Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ethan Mbappé (15) maakt debuut voor eerste elftal van Paris Saint-Germain

Laatste update:

Ethan Mbappé heeft zijn eerste speelminuten gemaakt voor het eerste elftal van Paris Saint-Germain. Het 15-jarige broertje van superster Kylian Mbappé deed een half uur mee in de gewonnen oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Paris FC: 2-1. Trainer Christophe Galtier is met zijn ploeg in voorbereiding op de hervatting van het lopende seizoen en door de afwezigheid van WK-gangers speeltijd bieden aan onder meer Ethan Mbappé.

Het talent uit de jeugdopleiding van de Parijzenaren loste in de rust Fabián Ruiz af, op het moment dat PSG met 1-0 leidde door een treffer van Nordi Mukiele. Zeven minuten na de entree van Ethan Mbappé maakte Ismaël Gharbi er 2-0 van, waarna een eigen doelpunt van Younes El Hannach er nog voor zorgde dat een overwinning voor PSG onzeker werd. De regerend Frans landskampioen begon ondanks de afwezige WK-gangers met de nodige sterren aan het duel. Zo stonden Juan Bernat, Sergio Ramos, Renato Sanches en Marco Verratti aan de aftrap in een wedstrijd die twee helften van een half uur kende.

Het officieuze debuut van Ethan Mbappé komt niet geheel uit de lucht vallen. De middenvelder mocht vorige week al meetrainen met het eerste elftal. Na afloop van het duel met de stadsgenoot liet Ethan Mbappé van zich horen op Instagram, waar hij aangaf 'heel blij' te zijn met zijn eerste optreden op professioneel niveau. PSG speelt voor de hervatting van de Ligue 1, op 28 december tegen RC Strasbourg, op 21 december nog een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Quevilly Rouen, dat één plek onder Paris FC staat.

Of Ethan Mbappé dan ook aan minuten gaat komen, valt nog te bezien. Wel is zeker dat Galtier het in ieder geval nog zonder de nodige sterren zal moeten stellen. Zo spelen Lionel Messi en Kylian Mbappé zondag in de WK-finale tegen elkaar en is Achraf Hakimi pas sinds woensdag uitgeschakeld, al speelt hij zaterdag nog wel met Marokko om het brons tegen Kroatië. De Brazilianen Neymar en Marquinhos genieten nog van een vakantie na hun vroegtijdige uitschakeling, net als de Portugezen Danilo Pereira, Vitinha en de tijdens het toernooi geblesseerd geraakte Nuno Mendes. Ook Pablo Sarabia, Carlos Soler en Keylor Navas moeten zich nog in de lichtstad melden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 december 2022 om 23:36

Misschien wordt die net zo goed als zijn broer wie weet....

16 december 2022 om 23:36

De nieuwe Mbappe🤣. Als die 10% van de snelheid van zijn broer heeft komt het wel goed. Die kan letterlijk de snelweg op met zijn snelheid.

17 december 2022 om 10:05

En dan wordt ie nog geflitst ook

Als je broer mede eigenaar is kan het makkelijk. Zie hem wel permanent in het eerste binnenkort alleen al om Kylian gelukkig te houden.

17 december 2022 om 04:27

@herdman

Het heeft weinig daarmee te maken. Hij is net als zijn broer gewoon heel getalenteerd. Is dat echt zo verrassend? Broertjes en neefjes die prof zijn en goede voetballers komt toch enorm vaak voor?

17 december 2022 om 11:55

Oh we gaan doen alsof als je broer mede eigenaar is van je club waar je speelt en een van de beste van de wereld is dus happy wil houden dat er niks mee te maken heeft.

Zoals de meeste al zeggen...dit kan dankzij zijn grote broer. Anders was hij niet eens opgevallen. Hetzelfde in de autosport met het broertje van Charles leckerc.

17 december 2022 om 12:14

Agh dat werd ook over Thorgan Hazard gezegd toen Chelsea hem kocht, dat was ook puur om Eden tevreden te houden, maar Thorgan heeft daarna nu toch een prachtige carrière in de subtop en het Belgische elftal

Heb wat filmpjes van hem gezien en ben bang dat hij daar toch echt speelt wegens zijn broer

Trainer Christophe Galtier is met zijn ploeg in voorbereiding op de hervatting van het lopende seizoen en door de afwezigheid van WK-gangers speeltijd bieden aan onder meer Ethan Mbappé.

Dit meesterwerk van een zin staat er bijna 11 uur na posten nog steeds onaangepast in. Sterk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren