Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Euroborg zingt 'man of the match' toe: 'Mooiste moment uit mijn carrière'

Laatste update:

Simon Tibbling was na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles de gevierde man aan de kant van FC Groningen. De Zweedse middenvelder werd zowel gedurende als na afloop van het met 2-0 gewonnen treffen hartstochtelijk toegezongen door de fans in Euroborg.

/

“Dit was het mooiste moment uit mijn carrière”, vertelt Tibbling via de officiële kanalen van FC Groningen. “Ik dacht dat het na een minuut wel zou stoppen, maar het bleef maar doorgaan. Zelfs na de wedstrijd bleven ze zingen.” De ouders van Tibbling zijn op bezoek in Nederland en waren voor het eerst in de Euroborg. “Ze hadden tot nu toe alleen nog maar wedstrijden via televisie gezien. Ze zullen wel heel trots zijn”, verwachtte de middenvelder. “Ik had ze al verteld dat de sfeer in de Euroborg echt geweldig was, maar dit hadden ze vast ook niet verwacht.”

Erwin van de Looi prijst zich ook zeer gelukkig met Tibbling. “Niemand kende hem. En als je hem ziet, is hij nog een jongetje. Maar op het veld is hij een volwassen kerel met veel inzicht en veel techniek. Het is echt genieten”, verzekerde de oefenmeester in gesprek met FOX Sports.

Tjaronn Chery vindt Tibbling een absolute aanwinst voor de noorderlingen. "Hij is niet normaal", jubelde de doelpuntenmaker in gesprek met RTV Noord. “Vanaf het begin zag je al dat hij een fantastische techniek heeft. Hij speelt altijd naar voren en is altijd aanspeelbaar. Lekker voor mij en andere aanvallers als je zo'n jongen achter je hebt.”

Simon Tibbling speelt hooguit andehalf jaar bij FC Groningen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze kn naar psv of ajax over 2 jaartjes zou die willen. Wat een topper

1 februari 2015 om 08:15

Kan die nu ook al. Zou moeiteloos zn steentje bijdragen bij psv,ajax,feyenoord.

1 februari 2015 om 08:37

Omdat je hem max 1x hebt zien spelen?

1 februari 2015 om 09:17

Nee, omdat hij het middenveld van die drie clubs heeft gezien!

1 februari 2015 om 11:46

Ja en daar spelen spelers die al meerder jaren op dat middenveld spelen, die hebben zich bewezen. Tibbling speelt nu 1 wedstrijd goed. Wie zegt dat die altijd zo zal spelen?

1 februari 2015 om 11:54

Tibbling heeft in alle wedstrijden goed gespeeld, alleen tegen Utrecht en Vitesse als collectief gefaald. Maar dat kan je niet alleen aan Tibbling ophangen natuurlijk.
En vooral zijn eerste wedstrijd tegen Ajax vond ik geweldig. Net in Nederland en dan je eerste wedstrijd uit in de Arena zo spelen.....
Maar dat gezwam over dat hij zo mee kan bij grotere club en dat ie hogerop kan hoeft van mij niet. Laat hem eerste maar 2 seizoenen zo blijven door gaan, en dan kan er altijd worden gekeken naar een stap omhoog....

1 februari 2015 om 08:55

PSV heeft er een handje van om alle talenten van Groningen om zeep te helpen, dus maar beter van niet.
Zie: Nijland, Berg, Hoogstrate, Matavz.
Ze halen ze op en gebruiken ze helemaal verkeerd, dat doen ze met veel talenten, zie ook Maher en Narsingh. Het lijkt wel of ze gekocht worden om te voorkomen dat de concurrentei het doet.

1 februari 2015 om 09:00

Dat idee heb ik ook vaak

On: leuk voor hem ben benieuwd naar de rest van zijn seizoen

1 februari 2015 om 09:20

Maar kijk ook naar Robben wel geslaagt en Berg kwam van HSV en Kostic levchenko Berg Anderson Enevolksen allemaal mislukt na een goeie tijd bij Grunn

1 februari 2015 om 09:41

Doe ze dan maar naar Ajax, want Suarez is wel geslaagd!

1 februari 2015 om 09:54

Lindgren ook.. en Bruno Silva

1 februari 2015 om 10:41

Lindgren zat daarvoor al bij Ajax in de jeugd (vergelijkbaar als Moisander) en Silva is inderdaad gewoon weggespeeld door Gregory

1 februari 2015 om 10:43

Je oordeelt wel heel erg snel over Kostic. Hij is pas net weg en is nog jong.

1 februari 2015 om 12:00

Kostic mislukt? Volgens mij lul je maar gewoon wat. Kostic heeft een basisplaats bij Stuttgard.

1 februari 2015 om 12:38

Tadic ?

1 februari 2015 om 12:45

Gelukt of niet, feit is wel dat Groningen een heerlijk huidig elftal kan maken van ex spelers zoals oa Van Dijk, Blind, Tadic, Suarez, Robben.

1 februari 2015 om 12:59

Kan dat niet zo'n beetje elke club.

1 februari 2015 om 15:07

Dan weet ik niet naar welk stuttgart jij kijkt. Zijn laatste basis plek is nu zo'n 3 maanden geleden

Tibbling is een heerlijke speler met nauwelijks balverlies en een prima techniek. Volgens mij heeft hij gisteren wee ballen verloren, dat was omdat hij uitgleed.
Hij brengt veel rust op het middenveld.
Of hij een stap hoger aankan dat weet nog niemand, maar Groningen moet hem niet te makkelijk weg doen, zeker niet naar die lampjes, daar wordt hij op de bank gezet want daar moet Guardado spelen.
Feyenoord heeft Clasie en Toornstra en Ajax Klaassen, Serero en Sinkgrave.
Lijkt me niet nodig. Groningen moet hem langer vastleggen!!

Goeie speler met kans op een grote toekomst maar ze moeten niet gelijk gaan overdrijven in Groningen dat hij nu al mee zou kunnen met de top (comment hierboven van Hansworst).
Tegen FC Utrecht werd hij toch een groot deel van de wedstrijd weggespeeld door Ayoub.

1 februari 2015 om 10:08

Ha, ha, wat een onzin.

1 februari 2015 om 10:16

Daar heeft tgrootje gewoon gelijk in. Ben ook Tibbling fan, maar vorige week toen Ayoub strakker op hem ging staan, had hij het heel moeilijk!

1 februari 2015 om 10:28

Yep, Ayoub was vorige week de betere van Tibbling, en wat er hierboven geschreven wordt vind ik ook niet kunnen, hij is er net een paar weken laat hem lekker bij Grunn ontwikkelen en dan zien we wel of hij een hele goeie wordt maar tegen Ajax en GAE heeft hij laten zien dat hij zeer veel potentie heeft.. dat dan weer wel

1 februari 2015 om 12:18

Mee eens hoor... Maar goed, hij komt net kijken hier en dus kan hij alleen maar beter worden... Dat hij nu al zo wordt toegezongen is ook wat overdreven, want een speler als Chery ( die op dit moment veel belangrijker is ) is dat volgens mij nog nooit... Hoe dan ook Tibbling is een lekkere speler om erbij te hebben. Eindelijk iemand die vooruit durft te denken en weinig balverlies lijdt.

1 februari 2015 om 12:34

Ik denk niet dat ik het met je eens ben dat Chery op dit moment veel belangrijker is. Hij werkt hard en scoort veel, maar lijdt naar mijn idee ook te veel balverlies in de kleine ruimte, iets wat Tibbling niet doet. Chery legt soms nog iets te veel risico in zijn spel, al kun je ook zeggen dat hij continu onder druk wordt gezet als hij de bal krijgt toegespeeld. Qua aanvallende aspiraties is hij natuurlijk wel heel belangrijk, het creatief brein achter de voorste linie. Om Tibbling meteen tot belangrijkste speler uit te roepen is misschien wat voorbarig, maar ik denk dat beide heren elkaar perfect aanvullen. Tibbling vervult toch wel een heel belangrijke rol in de opbouw en het opstarten van de aanval, Chery voert dit dan verder uit tot een mogelijke doelkans. Zoals Chery zelf al zegt is het gewoon fijn om zo iemand achter je te hebben.

Gewoon een heerlijke speler voor Groningen

Ik geloof dat die Zweed in de war is met de GAE supporters. De Groningen supporters hoorde je nauwelijks en de GAE supporters hoorde je vrijwel de hele wedstrijd.

Groningen heeft trouwens een uitstekend team en speelde een goede wedstrijd. Van de GAE had ik meer verwacht, maar die hebben het op het moment even niet. Hopelijk blijven ze er wel in, mooi publiek.

1 februari 2015 om 10:40

???? Waar heb jij gezeten tijdens de wedstrijd??
IN de laatste 10 minuten werd Tibbling constant door de hele Z-side toegezongen! Ik stond er zelf tussen. Vorige wedstrijd ook net als Mahi en de Leeuw,die zijn tot publiekslievelingen gebombardeerd. Dat zijn spelers zoals we ze in Groningen graag zien

1 februari 2015 om 11:14

@foord

Complimenten voor GAE supporters hoor, ze bleven hun club steunen.
Maar heb je de wedstrijd op tv gezien? Want dat is nou niet echt een goede graadmeter, die kunnen het geluid invullen zoals ze zelf willen.
En ik zat in het stadion en geloof me dat we verre van stil waren!

1 februari 2015 om 12:21

Sws is het geluid in de euroborg niet goed te meten, want tegen Vitesse zat ik naast de Vitesse supporters en hoorde alleen maar Vitesse supporters zingen... Schijnbaar bereikt het geluid van de Z-side dat deel niet goed ofzo.

1 februari 2015 om 12:37

Ik moet eerlijk bekennen dat de Z-side in veel delen van de wedstrijd werd overstemd door het uitvak. Ik zit in het stadion dichter bij de Z-side dan bij het uitvak, maar daaruit werd toch wel vrij vaak meer geluid geproduceerd. Met name rond de goals en aan het eind van de wedstrijd was de Z-side zeer goed te horen, maar over het algemeen verdienen de GAE supporters een pluim. Tot nu toe denk ik de 'trouwste' uitsupporters die ik dit seizoen in de Euroborg heb gezien.

1 februari 2015 om 21:29

@sjonniex, mee eens. Staan inderdaad bekend als trouwe supporters ook in uitwedstrijden. Wel wat luidruchtig maar dat maakt het mooi. Ik begrijp dat mensen die op de Z side zelf staan niet zullen zeggen/toegeven dat het uitvak meer geluid produceerde dan dat zij deden.

1 februari 2015 om 21:59

Grappig eigenlijk. Ik sta namelijk in de Z-side en daar heb ik het uit-vak eigenlijk geen één keer goed gehoord. De sfeer in onze Euroborg is sowieso achteruit gegaan de laatste jaren. Dat komt mede doordat de Fanatics zijn verhuisd naar de hoek. Vaak zingen de Fanatics en de mensen achter het goal nu twee verschillende liedjes. Persoonlijk vind ik dat heel jammer. Zie liever de Fanatics weer terugverhuizen naar het midden..

Zoals Tibbling speelt is ook niet zo heel lastig. Vlak voor de verdediging, balletje breed, balletje diep. Hij staat nooit onder druk, wordt nooit afgejaagd.

Dat van Chery is veel knapper, continue onder druk en tussen meerdere mensen opendraaien en een oplossing zoeken. Leuk voor Tibbling dat ze hem toezingen, maar een beetje overdreven allemaal.

1 februari 2015 om 10:43

Dat is wel heel makkelijk geredeneerd, maar hij doet echt meer dan een balletje breed en diep. Hij lijdt nauwelijks balverlies en pakt ballen af. Wat Chery doet is ook goed en knap, maar je kunt ze niet met elkaar vergelijken. Chery kan niet wat Tibbing kan en vise versa.

1 februari 2015 om 10:53

Ik denk dat Tibbling heel makkelijk te bespelen is, alleen kent iedereen hem nog niet zo goed. Ayoub heeft hem prima bespeelt. Kort er op. Gisteren en ook tegen Ajax kreeg hij alle tijd en werd nooit afgejaagd, dat is heel makkelijk voetballen hoor. En dat kan Chery ook wel. Wat Chery doet kan Tibbling niet, want dan heb je andere kwaliteiten nodig.

Tegen Vitesse en Utrecht werden jullie overlopen op het middenveld, en daar stond Tibbling ook. Dus dat gedoe over een topclub nu is wel heel erg overdreven.

1 februari 2015 om 11:30

Heb je alleen naar de samenvatting zitten kijken ofzo?
Niks niet vlak voor de verdediging en balletjes breed balletjes diep... Die jongen wordt constant onder druk gezet en weet zich bijna elke keer weer te redden. Strooit met prachtige steek passes en blijft maar gaan. Als je korter dekt dan heeft hij het idd moeilijker maar dat komt ook omdat iedereen kort gedekt werd. Het werd veel te statisch bij Groningen tegen Utrecht en daardoor makkelijk kort te dekken..... Dus het is echt veel te simpel om te stellen dat Ayoub hem prima heeft bespeeld en dat hij daarom minder was tegen Utrecht, lag ook vooral aan zijn afspeel mogelijkheden.
En misschien moet je toch eens hele wedstrijden gaan kijken. Tegen Vitesse werd het middenveld overlopen ja, maar wederom de enigste die het goed deed op het middenveld was Tibbling...

1 februari 2015 om 11:39

Ik heb alle wedstrijden bekeken. Alleen als neutrale toeschouwer. Jij niet. En dat maakt het verschil.

1 februari 2015 om 11:43

Wel hele makkelijke conclusies trek jij.
Als een middenveld soms niet uit de verf komt is een speler meteen niet goed?
Ik vind Veijinovic een fantastische voetballer, maar na de 4-0 nederlaag tegen Groningen is hij plotseling slecht?? Zo werkt dat niet. dan is Depay ook maar een matige speler de laatste tijd.

1 februari 2015 om 11:47

En dan praat je nu nog steeds onzin? Met lekker makkelijk voor de verdediging, en balletjes breed. Sorry hoor en dan ook nog beweren dat je alle wedstrijden hebt bekeken, wat een grap!

1 februari 2015 om 11:55

Haha, gekkie. Mensen met een andere mening en je schiet direct in de vlekken.

1 februari 2015 om 12:06

Mens met een andere mening.....
Ja omdat je een beeld schetst wat compleet niet strookt met de werkelijkheid. Maar misschien komt het wel omdat die jongen iets te veel lof krijgt en dat je even tegen gas wil geven ofzo? Anders zou ik niet weten hoe je er zo'n mening op na kan houden...!

1 februari 2015 om 12:08

Ik vind hem een goede speler met weinig balverlies, alleen ik plaats er een kanttekening bij. En ik zie hier topclubs langskomen, maar daar wordt wel wat meer gevraagd.

1 februari 2015 om 12:14

Dat is helaas het opportunisme in het voetbal danwel bij de fans. Zie je ook heel mooi bij vd Hoorn. Speelt slechte wedstrijden en is grootste miskoop, en speelt nu een aantal redelijke (ook echt niet meer als dat) wedstrijden en kan opeens uit groeien tot beste verdediger....
En Tibbling nu gaan koppelen aan grotere clubs is natuurlijk complete onzin, dat mogen ze doen als hij hier een jaar lang zo speelt...

1 februari 2015 om 10:49

Ik daag je uit eens naar andere spelers in NL op zijn positie te kijken. Hij heeft gisteren 2 ballen verspeelt. Speelt met de passing constant rond 93% zuiverheid. Zoek ze maar eens op. Met jou commentaar blijkt scouting toch een vak!

1 februari 2015 om 11:27

Blind verspeelt ook bijna nooit een bal. Precies hetzelfde. Nooit onder druk, dan kunnen een heleboel spelers dat halen. Gisteren tegen een dramatisch Go Ahead. Kom op he.

1 februari 2015 om 11:44

Nee Blind verspeelt geen bal om dat hij meer als 50% van zijn ballen terug speelt en 30% breed en misschien 20% naar voren. En wat ook een vergelijking een Blind met weet ik hoeveel wedstrijden in de eredivisie. En een Tibbling die net bij Groningen komt uit een vreemd land op zijn 20e....
Maar ga nou meer de hele wedstrijden kijken, en let vooral op Tibbling. Dan kan het niet anders zijn als dat je mening anders wordt. Want dat je net stelde lekker makkelijk voor de verdediging, niet onder druk gezet en balletje breed balletje diep en naar mijn mening complete onzin.....

1 februari 2015 om 11:46

Goedkope reactie, jullie missen een hartverwarmende speler als Tibbling zeker?
Hij hoeft net meteen Barcelona ingeschreven te worden, ,maar het is heerlijk te zien dat er een speler is die een bal kan afpakken/vasthouden/passen.

1 februari 2015 om 11:49

het is gewoon knap hoe die jongen presteert. ik was gister in het stadion (woon in gro) maar heb echt met open mond zitten kijken hoe balvast hij is. Verliest maar zelden de bal waardoor het voor een chery, rusnak lekker spelen is. Daarnaast voor de verdediging ook lekker, want zij kunnen de bal altijd aan die jongen kwijt. Als hij zo doorgaat dan is hij maar een halfjaar bij FCG.

1 februari 2015 om 11:54

Jullie?

Tibbling is 20 jaar. Speelt net in het buitenland en is al één van de betere spelers bij Groningen. Ik vind het indrukwekkend.

Wat een geweldenaar. Eigenlijk vanaf zijn eerste wedstrijd in de Arena meteen al een sleutelrol op zich genomen. Komt continu de bal opeisen, en probeert altijd naar voren te spelen. Enorm sterk aan de bal, een uitstekend voetballend inzicht, kan een man passeren en is eigenlijk niet van de bal te krijgen. Groeit ook meteen al uit tot een publiekslieveling, dat zegt genoeg lijkt mij. Met hem hebben we de beste centrale middenvelder binnengehaald die ik in de Euroborg heb gezien tot nu toe.

De scouting van fc Groningen laat weer van zich horen ! Ze hebben gewoon een betere scouting dan de top 3 clubs maar minder geld te besteden. Tadic,kostic, Berg en Suarez allemaal met dikke winst doorverkocht.

1 februari 2015 om 12:42

Toch is er ook vrij matig gescout de afgelopen jaren. Met name omdat er verkeerde spelers zijn gescout voor het systeem waarin wij willen spelen. Je haalt een niet scorende spits voor een 433 systeem, en twee rasechte vleugelspelers, waarvan je Mahi haalt nadat je overschakelt naar een 442 systeem, oftewel zonder echte vleugelspelers. Daarnaast vind ik niet dat je Kostic in dat rijtje kunt noemen. Hij werd wellicht goed gescout, maar qua kwaliteit komt hij niet in de buurt van de andere namen die je noemt. Een speler die enorm veel naast zijn schoenen liep in de wedstrijden waarin het niet liep, dan liet hij vervolgens een goede actie zien en werd gelijk weer de hemel in geprezen. Dat we er zoveel geld voor hebben gekregen is mij nog steeds een raadsel, want ik denk dat hij zelfs bij Groningen nog veel had bij te leren, vooral op mentaal vlak. In dat opzicht was Tadic een stuk verder dan Kostic, en bovendien maakte hij eerst nog een tussenstop in de Eredivisie. De stap naar de Bundesliga kwam voor Kostic naar mijn idee veel te vroeg.

1 februari 2015 om 14:32

Wat te denken van de volgende producten van scouting:

Granqvist, Van Dijk, Bizot, Lindgren, Bruno Silva zijn ook namen die in korte tijd een stap hogerop gemaakt hebben.

Zat gisteren in het stadion en heb genoten! We hebben een mooi elftal. Met spelers als Tibbling, Mahi, Chery en Rusnak als creatieve spelers en Botteghin, Tibbling en Kieftenbeld als verdedigend blok ziet het er prima uit. Ik kan me niet herinneren dat we zoveel creatieve spelers in één elftal hebben gehad. Alleen de beide backs en de spitspositie zouden beter kunnen worden ingevuld. Wanneer Burnet weer fit is dan zit het op links ook wel goed. vd Laan in ieder geval laten staan samen met Botteghin. Kappelhof als rechtsback weer één van de minderen, alleen maar schijnaanvallen.... zet nooit echt door. Slappe speler. Antonia kan me ook nog niet echt bekoren, gisteren behalve de prachtige hakbal vooral veel slechte passes gegeven. Hoesen in ieder geval weer terug in het elftal voor Antonia. Op naar de play offs en bekerfinale!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren