Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-clubs cashen flink met naderende verlenging van tv-contract

Laatste update:

De Eredivisie CV en ESPN hebben een akkoord bereikt om het televisiecontract te verlengen tot de zomer van 2030, zo meldt De Telegraaf. Met de nieuwe deal is 750 miljoen euro gemoeid. Het vorige televisiecontract liep medio 2025 af.

ESPN garandeert een bedrag van 135 miljoen euro per seizoen tussen 2025 en 2030, zo klinkt het. Als de deal definitief rond is en de handtekeningen gezet zijn, wordt er een tekenbonus van zeventig miljoen euro uitgekeerd. Dat gebeurt in twee delen: 35 miljoen euro dit seizoen en 35 miljoen euro volgend seizoen. De clubs kregen tot op heden jaarlijks gemiddeld zo’n 80 miljoen euro tijdens het oude televisiecontract. Met de nieuwe verbintenis wordt de jaarlijkse vergoeding vanaf 2025 verhoogd tot 135 miljoen euro.

“Na afloop van het nieuwe contract in 2030 hebben de Eredivisie-clubs de handen volledig vrij. Er is namelijk ook afgesproken dat Disney in 2030 de lening kwijtscheldt, die de ECV in 2013 is aangegaan om de aanloopverliezen van het opstarten van de televisiezender FOX Sports te dekken. Dit zou een bedrag van een paar honderd miljoen euro zijn”, schrijft Valentijn Driessen. Robert Eenhoorn, de algemeen directeur van AZ, en Menno Geelen (de commercieel directeur van Ajax), voerden samen met Jan de Jong, de directeur van de ECV, de onderhandelingen.

“Tijdens de nieuwe onderhandelingen met Disney hebben De Jong , Eenhoorn en Geelen tevens contractueel laten vastleggen dat ESPN vanaf 2025 ook alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live zal uitzenden terwijl de commerciële- en buitenlandrechten in handen van de Eredivisie-clubs blijven”, vervolgt Driessen. “Welke zendgemachtigde vanaf medio 2025 de samenvattingen van de Eredivisie gaat uitzenden op het open net is onbekend. Tot die tijd zijn deze bij de NOS te zien.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eventuele deal met Ziggo waar even sprake van was (meen ik me te herinneren) is dus op niks uitgelopen?

13 september 2023 om 22:47

De kabelaars dus niet idd wat betreft de eredivisie. Woerts vertelde dat Ziggo wel al het Europees voetbal heeft. Alleen voldoende ze niet aan de verplichte 75% dekking op het open net. Ze zitten slechts op 50%. Ze hopen via de app aan de 75% te voldoen, maar dat geldt vermoedelijk niet als 'open net'. In dat geval moeten ze een andere partij zoeken die samen met hen gaat uitzenden om toch aan de verplichte dekkingsgraad te komen. Bv Rtl er bij en dan de beste wedstrijd op ziggo en de mindere op rtl uitzenden.

13 september 2023 om 23:16

Helder, thanks!

14 september 2023 om 10:06

Dat niet alleen. Er bleken ook verborgen kosten in het bod te zitten, waardoor de netto opbrengst voor de clubs lager uitviel. Het scheelt natuurlijk voor ESPN dat ze een mooi vehikel hebben opgebouwd de afgelopen jaren als FOX en later Espn. Daardoor hebben ze nu geen opstartkosten meer. Maar goed, linksom of rechtsom is het peanuts natuurlijk. Het is ongeveer net zoveel als de Championship in Engeland en ongeveer een kwart van wat er voor de Turkse Super Lig wordt betaald. Zelfs in Italië loopt het bedrag per seizoen voor de Serie A al bijna op tot een miljard. Komen wij aan met wisselgeld.

Dat gezegd hebbende, met 135 miljoen per jaar kom je wel in de top 10 terecht qua TV-gelden voor een voetbalcompetitie.

14 september 2023 om 15:04

Tja we zijn dan ook een klein landje he Frizzz

Gelukkig geen Ziggo of Viaplay. Ik ben wel klaar met abonnement hier, abonnement daar.

13 september 2023 om 22:50

Dat heb je bij espn toch ook? Vind het best jammer dat je espn niet los kan nemen. Je moet gelijk een tv abonnement erbij nemen.

13 september 2023 om 23:19

Inderdaad, was juist gunstig geweest als het naar Viaplay was gegaan. Ondanks dat die prijs dan vast verhoogd zou worden betaal je netto uiteindelijk alsnog minder dan met ESPN ernaast lijkt me.

Overigens ben ik volgens mij 1 vd weinigen waar Viaplay gewoon goed bevalt. Ze zenden in ieder geval letterlijk elke wedstrijd uit waarvoor ze rechten hebben. Kunnen ESPN (KKD) en Ziggo (heel veel wedstrijden) nog wat van leren.

13 september 2023 om 23:28

@AjaxV10

Dat is dan ook wel direct het enige pluspunt van Viaplay. De samenvattingen zijn echt van een verschrikkelijk niveau waar er letterlijk middenin zinnen wordt geknipt en je dus een hak-tak samenvatting krijgt.

En dan heb ik het nog niet eens over het niveau van de F1-uitzendingen.

Ieder natuurlijk zijn eigen voorkeur, maar doe mij dan maar ESPN.

13 september 2023 om 22:53

Want espn is geen abonnement?

13 september 2023 om 23:04

Wij hebben thuis kpn en bij ons zit espn compleet al in het zenderpakket.

13 september 2023 om 23:24

Heb ik gratis in mijn pakket zitten.

14 september 2023 om 00:43

Is gratis bij Ziggo voor nu,en zo te lezen ook KPN

14 september 2023 om 10:09

'gratis' is natuurlijk niet waar. Je betaald er wel voor. Ik betaal er ook voor. Maar wel minder denk ik. Ik heb sinds een paar jaar Canal Digitaal Bomvol (pakket). Dat zijn het gros van de zenders (van NPO1 t/m Canvas) en ESPN 1 t/m 4. Voor 14,95 per maand. Dat in combinatie met alleen een 1gbps glasvezel voor 45 euro per maand bij Odido (voorheen T-Mobile). Best cheap.

13 september 2023 om 23:08

Dan was het toch beter als het naar Ziggo of Viaplay gaat? ESPN heeft bijna niks naast eredivisie.

13 september 2023 om 23:26

Perfect voor mij. Naast Eredivisie boeit mij ook niks. F1, Darten ofzo kijk ik niet maar dan moet ik er wel voor betalen?

14 september 2023 om 05:34

Dat strookt alleen niet meer je "abonnement hier abbonement daar" argument. Wanneer je alleen Eredivisie wilt kijken hoe je sowieso maar 1 abbonement

14 september 2023 om 21:38

Ik heb op dit moment 0 abbonomenten. ESPN compleet is mijn combivoordeel.

Goede keus dat het met 5 jaar wordt verlengd ipv 10 jaar.

135 mil per jaar.

Houd dit in dat iedere club dan minimaal 7,5 mil per jaar krijgt? (De verhoudingen zullen wel wat anders liggen op basis van hoe hoog een club staat enz).

Kan iemand mij uitleggen hoeveel het ongeveer is en hoeveel het verschilt van de huidige deal?

Is een oprechte vraag.

14 september 2023 om 07:43

Nou aangezien de verhoudingen per club verschillen krijgt dus niet elke club minimaal 7,5 mln per jaar

14 september 2023 om 09:19

Volgens mij krijgt Ajax nu iets van 12 en psv en Fey 10. De rest wordt verdeeld, waarbij de onderste 2 miljoen krijgen zoiets. Tel bij die nieuwe deal overal wat bij op en dan weet je wat het wordt. Voor de top drie maakt het weinig uit, maar voor bv een Excelsior is bv 2 extra per jaar wel erg fijn.

14 september 2023 om 11:46

Laten we hopen dat de verdeling wel iets eerlijker wordt dan op het moment het geval is. Buiten Portugal is de verdeling in de ED het minst eerlijk van de top 10 competities.

Tuurlijk kijken er meer mensen naar Ajax, Fey of PSV, maar die ploegen hebben ook meer weerstand nodig om te verbeteren.

Een goede verdeling van het TV geld zal daar zeker bij helpen!

Kijk dit is nou is goed nieuws.
5 ipv 10 jaar, de tijd gaat te snel om een contract van 10 jaar aan te gaan, dus een prima keuze, gaan we het toch eens leren in nederland 😉

Wat krijgen andere competities? Iemand die een lijstje weet?

14 september 2023 om 09:21

ChatGPT:

Engelse Premier League: De Engelse Premier League staat bekend om zijn hoge televisiegelden. In het seizoen 2020-2021 ontvingen clubs variërend van ongeveer £100 miljoen tot meer dan £200 miljoen aan tv-inkomsten, afhankelijk van hun prestaties en televisierechten.

Spaanse La Liga: Clubs in La Liga kregen ook aanzienlijke televisiegelden. Real Madrid en Barcelona behoorden tot de hoogste ontvangers, met bedragen rond de €166 miljoen per seizoen.

Duitse Bundesliga: De televisiegelden in de Bundesliga waren lager dan in sommige andere grote competities, maar nog steeds aanzienlijk. Clubs in de Bundesliga ontvingen in het seizoen 2020-2021 gemiddeld ongeveer €30 miljoen tot €40 miljoen.Italiaanse

Serie A: De Serie A had ook aanzienlijke tv-inkomsten, met clubs zoals Juventus en AC Milan die aanzienlijke bedragen ontvingen, vaak meer dan €100 miljoen per seizoen.

Ben vooral blij dat er vanaf 2025 ook alle KKD wedstrijden worden uitgezonden. Gewoon schandalig dat je anno 2023 niet elke wedstrijd van je club kunt zien. Uitvakken zijn fors kleiner dan in de ED (logisch ook) dus je kan niet elke wedstrijd bezoeken en er is ook niet altijd een illegale stream te zien ergens op een Turkse of Russische schimmige goksite.

14 september 2023 om 09:31

Nu nog elke club gewoon evenveel uit de pot geven. Zonder kleinere clubs heb je ook geen competitie. En dan maak je de competitie in de breedte sterker.

14 september 2023 om 13:22

Ja dat is stap 2 inderdaad. En alle clubs op gras spelen zoals straks in de ED. Hopelijk met het extra geld van KKD fans dat we deze twee punten ook gaan aanpakken. Al keer je de helft van de pot gelijkwaardig uit en de reet obv ranglijst zul je zien dat de kwaliteit al stukken hoger gaat worden.

Weet iemand of dit nu een goede deal is, vergeleken met andere landen? Premier League hoeven we niet naar te kijken natuurlijk, maar wat krijgen de clubs in bijvoorbeeld België, Portugal, Frankrijk of Oostenrijk?

Disney moeten we niet willen. Dan moet je Disney+ aanschaffen. Ja, ESPN zit ook achter de decoder maar hebben ook een open kanaal. Disney zal mogelijk meer betalen maar het financiële gat met andere competities wordt niet kleiner. Ook zij gaan nog veel meer geld ontvangen.

14 september 2023 om 10:43

Dan heb ik slecht nieuws voor je. ESPN is eigendom van Disney.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren