Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Erik ten Hag zei dat dit het seizoen van mijn doorbraak moest worden’

Laatste update:

Ajax telde afgelopen winter nog 5,5 miljoen euro neer voor Rasmus Kristensen en een halfjaar daarvoor dik 3,5 miljoen euro voor Luis Manuel Orejuela. Toch is een jeugdexponent dit seizoen de eerste keus op de rechtsbackpositie: Noussair Mazraoui heeft zich vrij geruisloos in de basis gewerkt onder trainer Erik ten Hag. Zelf is hij daar niet echt verbaasd over.

De twintigjarige Mazraoui kwam vorig seizoen tot acht optredens in de Eredivisie en speelde sinds 2016 al 55 keer namens Jong Ajax in de Jupiler League. Dat deed hij veelal als rechtshalf of rechtsbuiten. Zijn voorkeur ligt ook bij een plek op het middenveld, maar in het eerste zijn de kansen groter als rechtsback. "Ik speelde eind vorig seizoen al twee, drie keer negentig minuten als rechtsback", vertelt Mazaroui in gesprek met de NOS.

"De trainer (Erik ten Hag, red.) zei dat dit het seizoen van mijn doorbraak moest worden. Ik had wel verwacht dat ik aan het begin van het seizoen zou spelen", vervolgt de geboren Leiderdorper. "Het liefst speel ik op het middenveld, zo ben ik in de jeugd ook begonnen. Maar ik vind het geen probleem als ik rechtsback speel en aanvallend mijn ding kan doen." Met Ajax treedt Mazraoui zaterdagavond voor eigen publiek aan tegen Heracles Almelo.

Noussair Mazraoui is de beste rechtsback die Ajax heeft

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond hem afgelopen wedstrijd gegen luik een van de beste op aan de kant van ajax, alleen dat penalty moment was jammer.
Maar verrast mij positief tot nu toe.
Beste rechtsback op dit moment.

11 augustus 2018 om 16:31

Wat vond je zo goed dan? Hij werd vanaf minuut 1 er van alle kanten voorbij gelopen, hij kan echt helemaal niet verdedigen

11 augustus 2018 om 16:32

Voorbarige conclusie zeg. Die jongen heeft de tijd nodig om te wennen aan deze positie.

11 augustus 2018 om 16:37

Je kan verdedigen of niet, daar heb je geen tijd voor nodig om dat te kunnen zien. Deze jongen beheerst dat gewoon niet.

11 augustus 2018 om 16:51

Tegen Sturm Graz deed hij het wel goed. Ook stond hij vaak alleen tegen 2 en soms 3 man

12 augustus 2018 om 06:37

Hij en Kristensen mogen het wat mij betreff uitvechten totdat Veltman weer terug is. Die is verdedigend gewoon de beste en hoeft aanvallend niet veel toe te voegen. Kwaliteit genoeg voorin. Dan kan Mazraoui als back-up voor Neres of Donny fungeren.

11 augustus 2018 om 16:33

Ik vond hem juist zijn slechtste wedstrijd tot nu toe spelen. Werd (net als de rest vd verdedigers) aan alle kanten voorbij gelopen.

11 augustus 2018 om 16:40

Dat idee had ik ook. Hij mag ook wel eens aan zijn voorzetten gaan werken die komen zelden aan

11 augustus 2018 om 17:00

Omdat het middenveld niet functioneerde de tweede helft.

11 augustus 2018 om 17:01

Hij speelde inderdaad niet sterk, maar dat hij aan alle kanten voorbij werd gelopen is niet geheel zijn schuld. Communicatie aan de rechterkant met Tadic, die zelf amper verdedigend werk deed, verliep heel stroef waardoor hij soms keuzes moest maken tussen 2 of zelfs 3 spelers van Luik.

9 miljoen over de balk gesmeten voor twee rechtsbacks die niet aan spelen toe komen. Toch zonde.

11 augustus 2018 om 16:40

Over de balk gesmeten? Iedere positie moet minstens dubbelbezet zijn. Mazraoui is 20, het seizoen is nog maar net begonnen dus de kans dat zo'n jonge speler terugvalt is zeer aanwezig. En als hij een Kluivertje doet, is hij ook zo weer weg. Dus 9 miljoen voor twee, op dit moment, backups noem ik niet over de balk smijten.

12 augustus 2018 om 08:49

Oja, het is Ajax, de koopclub. Daar mag tegenwoordig ruimhartig geld uitgegeven worden, zelfs voor bankzitters. Die verdienen zichzelf wel weer terug door talenten vroegtijdig te verkopen.

11 augustus 2018 om 16:55

Ja maar als hij goede seizoen draait dan krijg je makkelijk 15 mil voor een goede back. En als hij bij Marokko basisplaats verovert en daar ook goed speel. Dan verdient Ajax die 9 mil terug door hem,want hij heeft niks gekost. En die Colombiaan mag weg vond hem bij jong Ajax al tegen vallen

11 augustus 2018 om 17:11

Die basisplaats bij Marokko zit er voorlopig echt niet in met Hakimi en Dirar als directe concurrenten. Daarnaast kiest de bondscoach anders voor een van beide broers Amrabat als rechtsback.

11 augustus 2018 om 17:17

Vind wel erg jammer dat Amrabat bij Feijenoord weinig tot geen progressie boekt.

11 augustus 2018 om 17:17

Vind wel erg jammer dat Amrabat bij Feijenoord weinig tot geen progressie boekt.

11 augustus 2018 om 17:18

Hakimi gaat denk ik niet veel spelen dit seizoen. als mazr alles speelt bij Ajax in eu en eredivisie dan gaat hij spelen voor Marokko .Dirar is al aan het afbouwen en gaat Miss richting oosten. En mazr was ook al reserve voor wk en speelde bij Ajax nog niet eens zoveel. Laat staan ala die basis speler is en hakimi kan ook op links ,want vind mendyl nog niet het niv hebben voor Marokko. Maar zou hem wel erbij houden , had eind vorige seizoen vaste basisplaats verovert bij Lille. Enige die ik er graag bij zou hebben op links is die speler die net na watford is gegaan van bologna maar die wil voor Italië uitkomen.Al hebben ze hem nooit opgeroepen. En lazaar snap ik ook niks van was echt goed in Italië maar hoor nu 2 jaar niks van hem

11 augustus 2018 om 18:02

En Veltman nog op de bank... het is zonde, maar denk dat Ajax zijn ontwikkeling toendertijd ook niet heeft zien aankomen. Veltman zal waarschijnlijk na zijn herstel spoedig weg willen en Orejuela lijkt door de achterdeur te gaan vertrekken. Dan is een dubbele bezetting met Nazraoui en Kristensen niet zo gek.

Als Ajax niet al 2 rechtsbacks had gekocht afgelopen jaar, dan had ik gezegd dat er een nieuwe bij moest. Maar dat lijkt me nu onrealistisch. Vind Mazzraoui het niet slecht doen tot nu toe maar het blijft een middenvelder, doet me een beetje denken aan Sinkgraven.

Hij heeft mij aangenaam verrast! Zonde van de centen die we aan Kristensen en Orejuela hebben besteed, maar hij zal de concurrentiestrijd met Orejuela sowieso wel winnen en hopelijk vangt Ajax daar de helft nog voor.
Ik ben benieuwd wat Kristensen nog kan laten zien. Die had ik hoger ingeschat dan onze vriend Mazraoui voor het seizoen begon.

Ajax wint dat eenvoudig vanavond. Ik vond Mazraoui niet bijzonder torn ik hem uit tegen Sturm Graz zag. Maar als hij de keus krijgt boven Kristensen en Orejuela dan zegt dat genoeg. Ik ben benieuwd dit seizoen.

Tegen Luik kost een fout van Mazraoui ons de 2-2. Daarin tegen konden we tegen Graz duidelijk zien dat z'n aanvallende talenten goed werden benut. Toch gaat er wel een probleem komen als Noussair zulke belangrijke fouten zal blijven maken. Tijd zal zeggen of deze jongen onze vaste rechtsachter gaat worden.

Hopelijk krijgt Nousmaz het voor elkaar om verdedigend een stuk hoger niveau aan te tikken. Daarmee bedoel ik vooral het juist positie kiezen en de 1 tegen 1 situatie's. Hij kan gelukkig al wel veel op snelheid en instelling corrigeren.

Wat betreft techniek schort er weinig aan, hij heeft de kwaliteiten om rustig aan de bal te blijven en kan ook vrij makkelijk een mannetje uitkappen/uitspelen.

Je ziet aan alles aan hem dat het geen echte back is verdedigd komt die gewoon te kort nou scheelt het dan de backs bij ajax eigenlijk altijd opkomen en aanvallend mee doen. En dat ligt hem wel

Je ziet aan alles aan hem dat het geen echte back is verdedigd komt die gewoon te kort nou scheelt het dan de backs bij ajax eigenlijk altijd opkomen en aanvallend mee doen. En dat ligt hem wel

In aanvallend opzicht vind ik hem goed, maar verdedigend zeer matig. Tegendoelpunt van vandaag grotendeels te danken aan Mazraoui.. Hij stelde zich dusdanig op, dat hij het midden open liet voor een rechtsbenige speler op links.. ongekend op dit niveau. Laat je tegenstander, helemaal als rechtsbenige speler, buitenom gaan. 1) Hij komt voor zijn zwakkere been uit, 2) Aan de zijkant kom je moeilijker tot scoren da in het centrum en 3) uit onderzoek blijkt dat van 10 voorzetten een directe doelpunt oplevert, daarom geeft AZ doorgaans lage voorzetten of leggen de bal terug (let maar eens op).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren