Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag trapt op de rem na vraag van FOX Sports over Naci Ünüvar

Laatste update:

Erik ten Hag wil zich niet te nadrukkelijk mengen in de kwestie van de voetbalnationaliteit van Sergiño Dest. De rechtsback van Ajax speelde in de afgelopen week twee oefeninterlands met de Verenigde Staten, maar kan ook nog voor het Nederlands elftal kiezen. Ten Hag maakte vrijdag bekend dat hij aan de bel trok bij de KNVB en bondscoach Ronald Koeman over de situatie van Dest, maar noemt het verder een ‘zaak tussen de speler en de bond’.

“Ik sta er verder buiten”, maakt Ten Hag kort voor de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen duidelijk. Hij wil verder ook niet speculeren over een mogelijke interlandcarrière van de zestienjarige Naci Ünüvar, die vrijdag voor het eerst meetrainde met Ajax 1 en zaterdag met een doelpunt en assist belangrijk was voor de Onder-19 tegen Sparta Rotterdam (3-1). “Waar wij voor staan is het laten doorstromen van de jeugd. Als ze kansen afdwingen, dan willen we ze die ook bieden.”

“Het was een snuffelstage: kom maar een keer ruiken en proeven. Dat kan worden omgezet in een definitieve stage”, aldus de oefenmeester van Ajax over het Turks-Nederlandse toptalent “Of hij een international kan worden? Laten we niet zo hard van stapel lopen. Die jongen heeft talent, anders laten we hem niet meetrainen. Om nu bij Ajax mee te trainen, moet je van een bepaald niveau zijn. Maar je moet hem in alle rust laten ontwikkelen.”


In het duel met Heerenveen kiest Ten Hag ervoor om Dest en David Neres op de bank te laten beginnen. De internationals van de Verenigde Staten en Brazilië maakten deze week de nodige vlieguren en worden daardoor gespaard. “Dat heeft zeker een rol gespeeld", beaamt Ten Hag in gesprek met FOX Sports. "Ze zijn door verschillende tijdzones gegaan; voor Dest was het negen uur, aan de westkust van Amerika. Dat speelt zeker een rol.”

Perr Schuurs heeft een basisplek, terwijl Joël Veltman uitwijkt naar de rechtsbackpositie. Ten Hag zegt Schuurs ‘niets bijzonders’ mee te geven. “Als centrale verdediger weet hij wat hij moet doen. We voetballen volgens bepaalde principes. Iedereen heeft een taak en weet precies wat hij moet doen. Dan is het zaak om jezelf zo goed mogelijk te tonen en je in het elftal te spelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een geweldig talent zeg. Ik zou hem wel graag samen in het elftal willen zien spelen met Ziyech en Tadic. Hevel hem snel over naar Jong Ajax en geef hem na een paar maanden wat invalbeurten in het eerste.

Heb de beelden gezien van de interview. Terecht dat hij een voorzichtig antwoord op de vraag gaf. Unuvar kan echt wel eens het beste aanvallende talent zijn sinds tijden. Hij kan echt een wereldtopper worden, dat weten ze bij ajax dondersgoed.

Unuvar speelt toch al in de jeugdelftallen van oranje als ik het goed heb? Verwacht van hem wel dat hij gewoon doorstroomt naar het 'grote' oranje.

14 september 2019 om 18:39

Dat is, zoals eerder gebleken, nimmer een zekerheid. Gezien de keuze van Europees-Turkse spelers die overwegend voor Turkije kiezen in de laatste jaren is het niet gek als Ünüvar verrast en eveneens deze weg bewandelt. Dan kan je zeggen dat hij reeds heeft aangegeven later voor Oranje te willen spelen, maar je weet het nooit met spelers van dubbele nationaliteit. De Turkse bond is veel intensiever geworden in hun pogingen deze jongens (en hun familie) te overtuigen in de laatste paar jaren.

14 september 2019 om 18:50

Ja snap ook wel dat ze dat doen, want het is wel bedroevend slecht tegenwoordig het Turkische elftal. Vroeger hadden ze nog echt veel spelers uit topclubs, dat is alleen maar minder geworden.

14 september 2019 om 19:18

Is ook wel logisch dat de Turkse en ook de Marokkaanse bond dat doen, want zelf leiden ze geen wereldtoppers op. Met name Marokko, ik zou hun team eens willen zien met opgeleide spelers uit Marokko zelf.

14 september 2019 om 19:36

Vreemd dat je dit zegt. De Turkse nationale ploeg heeft momenteel de meeste ‘legionairs’ ooit. Daarmee bedoel ik dat de meeste spelers uit de selectie spelen bij clubs uit Europa. En let wel; dit zijn niet enkel spelers die geboren zijn in Europa. Spelers als Demiral, Söyüncü, Kabak, Ünder, Çelik, Yazici, Ünal en M.Çetin komen allen uit jeugdopleidingen van Turkse clubs. Deze lijn wordt nu steeds verder doorgetrokken waardoor ik verwacht dat het aantal Turkish-born players bij Europese (top)clubs alleen maar gaat toenemen de komende jaren.

14 september 2019 om 19:48

Wou net zeggen, Turkije lijkt de weg omhoog te hebben gevonden qua aankomend talent. Dus dat kan nog eens interessant worden over een paar jaar als ze weer eindtoernooien gaan halen.

14 september 2019 om 21:47

Welke Marokkaanse of Turkse wereldtopper heeft de KNVB dan opgeleid?

Los van dat leiden clubs spelers op en niet de bond. En een club leid een speler alleen op als ze potentie zien.

14 september 2019 om 18:40

Klopt dat hij de jeugdelftallen speelt en doorloopt. Ünūvar heeft ook al laten doorschemeren dat hij voor Oranje zou kiezen. Als die jongen zulke stappen blijft zetten gaat hij een grote toekomst tegemoet.

14 september 2019 om 19:19

Laten we het hopen dat hij zijn woord houdt

14 september 2019 om 19:25

Weet er niet het fijne van maar had of heeft met Nouri van doen. Enkele Ajacieden hier op vz hebben er over geschreven. Dus ga ik er wel vanuit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren