Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-topscorer Van Hooijdonk ziet Ole Romeny laat de show stelen

Laatste update:

FC Emmen heeft op spectaculaire wijze weten te winnen van sc Heerenveen. Dankzij een dubbelslag van Sydney van Hooijdonk, die zich daarmee kroonde tot de nieuwe topscorer van de Eredivisie, leek Heerenveen hard op weg naar een 2-1 zege. Omdat Ole Romeny zich in de slotfase kroonde tot hattrick hero, gingen de punten alsnog mee naar Drenthe: 2-3. Zodoende neemt RKC Waalwijk de achtste plek over van Heerenveen. Emmen boekt een mogelijk cruciale zege in de strijd tegen degradatie en staat nu vijftiende.

Na een niet al te spectaculaire openingsfase kwam Heerenveen in de 21ste minuut op voorsprong. Een uitstekende dieptepass van Milan van Ewijk werd op waarde geschat door Simon Olsson, die op zijn beurt Van Hooijdonk bediende. De spits zag zijn schot vervolgens licht aangeraakt worden, maar wel binnenvallen: 1-0. Vijf minuten voor rust liet Mickey van der Hart zijn klasse zien. Een gekraakt schot van Thom Haye belandde per toeval voor de voeten van Pelle van Amersfoort, die zag dat de doelman van Emmen de bal uit de bovenhoek tikte. Uit de daaropvolgende hoekshop was Van Hooijdonk dicht bij zijn tweede van de wedstrijd, maar zijn schot ging een halve meter naast.

Amper twee minuten na rust kwam Emmen plots op gelijke hoogte. Een schitterende voorzet van Jeremy Antonisse belandde voor de voeten van Romeny, die Mats Köhlert aftroefde en binnentikte: 1-1. De vreugde bij Emmen was echter al snel verdwenen. De arbiter legde het spel plots stil en kreeg van de VAR een seintje om het scherm te bekijken. Mike te Wierik bleek Van Amersfoort bij een hoekschop bij het shirt te hebben gegrepen, waardoor een strafschop volgde. Van Hooijdonk pakte zijn verantwoordelijkheid en stuurde Van der Hart de verkeerde hoek in: 2-1.

Na een fraaie aanval leek het erop dat Osame Sahraoui voor de 3-1 zorgde, maar zijn shot ging ternauwernood naast. Een kwartier voor tijd kwam Emmen plots op gelijke hoogte. Pawel Bochniewicz roste de bal keihard tegen Romeny, waardoor de bal uiteindelijk in het doel achter de verbouwereerde Xavier Mous belandde: 2-2. De doelman zag Van Hooijdonk vlak daarna een reuzenkans krijgen, maar de spits schoot dit keer in alle vrijheid naast. Met name Emmen was in de slotfase nog dreigend en dat leidde in blessuretijd tot de 2-3. Weer was het Romeny, dit keer via een kopbal.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3228318887
2Feyenoord3224626178
3FC Twente3219672763
4AZ3218772861
5Ajax32141081052
6FC Utrecht3213109349
7NEC31121181247
8Go Ahead Eagles32111011343
9Sparta Rotterdam3212713143
10sc Heerenveen3210715-1437
11Fortuna Sittard329914-1936
12PEC Zwolle329815-2135
13Almere City FC3271312-2034
14Heracles Almelo329518-2932
15RKC Waalwijk327718-1628
16Excelsior3151115-2026
17FC Volendam324721-4819
18Vitesse325522-462

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorm knap van Emmen, degradatie ontlopen voor Groningen nu zo goed als onmogelijk

22 april 2023 om 20:51

Ze moeten alle wedstrijden winnen (o.a. Sparta thuis, Vitesse uit, Ajax thuis), en Emmen en Excelsior moeten geen punten meer halen. Dat kan je gerust onmogelijk noemen.

22 april 2023 om 21:51

Sparta hoeven ze niet meer ze moeten az Twente Utrecht feyenoord

22 april 2023 om 21:57

Ik had het over Groningen, ik vermoed dat jij het nu over Emmen hebt ^

Lekker gedaan Emmen! Heerenveen laat hele dure punten liggen in strijd om de playoffs.

Was weer een makkie dit.....😉

22 april 2023 om 20:58

Te Wierik deed dat natuurlijk expres om de wedstrijd wat spannender te maken... x)

22 april 2023 om 21:15

Die had geen negentig minuten binnen de lijnen mogen staan. Is gematst door de scheids.

22 april 2023 om 21:33

Dick had wel lef om hem te laten staan...

22 april 2023 om 22:29

Gefeliciteerd man, zou leuk zijn als we jullie weer kunnen treffen volgend seizoen. Het Eredivisie voetbal is jullie gegund.

Ze moeten het doen en ze doen het gewoon. Erg knap van Emmen. Schema zit niet mee maar directe degradatie is nu wel voorkomen!

Hoe hebben we dit niet gewonnen? Continu beter. De 3-1 hing in de lucht. Dan komt er een rare klutsgoal en hop, we zijn het kwijt. Gelukkig dan nog tegen Emmen, want als ik van een club hoop dat ze erin blijven, dan is het Emmen wel. Maar oh wat was dit verder zuur

22 april 2023 om 22:08

Nou voor mijn gevoel stonden we de laatste 20-30 minuten (denk ik) constant onder druk. Wel nog 2 goede kansen om de wedstrijd te beslissen met Sahraoui en van Hooijdonk. Die moeten er gewoon in

... Heerenveen's verdediging is een lachertje. Ik heb alle drie de goals gezien, en bij alledrie faalde Kohlert op grandioze wijze. Volgens mij zou zelfs Groningen of Cambuur hem niet willen hebben.

Provinciegenoten NEC, kunnen jullie aub winnen tegen Groningen zodat in Heerenveen hopelijk niks overblijft aan het eind van seizoen?

Nu moet Vitesse zelf winnen om afstand te nemen van mogelijk nacompetitie, daar had ik niet op gerekend dat zoiets zo vlug alweer zou gebeuren.

Emmen gefeliciteerd. Heerenveen maakte wederom een vermoeide indruk. Ik denk een mentale kwestie:
Maar het wordt tegenwoordig wel steeds vriendelijker naar elkaar toe", ziet Van Wonderen. "ook tijdens het duelleren op de training, laten ze elkaar met rust en zeggen ze elkaar de waarheid niet.

Heb de tweede helft gezien en vond dat Emmen zeker de betere ploeg was. Maakten het zichzelf nog even erg moeilijk door een pingel (hoe dom kun je zijn en hóe is het nodig dat de VAR daar ingreep, terwijl de scheidsrechter vol zicht had op de situatie en er naar keek).

Wel leuk voor de spanning rond de promotie-degradatie wedstrijd, maar voor Groningen en Cambuur is het hiermee wel gebeurd.

22 april 2023 om 21:28

Op basis van de tweede helft heb je ook gelijk. Maar ik heb de hele wedstrijd gezien, en wij hadden gewoon met 2/3-0 de rust in moeten gaan. Zo ongelofelijk dat je weer een wedstrijd speelt met 2 compleet verschillende helften.

Weerbaarheid, veerkracht.. het is elk jaar hetzelfde. Redelijke kwaliteit maar resultaten zijn elk jaar hetzelfde. Je wordt er beetje moe van

Emmen moet nog tegen az ajax feyenoord Utrecht 0 punten dus

22 april 2023 om 21:12

Nou is Az's track record de laatste weken in de competitie nou ook weer niet zo dat die stelling een zekerheidje is .

22 april 2023 om 21:18

Ajax hebben ze vorige week gehad....

22 april 2023 om 21:37

Wel opletten pik....
Ajax is al geweest...

Heereveen zouden we ook 0 punten tegen halen toch?
Nou, dat werden er 3...

Twente is uit, niet de Twente wat thuis voetbalt.
Bij ons thuis kan het altijd spoken....
Gokken op een puntje...

Feyenoord.... Vermoedelijk al kampioen...
Hopen op een puntje...

AZ .... Treffen we precies tussen hun halve finale in.
Hopen op een puntje...

Utrecht thuis of uit...
We hebben er altijd goed tegen gevoetbald...

Wat een schandalige vertoning (alweer).... Eerste 30 minuten was weer uitstekend en daarna zijn we moe of iets dergelijks en gaan we ineens allemaal achteruit lopen inclusief totale paniek. Tel daar bij op dat we echt een waardeloze clown op goal hebben staan (op de wedstrijd tegen AZ na) en het is een garantie voor tegengoals. Net als tegen RKC en nog wel bij 5 andere wedstrijden is het echt onbegrijpelijk dat we geen punten hebben. Dit is Kees van Wonderen echt wel aan te rekenen, het wordt tijd dat hij er eens wat aan gaat doen. Dit begint met niet elke keer dezelfde postbodes opstellen die vervolgens niet teruglopen en het veel eerder wisselen van spelers die moe ogen.

Zo slecht hoe je dit weer weggeeft. En niet de eerste keer. Verander nu aub wat aan de opstelling want dit gaat verschikkelijk nu

Als Van Hooijdonk topscorer zou worden van de competitie snoert hij wel een aantal monden (als voetballer). Lijkt zich toch wel te ontwikkelen, zeker in een team dat niet altijd lekker draait. Knap!

Bij rust moet het gewoon 3-0 staan en dan hoor je niemand klagen. Dat het 2-3 werd kwam door een standaard terugval bij ons en een aanvallender spelend Emmen. Kort samengevat hebben we geen ruk te zoeken in de play offs met dit team.

Bizar dat Emmen dit wint..die goals en dan met name die 2e ook. Hoe dan? Het zal me om het even zijn of Emmen dan wel Excelsior eruit vliegt. Al gaat Emmen wel een loodzwaar programma tegemoet zien.

Oohh wat een kostbare overwinning dit, voor Emmen.
Een fijne club om naar te kijken qua stadion en beleving in Emmen.
Ik hoop dat ze erin blijven, sympathieke club uit Drenthe.
En ja, veel zal afhangen van het resultaat dat ze , moeten! behalen tegen clubs die bovenin meedraaien van het linkerrijtje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren