van die wedstrijd niet meer zo serieus nemen.
De wedstrijd was al gespeeld en PSV moest van geluk spreken dat het niet al 5 a 6-0 was na die eerste helft.

3 oktober 2015 om 10:02

Voordeel voor Ajax is denk ik dat PSV niemand op het middenveld heeft met een echte versnelling aan de bal zoals gini die had. Anders zal Ajax ongetwijfeld overlopen worden op het middenveld. De snelheid bij PSV is er op de flanken. Beiden blijven op de lijn en de backs van Ajax doen het gewoon goed. PSV matig in uitwedstrijden dit seizoen en Ajax gewoon prima in thuiswedstrijden. Ik verwacht een kleine overwinning voor Ajax met of zonder guardado.

3 oktober 2015 om 10:14

Ajax creëert ook erg weinig uitgespeelde kansen. Donderdag gelukkig wel een aantal, maar algemeen genomen is het armoedig.PSV laat Ajax lekker aan de bal. Tot aan de 16 zijn ze niet gevaarlijk en dan een snelle omschakeling en scoren. Zelfde recept als vorig jaar.

3 oktober 2015 om 13:08

In de afgelopen 2 wedstrijden gaat het toch goed met kansen creëren. Het ziet er al beter uit alleen nu de kansen nog afmaken.

PSV is een nimmer te onderschatten tegenstander, dat zag je vorig jaar.

Toen dacht ik bij een 1 - 0 ruststand dat de punten in de knip zaten, Psv had niets in te brengen tegen Ajax en op een naieve manier ging Ajax alsnog de boot in.

Ajax donderdag een zeperd gehad, Psv een geweldige tweede helft waar ze mogelijk kracht uit putten.

Het zal zeker weer een spannende wedstrijd worden, waarbij ik uiteraard hoop dat Ajax gaat winnen.

3 oktober 2015 om 10:53

Ajax die speelde 10x beter dan psv. Als CSKA geen gas terug nam dan was het 6-0 geworden. Ajax die had met 1-6 moeten winnen maar het zat gewoon tegen. Ik denk dat Ajax gaat winnen.

4 oktober 2015 om 00:19

Wat ben je kortzichtig als je beweert dat Ajax 10x beter speelde dan PSV, zeg.

Ajax heeft de afgelopen 14 wedstrijden (eredivisie, el/cl en knvb beker) 1x verloren. De favorietenstatus lijkt me daarom wel logisch. Ze hebben een uitgelezen mogelijkheid om psv na al 8 wedstrijden 8 punten achter zich te laten

Tja Ajax heeft nog niet tegen een top 6 ploeg gespeeld, en er 4 vd onderste 6 gehad... Ze lijken stabieler, al is het europees drama.

PSV mist de 2/3 beste spelers vd eredivisie. Spelen gelijk met een lucky ado goal, en verliezen van een verassend sterk Heracles.

Op volle sterkte lijkt PSV mij beter, Ik zou mijn geld nu op Ajax zetten

3 oktober 2015 om 10:11

De resultaten europees zijn slecht, maar ik vond ze niet 'drama'

3 oktober 2015 om 10:17

Komop, als je denkt kampioen te worden moet je thuis van een matige ploeg als Rapid Wien gewoon met 2-0 winnen. En tegen Jablonec (wie?) en Celtic was het ook erg matig. Dus ik zou het wel drama noemen.
Een domme fout van de Boer om tegen Rapid Wien je meest onervaren elftal het veld op stuurt. Zou hij toch moeten weten na 4 jaar Champions league en duels met Real, Barca, Psg, AC Milan, Lyon en Celtic.

3 oktober 2015 om 10:46

@hectormoreno: dus als je denkt kampioen te worden moet je tegen ploegen als Rapid Wien, Jablonec en Celtic winnen. Wat een redenatie. Nog iets, de resultaten waren drama, maar het voetbal dat ze speelden was nog helemaal niet zo slecht vind ik. Iedereen loopt over Ajax te zeuren in Europees verband. Kijk eens voor de gekkigheid naar de resultaten van de andere Nederlandse clubs in Europees verband. Sodeju, wat halen die fantastische resultaten tegen ploegen waar men nog nooit van gehoord heeft.

3 oktober 2015 om 12:32

@9reyes9
Aaaaai geen argumenten meer over en dan de moeizame prestaties maar vergelijken met andere ploegen in plaats van uitgaan van eigen kwaliteit.
Het wordt tijd dat Ajax me al hun praatjes gaan winnen van een gelijkwaardige tegenstander. Houden ze weer de 0, of gaan ze volledig door het ijs zakken?

3 oktober 2015 om 14:19

Huh? 4 x kampioen in laatste 5 jaar! Wat zegt u???

3 oktober 2015 om 14:16

Twente en AZ zijn toch echt 2 ploegen die in de top 6 thuis horen, de huidige top 6 zal zeker niet hetzelfde zijn als na 34 wedstrijden. Dus dat vind ik echt geen goed argument. Misschien hoort Groningen daar ook nog wel bij. Deze wedstrijden staan altijd opzich en de ranglijst, huidige vorm, blessures of statistieken zijn echt niet van toepassing. Ik ben benieuwd, laten we hopen dat ze er een mooie pot van maken.

Ik vind het een regelrechte schande dat een team dat alle moeite heeft om te winnen van Rapid, Jablonec, Molde en de voorgaande jaren werd uitgeschakeld door Red Bull, Steaua, etc. hier zo makkelijk eerste staat. Ajax moet ervaren krachten halen die gelijk van toegevoegde waarde zijn, want ze hebben een paar toptalenten.

3 oktober 2015 om 10:49

Makkelijker gezegd dan gedaan, ervaren krachten die er gelijk staan zijn moeilijk te vinden. Daarnaast gaan ze liever in bijvoorbeeld Turkije voetballen, waar meer geld te verdienen is en het klimaat een stuk beter is.

Dus kom maar op met namen, noem is een paar voorbeelden?

3 oktober 2015 om 10:49

Zegt genoeg over de andere Nederlandse clubs als Ajax aan kop gaat in de Eredivisie.

Stabieler, zo kun je het doorlopend teleurstellende spel van Ajax ook noemen ja. Nee, ik begrijp wel wat hij bedoelt. PSV heeft natuurlijk veel meer te puzzelen gehad de afgelopen weken. Door het missen van Willems, en het gebrekkige niveau dat Poulsen aan de dag legt, het uitvallen van De Jong en Guardado en dan ook nog eens de stennis van Locadia in de eerste periode van dit seizoen is de start van PSV wat minder geweest. Daarnaast speelt het erg mee dat PSV erg veel nieuwe spelers heeft moeten inzetten.

Dit is in het voordeel van Ajax, want in goede doen en op volle sterkte is de selectie van PSV echt stukken beter. Voorin heeft Ajax alleen in El Ghazi een aanvaller waar redelijk op kunt rekenen. Maar of voor de rest Milik, Fisher of Younes hun dag zullen hebben durf ik geen geld op te zetten. Bij PSV is Narsingh de steevaste tegenvaller, maar Lestienne is in principe altijd dreigend en heeft een uitstekende voorzet om De Jong te bereiken. Die is er weliswaar niet bij morgen, maar Locadia is een prima spits, die ik beter acht dan Ajax' eerste spits zelfs.

Op het middenveld vind ik bij Ajax Bazoer erg sterk, maar Klaassen en Gudelj vind ik momenteel nog niet groots spelen. Bij PSV geldt dat voor Proepper, maar Jorrit Hendrix speelt wel bijzonder sterk en met Guardado erbij wordt dat zeker een spannende strijd.

Achterin heeft PSV in Bruma de zwakste broeder, zoals Veltman dat is bij Ajax. Tete en Arias zijn beide sterke backs op rechts en waar Dijks voor Ajax een back is die zijn werk doet is Brenet uiteraard pudding op die positie bij Psv. Riedewald is een groot talent in Amsterdam, maar voor een wedstrijd als deze heb je in Moreno natuurlijk een betere man om op te bouwen. Qua keepers vind ik er weinig verschil inzitten.

Waar PSV echter het grote voordeel heeft is de breedte. Daar is voor Ajax de spoeling erg dun. Voor zondag hoeft dat niet uit te maken, maar over de hele linie van het seizoen denk ik dat dat Frank de Boer op gaat breken. Want als basisspelers moeten worden vervangen met doorsneespelers als Van Rhijn, Viergever en Serero kom je toch wel wat slechter voor de dag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren