Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fan voorkwam rode kaart Balotelli: ‘Ik zag het aan Mario’s lichaamstaal’

Laatste update:

Liverpool verloor zondag op eigen veld van Manchester United, mede omdat Steven Gerrard een minuut na zijn invalbeurt alweer met rood van het veld werd gestuurd en de ploeg van trainer Brendan Rodgers met tien man verder moest. Bijna hadden the Reds de wedstrijd als negental beëindigd, want aanvaller Mario Balotelli was dicht bij een tweede gele kaart.

/

De Italiaan was al een keer op de bon geslingerd op het moment dat hij samen met bewaker Chris Smalling tussen de reclameborden belandde na een stevig duel. Liverpool-supporter Shaun Leatherbarrow zag het voor zijn neus gebeuren en beweert dat hij voorkwam dat Balotelli zich ten koste van een tweede gele prent liet gaan tegenover Smalling.

“Ik kon aan Mario’s lichaamstaal zien dat hij op het punt stond om te reageren, en ik wist dat hij al geel had. ‘Rustig, laat maar zitten’, zei ik, en hij zei ‘oké, oké’. Ik ben maar klein en hij is een grote vent, dus het kostte me de nodige moeite om mijn armen om hem heen te slaan”, vertelt Leatherbarrow aan de Liverpool Echo. “Naderhand heb ik er met de jongens om gelachen.”

Denk je dat Mario Balotelli zonder Shaun Leatherbarrow rood had gekregen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede actie van die fan, maar de manier waarop Balotelli zich waar liet zien was treurig.
Nog geen 3 minuten in het veld en al geel, waar rood op zijn plek was geweest.

Nu gaf Gerrard niet echt het goede voorbeeld, maar als je zo goed kunt voetballen, maar je bent alleen maar bezig met die gasten in een ander kleur shirt, dan houdt het gewoon op.

24 maart 2015 om 10:57

Tja dat zit in de aard van het beestje. Soms kan het positief zijn, maar bij mensen zoals Balotelli is het bijna altijd negatief. Wat agressie kan geen kwaad, maar je moet wel je verstand erbij kunnen houden en dat is niet zijn sterke punt.

24 maart 2015 om 11:09

True, hij doet het gewoon vanaf minuut 1. En een speler als Costa wordt beter van ruzie en gezeik.. Balotelli wordt er alleen maar minder van.
die moet zich niet bezig houden met tegenstanders of mislukte acties. gewoon gaan voetballen.

24 maart 2015 om 11:31

Ja precies. Balo is mentaal gewoon zeer zeer zwak en dan bedoel ik op het veld. Als die het veld in komt en 2/3 dingen lukken al niet dan is 't al afgelopen. Als die dan ook nog wordt geirriteerd tja..

Geweldige reactie van die fan

Dat was geweldig om te zien. Dat is misschien ook wel het fijne van een tribune zo dicht op het veld, de fans hebben meer de beleving iets toe te voegen aan de wedstrijd. Niet alleen wanneer spelers worden vastgehouden maar ook de afstand naar het veld en dergelijke.

Unieke beelden, knap dat ze Balotelli in bedwang konden houden haha!

Off: die Balotelli is toch langzamerhand de meest overhypt speler van de afgelopen 10 jaar zeg. Heeft overal problemen veroorzaakt en lijkt zijn laatste kans bij een Europese subtopper te verspelen... die speelt over een paar jaar lekker in Rusland of Turkije lijkt me.

We kunnen hier alles zeggen over Balotelli, maar Gerrard was ook geen lieverdje hoor.

Geweldige actie van die vent, Balo mag hem wel bedanken eigenlijk. Ook geen stewards in de buurt dus dit kan nog allemaal daar in Engeland. Voor mijn gevoel is Engeland qua hooligans nu veel rustiger dan vroeger? In Nederland zou je hier een stadionverbod voor krijgen...

24 maart 2015 om 08:58

In Engeland komt het in de lagere divisies ook nog wel eens voor. Het is meer als het nationale team in Europa speelt dat het tuig meegaat om te knokken.

Verder denk ik dat het knokken zich niet meer in de stadions afspeelt door de vele cctv's, maar achteraf georganiseerd.

24 maart 2015 om 09:05

Pietjansma,

Neen, dat klopt niet. Het komt natuurlijk wel meer voor in de lagere leagues, maar ook daar is het drastisch gedaald.

Wat de hooligans wel doen, is op niet-wedstrijddagen ergens afspreken op een verlaten veldje of ergens in een bos. Spelen ze 10 vs 10 of 20 vs 20.

Doen ze bij ons ook wel meer en meer.

Je kan je dan wel de vraag stellen of dit nog hooliganisme is. De enige binding zijn de kleuren van de club. Zeer nuchter bekeken zijn het gewoon illegale massa vechtpartijen.

24 maart 2015 om 09:28

En ergens denk ik dan bij mezelf.. als een paar volslagen idioten het leuk vinden om ergens af te spreken, waar niemand last van ze heeft, om elkaar de hersens in te slaan..

..lekker laten gaan..

Groot verschil in Engeland en Nederland (zie soms wel eens filmpjes voorbij komen), als iemand ligt, is het gewoon klaar. Ze helpen elkaar zelfs overeind daarna. In Nederland krijg je knuffels en stenen en messen en 3-tegen-1. In Engeland is het nog ... ja hoe zeg je dat.. hoffelijk? whahahahaha

24 maart 2015 om 11:12

Ik heb eens een documentaire gezien (volgens mij die bekende van Voetbal Hooligans) waar ze (ik dacht in Polen) afspraken om te knokken met goede regels (zoals wanneer iemand op de grond ligt, je niks meer mag doen) en er ambulance personeel aanwezig is. Ik ben totaal tegen knokken maar als de meeste mensen dan toch hun handen niet thuis kunnen houden, zou je het beter op zo'n manier kunnen doen.

24 maart 2015 om 11:15

Enige is dan dat de clubs er meteen bij worden gehaald en hun imago naar beneden gaat.
Verder ben ik het totaal met je eens, als die mensen willen knokken moeten ze dat lekker doen. Ik blijf toch liever op de tribune zitten, genieten van voetbal, na het weekend het er eindeloos over hebben in het klaslokaal en het weekend er op weer voor de buis/in het stadion zitten en genieten.

24 maart 2015 om 09:14

Zelfs de uitvakken in Engelse stadions zijn slechts gescheiden van de thuisvakken door een aantal stewards. Voor de wedstrijd zitten de thuis- en uitsupporters pints te drinken in dezelfde pub, geweldig. Daar zouden ze in Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen.

24 maart 2015 om 09:33

Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Betwijfel namelijk dat fans van West Ham en Millwall gezamenlijk een pint gaan drinken in dezelfde pub. Of fans van Liverpool en Manchester United.

24 maart 2015 om 10:51

Klopt politie en de pub eigenaren maken met elkaar afspraken waar de uit supporters een pintje kunnen drinken

24 maart 2015 om 11:17

Spijtig dat dit in Nederland niet mogelijk is. Had het voetbal een stuk leuker gemaakt imo.

24 maart 2015 om 11:44

@hellflames,

Logischerwijs met uitzondering van erg beladen derby's dan, maar verder klopt het wel wat hij zegt.

Voetbal kijken in Engeland is gewoon heerlijk. Supporters die door elkaar over straat lopen en hun liederen zingen. Voetbal zoals het bedoelt is. Treurig dat het in Nederland niet kan.

24 maart 2015 om 12:11

Eens. Door middel van leuke acties en liederen (banter) je favoriete club ophemelen boven de andere Veel leuker om te zien dan de aggresieve manier van de rivaliteit die er bestaat tussen (enkele) supportsgroeperingen in Nederland.

24 maart 2015 om 15:40

Dit alles komt door de enorm strenge voetbalwet in Engeland. Ik ben nu een aantal keer naar wedtrijden in Engelse competities geweest, bij de ingang wordt je niet uitgebreid onderzocht. Daarbij zijn er overal camera's in het stadion aanwezig, sta je op film en doe je iets wat ongehoord is, heb je meteen een fikse boete en een enorm stadionverbod.

Ze pakken het in Engeland ook gewoon goed aan daarmee.
Was afgelopen december naar Newcastle-Sunderland, wat altijd een beladen derby is.
Ging met de boot heen en toen je bij de douane kwam werd er een foto van me genomen en van mijn paspoort. Dit deden ze bij alle passagiers die naar de wedstrijd zouden gaan. Mocht je iets doen, en jij staat op beeld maar bent alweer lang en breed opweg naar Nederland, dan pakken ze je alsnog.
Daarbij is het inderdaad zo dat alleen stewards tussen uit en thuis-publiek staan. Daarij worden de uitsupporters niet met een hek of aparte ingang naar binnen gebracht. Een combinatie van politieagenten en stewards vormen een grote haag tussen de thuissupporters en uitsupporters zodat het uit-publiek het stadion in kan. Er worden natuurlijk wel liederen gezongen en wat gescholden naar elkaar maar meer wordt er door de supporters in Engeland niet gedaan. En ik als supporter uit Nederland? Ik kon zonder controle zo het stadion inlopen.

En echt de enige reden dat dit kan is door die enorm strenge voetbalwet in Engeland. Valt dat weg, dan gaat het weer helemaal mis.

On toppic: Fans zijn soms helden van een club hoor. Hier ook weer. Briljant! Engeland nog steeds de mekka voor voetbalsupporters naar mijn mening. Bij bijna alle clubs is er altijd een geweldige sfeer die in andere competities alleen bij de 'grote, belangrijke' wedstrijden aanwezig zijn.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren