Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie krijgt er spits vol vertrouwen bij: ‘Ik ga scoren op het WK’

Laatste update:

De transfer van Koki Ogawa naar NEC is bijna in kannen en kruiken. De 25-jarige spits van Yokohama FC arriveert maandag in Nijmegen om de huurdeal van één jaar af te ronden. NEC heeft daarbij een optie tot koop bedongen. Bij zijn afscheid bij Yokohama stak Ogawa zijn ambities niet onder stoelen of banken.

"De volgende keer dat ik hier kom, zal dat zijn met de Japanse vlag op mijn rug. Ik zal degene zijn die scoort op het volgende WK", zo sprak de spits klare taal na het duel met Gamba Osaka (0-0). In zijn eerste en tot dusver enige interland ging het scoren hem in ieder geval goed af. Ogawa maakte daarin een loepzuivere hattrick (tegen Hong Kong, 5-0), al dateert die wedstrijd wel van 14 december 2019.

Sindsdien werd de aanstaande NEC-spits nooit meer opgeroepen voor zijn land. In de Eredivisie hoopt hij zich weer in de kijker te kunnen spelen. "Ik heb het idee dat de Belgische competitie en het tweede niveau van Duitsland bekend staan om countervoetbal, dus fysiek spel met grote en snelle aanvallers. De Nederlandse competitie lijkt wat meer solide wat voetbal betreft, met meer opbouw van achteruit. Ik heb er veel zin in en wil zo snel mogelijk spelen. Ik wil doelpunten maken, mezelf verbeteren en zo weer opgeroepen worden voor de nationale ploeg", aldus Ogawa tegenover Japanse media.

Ogawa werd afgelopen seizoen topscorer van de J2 League en staat deze jaargang (die nog 'gewoon' bezig is) op zes doelpunten in vijftien wedstrijden op het hoogste niveau van Japan. In totaal maakte hij in 56 duels voor Yokohama 32 doelpunten en gaf hij 4 assists. Ogawa wordt de vierde zomeraanwinst van NEC, dat eerder al Lars Olden Larsen (FK Nizjni Novgorod), Sontje Hansen (Ajax), Mees Hoedemakers (SC Cambuur) en Bram Nuytinck (Sampdoria) vastlegde. Onder meer Oussama Tannane (Umm Salal), Iván Marquez (1. FC Nürnberg), Souffian El Karouani en Mattijs Branderhorst (beiden FC Utrecht) vertrokken juist uit het Goffertstadion.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik laat me verrassen want ik heb weinig kennis van het voetbal niveau in Japan, maar het zijn vaak wel harde werkers en als hij dat combineerd met wat doelpunten dan wordt hij denk ik razend populair in Nijmegen.

2 juli 2023 om 21:32

Heeft denk ik toch net wat te weinig basis techniek. Meer een spits voor rechter rij of linker rij kkd. Komt in alles net wat te kort. Voor non eu loon had ik deze gok niet genomen

2 juli 2023 om 22:10

Hij is gehuurd he. Mocht het niks zijn kan die weer terug naar Japan. Maar vvv had toen ook zo'n topper rondlopen. Dus waarom niet

2 juli 2023 om 22:30

Honda toch? Was echt een gave speler

2 juli 2023 om 23:58

PREMium, Jij kijkt wekelijks Japans voetbal begrijp ik?
Dan kun je ons vast en zeker 5 namen van Japanse spelers noemen die in de J1 League spelen en volgens jou wel van toegevoegde waarde zijn.

3 juli 2023 om 10:05

Ja precies hij. Die heeft het nog geschopt tot Milaan. Was een leuke speler om naar te kijken

Totaal onbekend in mijn ogen maar NEC heeft elk jaar wel een paar goede spelers in het team die het team kunnen dragen. Deze harde werker kan nog hoge ogen scoren volgend seizoen

Ben benieuwd. Aan de ene kant natuurlijk afwachten hoe zo’n jongen gaat aarden in het Nijmeegse maar aan de andere kant vind ik het ergens ook wel een interessante keuze van NEC. Je kunt het wel proberen met de Veldwijks, Gladons, Muhrens en Sierhuizen van deze wereld maar dan weet je eigenlijk al dat het hoogstwaarschijnlijk niet gaat lukken. Dan kan je beter met gericht scoutingswerk proberen spelers op te pikken in voetballanden die enerzijds wel van een redelijk tot goed niveau zijn maar anderzijds nog niet compleet plat worden gelopen door alle Europese clubs zoals Japan. Ergens was het misschien ook wel te verwachten dat NEC in Japan uit zou komen aangezien de technisch directeur Aalbers als ik het goed heb zowel Doan (voor Groningen) als Sugawara (voor AZ) daar gescout heeft. Enige waar je mee zit is dat onze Japanner wel een non-EU salaris zal moeten verdienen en dat is ook voor een NEC met Boekhoorn wel gewoon stevig, dus mag hopen dat ze deze jongen bij wijze van binnenste buiten hebben gekeerd tijdens het scouten.

Hoop voor NEC dat hij daar net zo populair wordt als Koki Saito bij ons.

Nu Tannane weg is, moet NEC echt opzoek gaan naar een waardige vervanger. Hopen dat deze jongen wat kan bijdragen. Ik zou als ik NEC zou zijn voor Toornstra gaan.

3 juli 2023 om 00:13

Ik zou voor wat meer dynamiek gaan dan Toornstra. Het is echt wel een goede voetballer die wel bij NEC zou passen. Ik denk alleen dat een middenveld met Schone, Proper en Toornstra wel heel erg statisch en te traag is. Aan de bal zou het vast geweldig zijn, maar ik denk niet dat zo’n middenveld zou lopen met die drie. Het zijn toch wel echt alle drie voetballers die in bepaalde opzichten veel op elkaar lijken.

Ik vind het, mits verantwoord, altijd wel mooi om te zien dat bepaalde clubs zo’n “gok” durven nemen. Hij is gehuurd dus dat scheelt al een hoop en hij zal vast en zeker goed onder de loep zijn genomen door het scoutingsapparaat maar het is toch altijd even afwachten met zulke onbekende namen. Toch vind ik het wel mooi om te zien. Je kunt wel gaan voor de makkelijke opties en bekende namen die er bijvoorbeeld hier in Nederland rond lopen maar soms kan zo’n gokje toch heel goed uitpakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren