Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-clubs vangen bot in Heerenveen: ‘Ik had al kunnen tekenen’

Laatste update:

Pelle van Amersfoort is gewild. Meerdere clubs uit de Eredivisie hebben geïnformeerd naar de 23-jarige middenvelder van sc Heerenveen, zo laat hij zelf weten in gesprek met de Leeuwarder Courant. “Dat geeft toch aan dat ik iets goeds heb gedaan”, stelt Van Amersfoort, die eigenlijk aast op een avontuur in het buitenland.

“Ik had al ergens kunnen tekenen, maar ik wil wachten. Makkelijk is dat niet, want ik houd van zekerheid. Mijn zaakwaarnemer zegt dat hij vaak met spelers heeft gewerkt die later spijt kregen dat ze te snel voor een club hadden gekozen", aldus Van Amersfoort, die bij de Friese club beschikt over een aflopende verbintenis.

De aanvallende middenvelder speelt al jarenlang in Heerenveen en zal dus flink moeten wennen bij een nieuwe club. "Toch heb ik heel erg veel zin in een nieuw avontuur. Ik wil met een schone lei beginnen, zonder dat ik bekend sta als de speler die je er makkelijk uitgooit. Geef me de kans en ik laat zien dat ik diepgang, duelkracht en scorend vermogen breng."

Van Amersfoort is al sinds 2012 actief bij Heerenveen. Afgezien van een uitleenbeurt in het seizoen 2015/16 aan Almere City FC is hij louter uitgekomen voor de Eredivisionist. Tot op heden speelde Van Amersfoort 102 duels voor de Friezen, met 11 goals en 10 assists als resultaat. Dit seizoen staat de teller op 6 goals en 3 assists in 31 wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben benieuwd welke clubs dit dan zijn, kan me niet voorstellen dat dit clubs zijn van een hoger kaliber dan Heerenveen. Vind dit een matige speler met rare maniertjes.

15 mei 2019 om 09:41

Ik hoop dat PEC deze jongen haalt, zie ergens toch wel goede potentie

15 mei 2019 om 13:28

Waarom? Hij is lang, niet wendbaar, heeft een behoorlijk matig rendement voor een aanvallend ingestelde speler en ondanks zijn lengte weet hij er geen voordelen uit te halen. Van dit soort jongens lopen er zoveel rond dat je niet lang hoeft te zoeken naar een beter alternatief.

Snap niet dat Heerenveen deze speler niet verlengt.

15 mei 2019 om 09:29

Heerenveen wilde langer geleden al verlengen met hen, echter wil hij niet meer op de reservebank plaatsnemen en heeft dus eieren voor zijn geld gekozen. Zijn goed recht. Maar Heerenveen/Hamstra kan je hier niets kwalijk nemen

15 mei 2019 om 09:32

Nou heel aimpel, hij wilt zelf niet

15 mei 2019 om 09:32

Simpel

Tsja, volgens mij een erg nuttige speler die ook nog zeer doelgericht is. Hij heeft wat "maniertjes" die hij af moet leren, maar verder begrijp ik oprecht niet waarom Heerenveen hem uit zijn contract heeft laten lopen. Speelt met vuur en dat is soms echt nodig bij Heerenveen. Het lijkt er in ieder geval niet op dat Heerenveen zich alsnog bedenkt. Dan had je op zijn minst nog wat kunnen verdienen aan deze jeugdexponent. Wanbeleid m.i.

15 mei 2019 om 09:30

Lees even mijn reactie hierboven. Heerenveen wilde zeker wel verlengen. Alleen wilde Pelle dat niet. Wat kan je Heerenveen dan nog kwalijk nemen?

15 mei 2019 om 13:26

Doelgericht? Hij is een aanvallend ingestelde middenvelder die nog nooit meer dan vier doelpunten in de Eredivisie heeft gemaakt. Daar ga je echt geen flink bedrag aan verdienen, al helpen alle beetjes momenteel bij Heerenveen.

Verder; zoals Lanjouwer al aangeeft kun je als club weinig doen als de speler zelf niet bij wil tekenen. Daar kan Heerenveen niet veel aan doen. Maar goed, als je dit soort jongens niet eens kunt vervangen heb je als club echt een groot probleem.

Ik ben eigenlijk best benieuwd welke clubs dan bot gevangen hebben.

De 3 topclubs zullen zeker voor hem niet in de markt zijn.

En ik kan me niet voorstellen dat subtoppers als Az, Vitesse, Utrecht, Groningen hem wel in de gaten houden...

Anyway, Pelle wil naar het buitenland en we zullen zien welke club en welk niveau dat gaat worden....

Hele fijne en nuttige speler om in de selectie te hebben. Keiharde werker. Loop werkelijk de longen uit zijn lijf. Kan koppen. Heeft aanvalsdrang. Echter komt hij technisch tekort. Ik zie hem voor Heerenveen ook als een ideale twaalfde man, maar geen basismateriaal. Ik had graag gezien dat hij was gebleven, maar deze sympathieke speler gun ik in de toekomst eveneens een hele mooie carrière. Aan zijn instelling zal het niet liggen!

15 mei 2019 om 10:50

Wat zou voor hem een mooie vervolgstap zijn? Een middenmoter in de 2de Bundesliga lijkt mij eerlijk gezegd het hoogst haalbare voor hem.

15 mei 2019 om 11:05

Eens. Onderin de Bundesliga (mainz of Freiburg) zie ik hem eventueel ook nog wel meeballen. Puur op basis van strijd en wilskracht. En anders inderdaad zoals jij noemt, midden (of ook wel subtop) van de 2e bundesliga. Wat ook een prachtige competitie is overigens. Ik denk dat Pelle zijn eigen tekortkomingen ook wel kent en zich dit ook wel bewust is

15 mei 2019 om 12:01

Zeker niks mis mee. De 2de Bundesliga is echt een mooie competitie met veel toeschouwers. Hij zou daar ook goed inpassen. Ik denk dat Mainz en Freiburg echt te hoog gegrepen zijn, het niveau ligt daar echt nog redelijk hoog. Zou beter geschikt zijn voor vaste basisspelers van Heerenveen.

Zo'n jongen doet er sportief gezien beter aan om naar de subtop te verkassen, want persoonlijk vind ik dit maar een hele normale Eredivisie-speler. Ik begrijp echter wel dat geld in de huidige voetbalwereld ook een belangrijke rol speelt en dan kijk je als speler al snel naar het buitenland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren