Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erwin Koeman vertrekt bij Beitar Jeruzalem en kondigt pensioen aan

Laatste update:

Erwin Koeman is niet langer hoofdtrainer bij Beitar Jeruzalem, zo maakt de club woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De Nederlandse oefenmeester heeft clubvoorzitter Eli Ohana na een lang gesprek op de hoogte gebracht van zijn wens om te willen vertrekken. Volgens de verklaring van de club doet hij dat om 'persoonlijke omstandigheden'. Beitar staat momenteel negende in de Israëlische competitie met 12 punten uit 11 duels.

"Sinds ik aankwam bij Beitar Jeruzalem, ben ik verliefd geworden op de plek en de mensen hier, die er alles aan doen om succes te bereiken met de club", aldus Koeman in een verklaring. "Maar ondanks alle moed om door te willen gaan, moet ik stoppen vanwege persoonlijke omstandigheden. Het is een moeilijke beslissing geweest, maar ik ben blij dat mijn beslissing wordt geaccepteerd door de clubleiding. Het is mijn tijd om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer. Ik weet zeker dat deze geweldige club de juiste weg zal vinden, op en naast het veld, om terug te keren naar de plek die het verdient. Ik blijf voor altijd fan van het geel en zwart, en wil iedereen nogmaals bedanken."

Ohana betreurt het vertrek van Koeman. “We willen Erwin hartelijk bedanken voor zijn persoonlijkheid, professionaliteit en geweldige bijdrage aan de club", laat de voorzitter weten. "Er is niemand binnen de club, van het management tot de spelers, die geen band met hem heeft gehad. We hebben daarom besloten om zijn beslissing te respecteren en niet geprobeerd om hem alsnog te overtuigen. Erwin heeft op alle mogelijke manieren geholpen om de club naar een hoger niveau te tillen. We wensen hem heel veel succes en gezondheid in zijn verdere toekomst."

Het vertrek van Koeman volgt elke dagen nadat de NOS een reportage maakte over de club. De oefenmeester werd als onderdeel van dat verhaal telefonisch geïnterviewd door de omroep, maar verzocht later om het interview niet te publiceren. Koeman wilde niet voor meer commotie bij de club zorgen en heeft de publieke omroep om die reden gevraagd niet over te gaan tot publicatie, wat door de NOS is gerespecteerd. Aanleiding voor het verhaal was de recente arrestatie van clubeigenaar Moshe Hogeg, die wordt verdacht van een waslijst van criminele feiten.

Erwin Koeman verzoekt NOS om interview niet te publiceren

Vorige week verzocht Erwin Koeman de NOS om een interview niet te publiceren vanwege de spanningen binnen de club.Lees artikel

Erwin Koeman droeg als voetballer het shirt van FC Groningen, PSV en KV Mechelen en speelde 31 interlands voor het Nederlands elftal. Na zijn actieve voetbalcarrière werkte hij als jeugdtrainer en later assistent-trainer bij PSV onder Eric Gerets en Guus Hiddink. Als hooftrainer stond hij onder meer langs de lijn bij RKC Waalwijk, Feyenoord en FC Utrecht, waarna hij in 2014 als rechterhand van zijn broer Ronald Koeman mee ging naar Southampton. In diezelfde hoedanigheid werkten de twee ook samen bij Everton. Deze zomer maakte Koeman de overstap naar Beitar Jeruzalem.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat hij zo’n club ooit heeft gecoacht…Hij zou zich dood moeten schamen, schavuit!

1 december 2021 om 17:14

En nog verliefd geworden ook.

1 december 2021 om 17:19

Dat is niks anders geweest dan een vriendendiendt voor zijn oud ploeggenoot bij KV Mechelen. Niet zijn slimste keuze. Maar ja, zo zit Erwin in elkaar.

Best apart dat je verliefd kan worden op een plek waar supporters een vreselijke afkeer hebben naar Arabieren. Laatst een documentaire gekeken en wat ik daar zag was toch echt verontrustend. Ik kan ook niet anders concluderen dat Koeman daar dus maling aan had en daar maar zat om een baantje te hebben in de voetbalwereld.

1 december 2021 om 17:18

Tjah dat zal vast niet te maken hebben met die afkeer naar Arabieren, maar meer de plek/natuur/cultuur zelf. Overigens betekent wel dat je dan waarschijnlijk helemaal niet in het Midden-Oosten kunt werken want bijna alle andere landen om Israel hebben een schurfthekel aan Joden/israeli's.

1 december 2021 om 18:43

En de meeste supporters in centraal Europa zijn racisten en hier in Nederland kunnen de supporters er de laatste tijd ook wat van. Zo kun je nooit ergens trainer worden.

1 december 2021 om 17:27

gast, je doet alsof hij verantwoordelijk is voor de wereldproblematiek of dat hij het steunt. Het is hetzelfde als alle Nederlanders uitkotsen omdat ze regelmatig spullen in China kopen of kleren wat in Bangladesh gemaakt is. Laten we alles even in perspectief zetten

1 december 2021 om 17:40

Alles in perspectief zetten? Er zit wel heel wat nuance tussen regelmatig spullen in China kopen en als manager in een Chinees kinder sweatshop gaan werken. Ja dat tweede mag je best veroordelen hoor. Dat is Erwin voor je.

1 december 2021 om 18:49

Dus iedereen die bij een, pak 'm beet, H&M werkt on Nederland mag ook aan de schandpaal?

1 december 2021 om 19:02

Nou ja, er is een reden voor die afkeer. Ik kan me best indenken dat ze Arabieren (lees: Palestijnen) daar haten. Andersom is dat vast en zeker ook het geval. Dat is niet van nature zo, dat komt puur door hoe je met die mensen in aanraking komt. In Israël worden Arabieren toch vooral in verband gebracht met aanslagen, niet met andere dingen.

Gelijk met pensioen. Die zal zn schaapjes wel op het droge hebben. Hing er niet een zweem van doorgeslagen nationalisme bij deze club? Meende dat ergens te lezen.

1 december 2021 om 17:17

The Guardian heeft ooit een mini docu over deze club gemaakt. "Here we are, the most racist football fans" heet het geloof ik. Hoofdrol speler was de eerste moslim speler van de club. Bij zijn eerste doelpunt in het shirt van Beitar liepen de fans massaal het stadion uit. Bizarre fanbase heeft die club.

Iedereen vindt het belachelijk wanneer een speler of trainer naar het midden oosten vertrekt maar als Koemantje zijn geld gaat verdienen in Israel en bij de meest rascistische club ter wereld is het allemaal oké? Hij moet zich doodschamen dat hij deze club heeft gecoacht. Walgelijk persoon, net als z’n broer.

1 december 2021 om 17:39

Waar heb je het over? Ik lees vrijwel alleen maar kritische posts hier. Persoonlijk wist ik, voor het vorige artikel hierover, niet eens dat ie daar zat.

1 december 2021 om 17:44

Het feit dat Beitar fans Ali Mohammed (een christen nota bene) van naam wilde laten veranderen omdat zijn naam te 'muslim' klonk is slechts een klein voorbeeld van hoe Apartheidsgezind (niet raar in een land wat gewoon een apartheidsstaat is) de aanhang van deze club is.

1 december 2021 om 17:59

Ik zou de comments er nog eens op nakijken hier.
Ik heb alleen even gemist waarom Ronald ook een walgelijk persoon zou moeten zijn? (oprechte vraag)

OT: wat een raar statement zeg. Bizar dat je dat uit je mond krijgt, zeker wanneer je juist je vertrek aankondigt.

1 december 2021 om 18:30

Omdat ie Riqui Puig nooit opstelde geloof ik.

1 december 2021 om 19:31

Ik was al bang dat het barca-gerelateerd was, maar ik hoop toch niet dat dat al op één hoop wordt gegooid met Erwin zijn clubkeuzes.

Schandalig dat je daar überhaupt een contract hebt getekend.

Coach gewoon van zowat de meest smerige club en zelden kritiek gehad in Nederland. Laten we het maar op Qatar, Turkije en Saudi Arabië houden.

1 december 2021 om 17:31

Kritiek op Israël is idd verboden lijkt het. Want das een land die bij onze westerse cultuur aansluit. Ik word bijkans onpasselijk van dat meten met 2 maten.

1 december 2021 om 17:45

Kritiek wordt erg slim mondood gemaakt door alle kritiek op Israel meteen af te doen als anti-semitisme.

1 december 2021 om 17:31

STORING. Je moet toch ook gewoon eerlijk bekennen dat Erwin Koeman een nobody is als het gaat om trainen? Zal zijn broer daar nou het stokje over men dat zal er een stuk meer kritiek klinken. Erwin Koeman is gewoon niet zo heel interessant.

1 december 2021 om 18:31

Ik vraag me altijd af welke media mensen als jij dan bedoelen. Er is echt bergen (terechte) kritiek van alle media die iets over deze club schrijven. Dat het niet overal de voorpagina haalt is omdat 1. Erwin Koeman geen erg bekend persoon is en 2. Niemand die racistisch gare club überhaupt kent. Maar geen kritiek? Israel wordt op het moment door een groot deel van het westen als de "slechterik" neergezet in het conflict. Als je alleen de strontmedia aan beide uitersten leest is het allemaal eenzijdig, maar er is zoveel genuanceerds te vinden over dit soort zaken. Dan moet je alleen wel de moeite nemen om een kwaliteitsmedium tot je te nemen. En niet de voetbalzone app of geenstijl.

Niet zo fraaie werkgever, bedankt voor het antwoord Borrelhond. De wereld is helaas in handen van boeven. Onze verzekeringsmaatschappijen, banken,pensioenfondsen investeren in wapenhandel. Wapens waar in verre oorden mannen vrouwen kinderen mee worden afgeslacht.. Israël, de VS ,Wij omarmen deze landen. Das dan onze cultuur. Over vroeger zullen we t maar niet hebben..

Gezien zijn hartklachten zal zijn pensioen hier wel mee te maken hebben. Je kan veel zeggen over zijn keuze voor Beitar en eerder Oman maar hij heeft toch wel een prima carrière gehad en dan vooral als assistent van Ronald. Zijn eerste seizoen bij Feyenoord was ook sterk maar werd hij gewoon gepakt door die rare play-offs, seizoen was zeer sterk en er had veel meer ingezeten.

Genieten van zijn pensioen, misschien moet Ronald dat gezien zijn gezondheid ook wel overwegen.

Ik zou ook verliefd worden op deze club. Een bastion van verdraagzaamheid, liefde en grootmoedigheid.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren