Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Faber ziet ‘Romario-achtige spits’ bij PSV: ‘Doet hij me aan denken’

Laatste update:

Donyell Malen is enkele maanden uit de roulatie, waardoor interim-trainer Ernest Faber waarschijnlijk voor Steven Bergwijn opteert in de punt van de PSV-aanval. De opvolger van Mark van Bommel lijkt een grenzeloos vertrouwen te hebben in Bergwijn, die zich de komende maanden in de kijker hoopt te spelen van bondscoach Ronald Koeman. Bij Oranje zien er ook blessureproblemen in de aanvalslinie.

Bergwijn liet het trainingskamp van PSV in Qatar schieten vanwege een spierblessure, maar de aanvaller lijkt op tijd fit voor de hervatting van de Eredivisie tegen VVV-Venlo. "Hij is een Romario-achtige spits", deelt Faber tegenover De Telegraaf complimenten uit aan Bergwijn. "Met Romario heb ik lang geleden nog getraind en daar doet hij me aan denken als ik hem bezig zie. Hij heeft een beetje dezelfde lengte, ook van die grote bovenbenen en is heel explosief."

Faber kan ook kiezen voor de naar de A-selectie gepromoveerde Noni Madueke of de van een blessure teruggekeerde Sam Lammers. "Maar Steven is een serieuze optie", benadrukt de PSV-coach. "Hij kan daar erg goed spelen en is een jongen die van daaruit ook een beetje zal gaan zwerven. Hij is beweeglijk, dynamisch vanaf welke positie hij ook komt, comfortabel aan de bal in de kleine ruimte en fysiek sterk", aldus Faber, die Bergwijn nog een kwaliteit toedicht. "En hij is levensgevaarlijk in de diepte."

Voormalig PSV'er Jürgen Locadia, dit seizoen door Brighton & Hove Albion uitgeleend aan TSG Hoffenheim, is ook lovend over Bergwijn. "Dan kwam ik ook vaak uit op links en nam Stevie mijn plek in de spits over." Locadia ziet overeenkomsten tussen Bergwijn en Memphis Depay, al enige tijd de aanvalsleider van Oranje. "Ze zijn allebei heel veelzijdig, kunnen op alle posities voorin spelen. En ze kunnen allebei een mannetje passeren. Stevie heeft laten zien dat hij een hoog niveau aankan, ook al bij het Nederlands elftal. Op het EK kom je natuurlijk serieuze tegenstanders tegen. Dat kan hij zeker aan. Ook in de spits."

Zie jij Steven Bergwijn met Oranje naar het EK gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mark van Bommel heeft al in het begin van dit seizoen bewezen dat bergwijn geen spits is of een 10 maar een echte buiten spelers. Wat mij betreft mag boadu de spits positie invullen mits hij de tweede helft van het seizoen presteert !!!!!

Berwijn speelde net als Depay volgens mij vroeger als spits. Volgens mij heeft Bergwijn onder Mark ook in de spits gespeeld maar dat was niet zo sterk dacht ik.

Promes - Boadu- Bergwijn
Wijnaldum - De Jong - Vd Beek
Ake - Van Dijk - De Ligt - Dumfries
Cillessen

Sterkste opstelling van het Nederlands elftal als je het mij vraagt.

17 januari 2020 om 08:40

Grotendeels eens op dumfries na die heeft na de wedstrijd tegen Frankrijk eigenlijk niks meer laten zien doe dan maar tete die weer bij Lyon begint te spelen of hateboer die championsleague speelt!!!

17 januari 2020 om 08:42

Krul ipv Cillessen en De Vrij ipv De Ligt, dan heb je een redelijke opstelling

17 januari 2020 om 08:46

De ligt begint weer te spelen dus laten we wat dat betreft het restant van het seizoen bekijken, en wat betreft cilissen sla je de plank compleet mis want dat zou zo ontzettend ondankbaar zijn naar hem toe ter wijl hij zoveel voor het Nederlands elftal heeft gedaan daarnaast heeft cillissen in jaren al geen slechte pot meer voor Nederland gekeept. In het oranje tenue keept hij altijd heel degelijk dus geen reden wat mij betreft om hem niet op te stellen.

17 januari 2020 om 08:51

Waarom is het ondankbaar om een bankzitter van Valencia af te serveren? Lijkt me logisch dat dat niet het niveau is dat het Nederlands Elftal nastreeft. Krul doet het goed in de Premier League en verdient zodoende de kans. Zo gaat dat in topsport, degene die het beste in vorm is moet spelen.

17 januari 2020 om 08:56

Laat Cillessen gewoon staan man, heeft de hele Nations league en kwalificatie gekeept.

17 januari 2020 om 08:58

Krul doet het helemaal niet goed of bijzonder in de PL. Ja, hij speelt en stopt af en toe een bal bij de nummer laatst. Dat maakt niet automatisch dat je beter bent dan je concurrenten. Meeste tegentreffers in de PL moeten incasseren. Dat is niet omdat ie er per wedstrijd ook nog 5 tegenhoud.

17 januari 2020 om 09:00

@tvl11, en dat is een argument om hem maar in het doel te laten staan? Het is niet zo dat Cillessen bij Oranje de sterren van de hemel heeft gekeept. Je kunt het hooguit ok noemen, daar houdt het wel mee op. De Nations League finale hebben we zelfs verloren door niet overtuigend keeperswerk van Jasper. @master D, zo te zien kijk jij geen PL en roep je maar lukraak wat op basis van nietszeggende statistieken. Meeste tegentreffers bij Norwich is vrij logisch als je dat team bekijkt. Al zet je Ter Stegen of Oblak op doel

17 januari 2020 om 09:45

@boadurum blijkbaar kijk jij geen PL en roep jij maar lukraak wat op basis van reputaties. Norwich staat laag aangeschreven dus is het logisch dat je de meeste tegentreffers hebt. Alsof Aston Villa, Sheffield United, Brighton, Watford, Bournemouth, Burnley en Newcastle allemaal zoveel beter materiaal hebben dat het onmogelijk is om qua tegentreffers tenminste 1 club onder je te houden. Elke keeper kan de meeste tegentreffers tegen krijgen, de kunst is om juist ten opzichtte van je gelijkwaardige concurrenten het verschil te maken, dat doet Krul dus niet ten opzichtte van grootheden als Foster, Ryan, Heaton, Ramsdale, etc.

17 januari 2020 om 08:44

Waarschijnlijk gaan de meesten hier om lachen, maar waarom niet gewoon van Rhijn of Klaiber op de RB? Dit seizoen verdedigend hartstikke goed, beiden kunnen opstormen maar doen het alleen op de juiste momenten en kunnen in tegenstelling tot Dumfries, wel een pass geven.

17 januari 2020 om 09:13

Waarom heeft vd Beek zoveel krediet? Heeft eigenlijk nog geen een goede interland gespeeld.

17 januari 2020 om 09:16

Snap ik ook niet. Bovendien met Wijnaldum al een vergelijkbaar type op t middenveld, alleen is wijnaldum nog wel 1 of 2 klassen beter. Zie liever propper

17 januari 2020 om 09:21

Propper? Van de Beek is dan toch echt wel weer 2 klasses beter dan Propper. Wijnaldum en vd Beek zijn niet helemaal hetzelfde. Donny heeft veel meer diepte en komt vaker voor de goal. Gini is een echte box to box speler en doet verdedigend meer werk.

17 januari 2020 om 10:02

Dat moet ie dan nog laten zien in Oranje. Sommige spelers zijn heel goed bij hun club maar bij Oranje wil het er niet uitkomen. Dat heb je wel eens, niets mis mee overigens. Momenteel presteert Propper gewoon beter wanneer hij speelt dan Van de Beek.

17 januari 2020 om 15:20

maar dan heb je als nog 2 speler bij elkaar die niet gemaakt zijn om de pas te geven naar de ruimte die word gecreëerd. het is denk ik beter om een van de 2 te gebruiken (afhankelijk van je tegenstander en de situatie waar de wedstrijd om gaat) en er dan een speler bij te zetten met een echt beslissende pas. ik zou nu niet zo weten wie wij in Nederland hebben om dat te doen maar ergens loopt er wel zo iemand rond toch?

17 januari 2020 om 16:16

Propper is completer, Van De Beek is toch vooral nuttig als Oranje de bal heeft. Bovendien hebben we met Wijnaldum al een betere aanvallende middenvelder. Van De Beek zal waarschijnlijk geduldig moeten zijn voor hij een basisplaats bemachtigt.

romario was een van de dodelijkste spitsen ooit. Hij was idd explosief maar wat Romario wel had en Bergwijn niet. Is het voetballen zonder bal aan zijn voeten. Stond vrijwel altijd op de juiste positie. Terwijl Bergwijn altijd naar de bal toeloopt en zijn acties maakt met de bal aan zijn voeten. Hoop dat Lammers zam fit is zodat hij in de spits kan en Bergwijn linksbuiten kan spelen. Daar is hij gewoon op zijn best.

17 januari 2020 om 10:14

En Romario was natuurlijk veel effectiever en technischer. Een van de beste voetballers ooit, en voor mij de reden dat ik als 10jarig jongetje eind jaren 80 'koos' voor PSV als mijn team (met FC Haarlem natuurlijk )

17 januari 2020 om 13:33

Hier kon je op wachten natuurlijk. Een trainer merkt gewoon op welke overeenkomsten hem opvallen tussen Romario en Bergwijn en direct volgen er reacties over de verschillen tussen de twee. Ik snap wel waarom sommige elementen van Bergwijn en diens spel Faber ertoe brengen hem voor de spitspositie in aanmerking te laten komen.

17 januari 2020 om 16:32

Ik snap het juist niet. Nu Malen er ook niet bij is, zal er weinig over de grond gespeeld worden ben ik bang. En zo effectief vind ik hem niet in de zestien. Lange voorzetten zullen er worden gegeven door onze backs, die zo op het hoofd vd verdedigers belanden.
Wanneer hebben we dit eerder gezien. De reden waarom ik de verschillen benoem is, omdat er meer verschillen zijn dan overeenkomsten. Dus ben ik het niet met Faber eens.

Het experiment Bergwijn in de spits heeft zelfs de eigenwijze Van Bommel als mislukt moeten beschouwen. Als ik de uitspraken van Faber zo lees, dan krijg ik de indruk dat Faber de verrichtingen van PSV helemaal niet (goed) gevolgd heeft in de eerste helft van het seizoen.

Bij Depay heeft het een tijd geduurd voor hij zich enigszins in die rol had ontwikkeld. Mocht Bergwijn de potentie hebben dit ook te kunnen dan gaat hij dat niet vóór het EK onder de knie krijgen en zeker niet op het gewenste niveau. Verder vind ik het juist in alles een buitenspeler, het liefst vanaf links. Niet aan beginnen. We moeten de realiteit onder ogen zien en beseffen dat we het op het EK simpelweg anders zullen moeten invullen dan de laatste twee jaar is gedaan. Vervelend, maar het is niet anders. Je kunt van je nadeel echter ook je voordeel maken. Ik heb namelijk ook vaker naar wedstrijden van Oranje zitten kijken en gedacht: we missen juist een klassiek aanspeelpunt in de spits. En hoewel ik geen fan was of ben van Luuk de Jong dacht ik in die wedstrijden vaak: eigenlijk missen we precies wat Luuk de Jong bij PSV doet. Bal vasthouden zodat komende middenvelders kunnen bijsluiten (daar hebben we er genoeg van) of de vele beweeglijke aanvallers die we hebben de diepte in kunnen gaan. Luuk de Jong is nu niet bepaald in vorm, maar je zult het moeten proberen. Eveneens met Weghorst. Op eindtoernooien gelden vaak andere wetten. Spelers uit de absolute top zijn vaak uitgeblust door een lang en vol seizoen en spelers uit de middelmaat met heel veel motivatie kunnen opeens de show stelen. Eind mei/begin juni weten we waar wij staan.

Bergwijn met Romario vergelijken. Hoe goed Bergwijn ook is, dan doe je Romario tekort. Die was echt nog wel 1 of 2 klassen beter.

Op social media van PSV zie je Lammers op trainingskamp de ene na de andere bal de kruising in jagen. Hij oogt fit en gretig. Vervolgens ga je als Faber zijnde opperen om Bergwijn in de spits te zetten en ga je hem ook nog eens belasten met een vergelijking met Romario. Romario was een pure spits. Bergwijn is 100% een buitenspeler.

Nou Zlatan65 Romario was niet 1 of 2 klasen beter dan Bergwijn, maar eerder 10 klassen., Ik snap daarom ook die totaal vergelijking niet. Hierdoor ben ik genoodzaakt om dat duidelijk kenbaar te maken. Romario achtige spits wordt er gezegd over Bergwijn., Ten eerste Bergwijn is geen spits maar een vleugelspeler en Romario is een echte typische voorbeeld van een 9. Een complete spits. Die bij wijze van spreke ogen dicht scoorde. Zoveel gevoel voor de goal had hij. Plus zijn snelheid technisch vermogen was buitenaards. Niets voor niets uitgeroepen tot voetballer van het jaar in 1994. Waarin hij samen met Bebeto ijzersterk duo vormde waarmee Brazilie wereldkampioen werd ten koste van Italie van Baggio, Maldini en Baresi. In al die jaren dat ik voetbal volg heb ik nooit een spits meegemaakt die zo makkelijk scoorde als Romario. ( ja Messi en CR 7 scoren ook heel makkelijk, maar dat zijn geen spitsen) Hij is daarom een fenomeen. Even een hulde aan Romario de souza Faria!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren