Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag wuift kwaad bloed weg: ‘Ik hoef niet met hem te spreken’

Laatste update:

Erik ten Hag en Nicolás Tagliafico leven niet op gespannen voet, zo stelt de oefenmeester van Ajax. De 29-jarige linksback staat dit seizoen steevast reserve en zei maandag dat de trainer ‘daar wel wat vaker met hem over mag praten’. Ten Hag zegt na afloop van het duel met Sporting Portugal (4-2 winst) dat hij een belangrijke kracht ziet in Tagliafico en spreekt lovende woorden over de Argentijn.

Van Tagliafico werd verwacht dat hij in de basis zou starten tegen Sporting Portugal, maar toch verscheen Daley Blind aan het startsignaal op linksback. Bij rust kwam de international van Argentinië in het veld voor Blind en kreeg hij direct de aanvoerdersband om. Dat geeft het vertrouwen van de trainer aan, aldus Ten Hag. “Tagliafico heeft een bepaalde rol in de motivatie, de boel bij elkaar houden, in de boel op scherp zetten. Dat heeft hij vandaag ook weer uitstekend gedaan.”

Op spanning die er tussen Ten Hag en de back zou zijn, reageert de trainer dan ook ontkennend. Verslaggever Koen Weijland van RTL 7 haalt een uitspraak van Tagliafico aan, die afgelopen week tegen de NOS zei ‘dat Ten Hag wel wat meer met zijn bankzitters mocht praten’. “Nee, ik hoef niet met hem te spreken”, sneert Ten Hag. “Tenminste, niet in de zin waar jij op doelt, want wij spreken elkaar heel vaak. Dat hij de band krijgt geeft dat al aan.”

"Nico is een hele belangrijke speler voor ons. Sowieso op de training speelt hij een belangrijke rol, maar hij kan ook gewoon in de basis spelen", vervolgt Ten Hag. Tagliafico staat inclusief de minuten tegen Sporting Portugal in de Champions League dit seizoen op slechts 347 speelminuten in totaal. De Argentijn stond afgelopen zomer op de nominatie om verkocht te worden, maar een transfer bleef uit. Het contract van Tagliafico, die sinds 2018 voor Ajax speelt, loopt in de zomer van 2023 af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nico is iig de rest van de CL getergerd om zich weer terug in de basis te spelen.
Met een wisselvallige Blind wil je dit toch hebben.

8 december 2021 om 00:57

Denk dat je hem tegen sterke snelle vleugels beter kan gebruiken. Felle kuiten bijten die een salah of di Maria uit de wedstrijd kan halen. Zou ik toch tricky vinden met een blind.

8 december 2021 om 03:29

Nou ik denk dat ajax daar heel anders over denkt, anders laat je hem toch wel meer spelen, als je wilt dat hij goed vertrouwen houdt? In de eredivisie mag hij soms invallen en in de champions league heeft hij geen minuut gemaakt voordat ze officeel door waren. Ik denk echt wel dat hij er nog wat van kan, maar dit is wel heel weinig vertrouwen vanuit een club, dan lijkt er toch echt wel wat aan de hand.

8 december 2021 om 08:40

Ze zullen bij Ajax ook niet blij zijn geweest met die waanzinnige rode kaart die hij tegen PSV pakte. Daar heeft ie ook gelijk zijn kans verspeeld om bij de seizoensstart een basisplaats te hebben. En vervolgens wint Ajax vrijwel alles, dus is ie niet direct nodig.

8 december 2021 om 09:07

Precies hij heeft een beetje z'n eigen glazen ingegooid. Vorig seizoen was hij ook niet weergaloos. En Blind is z'n plek centraal achterin kwijt. Lastige keuze allemaal. Maar gezien de resultaten zijn de juiste keuzes gemaakt

8 december 2021 om 14:25

Als je Daleys waarde voor het team snapt en ook balans in het team wilt, zoals ten Hag duidelijk heeft dit seizoen, is het logisch dat er namen sneuvelen. Dat geld hetzelfde voor Klaassen, die vorig siezoen vice topscoorder was bij Ajax. Het team staat voorop en daarin past de beste combinatie van kwaliteiten en niet de combinatie van beste spelers.

8 december 2021 om 18:34

Nee hij gaat weg in de winterstop, zijn Wk komt in gevaar

Helaas viel Blind vandaag ietwat tegen en Tagliafico was daarentegen wel weer lekker pitbull achtig bezig. Die aanvoerdersband gaf hem vertrouwen, terwijl hij zelf ook wel weet in zijn achterhoofd dat ie soms over het randje ging met een rode kaart als gevolg. Mooie actie om hem vandaag die band te geven.

8 december 2021 om 10:13

Misschien dat dat bij Ten Hag wat dwars zit. Is regelmatig gebeurd dat hij rood krijgt. En je team daardoor "in de steek" laat. Zoals begin seizoen tegen psv in de JCS.

Het leek helaas wel alsof Tagliafico een hoop snelheid heeft moeten inleveren. Ik zie hem graag meer de kans krijgen maar hij leek wel een kilometer of drie minder hard te kunnen, alsof ie een veteraan van 34 was. Die gozer is 29!

8 december 2021 om 06:33

En toch nog altijd sneller dan blind. Dat zegt genoeg

8 december 2021 om 07:33

Dat zijn er meer 😂

8 december 2021 om 11:09

Ja joh, dat is makkelijk natuurlijk. Ard van Peppen was ook sneller dan Blind.

8 december 2021 om 15:54

Alleen Jhonny van de Burger King weet Blind niet bij te houden, verder toch wel iedereen denk ik.
Gelukkig geeft dit vaak niet, doordat Blind heel slim speelt en zich goed weet te positioneren.

Ten Hag is de winnende coach dus heeft gelijk. Laat Ajax op de juiste momenten pieken, daarvoor hulde. Mooi van Portugezen gewonnen, Porto eruit. Perfecte voetbalavond voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Proficiat.

8 december 2021 om 08:27

Als Barca het flikt bij Bayern (hele kleine kans denk ik, maar toch) zou het ook kunnen dat Benfica het ook niet redt. Aan de andere kant, Porto en Benfica kunnen in de EL wel heel ver komen natuurlijk.

8 december 2021 om 11:11

Porto had beter door kunnen gaan. Die gaan in de EL veel meer punten pakken dan dat ze waarschijnlijk in de CL hadden gedaan. Zelfde geldt voor Benfica. Maar we moeten als Nederlands voetbal ook van onze eigen krachten uitgaan. AZ en Feyenoord al door. PSV en Vitesse zou mooi zijn!

8 december 2021 om 19:59

Dominee dat is heel knap hè, zonder ritme en alles. Echt een strijder en vechter, hij verdiend meer vind ik.

Sws als gasten zoals Weijland je gaan interviewen neem je het al minder serieus. Bizar hoe dit soort gasten op eens op dit soort podiums staan. Net zoals Humberto..Ik verwacht op ze minst mensen met daadwerkelijk verstand, iets hebben gehad met voetbal (speler, trainer).

8 december 2021 om 13:51

Sinds de komst van Humberto schakel ik ook pas in op het moment dat de spelers het veld op komen lopen. Daarvoor vond ik het ook nog wel aangenaam de voorbeschouwing van de wedstrijden te kijken.

Hoe zwaarder de tegenstanders hoe groter de kans dat Nico meer gaat spelen. Zijn Grinta is dan gewoon nodig.

Verdedigend zie ik nog steeds 10x liever Nico dan Blind. Maar Blind is opbouwend weer een stuk beter. En bovendien heeft Ten Hag ook geen enkele reden om te switchen want het draait achterin als een tierelier bij Ajax.

Ik had het idee dat Erik ten Hag niet echt zat te wachten op 'popiejopie' Koen Weijland. Alhoewel hij best prima vragen stelde. Ik vond dat Erik een beetje denigrerend overkwam richting Weijland. Maar goed dat was het gevoel dat ik daarbij had.

Eerlijk gezegt schrok ik beetje van blind. Die gast is zo langzaam. Niet normaal. Tegen een goed team met snel aanvallers wordt dat een probleem

Ten Hag moet niet overmoedig worden, want Tagliafico kun je echt nog niet missen. En ook nog eens in het achterhoofd de al een tijdje lang slechte vorm van Blind. Maar die heeft op de een of andere manier veel meer krediet. Nou, als ik tussen die twee spelers zou moeten kiezen, hoef ik niet lang te twijfelen. Daarnaast, Tagliafico had gisteravond toch gewoon kunnen starten? Een beetje gaan armdrukken helpt echt niet om spelers bij je te houden. Nog steeds wel wat om te leren;-)).

Nico gaat weg in de winterstop , gaat geen 2de viool spelen,

8 december 2021 om 11:15

Precies als er een mooie club komt dan is die weg. Hij wil gewoon speeltijd voor het WK.

8 december 2021 om 11:18

Zit er in de jeugd nog een goeie linksback aan te komen? Op zich zou het dan een mooi moment zijn om Nico te verkopen.

8 december 2021 om 14:27

Voor zover ik weet niet. Als Nico weggaat en we geen vervanger halen, ben ik bang dat we het zonder een vervanger voor Blind moeten doen. Als die uitvalt... dan zijn we wel de pineut. Dan zou je eventueel Martinez nog op linksback kunnen doen en Schuurs / rensch op centraal met Timber ernaast, maar dat is natuurlijk niet ideaal.

8 december 2021 om 13:54

Voor mijn gevoel, zoals je 'm over het veld ziet lopen als hij er als wissel in mag komen, is hijzelf ook niet zo blij dat hij nu wisselspeler is. En j aik snap ook dat geen enkel speler blij is als ie wissel staat...
Z'n gezicht heeft iets verbeten o.i.d., dat ie wel z'n best doet maar er vreselijk de pest in heeft en alleen z'n best nog doet omdat het z'n werk en werkgever is. Zal mij niet verbazen als hij snel weg is.

Ten Hag moet niet zo in de ruimte lullen. Als je iemand belangrijk vindt, stel je hem toch op neem ik aan? Tegen een tegenstander waartegen je domineert met 70% balbezit kan Blind prima hoor. Maar als je straks tegen een PSG met Messi, Neymar en Mbappe een wedstrijd op hoog tempo gaat krijgen. Kan Blind dat natuurlijk nooit belopen. Daar moet je met een Tagliafico aan gaan treden.

Helemaal omdat je defensie al zo kwetsbaar is omdat ene Mazroui altijd als eerste weg is om in de spits rond te gaan wandelen, en als laatste terug is bij een omschakeling. Het is dat we Alvarez hebben om het een en ander op te vegen...

8 december 2021 om 14:30

Je weet dat dat is hoe Ajax speelt? Zo creëer je een overtal in de aanval en Mazraoui voert dat uitstekend uit. Ik denk niet dat Nous denkt, oh laat ik maar mee in de aanval, omdat ik zo graag wil scoren en dan z'n verdediging in de steek laat. Het staat momenteel ijzersterk achterin en de conditie van Nous maakt dat hij dit soort fratsen kan en mag uitvoeren.

8 december 2021 om 14:34

Vergelijk het eens met een Hakimi... Die is ook snel weg, maar op de counter ook altijd weer snel terug. Nous is verdedigend vaak wel wat aan de luie kant in de tegenaanval. Dat kan in Nederland vaak, en ook Europees gaat het nog wel goed omdat Ajax zo veel beter dan de rest is. Maar je moet dit bij een Bayern of City niet proberen in een grote wedstrijd.

10 december 2021 om 20:42

Zoals ik al zei, dit wordt natuurlijk besproken. Ik denk niet dat Erik het toelaat dat Nous niet terugkomt als ze tegen een PSG of een Chelsea spelen, maar ze zijn tot nu toe nog geen echte sterke tegenstander tegengekomen, dus kunnen ze dit zich veroorloven. Ik zie er geen probleem in. Het maakt Ajax namelijk eerder sterker, dan zwakker. En een vergelijking maken tussen Nous en de beste rechtsback ter wereld is natuurlijk niet helemaal eerlijk, maar dat weet je zelf vast ook wel.

Die Koen Weijland is sowieso niet serieus te nemen, beetje de populaire verslaggever proberen uit te hangen maar echt tenenkrommende interviews en weinig diepgaande vragen. Dramatisch niveau bij RTL 7 tijdens deze CL campagne.

Ik vind het wel fijn, een back die geen onnodige overtredingen maakt en/of domme kaarten pakt. Blind wad gister niet best, en Fico heeft wel een bepaalde grinta, maar ik zie toch liever Blind op die positie. Ik vond Fico vooral vorig jaar toch vooral tegenvallen.

Een prima back maar vorig jaar deed hij het toch wat minder. Ajax maakt een kleine kans tegen de wereldtop als ze een tegenstander onder druk kunnen zetten. Maar clubs als Liverpool hebben zoveel kwaliteit voorin dat een back soms gewoon kansloos is. Tegen zulke teams kan je inderdaad beter Tagliafico hebben maar zelfs die kan niet elke wereldspits afstoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren