Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eretribune voorziet Oranje-debuut: ‘Van Gaal wil hem zien, honderd procent!’

Laatste update:

Jan Joost van Gangelen en Kees Kwakman denken dat Andries Noppert de voorselectie van het Nederlands elftal overleeft. De doelman van sc Heerenveen is door Louis van Gaal opgeroepen voor de eerste schifting en mag zich zaterdagavond onder meer tegen Ajax laten zien aan de bondscoach. Als Noppert geen gekke dingen doet tegen de Amsterdammers, maakt hij onderdeel uit van de definitieve selectie, aldus bovengenoemd tweetal.

Noppert maakt een uitstekende indruk in zijn eerste weken als speler van Heerenveen en liet nog maar één treffer door. Daarmee is hij de minst gepasseerde doelman in de Eredivisie. Het leidde er onder meer toe dat hij zich in de kijker speelde bij Van Gaal. "Als Noppert vandaag vijf ketsers maakt, denk ik niet dat Van Gaal hem oproept. Maar als hij gewoon normaal keept, gaat hij hem honderd procent oproepen. Hij wil hem zien. Pasveer gaan ze niet oproepen. Die ga je toch niet meenemen naar het WK", aldus Van Gangelen in de Eretribune.

Volgens de presentator moeten Jasper Cillessen, Justin Bijlow en Noppert de drie doelmannen worden die de eerste schifting overleven. Marciano Vink is eveneens onder de indruk van de goalie van Heerenveen. "Wat ik heel knap aan hem vindt, is dat hij ondanks zijn lengte heel snel bij de grond is", aldus de analist. "Kijk naar Kjell Scherpen, bij hem zie je een bepaalde onbeholpenheid met zijn lichaam. Dat onderlichaam wat niet helemaal samenwerkt... Hij (Noppert, red.) is heel snel met zijn voeten en bij de grond. Dat vind ik heel knap."

Ook Kwakman denkt dat Noppert het gaat redden. "Ik denk dat Frans Hoek en Van Gaal hem aan het werk willen zien. Flekken kennen ze nu wel. Het is een ontzettend goede jongen voor de groep ook. Hij zorgt voor sfeer. Hij heeft ook een grappig uiterlijk, was op de trainingen altijd zo gek als een deur, zoals de meeste keepers zijn. Hij is altijd in voor een geintje, maar wel altijd volle bak en voor elke bal gaan op de training. Je moet toch ook een beetje gek zijn als keeper? Dat is gewoon zo. Dit is een enorme upgrade geweest voor Heerenveen", aldus Kwakman, die bij NAC Breda samenspeelde met Noppert.

Penaltyspecialist
Het praatprogramma laat vervolgens beelden zien van een jeugdwedstrijd van Heerenveen tegen Ajax, waarin Noppert twee strafschoppen wist te stoppen. Van Gaal heeft tijdens een persconferentie al eens aangegeven graag een penaltyspecialist mee te nemen naar het mondiale eindtoernooi. Kwakman: "Als derde keeper bij Oranje kun je een soort gokje nemen tijdens het WK. Wat denk je wat ze denken als hij het veld in komt lopen? Je moet wel een bepaalde techniek en denkwijze hebben over penalty's natuurlijk..."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, het is natuurlijk momenteel ook gewoon heel droevig gesteld (eigenlijk al 10 jaar lang), dus laat maar invliegen. Het is momenteel allemaal zo fragiel dat je eigenlijk iedereen wel kan oproepen die een strandbal klemvast kan houden. De keepers die iets beter zijn dan de rest (maar alles behalve top 25 keepers), kunnen nog geblesseerd raken als zij uit bed stappen. En de overige keepers zijn lood om oud ijzer

10 september 2022 om 19:02

Nou hoe die Noppert dit seizoen staat te keepen is wel echt van een ontzettend hoog niveau hoor.. Durf wel te stellen van CL niveau, en nee ik zeg niet dat hij dat niveau altijd heeft, maar heb zelden een keeper in de eredivisie zo goed zien keepen in de vorm waarin hij nu zit.

10 september 2022 om 19:08

R.Vatros. Je kan natuurlijk niet zeggen dat het CL niveau is, als hij alleen nog maar in de eredivisie heeft gekeept.

10 september 2022 om 19:14

Ik bedoel dat niveau wat hij haalde. Zaten echt belachelijk goede reddingen bij. Zeg natuurlijk niet dat het een CL keeper is.

Ik heb toch liever Pasveer dan Noppert vind ook dat Pasveer best een kans verdiend. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar hij heeft zich bij Ajax goed staande gehouden vooral vorig seizoen voor zijn blessure stond het echt goed bij Ajax achterin. Ik zal voor 1e keeper voor Bijlow gaan 2e keeper Krul (penaltykiller ook) en 3e keeper Pasveer is toch alleen maar mooi als hij op zijn 'oude dag' nog een WK mag meemaken. Flekken zou ook nog een optie zijn maar vind nou niet dat hij een hele bijzondere indruk heeft achtergelaten in oranje.

10 september 2022 om 19:11

Ik zou sowieso cillessen meenemen als 2e of 1e keeper (kijken naar de vorm van de dag en wie er van de twee fit is). Krul vind ik maar overschat en 2014 wordt geromantiseerd. Het is niet dat hij veel penalty's stopt, zo'n Bijlow kan ook een penalty stoppen.

12 september 2022 om 08:51

Nou Krul hoef je niet meer te bellen .
Maar Pasveer nr 1 denk ik wel, ervaring op allerhoogste niveau , heeft daar ook geen fouten gemaakt.
Op het WK moet je er staan, het bouwen naar een ploeg komende jaren is onzin . Na december worden alle kaarten opnieuw geschut, dan kun je Bijlow inzetten voor 4 jaar als ie geen blessure heeft.

Ik gun het Pasveer wel, dat zou echt de kroon zijn op zijn carierre. van Vites naar Ajax naar WK nl elftal!! en dat op die leeftijd, dat is toch geweldig

Gewoon Cillessen, Pasveer en Bijlow meenemen. Zoals het er nu voorstaat Pasveer op 1, want die speelt in de CL en dat ie bijna 50 is boeit niet voor een WK. Nornaal gesproken zou ik Bijlow zeggen, maar die keept matig laatste tijd. En Noppert tja, als je de keeper van NEC oproept waarom dan niet ook de keeper van Heerenveen.

10 september 2022 om 22:48

Tjaa de keeper van nec heeft toevallig wel bijna 70interlands.en noppert begint nu pas goed te keepen, is wel in verschil natuurlijk

Het is simpel. Bij ajax spelen de beste spelers en dus ook keepers. Pasveer doet het uitstekend en is beter dan Noppert! Logisch toch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren