Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Europa League-sensatie vertrekt voor maximaal 28 miljoen euro bij Union

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft de komst van Victor Boniface wereldkundig gemaakt. De Nigeriaanse spits komt over van Union Sint-Gillis en tekent een contract tot medio 2028. Union ontvangt een vast bedrag van 20 miljoen euro, wat door middel van bonussen kan oplopen tot 28 miljoen. Alleen Charles De Ketelaere ging ooit voor een hoger bedrag weg uit de Jupiler Pro League. AC Milan telde afgelopen zomer 35,5 miljoen euro neer bij Club Brugge om de middenvelder naar Italië te halen.

Boniface maakte het afgelopen seizoen zowel nationaal als internationaal grote indruk. De fysiek sterke en snelle spits maakte zeventien goals voor de Belgische club en was daarnaast ook nog goed voor twaalf assists. Met name in de Europa League blonk de 22-jarige Nigeriaan uit. In tien wedstrijden maakte hij zes doelpunten en noteerde hij twee assists. In de kwartfinale van de Europa League kruiste Union de degens met Leverkusen. In Duitsland werd het 1-1 en maakte Boniface de openingstreffer. In Brussel wist Leverkusen het kwaliteitsverschil wel in doelpunten uit te drukken: 1-4. Boniface was in beide wedstrijd een plaaggeest voor de verdediging van Leverkusen en dat was de club niet vergeten.

"Victor Boniface stond al een tijdje op onze radar", zo laat technisch directeur Simon Rolfes weten op de clubwebsite. "Zijn optredens tegen ons bevestigden absoluut onze positieve beoordelingen over hem. Victor is een hele aanwezige en moeilijk te stoppen spits die met zijn fysiek een uitdaging zal zijn voor elke verdediger. Bovendien is hij ook snel en heeft hij een goede techniek. Voor de langere termijn hebben we nu een sterke en veelzijdige spits met potentie in onze gelederen." Boniface noemt zijn transfer naar de Bundesliga 'een speciale mogelijkheid'. "Ik heb de sfeer in het stadion al mogen ervaren. Ik kreeg toen ook de gelegenheid om de mogelijkheden van de club te zien. Dit is een topclub met een briljant team."

Voor Union, de nummer drie van afgelopen seizoen, betekent de transfer van Boniface een transferrecord. Vóór de transfer van de Nigeriaanse goaltjesdief stond het record op naam van Teddy Teuma, die de club eerder deze zomer voor 4,6 miljoen euro verliet voor Stade Reims. Het verblijf van Boniface in Brussel blijft beperkt tot één seizoen. In de zomer van 2022 maakte Union 'slechts' twee miljoen euro, een clubrecord voor de Belgen, over naar FK Bodø/Glimt om Boniface te contracteren. Boniface gaat bij Leverkusen de concurrentiestrijd aan met de Iraniër Sardar Azmoun en de Tsjechen Adam Hlozek en Patrik Schick. Laatstgenoemde ligt er voorlopig nog wel uit met een hardnekkige kuitblessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel jammer wat er bij Union aan het gebeuren is, een complete uittocht. Is al de 6e basisspeler die vertrekt. Straks gaan ze tegen degradatie spelen als ze niet de juiste vervangers halen…

22 juli 2023 om 21:10

Kwestie van tijd he. Daarom is het ook jammer dat ze geen kampioen zijn geworden in de afgelopen 2 seizoenen. Union is uiteindelijk maar een kleine club die met een uitstekend beleid en scoutingsnetwerk de top tijdelijk hebben kunnen bestoken maar deze uittocht was onvermijdelijk.

22 juli 2023 om 21:43

Klopt ze scouten veel in Scandinavië en de lagere divisies en weten vaak die pareltjes eruit te vissen. Ze hebben dezelfde voorzitter als Brighton, hopelijk gaat hij ook serieus investeren en niet enkel zijn zakken vullen..

22 juli 2023 om 23:46

Ze krijgen toch altijd grote talenten voor een jaartje. Zal nu niet anders zijn.

23 juli 2023 om 07:58

Dat werd na het eerste succes seizoen ook verwacht, toen vertrokken ook enkele belangrijke spelers en ook de coach. Echter met goede transfers zoals deze Boniface bleef de selectie gewoon sterk genoeg. Ik heb er vertrouwen in dat ze dit geld goed investeren

Opvolger van Diaby zal dit dan wel zijn. Jammer had liever gezien dat Diaby bleef en deze jongen erbij kwam.

Deze gaat zwaaaaar tegenvallen voor Leverkusen. Die man heeft toch een partij kansen gemist in Belgie. Asociaal hoe lelijk zijn missers waren. Dat hij in europees verband een paar keer leuk gespeeld heeft zal ze echt blind gemaakt hebben. Word miskoop van het seizoen en dat is niet omdat ik het hem niet gun maar gewoon omdat hij er weinig van bakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren