Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eto‘o tipt wonderkind (15): ‘Hij moet de opvolger van Messi worden’

Laatste update:

Samuel Eto'o ziet in Youssoufa Moukoko de opvolger van Lionel Messi bij Barcelona. De vijftienjarige aanvaller breekt record na record in de opleiding van Borussia Dortmund en is dit seizoen ook bij de Onder-19 van de Duitse club op dreef. Eto'o ziet Moukoko in de toekomst graag in het shirt van Barcelona spelen.

Op de vraag van Goal welke speler Barcelona moet aantrekken, wijst de oud-spits naar het toptalent uit Duitsland. "Er is een jonge speler bij Dortmund genaamd Youssoufa Moukoko. Hij is nog maar vijftien jaar oud en is, naar mijn mening, de volgende topspeler na Messi. Aangezien Messi (33 jaar, red.) ouder wordt, moet Barcelona goed voorbereid zijn op de toekomst."

Eto'o denkt dat Moukoko een goed aanvalstrio kan vormen met Antoine Griezmann en Kylian Mbappé, die onder contract staat bij Paris Saint-Germain. De Fransman zou naar verluidt een laatste contractaanbieding van PSG hebben geweigerd. "Met Antoine en Youssoufa is de aanval van Barcelona al in orde. Ik zou echter ook graag Kylian Mbappé bij Barcelona zien", aldus Eto'o.

Moukoko kan dit jaar overigens de jongste speler ooit worden in de Champions League. Dortmund heeft de tiener op de reservelijst gezet voor een eventueel debuut in het miljardenbal. Moukoko kan na 20 november, wanneer hij zijn zestiende verjaardag viert, debuteren in het toernooi. De club speelt na die datum in de groepsfase nog tegen Club Brugge, Lazio en Zenit Sint-Petersburg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Het lijkt mij niet dat Dortmund deze speler zomaar zal gaan verkopen. Ben ik trouwens de enige die het gevoel heeft dat hij al 5 jaar lang 15 is?

21 oktober 2020 om 15:24

Ja je bent de enige. Nee zonder gekkigheid, heb beelden van hem gezien en die jonge heeft echt veel talent, ben benieuwd of hij dit voort gaat zetten, bij vele zie je toch dat ze een terugval krijgen.

21 oktober 2020 om 15:38

Ik snap de verontwaardiging, als 12/13-jarige 37 goals bij de U17 (25 duels), als 13/14-jarige 46 goals bij U17 (25 duels), als 14/15-jarige 43 goals bij U19 (23 duels) en daarbij nog al z'n assists van 25 stuks. Het zijn absurde getallen en vooral worden er vraagtekens gezet bij iemand die afkomstig is uit Kameroen. Toch zou ik iedereen willen aanraden om filmpjes te kijken, deze jongen is zo ongelofelijk compleet. Ook nu weer in de training bij de profi's laat hij het zien. Het zal mij niks verbazen als hij één dag na z'n 16de verjaardag gaat debuteren uit in Berlijn.

21 oktober 2020 om 15:44

@baron, uiteindelijk doen al die getallen er niets meer toe als hij het ook in de grote mensenwereld waarmaakt (of niet natuurlijk). Dus de verontwaardiging nu kan prima, maar als hij er 30 inschopt in de Bundesliga, maakt het allemaal niets meer uit; dan ben je gewoon heel erg goed, ongeacht leeftijd. Laten we hopen dat we hem snel zien; ik ben gewoon erg benieuwd.

21 oktober 2020 om 18:15

Toch lijkt het ook dat hij heel vroeg een enorm fysiek heeft waardoor hij van speelstijl moet veranderen naarmate hij ouder wordt. Bepaalde aspecten verlies je. Lukaku was ook een monster op die leeftijd maar is altijd een spits geweest oftewel een eindstation.
Ik hoop dat ie over een paar jaar in de top te bewonderen is maar persoonlijk denk ik van niet. Denk dat het uiteindelijk een middenvelder gaat worden.

21 oktober 2020 om 18:23

@ Dk77: Daarom zou ik je graag willen wijzen op de filmpjes. Hij is fysiek natuurlijk ontzettend sterk voor zijn leeftijd maar hij is ook nog eens ontzettend slim. Een overstapje hier, en klein duwtje daar (tegen jongens die 3 of 4 jaar ouder zijn), een simpel één-tweetje, tweebenig. We gaan het allemaal zien, maar ik heb er enorm veel vertrouwen in.

Hahaha, dus Barcelona moet Moukoko halen én Mbappé. Om vervolgens een trio te vormen met Griezmann. Dan vergeet hij voor het gemak Ansu Fati dus... wat een humor heeft die gast! Voor mij is de kans dat Moukoko de nieuwe Messi wordt (speelstijl is overigens compleet verschillend) nog kleiner dan dat hij de nieuwe Freddy Adu wordt. Laat die jongen de komende vier, vijf seizoenen lekker bij Dortmund. Die bewijzen al jarenlang dat ze een enorm goede kweekvijver zijn voor jong talent.

21 oktober 2020 om 15:06

Echt he wou net zeggen... Het is sowieso moeilijk om te geloven dat deze speler veel beter is dan ansu fati. Misschien is die moukoko wel een landgenoot en stopt hij bewust veren in zijn reet?

21 oktober 2020 om 15:25

Nieuwe messi zal hij misschien gewoon de nieuwe aanvalsleider van barca bedoelen? De nieuwe vedette. We hadden na ronaldinho wel enorm veel geluk dat messi al gelijk klaar stond om die verwntwoordelijkheid over te nemen. Na messi zie ik 1,2,3 niet zo een iemand.

Heb liever dat hij bij Dortmund blijft zodat we een nieuwe top-club kunnen hebben in het Europees voetbal. Als Sancho en Haaland ook blijven bij Dortmund (waarschijnlijk niet, laten we eerlijk zijn), kan Dortmund echt structureel aan gaan haken bij de Europese top de komende 10 jaar, mits ze stoppen met het opleiden en verkopen van spelers

Iedereen spreekt gauw van een nieuwe Messi. Ik zou het mooi vinden als er gauw weer iemand opstaat met zoveel voetbaltalent, maar het kan goed zijn dat we iemand met zijn kwaliteiten lang gaan missen in het voetbal.

Om eerlijk te zijn denk ik dat we in een nieuwe periode terecht komen. Kapitaal zit niet meer in Spanje. Spelers zullen daar alleen voor kiezen qua klimaat en historie. Daarnaast on het feit dat je vrij gegarandeerd CL speelt. Clubs zullen niet te snel aan Spanje willen verkopen, dat is nu al zichtbaar met de blunders van Barca deze transferperiode. Ze kunnen helemaal niets. Zelfs Real moet ‘sparen’ voor Mbappe en/of Pogba/Camavinga. Kan niet allemaal meer.
Ze zullen heel gericht moeten investeren en eigen jeugd meer kansen geven.
Als ik Barca was gooide ik lijntje uit naar Overmars maar heb niet t idee dat ze zo verstandig en stabiel zijn met al die presidentsverkiezingen.

21 oktober 2020 om 16:14

Tranen in mijn ogen van het lachen (of huilen) om je opmerking... kapitaal zit niet meer in Spanje? Heb je onder een steen geleefd de afgelopen maanden? Clubs denken nu wel 2 keer na voor ze een grote uitgave doen en gelukkig doen Spaanse clubs het op eigen kracht i.p.v. rijke suikeroompjes of dubieuze investeringsmaatschappijen. Nu gaan er een aantal beginnen over schulden bij banken in het geval van Spaanse clubs, maar daar adviseer ik aan; verdiep je hier eerst in. Als Real of Barca een speler wilt hebben en de speler wilt ook, dan kopen ze die gewoon. Deze clubs zijn zo groot, daar blijft altijd geld zitten... vooralsnog blijven de clubs waar het geld zit, zoals PSG en Manchester City, nog steds achter, gezien de CL. Dit zeiden ze ook over Chelsea dat het de voetbalhemel zou bestormen. Nou in bijna 20 jaar 1 CL....

Lol ik had al zo'n vermoeden en dit vermoeden wordt inderdaad bevestigd door google: Moukoko is net als Eto'o afkomstig uit Kameroen. Afrikanen zijn vaak wat chauvunistisch over hun landgenoten, zou me zelfs niet verbazen mocht hij hem niet eens aan het werk gezien hebben. Hoe dan ook, hij zal vast een groot talent zijn maar laat hem nu eerst maar presteren en uberhaupt eerst debuteren want van al die supertalenten valt zeker de helft nog wel af. En dan heb je onder hen die het wel lijken te gaan maken ook nog eens een hoop spelers die na die goede eerste indruk nooit meer weten te bevestigen en de volgende stap niet zetten. Zoek eens de top x grootste talenten van 5 jaar geleden op en dan heb je daar zat zulke spelers zoals adnan januzaj, max meyer, gabriel barbosa, kelechi iheanacho. Ik wil hen niet afkraken, ze zijn goede spelers en hebben een mooiere carriere dan 99,999 procent van alle profvoetballers wereldwijd maar hebben de verwachtingen toch (nog?) niet echt waargemaakt. Dus ja, koffiedik kijken. Van dit soort supertalenten haalt een minderheid ook echt een Europese topclub. Of dat zal lukken zal de toekomst wel uitwijzen, leg nu vooral niet te veel druk op hem.

21 oktober 2020 om 16:31

Wie kan zich niet de talentenfabriek van Ajax herinneren. Op de cover bij VI. Bazoer, Tete, Riedewald haha.

21 oktober 2020 om 16:34

Nederlanders kunnen er anders ook wat van, chauvinisme.. dit ligt niet zozeer aan Afrikanen. Sterker nog, denk dat Europa chauvinistischer is dan Afrika. Dit terzijde.
Je hebt gelijk dat vandaag de dag met enige regelmaat jonge voetballers na een aantal goede wedstrijden een mooie toekomst worden voorspelt. Denk niet zozeer dat het aan talent ligt, maar aan de omgeving en de begeleiding. Je ziet het hier ook gebeuren, talenten van 15 jaar worden weggekaapt door grote Engelse clubs. Ouders gaan er gretig op in, want daar wordt over het algemeen een baan voor geregeld, al dan niet een woning etc. Als deze speler zichzelf blijft, goede begeleiding, dan zie ik hem wel slagen. Zijn statistieken sprek voor zich (in de jeugd zegt het niet veel, i know), maar zet zijn leeftijd er naast en dan klinkt het mooi. Maar inderdaad, geen druk en toekomst wijst het uit.

Aanvalstrio met Pedri-Fati-Moukoko is natuurlijk een droomvoorhoede wat de toekomst van Barca zou kunnen zijn. Niet Griezmann, kom op zeg.

21 oktober 2020 om 16:51

Pedri is meer een aanvallende ingestelde cm zoals Iniesta dan een linksbuiten. Nou speelde Iniesta vroeger wel eens op linksbuiten, maar centraal op het middenveld was zijn beste positie. Dit geldt ook voor Pedri, voornamelijk omdat hij de absolute snelheid mist voor de vleugels.

Afrikaanse spelers zijn vaak fysiek eerder vroeg volwassen dan Europese spelers,het lijkt dus erg voorbarig om nu al deze conclusie te trekken,kom op zeg,nog maar 15 jaar jong.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren