Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FA besluit: Manchester United, Chelsea en Liverpool komen niet in actie

Laatste update:

De wedstrijden Manchester United - Leeds United, Chelsea - Liverpool en Brighton & Hove Albion - Crystal Palace gaan komend weekend niet door, zo heeft de Engelse voetbalbond maandag bekendgemaakt. De eerste twee wedstrijden gaan niet door vanwege een gebrek aan politie door de uitvaart van koningin Elizabeth, terwijl de wedstrijd in Brighton niet doorgaat vanwege een eerder aangekondigde treinstaking.

Afgelopen weekend werden alle duels in de Premier League al afgelast vanwege het overlijden van de vorstin. De Engelse voetbalbond FA bevestigde maandag dat het voetbal deze week zou terugkeren, ondanks de gelimiteerde mogelijkheden met betrekking tot politie-inzet. Elizabeth wordt maandagochtend 19 september begraven en dat vergt dusdanig veel politie dat de FA geen andere mogelijkheid zag dan het uitstellen van de bovengenoemde wedstrijden.

De FA kwam op Twitter met een statement of het uitstellen van de wedstrijden. "Na uitgebreid overleg met clubs, politie, lokale veiligheidsadviesgroepen en andere relevante autoriteiten, was er geen andere optie dan de drie wedstrijden uit te stellen. De Premier League wil de Football Policing Unit en andere politie-eenheden in het land bedanken, net als onze uitzendpartners voor hun steun gedurende dit proces. We zullen voorafgaand aan het weekend met ze in contact blijven staan. Voor de wedstrijden die tijdens de periode van nationale rouw worden gespeeld zullen er eerbetonen voor de koningin worden gehouden in Premier League-stadions. Nieuwe data voor de uitgestelde wedstrijden zullen binnen afzienbare tijd worden aangekondigd."

Naast de afgelaste wedstrijden hebben de wedstrijden die wél doorgaan veranderde aanvangstijden gekregen. Zo start het duel tussen Brentford en Arsenal om 12.00 uur lokale tijd, terwijl de wedstrijd Everton - West Ham United nu om 14.15 uur begint. Eerder bevestigde Arsenal al dat het Europa League-duel met PSV, dat donderdag gespeeld had moeten worden, ook is uitgesteld. Ook de wedstrijd tussen Liverpool en Ajax leek op losse schroeven te staan, maar de Amsterdammers gaan definitief spelen tegen the Reds.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het echt niet kunnen dit. Heel naar voor de koningin, maar gaan we nu echt iedere 70 jaar een paar voetbalwedstrijden uitstellen? Dat kan toch niet man. Dit soort shit zet zaken als oorlog, honger en racisme toch weer een beetje in perspectief.

12 september 2022 om 19:45

@Migi alle respect voor haar maar dat ze in Engeland rouwen prima maar dat ze er zelf over gingen denken om Europese wedstrijden af te lasten dat kan niet hoor, gelukkig gaat het door

12 september 2022 om 19:56

Dat kan toch best. Het koningshuis boeit mij ook niet maar de mate waarin voetbalfans de importantie van voetbal overschatten vind ik best grappig. Lekker boeiend, voetbal.

12 september 2022 om 20:44

Lekker boeiend, de koningin van Engeland. Voor mij en vele met mij boeit dit precies helemaal niks. Wie ben jij om te bepalen wat de importantie van voetbal is voor anderen?

12 september 2022 om 20:48

Stel je hebt maanden gespaard en honderden euro's uitgegeven om je favoriete clubje vanuit het buitenland in Engeland te gaan bekijken, lekker boeiend inderdaad.

12 september 2022 om 21:03

En wie ben jij om te bepalen wat de importantie van Queen Elizabeth is? Aardige pot verwijt de ketel hier. Hij mag niet zeggen dat het maar voetbal is, maar jij wel dat het onzin is dat voetbal stilgelegd wordt door de dood van een koningin. Volgens mij is de uitleg vrij duidelijk. Bij de uitvaart zullen gigantisch veel mensen aanwezig zijn, hiervoor is helaas gigantisch veel politie nodig. Politieagenten hebben ook af en toe behoefte aan slaap, net als jij en ik. Dus moeten andere evenementen, zoals voetbal, afgelast worden. Voila!

12 september 2022 om 21:17

Nou ging wel door PSV Arsenal is gewoon afgelast hoor.

12 september 2022 om 21:40

Niet vanwege haar dood, maar te weinig politie aanwezig in London.

12 september 2022 om 21:42

Als je het verschil tussen de (historische) impact van het Engelse koningshuis en voetbal niet snapt, tja 😅 ik heb zelf juist veel meer met voetbal dan met het koningshuis, maar ik snap nu juist wél dat dit voor extreem veel mensen niet geldt. De mensen die zo dol zijn op het koningshuis zijn overigens wat mij betreft volledig ontoerekeningsvatbaar, maar tja.

12 september 2022 om 22:03

@Genieterr en dat is een indirect gevolg. Verder wel van mening dat als het koningshuis hier niet leeft, dat daar niet hetzelfde hoeft te zijn. Koningshuis is daar veel belangrijker voor het volk en ze was ook nog heel geliefd. Wie zijn wij om erover te oordelen.

13 september 2022 om 06:48

Voetbal in Engeland zal altijd kleiner zijn dan de Queen. Iemand die meer dan 70 jaar de monargische leider is van een land krijgt een grote uitvaart waar heel Engeland van wil meegenieten. Dan is er er veel politie nodig en daarom kan die politie niet naar voetbalwedstrijden voor de hulpverlening en orde handhaving. Zo moeilijk is het allemaal niet en het is heel logisch

12 september 2022 om 19:46

Het duurt geen 70 jaar meer tot de volgende koning (in) begraven wordt ben ik bang. Charles zal geen 140 worden.

12 september 2022 om 22:11

Zeg nooit nooit.

12 september 2022 om 19:48

Hahaha eigenlijk is het best vreemd, er gaan elke dag mensen dood helaas en nu moet opeens het hele land stil komen te liggen. Aan de andere kant, het was een bijzonder mens en heeft zo lang het land gediend. Daar past ook enig respect bij en voetbal is toch echt een bijzaak, hoe leuk het ook is.

12 september 2022 om 20:00

Klopt wel. Maar ja als je dan die beelden eens terugkijkt van hoe Elizabeth letterlijk elk WK heeft meegemaakt, en dat ze zo trots met die beker stond in 66.. Dan zou je toch denken speel lekker door in haar naam, zij hield ook van het spelletje. En zoek dan op het veld een manier om haar te eren, juist omdat ze zelf ook interesse toonde. Maar goed, wie zijn wij van vz om voor de Engelsen te bepalen hoe ze met hun gewoonten om horen te gaan he.

12 september 2022 om 20:01

Ik vind het juist niet kunnen dat er mensen zijn zoals jij die niet verder kunnen kijken dan hun eigen leventje. Dat je het niet begrijpt prima, maar je kan toch wel respect opbrengen voor zo'n gebeurtenis wat kennelijk gewoon heel groot leeft in Engeland. Het is net zoals religie, je hoeft er niet aan mee te doen, maar heb een beetje respect voor de mensen die daar wel aan mee doen.

Daarnaast voetbal is maar vermaak, een paar uitgestelde wedstrijden, daar ga je echt niet aan dood. De mate van verontwaardiging is echt absurd.

12 september 2022 om 20:06

Gast, hoe mis je hierin het sarcasme :D

12 september 2022 om 20:05

Oorlog, honger en racisme is natuurlijk kei erg, maarja, dat gebeurd wel vaker en deze dame gaat natuurlijk maar 1x de pijp uit. Zou de rest van de prem uberhaubt gewoon schrappen, gewoon uit respect natuurlijk. Arsenal tot kampioen uitroepen en dan zien we het komend seizoen wel weer.

12 september 2022 om 20:21

Dat is nog eens een goede suggestie!

13 september 2022 om 12:50

Ajaxf1, top idee!!! Gunner 4 life 💪

12 september 2022 om 20:08

Dit is gewoon een stukje andere cultuur. Wat er dan beslist wordt in Londen waar het hele weekend heel heel druk zal zijn en je niet de veiligheid van supporters kan waarborgen dan is dit logisch.
Wij Nederlanders zijn ook gewoon anders en dat is iedereen gelukkig en wat er ook besloten wordt we hebben het te respecteren en accepteren.

12 september 2022 om 22:19

Precies. In andere landen staan ze naar ons te kijken als wij op Koninginnedag/Koningsdag met een kleedje in het vondelpark zitten.

12 september 2022 om 20:26

Haha heerlijke reactie.

12 september 2022 om 22:18

Ah Migi,

Je hoeft denk ik nog max 10 jaar te wachten hoor. Verder heb je wel een punt. Hoewel ik niet wil negeren hoeveel de Queen voor Engeland heeft betekent, gaat het misschien wat ver om alle maatregelen te nemen die er nu zijn genomen en nog worden genomen. Enerzijds kan ik het heel goed begrijpen dat mensen hiertegen zijn, anderzijds is dit wel een eenmalige gebeurtenis voor velen en heb je het hier over iemand die 70 jaar haar best gedaan heeft voor het land. Veel Engelsen zijn niet zozeer bedroefd, maar voelen dit wel anders aan dan ons.

12 september 2022 om 23:20

Als t goed is.maak jij t maar 1 keer mee..dus deal with it.

13 september 2022 om 16:32

De koning is al 73jaar.. dus het zal veel eerder alweer gebeuren ipv 70jaar.



Het moet niet gekker worden. En dat vanwege een bejaard vrouwtje. Het is geen 1736 meer mensen.

12 september 2022 om 19:59

Als supporters zich gewoon konden gedragen zou dit niet noodzakelijk hoeven te zijn, maar helaas kunnen zij dit niet en moeten ze wel ingrijpen of kan jij zomaar een paar duizend extra agenten tevoorschijn toveren?

Kan ik toch nog naar Spurs voor mn eerste premier league ervaring dit weekend, was al bang dat ik na alles te hebben geboekt niks zou kunnen

12 september 2022 om 20:06

Veel plezier. Zoek vooral een echte spurs pub op (voor en na de wedstrijd). In de pubs heb je snel nieuwe vrienden gemaakt als je als buitenlander in de echte fan pubs komt

13 september 2022 om 06:49

Gelukkig mag je! Heel veel plezier!!

Wordt wel krap zo met het WK erbij

Maar Brentford-Arsenal kan wel doorgaan?? Slaat nergens op

12 september 2022 om 20:01

Brentford ligt weliswaar in de agglomeratie van Londen maar wellicht is dit ver genoeg 'buitenaf' dat het onder een andere politie departement valt? Wellicht dat er in de Championship, League One/Two ook wel ploegen uit de verdere buitenbuurten van Londen in actie komen? In het hart van Londen zal het wel aanmerkelijk chaotischer zijn komend weekend natuurlijk.

12 september 2022 om 20:03

Kleiner stadion = minder mensen (politie) nodig

Van de Brentford en Arsenal fans is er een heel groot deel die in Londen woont dus = weinig verplaatsing

12 september 2022 om 20:48

Wellicht ff indiepen in plaats van gelijk van de daken schreeuwen dat het in jouw opinie nergens op slaat.

Gezien de WK bijna eraankomt had ik wellicht voorgesteld om het deze speelronde wellicht zonder supporters te laten spelen? Dan heb je ook minimaal beveiliging nodig waarschijnlijk en loopt de schema niet naar de klote. Straks moeten ze na het wk wederom alles inhalen en zijn de spelers gewoon doodop.

12 september 2022 om 20:45

Wel eens van competitievervalsing gehoord?

13 september 2022 om 01:28

Als er straks een ploeg is die nog meer wedstrijden krijgt in het overvolle programma is dat ook niet helemaal eerlijk. Dan vind ik de oplossing van DiegoL beter

Terechte zaak mensen. Queen Elizabeth wordt groots geã«erd en bedankt zoals het hoort. Voetbal is maar bijzaak. 96 jaar geworden en vrijwel haar hele leven gewijd en gegeven aan een van de grootste naties en koninkrijken van de wereld en haar burgers. Enorm respect voor die vrouw. Daar hoort ook een groots afscheid bij. De enorme inzet van politiemacht vind ik wel wat overdreven, maar goed. We leven tegenwoordig ook in een gekke tijd met de raarste fratsen dus dan moet het maar. Het Engelse voetbal moet maar even pas op de plaats nemen.

12 september 2022 om 19:56

Totale onzin, 1 weekendje oke, maar nu is het wel een keer klaar

12 september 2022 om 20:27

De wedstrijden worden dit keer niet uitgesteld om haar te herdenken he, simpelweg te weinig politie beschikbaar.

13 september 2022 om 04:44

Je snapt natuurlijk wel dat, onvoldoende politie, een indirect gevolg van haar dood is, toch?

Alle politiemensen moeten zich focussen op haar uitvaart. Ik zag vandaag nog zelfs snipers op daken. Moet niet gekker worden.

12 september 2022 om 20:17

Wie moet wie nou bedanken aangezien mevrouw haar hele leven luxe kon leven van belastinggeld!!!??! Maar nee af en toe lintje doorknippen en heel Engeland moet nu op de knieën uit dankbaarheid ofzo ja ja ja!!!

12 september 2022 om 20:51

En hetzelfde belastinggeld wordt weggegooid door dat de supporters zich niet kunnen gedragen, waardoor er een enorme politiemacht noodzakelijk is.

Die Engelse internationals zullen weer lekker aankomen op dat WK. Of gaan ze de premier league wedstrijden spelen tussen in de WK Duels?

12 september 2022 om 21:51

Gewoon iedere wedstrijd laten beslissen door penalty's. En om het nog leuker te maken zullen de spelers geblinddoekt worden 😂😂

Als er al een moment was dat je Liverpool lekker kon treffen... Maar dat zullen zij natuurlijk ook over ons zeggen. Balen, maar is niet anders.

Het is toch de omgekeerde wereld? Ik lees hier dat heel veel het belachelijk vinden dat de wedstrijden niet door gaan in Londen. Maar volgens mij is het juist het verleden van het voetbalpubliek wat er voor zorgt dat voetbal veel politie nodig heeft. Als de veiligheid niet gewaarborgd kan worden, wil je toch niet dat ze het laten doorgaan, omdat het voetbal is? Het regelen van zo'n begrafenis is wellicht éã©n van de grootste evenementen die er wereldwijd is, met wereldleiders over de hele wereld. Dit is ook exact waarom de Tour de France in 2024 voor het eerst in de geschiedenis niet in Parijs gefinisht wordt, omdat er een week later de Olympische Spelen starten. Voetbal gaat, ondanks dat het volgens velen de meest belangrijke bijzaak van het leven is, helaas niet altijd voor en dat is soms ook best wel een klein beetje terecht en te begrijpen, toch?

Ik volg al jaren geen nieuws. Nu Koningin is overleden, dan wordt prins Charles automatisch de koning van Verenigd Koninkrijk? Hij heeft zolang moeten wachten om van zijn moeder over te nemen en dat op een trieste manier. Deze man is naar mijn mening bijna tachtig jaar.

Wel absurd dat de koningin niet veel eerder is afgereden om haar zoon over te nemen. Ik Ken het verhaal niet maar dan betekent dat prince Charles niet capabel genoeg is om koning te zijn, maar dat is mijn onwetend mening.

Dan draai je de wedstrijden toch gewoon om? Dan kunnen ze gewoon doorgaan .

Hahaha wat een onzin zeg. Schijtziek word je ervan. United afgelast? 300km van London af. Lachertje. Omdat er een vrouwtje van 96 de pijp uit is gegaan. Kansloos.

Het is absurd, hoe kan dit maar oke gevonden worden? Gros van de spelers bij engelse clubs komen niet eens uit de UK die denken gewoon "mooi daggie extra vrij" want dat is het gewoon wat wil je nou dat ze doen? Je haalt totaal de wedstrijd ritme uit de competitie. En straks alles snel snel moeten inhalen zodat er weer meer geblesseerde vallen? Rot op joh als Beatrix de pijp uitgaat voetballen ze hier ook door dan is het hoogstens 1 minuut stilte.

12 september 2022 om 23:20

Heb je überhaupt de tekst gelezen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren