Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-kampioen van 2018/19 mag sterk Ajax dankbaar zijn

Laatste update:

Ajax deed donderdagavond in de Europa League tegen Schalke 04 (2-0 winst) niet alleen goede zaken voor zichzelf, maar ook voor het Nederlandse voetbal. De goede prestaties van de Amsterdamse club in Europa zorgen ervoor dat Nederland de top tien van de UEFA-coëfficientenlijst nadert.

De aanstaande kampioen van Nederland zal in 2017/18 sowieso moeten deelnemen aan de voorronde van de Champions League, maar een jaar later kan de landskampioen hopen op een vast Champions League-ticket. De resultaten van het tegenvallende seizoen 2012/13 vallen dan immers weg.

Alleen de kampioenen van de landen uit de top tien van de coefficiëntenlijst plaatsen zich rechtstreeks voor het miljardenbal 2018/19. De kampioen van het land dat de elfde plaats bezet moet hopen dat de Champions League-winnaar van 2017/18 zich al via de reguliere competitie heeft geplaatst. Dat biedt op dat moment kansen voor Nederland.

Ajax heeft dit seizoen al twintig punten behaald voor de lijst, net iets minder dan de helft van het totale aantal van de Nederlandse clubs: 41,5. AZ (9,5), PSV (6), Feyenoord (5) en Heracles Almelo (1) volgen op grote afstand. Ajax kan dit seizoen maximaal dertig punten behalen en dat zou een Nederlands record betekenen. AZ haalde in 2004/05 als UEFA Cup-halvefinalist liefst 24 punten binnen.

Denk jij dat Ajax de Europa League gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nederland staat maar 2 punten achter op Turkije. Dat verschil zou Ajax nog goed kunnen maken dit seizoen. Volgend jaar moet Nederland doorzetten met Ajax en hopelijk ook Feyenoord en Psv.

14 april 2017 om 07:38

Ik hoop het inderdaad. Maar Besiktas zit ook nog in het toernooi en zijn niet kansloos thuis tegen Lyon. Een 1-0 zou genoeg zijn.

Zou mooi zijn als daarna Ajax en Besiktas het samen mogen uitvechten in een halve finale, al is het niet de makkelijkste tegenstander. Kan Ajax na oud-speler Huntelaar ook oud-speler Babel een pak op de broek geven

14 april 2017 om 08:15

Wat betreft Besiktas is het voor NL heel lekker dat die gister nog even in de laatste minuten verloren hebben

Maar het blijft krom dat je in de EL eigenlijk zoveel punten kan harken. Degene die in de CL speelt (van de kleinere landen) haalt vaak niet heel veel punten. Dat zou wel meer beloont kunnen/ moeten worden.

Voor NL is het trouwens. Hoe minder clubs in Europa hoe beter. Met alle respect voor de Go Aheads en Heraclessen. Die kunnen we voor de punten beter niet hebben (want dan moeten we de punten door meer teams delen).

14 april 2017 om 08:28

Dat wordt ook wel iets extra beloond. Als je de pouleface haalt van de Champions league krijg je bijvoorbeeld 4 bonuspunten.

14 april 2017 om 08:37

Ik zou het niet zo mooi vinden als AJAX Besiktas loot, niet voor niets wilde de UEFA voorkomen dat ze elkaar konden loten. Dat hele gedoe is nog net even te vers en je zag gister al in Lyon dat de Turkse supporters zich niet echt in houden..

14 april 2017 om 08:58

Daar heb je zeker geen gelijk in. In sportief opzicht een mooie tegenstander, en Ajax zoals ze gisteren speelde zeker niet kansloos. Maar qua randzaken is het misschien beter om ze niet te loten.

Al moet je iedereen verslaan wil je de winst behalen.

14 april 2017 om 09:00

Bovendien krijg je ook ontelbaar miljoen bij deelname aan de champions league wat zit weer vertaalt in betere spelers en meer punten. Als je CL wedstrijden nog dikker gaat belonen wordt het onmogelijk voor kleine teams en competities om te stijgen.

14 april 2017 om 09:04

Precies Xyzal wilde net zeggen. Als de CL nog meer beloond wordt, ook met meer punten dan lopen de andere clubs steeds verder achter. Nu is het financiële verschil al gigantisch! Als de punten daar bij komen dan kan je je elk jaar eigenlijk gewoon inkopen (wat nu al gebeurt) z

14 april 2017 om 14:19

Dat is clichã© dat totaal niet klopt.

In een toernooi kan je juist geluk hebben dat sterke tegenstanders elkaar uitschakelen en jezelf tot de laatste rondes de wat zwakkere tegenstanders loot.
Ajax zou ik in een heel gunstig geval ook nog een Belgische club kunnen loten in de halve finale en een Manu vs Lyon zouden vs elkaar kunnen loten.
Dan ben je in de finale eigenlijk pas de 1e topclub tegengekomen. Als we voor het gemak Schalke (niet meer) als topclub rekenen. Al zijn ze qua EL begrippen natuurlijk wel 1 van de grotere ploegen.

14 april 2017 om 13:31

Nederland staat over dit seizoen 2 punten achter, maar de plaatsingslijst gaat over de afgelopen 5 jaar. Daar staan we 9 punten achter op Turkije en 13 op Belgiã«. Dat halen we de eerstkomende 3 jaar nooit meer in.

Daarnaast is het ook zo dat Ajax per overwinning maar 0,4 punten verdiend. Namelijk 2 per overwinning, gedeeld over het aantal teams wat meedoen aan de Europese campagne voor Nederland, 5 dus. Het zou erg gunstig zijn als Nederland een jaar wat (cl) plaatsen zou verliezen, dat is namelijk veel makkelijker punten scoren.

Waarschijnlijk wordt het om de plaatsen 8 t/m 14 stuivertje wisselen. Degene die wat minder teams mag inschrijven haalt meer punten en stijgt weer wat, totdat hij weer meer teams moet inschrijven of die teams moeten in de CL uitkomen.

Het jaar zonder direct CL is natuurlijk jammer, maar wellicht kunnen we dan met de traditionele top 3 wel een jaar punten harken in de EL, zoals Ajax nu doet. De CL is natuurlijk fantastisch, maar qua punten verzamelen kun je beter in de EL spelen.

14 april 2017 om 08:03

Als de knvb meewerkt om de wedstrijden gunstiger te plannen voor en na de EL wedstrijden zal dat voor iedereen de motivatie moeten zijn om vol te gaan in europa.

14 april 2017 om 08:26

Vind dat echt bullshit. Als je daar je motivatie moet halen zit er iets heel erg scheef in je mentaliteit. Een topsporter wil toch winnen mag je hopen? En als je het daar niet vandaan haalt dan doe je het voor de fans of desnoods voor je eigen carrière. Los daarvan, kan de knvb daar technisch gezien helemaal geen rekening mee houden zonder de competitie te vervalsen. Bovendien weet je bij de planning nooit wat gunstig uitpakt.

14 april 2017 om 09:19

Zolang CL je doel is en je kampioen moet worden laat iedereen de EL links liggen. Toch logisch. Maar door wedstrijden te verschuiven of op een later tijdstip te spelen kan je toch meer rust pakken.

14 april 2017 om 12:10

Dat is helaas vaak de trend, maar ook ongelofelijk dom. Aangezien als de Nederlandse clubs de EL links laten liggen. De kans steeds kleiner word om deel te nemen aan de CL. Dus schiet je jezelf als Nederlandse club in de voet. Als je de EL ook gewoon serieus neemt kom je misschien vanzelf weer een paar plekken hoger waardoor je misschien in de toekomst een 2de vaste plek in de CL bemachtigd.

14 april 2017 om 09:53

Ook zonder directe plaatsing is de kans heel erg groot dat de kampioen CL speelt. De kampioenenroute stelt niks voor.

14 april 2017 om 12:11

Bedoel je de route om te kwalificeren voor de CL?

14 april 2017 om 13:59

Ja, dan moet je tegen andere kampioenen. De Nederlandse kampioen is dan de geplaatste, dus moet je tegen kampioenen van de echt kleine landen. Dat mag geen probleem zijn.

14 april 2017 om 13:18

CL halen is dan best mogelijk. De kampioen komt in de poule met alleen kampioenen en die voorronde is op papier in ieder geval gemakkelijker. Daarnaast zal de nr. twee het niet meer tegen de nummers vier van de vier grote landen hoeven op te nemen, dus dat geeft ook perspectieven.

Verwacht een sterker Feyenoord volgend jaar, hadden ook pech met de poule. Hoop dat ze hun spelers behouden, wordt de Eredivisie alleen maar sterker van.

14 april 2017 om 08:48

Karsdorp heeft net met een jaar verlengt, maar als er een club komt met een grote zak geld zie ik hem wel vertrekken. Verder staan Kongolo en Vilhena ook in de belangstelling, worden El Ahmadi en Kuyt weer een jaartje ouder. Berghuis zal denk ik terug gaan naar Watford. Daarnaast is het nog afwachten wat Elia gaat doen.

Tot nu toe ben ik niet echt te spreken over de scouting van Feyenoord, behalve Jorgensen natuurlijk. Veijnovic, Gustafson en Tapia komen gewoon tekort. Dus ik ben benieuwd wie Feyenoord gaat aantrekken volgend jaar en of daar geld voor is. Ik hoop zelf op spelers van buiten de Eredivisie, omdat ik op dit moment weinig spelers zie lopen die Feyenoord echt sterker maken voor een redelijke prijs.

14 april 2017 om 09:05

Feyenoord zal het nodig hebben als ze in de CL belanden. En het liefst versterken ze zich nog een beetje. Met hun lage plaatsing zullen ze een amoelijke poule krijgen en ze moeten toch minimaal derde worden daarin.

14 april 2017 om 16:19

Nu ik zie AJAX de Eufa leaga winnen En dan zijn ze geplaatst voor de CL . En dan kan Feyenoord en PSV ook mee doen in de voorrondes van de CL

Volgend jaar zijn de punten zoiezo beter. Want dan worden ze door een minder teams gedeeld. Want die fairplay tickets 2 jaar achter elkaar hebben ons ook genekt.

14 april 2017 om 09:08

ja scheelt gewoon bijna 2 hele punten doordat heracles er dit jaar aan meedeed..

14 april 2017 om 12:13

Handdoek, wat houden die Fairplay tickets precies in? Kan je dat even toelichten?

Blijft lomp dat een competitie wedstrijd niet verschoven kan worden. Besiktas speelt maandag pas weer.

14 april 2017 om 08:07

Tja en daarna dus donderdag alweer de return. Europa is belangrijker dus die extra dag rust kunt je beter na de competitiewedstrijd plannen

14 april 2017 om 12:49

Excuus, doelde op de wedstrijd tegen Psv.

Goed nieuws en de kans dat de CL winnaar volgend naar ook kwalificeert via de eigen competitie is groot dus dat geeft ook mogelijkheden. Nu zou het mooi zijn als Ajax de halve finale haalt en dan tegen Besiktas loot kan je in een rechtstreeks duel met de turken uitmaken wie die 10de plek pakt.

14 april 2017 om 12:14

Gewoon hopen dat Besiktas uitgeschakeld word door Lyon en Ajax de 2de wedstrijd wint van Schalke. Dan hopen dat Manchester Lyon lood en Ajax de winnaar van Genk/celta. Dan pak je ook gewoon de punten en Turkije niet. Hoef je het ook niet in een onderling duel te beslissen.
Dan hopen dat Ajax wint van Celta/genk en dan Manchester in de Finale.dat zou wel erg mooi zijn.

Wat is Ajax lekker bezig voor de Nederlandse punten zeg!
Al ben je voor PSV of Feyenoord of een andere club, iedereen zou hier blij om moeten zijn.

14 april 2017 om 09:57

Gisteren echt genoten van een heerlijke pot voetbal! Als liefhebber maakt club voorkeur dan niet uit. Überhaupt speelt Ajax al heel de EL al leuke wedstrijden.

14 april 2017 om 09:59

Het is zelfs hopen dat ze de Europa League winnen en vervolgens 3de worden... dan zouden we 3 clubs in de champignons League hebben volgend seizoen!

14 april 2017 om 10:23

Als Ajacied heb ik veel over voor Nederlands voetbal, maar dat is echt mijn eer te na. En daarnaast zo'n mooie beker heeft toch ook een mooie schaal nodig om op te staan. Dus vol voor beide blijven gaan.

14 april 2017 om 12:15

Ninja, haha geweldige opmerking over die beker en schaal.😃 Daarnaast ben ik het met je eens, beide prijzen zou een droom zijn!

14 april 2017 om 12:16

Nou ik hoop dat Ajax het Kampioenschap pakt. Het lijkt me een beetje stom om alleen voor het Nederlands voetbal derde te eindigen. Als club wil je het hoogst mogelijk haalbare.

Hoe werkt het met die punten? Hoeveel punten kan je per wedstrijd krijgen?

14 april 2017 om 08:41

Per gewonnen wedstrijd 2, gelijk spel 1.

Klopt niet helemaal,
Nederland kan het ticket voor 2017/2018 nog steeds halen! Ajax zou dan uit tegen Schalke moeten winnen uit en thuis in de halve finale en de finale zelf! Daarmee halen ze 8 punten binnen maar ook 2 bonus punten voor het behalen van de halve finale en finale. Het gat met Zwitserland is namelijk net iets minder dan 2 punten.

Beetje dubbel dit, we zijn de top 10 uitgeknikkerd mede doordat Ajax al 10 jaar lang sctructureel wanprestaties levert in de voorrondes CL en tegen andere nietszeggende clubs. Nu moet de kampioen van 2019 ze dankbaar zijn?

14 april 2017 om 08:52

Nee groningen deed het lekker.. of psv... alle teams waren drama de afgelopen 10 jaar. Maar Ajax doet het dit jaar gewoon top, dus ja de kampioen van 2019 mag ze dankbaar zijn!

14 april 2017 om 08:59

Kom op, elke Nederlandse club heeft het niet goed gedaan.

14 april 2017 om 09:15

Ajax heeft verreweg de meeste punten binnengehaald de laatste jaren

14 april 2017 om 09:34

als je nou eens met feiten aankomt zetten.
Structureel heeft Ajax de meeste punten behaald.
afgelopen 5jaar bijvoorbeeld staat ajax op plek 30 europees gezien (57,8pt)
psv volgt op plek 42 met 45pt.

Anyway!! het maakt mij geen hol uit welke club de meeste punten behaald als het nederlands voetbal maar voorop staat!
Natuurlijk is mijn voorkeur duidelijk Ajax, daarom heb ik gisteren ook met trots gekeken naar een schitterende pot voetbal.

14 april 2017 om 09:39

Ajax heeft ver uit de meeste punten voor Nederland gepakt de afgelopen 10 jaar, het zijn de clubs in de Europa league die het constant laten afweten

14 april 2017 om 10:12

De afgelopen 10 jaar maakt ook niet zoveel uit aangezien de coefficientie lijst 5 jaar terug loopt. En zoals aangegeven pakt Ajax de afgelopen 5 jaar de meeste punten voor Nederland, dus ze mogen Ajax inderdaad wel dankbaar zijn.

Maar Ypuh,
Het lijkt wel of de wedstrijd gisteren jouw gemoedstoestand compleet heeft geruã¯neerd, aangezien je nog geen positief woord over Ajax hebt gezegd, wat na de wedstrijd van gisteren toch echt wel op zijn plek is.

14 april 2017 om 12:18

Ypuh, gisteren kon je ookal niet je anti Ajax gevoelens verbergen!😂 Ajax heeft de laatste jaren, veruit de meeste punten binnen geharkt voor Nederland. Wat is je punt? 😧

14 april 2017 om 12:20

Volgens mij Werd Ajax in ieder geval elke keer 3de in hun poule in de CL en ging het nog even door in de EL. PSV werd volgens mij afgelopen seizoen kansloos 4de.

14 april 2017 om 13:42

Als je gaat oordelen over de laatste 10 jaar moet je ook even wat dieper gaan graven naar de details van die tijd. Ajax was in meerdere poulefases/jaren de meest ongelukkige qua loting. Het behalen van een fiks aantal punten in een poule met Real Madrid, Manchester City, en AC Milan vind ik toch wel een hele prestatie. Ik kan mij ook nog een belangrijke wedstrijd herinneren waarbij Balotelli een penalty versierde en Ajax hierdoor overwintering misliep. Maar jij hebt waarschijnlijk je anti-ajax bril op en alleen de ongelukkige wedstrijden tegen Sparta Praag en Kopenhagen onthouden.

Dramatisch van psv en Feyenoord zeg, want zelfs AZ haalde in een matig jaar nog veel meer punten

14 april 2017 om 08:59

Die zaten ook wel in lastige pouls.

14 april 2017 om 09:02

Feyenoord zat met fener en united in een poule... daar had ajax ook niet even doorheen gewandeld maar goed.

14 april 2017 om 09:26

Feyenoord gewoon 10 punten gehaald en nog uitgeschakeld, komt haast nooit voor. Totaal niet dramatisch.

14 april 2017 om 10:39

haha PSV redde NL vorig jaar, na wanprestatie van Ajax. Nu is het andersom...

Zeg het al een tijdje. Wij doen veel te negatief over onze ploegen in Europa. PSV was gewoon uit vorm voor de winterstop en wij zaten in een erg goede poule voor de EL. Ajax presteert zeer goed.

14 april 2017 om 10:43

Ik ben het met je eens. Je merkt dat sinds vorig jaar een ommekeer is ingezet. We zijn er zeker nog niet, maar we zijn op de weg terug wat betreft het club voetbal. AZ heeft zoals vaak een prima resultaat neer gezet, afgezien van de venedering tegen Lyon. PSV was niet in vorm en had een zware loting. Feyenoord had een erg pittige poule voor EL begrippen en haalde net niet de volgende ronde. Heracles deed het matig, maar daar hebben veel landen er wel 1 van. En Ajax doet het gewoon fantastisch dit seizoen, zeker als ze de halve finale halen.

14 april 2017 om 13:05

Feyenoord zal de komende jaren altijd zware poules treffen. ze hebben jaren nix gepresteerd en hebben altijd een onbeschermde status. De poule van feyenoord was te doen. 2de worden ten koste van fenerbace.

De aanstaande kampioen gaat in het seizoen 2017/2018 gewoon direct de poulefase van de Champions League in hoor. Niet zoals in het stuk aangegeven staat: 'De aanstaande kampioen van Nederland zal in 2017/18 sowieso moeten deelnemen aan de voorronde van de Champions League..'

Eigenlijk zou dit de reden moeten zijn dat de Knvb hun voorkeur voor Ajax uit moet spreken. Ajax behaalt structureel al tijdens de meeste punten voor Nederland binnen in Europa dus verdienen die het kampioenschap. Dat zou een betere reden zijn dan de gunfactor omdat Feyenoord zielig is geweest door eigen fouten.

14 april 2017 om 10:37

Als Feyenoord Kampioen wordt en Ajax wint de EL heb je 2 ploegen in de CL. Dat heeft mijn voorkeur :P

14 april 2017 om 10:45

Ik zie Feyenoord liever in de Europa league want zie ze eigenlijk weinig punten pakken in de Champions league

14 april 2017 om 11:09

Daar heb je gelijk in, maar de Champions Leauge is financieel alleen zoveel aantrekkelijker.

Als Ajax de finale wilt halen moeten ze hopen dat ze tegen de winnaar van Celta/Genk moeten, ik zie ze niet doorgaan naar de finale als ze tegen Man U of Lyon moeten (ik ga er namelijk vanuit dat die 2 doorgaan

Dat zijn nog eens feiten !

Van Breukelen, De Jong en Van Praag mogen zich daarover wat meer uitspreken, dat zou ze wel sieren namelijk !

Grote respect voor Bosz en zijn mannen. Waar Feyenoord en PSV het niet voor elkaar krijgen om 3 wedstrijden in een week goed te kunnen spelen, slaagt Ajax er wel in. Niet alleen goed voor alle Ajax spelers, maar ook voor het Nederlands voetbal. Complimenten!

14 april 2017 om 12:21

Thanks voor je sportieve reactie, gelukkig profiteert iedere club mee. 😊

Dat mocht ook wel eens na die wanprestaties en povere resultaten het afgelopen decennium. En misschien mag Ajax zichzelf wel dankbaar zijn als ze kampioen worden in dat jaar. Maar laten we vooral niet doen alsof Ajax nu opeens het Nederlandse voetbal aan het redden is na thuiszeges op Kopenhagen en Schalke.

We moeten ook niet te overdreven doen over die voorrondes van de Champions League: Feyenoord, PSV en Ajax moeten gewoon zorgen dat er meteen ingespeelde ploegen op de been staan: dat gaat ook voordelen hebben in de competitie. Dan is die kampioenenroute in de voorronde prima te doen: daar zitten de kampioenen van Schotland, Zwitserland, Denemarken enz. Oftewel: pittige ploegen om te loten, maar zeker niet onhaalbaar. De nummer 2 van Nederland gaat uiteraard wel een zware voorronde tegemoet: ploegen als AS Roma, Lyon en Man United zijn dan regelmatig tegenstander.
Dit jaar is duidelijk geworden dat 1. Nederlandse clubs prima meekunnen en 2. er in de Europa League veel lof en respect te verdienen is. Een tweeluik tegen Schalke is echt een topaffiche: dat moeten PSV en Feyenoord goed in de oren knopen. Het is een veel te mooi toernooi om zomaar te laten lopen. En laten we hopen dat een ploeg als Vitesse of Utrecht (de waarschijnlijke winnaars van de play-offs) de poulefase haalt en punten pakt.

'De aanstaande kampioen van Nederland zal in 2017/18 sowieso moeten deelnemen aan de voorronde van de Champions League.'

Ik kan het fout hebben, maar de aanstaande kampioen is toch rechtstreeks geplaatst? Pas in het seizoen 18/19 volgt een voorronde voor de kampioen van de Eredivisie.

15 april 2017 om 00:14

Ja klopt, ik denk dat ze 2018/19 bedoelen. Kan me niet voorstellen dat de redacteur van dit artikel verkeerd geinformeerd is, aangezien het in het kopje wel gewoon goed genoteerd staat.

Wow, dat zou echt heel wat sneller zijn dan ik had verwacht. Ik dacht echt dat we dat Champions League wel voor minstens 5 seizoen kwijt zouden zijn, maar het zou dus zomaar kunnen dat we het maar 1 jaar zonder CL hoeven te stellen, da's echt een hele grote meevaller.

Voor diegenen die hopen dat besiktas naar nl komt ik zou de hoop op geven dat geeft alleen maar gedonder met die supporters ik hoop dat lyon er uit komt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren