Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Evra wordt voor zeven maanden geschorst en verlaat Marseille

Laatste update:

Patrice Evra kan voorlopig niet in actie komen in Europees verband. De tuchtcommissie van de UEFA (CEDB) maakt namelijk bekend dat de verdediger van Olympique Marseille tot 30 juni 2018 geen wedstrijden mag spelen in een UEFA-competitie, zoals de Europa- en Champions League.

De 36-jarige linksback moet tevens een boete van tienduizend euro betalen aan de Europese voetbalbond. Hij mag nog wel in actie komen op nationaal niveau, maar dat gaat niet meer bij Marseille gebeuren. De club schorste hem vorige week vrijdag al voor onbepaalde tijd en maakt nu bekend dat de arbeidsovereenkomst is ontbonden.

Evra kreeg het voor de Europa League-wedstrijd tegen Vitoria Guimarães aan de stok met een supporter van de Franse club en deelde hem een trap tegen het hoofd uit. De UEFA schorste hem alvast voor één wedstrijd en daar is nu dus een flinke sanctie bovenop gekomen. Marseille moet overigens een boete van 25.000 euro betalen omdat er supporters op het veld liepen en zij de orde verstoorden.

Voor Evra zit zijn tijd er bij l’OM hoe dan ook op. "Het is een trieste dag. Allereerst voor Evra, ten tweede voor de fans omdat hun goede naam is besmeurd door enkelen, en ten slotte voor het instituut Olympique Marseille”, zegt directeur Jacques-Henri Eyraud. Of de 81-voudig international zijn carrière elders wil vervolgen, is niet bekend. Hij kwam eerder uit voor Juventus, Manchester United, AS Monaco, OGC Nice, Calcio Monza, Marsala, Paris Saint-Germain, Brétigny en Les Ulis.

Een passende straf voor Patrice Evra?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht. Wat een gast. Hopelijk beëindigd deze kwibus zijn carrière

10 november 2017 om 17:50

Mensen maken fouten. Hoop je ook dat Suarez zijn carrière beëindigde na herhaaldelijk bijten en racisme? Of spelers die miljoenen belasting ontduiken en zo de burger naaien? Zo kun je nog wel effe doorgaan.

10 november 2017 om 17:53

Ja dat had ik eigenlijk wel gehoopt ja.

En wanneer gaan ze supporters uitsluiten die dit soort dingen doen? Niet allemaal natuurlijk, maar ze mogen best harder optreden tegen clubs die dit niet goed genoeg uitvoeren. Evra heeft net als supporters min of meer een voorbeeldfunctie.

10 november 2017 om 17:50

Misschien handig om te weten voor je. Als je dit als supporter doet en je wordt gepakt krijg je ook gewoon een stadion verbod.

10 november 2017 om 18:07

De bewijslast bij hooligans is vele malen ingewikkelder dan bij een voetballer. Ten eerste staan er weet ik veel hoeveel camera's op je gericht in een stadion en is het eenvoudig te zien wie wat doet. Bij hooligans is het vaak in groepsverband en staat het zelden op beeld, en als er al iets op beeld staat is de kwaliteit vaak zo slecht dat het niet gebruikt kan worden in de bewijsvoering.

10 november 2017 om 18:20

Laatst bij Everton-Lyon kreeg de beste man een stadionverbod. Omgekeerd werkt het dus ook. De peuter heeft niets opgelegd gekregen.

10 november 2017 om 19:00

Ongelooflijk die peuter op zijn schouder moest minstens 30 jaar gevangenis straf moeten krijgen.

10 november 2017 om 19:00

Had*

Mag ik dit een beetje overdreven vinden? Natuurlijk is iemand trappen een beetje primitief en moet je het straffen maar dit is ook overdreven. Het is niet zo dat hij het licht heeft uit getrapt bij die man. Bovendien zou die man ook wel wat gezegd hebben. Wat is daarmee gebeurt?

10 november 2017 om 17:55

De straf is éã©n wedstrijd schorsing en een geldboete door Uefa. Hij komt alleen niet tot 7 maanden spelen op Europees niveau omdat z'n samenwerking bij de club hoogstwaarschijnlijk eindigt. Hij kan dan dit seizoen niet uitkomen voor een andere club.

10 november 2017 om 18:00

De media roept dat hij word ontslagen roepen ze al sinds de gebeurtenis en hij staat er tot op hede nog onder contract dus als je de zaken bekijkt zoals die nu zijn speler van Marsseile dan is het een vorse straf

10 november 2017 om 18:02

De straf is dat hij 7 maanden niet mee mag doen aan Europees voetbal (straf Uefa) en Olympique Marseille ontslaat hem waarschijnlijk. Dat vind ik toch wel een redelijk hoge straf.

10 november 2017 om 18:24

Jullie hebben gelijk heren. Staat inderdaad vermeld in de hoofdalinea.

Forse straf!! Maar wat hij deed kon ook absoluut niet.

Wel jammer dat alleen Evra hier word genoemd.

Wat heeft die supporter bijvoorbeeld gezegd? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar waarschijnlijk kon dat ook totaal niet. Er zijn zat supporters die met ziektes etc lopen te spotten richting spelers..

Waarom geen openbare zitting in zulke harde zaken dat beide kanten helder zijn!

Actie is natuurlijk reactie

10 november 2017 om 18:45

Ben je niet helemaal goed? Moet dan iedere grensrechter zijn vlag het publiek in gooien en elke scheids of tegenstander de supporters iets aan doen? Je hoort hier als voetballer ver boven te staan

Ik vraag me af, geen Uefa gerelateerde wedstrijden. Betekend dit dat Evra wel in nationale competities mag spelen (aangezien die Europese bonden ook bij de Uefa zijn aangesloten)?

10 november 2017 om 18:21

ja, dat mag. alleen niet bij marseille want daar wordt hij weg gebonjourd. 7 maanden uitsluiting van UEFA competities (EL en CL)

10 november 2017 om 19:39

Het staat gewoon echt letterlijk in dit artikel. Lees even voordag je zoiets vraagt.

nou, ik heb die evra altijd wel een vreemde snuiter gevonden maar dit is wel erg heftig allemaal.

iemand wat meer info wat die fans daar kwamen doen of wat de aanleiding was voor het trappen?

Pffff wat een domme actie van evra. Ik vrees ervoor ze kdenk dat het gedaan is met zijn carrière. Meneer die altijd zo goed gezind is en altijd video’s post op insta.. spijtige zaak.

Des te vreemder Evra gaat doen, des te meer ik Suárez ga geloven in die hele zaak tussen de 2. Evra is in rap tempo de laatste jaren aan het proberen zijn naam te verpesten. Waar Zidane wordt herinnerd als een wereldspeler en om zijn rake kopstoot, wordt Evra op deze manier herinnerd als een naar mannetje wat alleen maar domme streken uitvoert. De periode als vaste back bij United vergeten we zo wel erg snel.

10 november 2017 om 19:02

Ja lekker suarez geloven na zijn belachelijk acties. Ik zou eerder iemand trappen dan iemand bijten.

10 november 2017 om 19:24

Nou, Suarez zou ik al helemaal nooit geloven. Dat is pas echt een idioot. Overigens heeft Suarez toen ook een schorsing gekregen en mij lijkt niet dat de FA dat zonder reden deed.

Wat kreeg Cantona destijds behalve een cult status?

10 november 2017 om 19:58

Cantona kreeg 9 maanden schorsing, maar dat was door de fa en hij mocht dua geen competitiewedstrijden spelen. Evra kan in principe al snel weer spelen nationaal door in de winterstop naar een andere club te gaan, mits er nog een club is die hem wil hebben.

Patrice Evra kwam altijd al schijnheilig over bij mij. Sinds dat incident met Suarez al. Ja, Suarez zat ook fout maar toen Evra hem de hand wilde schudden en Suarez weigerde wist ik dat er meer speelde. Daarna op instagram verklaren dat hij Suarez heeft vergeven en zo als het heilige boontje over willen komen. Sinds z'n tijd bij Juventus met die geforceerde 'grappige' videos van hem begonnen met de poging tot het neerzetten van het imago van een prettig gestoorde vrolijk persoon. Het was even wachten maar hier zien we dan toch z'n ware gezicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren